-
Witam.
Moja córeczka ma 2 latka i od dawna zmagamy się z alergią, która objawia się kupkami ze śluzem. Mimo stosowania diety nigdy nie jest do końca tak jak być powinno. Kilkakrotnie badałam kał na pasożyty i grzyby, wyniki pasożytów nie wskazywały, w testach na alergie też nic nie wychodziło. Zmęczona już ciągłym szukaniem winowajcy po raz drugi wysłałam próbki do Felixa i tym razem moje obawy się potwierdziły, córeczka ma nieliczne lamblie i średnio liczną candida.
Niestety nie mieszkam w...
-
Jeżeli chodzi o te dziadostwo to brałem już Zentel, Metronidazol, Pyrantelum, Vermox, Balsam Kapucyński, Vernicadis - i dalej to gówno powraca. Czy ktoś ma pojęcie jak to leczyć? Dodam tylko, że maksymalnie dbam o swoją higienę, a mimo wszystko i tak to nic nie daje.
-
Hej,
mam pytanie do osób, które tłuką robale zgodnie z zaleceniami Dr O.
Po wizycie dr O stwierdził na oko u mojego dziecka glistę ludzką i zastanawiał się nad lamblią(nie był pewnien) skierował nas na badania. W badaniach zero lamblii, zero glisty(pobierane podczas pełni i co za tym idzie przy nasilonych objawach). Jednak po objawach jestem prawie pewna, że odrobaczę dziecko i pozostałych domowników" w ciemno".
Ozimek ma zbyt duże doświadczenie w tym temacie żeby to zignorować. Jednak ma...
-
Ostatni mój post był chyba napisany jeszcze przed rozpoczęciem leczenia, czyli jakieś 7 m-cy temu. Dzisiaj piszę, aby podzielić się naszymi efektami po prawie półrocznej kuracji przeprowadzonej przy pomocy naturalnych preparatów z Calivity, a konkretnie Paraprotexu.
Troche to trwało, było dla mnie przerażające ze względu na koszty i czas leczenia, ale dobrnelismy do konca i ponad miesiąc temu zakonczylismy leczenie.
A teraz może o efektach:
1. Pozbylismy się na dobre uporczywych zaparć (pr...
-
witam,
mam pytanie, z góry przepraszam jeśli infantylne;) u syna 7latka Felix znalazl cysty lamblii, rozumiem, ze cysty to jakas forma rozwoju tych paskudztw, w takim razie czy się to leczy czy też czeka na dorosłe osobniki?? w środę idę do pediatry, nie sądzę aby miała o tym pojęcie....objawy syn ma - głównie nawracające i częste bóle brzucha, b.słaby aptetyt, niedowaga...
będę wdzięczna za odpowiedź,
pzdr.
-
Drogie mamy,
Było już wiele pytań ta takie tematy, ale błagam pomóżcie mi usystematyzować wiedzę, bo jestem bliska załamania nerwowego.
Synek 4-letni ma wiele objawów wskazujących na pasożyty. Objawy są bardzo nasilone i trwają od dłuższego czasu, nasiliły się od jakichś 5 miesięcy. W badaniach nic nie wyszło, ale jestem pewna, że ma owsiki, bo widziałam białe niteczki. Czy coś jeszcze jest, tego nie wiem, ale chciałabym go przeleczyć. Lekarz przepisał Zentel dla całej rodziny, ale w nast...
-
Czy są w ogóle tacy??? Szukam pediatry na Śląsku...Nie znalazłam ani jednego!, który potraktowałby sprawę poważnie. Diagnoza dla większości - alergia... :/
A tak awaryjnie, czy ktoś z Was może mi przesłać na forumowego maila adres mailowy do dr Ozimka?
-
W poniedziałek wzięliśmy kolejną dawkę Vermox- dorośli i 4,5 latek a córka Pyrantelum- 1,5 roku na obłe przed leczeniem lamblii.
Dziś rozpoczęliśmy kurację metronidazolem- dorośli, furasolidonem dzieci. Popołudniu mała zaczęła gorączkować ( prawie 39 st), słaby apetyt, nic poza tym: zero kaszlu czy kataru... Nie wiem co teraz robić, kontynuować leczenie lamblii czy zrobić przerwę?
Co Wy byście zrobiły?
-
Jestem mamą półtorarocznej córeczki. Mała jest wzrostowo i wagowo poniżej 3 centyla. Apetyt raczej kiepski, a nawet jak ma okresy większego apetytu to i tak nie ma to przełożenia na przybieranie na wadze.
Ostatnio wykryto u nas owsiki. Pediatra dala całej rodzinie Pyrantelum, dla malej w zawiesinie.
Niestety pediatra wyjechała, nie mam z nią obecnie kontaktu nawet telefonicznego, a nie podala mi dawkowania zawiesiny dla mojej corci.
Mala waży 7,5 kg. Dalam jej 2ml zawiesiny. Teraz pow...
-
Witam!
2 tygodnie temu skończyliśmy całą rodziną leczyć owsiki i lamblie. Dr O. zalecił brać ziołowe specyfiki jako profilaktykę. Czy możecie coś polecić poza Paraprotex, które tylko mąż może? Co może brać 5-latek silny alergik na orzechy, córeczka 8,5-miesięczna no i ja karmiąca?
Z góry dziękuję za propozycje.
-
Byliśmy u gastrologa wypisł dla małego 2latka-3xdziennie półtabl.metronidazolu przez 5dni
dla nas 3xdziennie 1tabletke metronidazolu przez 5dni i tyle jak spytałam o powtórzenie kuracji stwierdził ze nie potrzeba i wogóle lekarz nie znajacy sie widać,mówił ze teraz sie nie leczy pasozytów Ze tylko jak są obiawy typowe tzn chudnięcie.Nie wiem czy szukać innego lekarza czy podać ten metronidzol nie 5dni a 7 a na powtórke pewnie uda mi sie od pediatry recepty zdobyć,jak myslicie?szkoda ze tak d...
-
co byście zrobiły na moim miejscu, bo jestem skołowana.
Młody ma AZS, był na Pepti, co chwilę suche czerwone placki na nogach i rękach. Od ponad tygodnia na Isomilu (mleko sojowe), placki zniknęły, zostały tylko lekko szorstkie wyczuwalne pod palcami. Myślę, że znikną całkiem bo przez ostatni tydzień mieszałam Isomil z Pepti. Od kilku tygodni dostwał parę łyżeczek jogurtu, nie zauważyłam pogorszenia. Wczoraj poszalałam i zjadł cały jogurt, wieczorem i dziś już czerwone placki.
Jednocześnie ...
-
Czy ktoś może polecić dobrego lekarza? Dotychczas leczyliśmy się w
Szpitalu Zakaźnym na ul. Wolskiej, ale lekarka w tym roku nie
przyjmuje (brak przedłużenia umowy lub jakkolwiek nazwać problemy z
Funduszem Zdrowia). Musimy zrobić kolejne badania i ktoś musi je
zinterpretować, w ogóle zlecić (wiem, że oprócz samej toksokarozy
lekarka zlecała inne badania krwi). Może ktoś pomoże?
-
Witam,
zrobiłam sobie badania w kierunku candidy na własną rękę(w Centrum Badań DNA w
Poznaniu www.cbdna.pl , www.cbdna.pl/index.php/oferta.html). Wcześniej
nie mogłam doprosić się o skierowanie na badania w kierunku grzybów żadnego
lekarza. Kiedy wspominałam o swoich objawach i podejrzeniu kandydozy
ogólnoustrojowej patrzyli na mnie jak na kosmitkę albo sugerowali
hipochondrię. Z badań jasno wynika, że mam zakażenie dwoma rodzajami grzybów:
candida albicans i candida parapsilosis. Po...
-
Badałam kał mojej 2 letniej córeczki na obecność pasożytów i lamblii.
Znaleziono lamblie, pasożytów brak. Chcę zrobić małej jeszcze test plasterkowy
na owsiki bo kiedyś miała to świństwo. Wiem że często pasożyty nie wychodzą w
badaniach więc mam pytanie czy lekami na lamblie wytępię ewentualne pasożyty?
-
Dziecko ma zdiagnozowane lamblie, za nami próby leczenia metodami naturalnymi, teraz konieczność zaatakowania chemicznie, plan jest taki:
-Zentel 5x20 ml/ powtórka jednorazowa po 10 dniach/kolejna jednorazowa po 20 dniach
- jednocześnie cholestil 3x0,5 tabletki pół godz przed jedzeniem w czasie kuracji, w przerwach nie
- w czasie kuracji i w przerwach probiotyki (3 razy dziennie?)
- w przerwach między zentelem i po skończeniu paraprotex
- dieta bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa
...
-
z owsików...
Myślałam, że zatłukę.
Poradźcie mi lek dla 22 miesięczniaka - czy może być vermox?
Doczytałam się na forach że najlepiej w trzech seriach co 10 dni w każdej serii dwa dawkowania leku, ale czy vermox dla malucha nie będzie za mocny? Parazytolog (dr. Kamirska odradzała pyrantelum)
No i czas zmienić pediatrę...
-
czy ktoras z was leczy sama candide u dr?my mamy zajac sie sama
candida u dr jak za 3 tyg wyniki na lamblie rowniez beda ok
jakie jest leczenie?
-
Jesteśmy w trakcie leczenia lamblii. Czuję sie fatalnie. Wczoraj miałam
dreszcze, bolała mnie głowa i muliło w brzuchu. Moje dziecko obudziło się dzis
z mega katarem i wyglada jakoś podejrzanie:)
Czy to możliwe, ze to od lamblii czy coś innego?
-
Powiedzcie proszę kiedy dokładnie podac raph przy leczeniu lambii?
Były różne info na ten temat. Czy dobrze zrozumiałam, że najlepiej
podać w dniu przyjęcia leku (tynidazaol), aby pobudzić lambie do
opuszczenia wątroby (lek bedzie wówczas bardziej skuteczny)?
Jakie dawki podac dzecku 2,5 i 4,5 lat? W ulotce jest mowa o
zażywaniu leku przez dzieci dużo starsze tj powyżej 10 lat. Nie wiem
co zrobić, a jutro mamy zażyć tynidazol.