leczenie

(777 wyników)
  • lecze sie tam juz prawie 2 lata, swoje przeszlam, znam kilku lekarzy, procedury, ceny itd... Jesli ktos ma jakies pytania to chętnie pomogę. Wybranie odpowiedniej kiliniki, nie jest łatwe, sama przez to przechodzilam. Teraz moge pomóc innym niecdecydowanym. aga
  • Witam dziwczyny. Swoja walke o dziecko tocze od ok 1,5 w klinice w Niemczech. cicialam zapytac dziwczyny ktore również sie leczyly w tym kraju jakie lekarstwa bralyscie jak wygladalo cele leczenie? Narazie jestem po 4 stymulacjach na Puregonie i poza kupnem Puregonu 15 E i Brevaktid 5000 nic nie musialam jescze placic. Warunkiem refundacji jest wiek powyzej 25 lat i przebywanie w zwiazku malzenskim. Ale czy ktoras doszla dalej z leczeniem? chodzi mi o insyminacje i potem in vitro . Czy mia...
  • Witam, szukamy przyczyn braku małego bąbla i po badaniu nasienia męża - wynik ASTHENOZOOSPERMIA. 0 plemników o szybkim, linearnym ruchu. Czy ktoś może podpowiedzieć, co i jak z leczeniem? Wizyta u androloga planowana na maj, może do tego czasu możemy już popracować nad jakością :) Na razie nie popadam w pesymizm
  • Dziewczyny nie daje rady...zostalam zupelnie sama, bo wszystkie kolezanki w ciazy po kolei, wiec nikt nie wie, jak udzielic wsparcia osobie, ktora leczy sie 8 lat z powodu nieplodnosci z przerwami. Dziewczyny w ciazy sa zajete ciaza. Rodzina nie rozumie, jak mozna miec depresje. Moja przerwa teraz jest spowodowana nerwica i depresja - biore antyd., wiec tym trudniej sobie radzic. Oprocz lekow chodze na psychoter. Ciezko mi podjac decyzje o icsi, ale jakos sie z nia oswajam, jak oczywiscie wyj...
  • BNapiszce, kochane, jak to wszystko wyglada od strony praktycznej? Ile czeka się na wizyty, itp:)
  • Witam wszystkich Zastanawiam sie czy jest wsrod Was ktos, kto leczy bezplodnosc w uk? Zostalismy wlasnie skierowani do jednego z tutejszych szpitali gdzie prawdopodobnie dojdzie do ICSI , czekamy wciaz na date pierwszej wizyty. Czekamy na bociana juz przeszlo dwa lata i coraz mniej mam juz cierpliwosci i wiary , ze wszystko szczesliwie sie zakonczy, nie moge zniesc widoku kobiet w ciazy i matek z wozkami. Wiem , ze to okropne i nie powinnam tak reagowac , ale mam w sobie tyle goryczy i bar...
  • witam dziewczyny napewno niektore z was maja spore doswiadczenie w leczeniu endometriozy. ja mam na jajniku jakis pecherzyk podobno endometrialny. wiec moje pytani sa takie: 1.jak najlepiej sprawdzic czy ten torbiel jest endometrialny? da sie jakos oprocz laparoskopi? 2.czy leczenie takich torbieli to tylko i wylacznie laparoskopia czy inne leczenie? 3.czy endometrioza moze byc powodem samoistengo poronienia? w moim przypadku chyba 3/4 tydzien. bylam w ciazy a nagle dostalam b...
  • witam mam tu już swoją historię. w skrócie :po latach prób podejęliśmy decyzję o leczeniu, były cykle monitorowane, 3 inseminacje i 2 próby ivf. niestety beszkuteczne, obecnie mam problem jak przekonać męża na dalsze leczenie. jak z nim rozmawiać?
  • Czy ktoras z Was moze mi w punktach podac jak sie zabrac za leczenie? Od zera? Przylecialam do Freiburga w piatek po poludniu wiec nie mialam czasu na nic wiecej jak zarejestrowanie sie w Krankenkasse. Czyli mam papier potwierdzajacy, ze sie zapisalam. I co teraz? Jak wybrac lekarza rodzinnego? ginekologa? itd? probuje znalezc na stronach internetowych, ale nic... Czy kazdy lekarz akceptuje kazda kase chorych? Czy do lekarza rodzinnego sie czeka? Czy trzeba miec skierowanie do g...
  • Chcialam zapytac o zdanie dziewczyny, ktore maja za soba 3 i wiecej nieudanych ivf...
  • Niestety znowu wracam. Tym razem po poronieniu w lipcu 2010 i dłuższej przerwie od leków, zamartwiania się, liczenia itp. postanowiliśmy z mężem udać się do kliniki niepłodności. Mieszkamy w Warszawie więc pewnie Novum lub Invimed. Kogo polecacie? Z jakimi kosztami na początek trzeba się liczyć? Na pewno lekarz będzie chciał powtórzyć wszystkie badania hormonalnie bo te sprzed roku są już nieaktualne więc pewnie pierwszy miesiąc dwa to spory koszt. Dodam, że u mnie do tej pory leczenie odbywa...
  • Od 3 miesięcy leczę infekcję różnymi antybiotykami i nie mogę się jej pozbyć. Przed HSG zrobiłam standardowo posiew chociaż nie miałam żadnych objawów wyszły streptococcus agalactiae i candida albicans- pojedyńcze, moja gina zapisała mi 10-cio dniową kurację antybiotykowo-przeciwgrzybiczą. Po niej w nastepnym miesiącu poszłam na HSG. Po HSG miałam nioeprzyjemne swędzenie. Ginka na oko bez badan stwierdziła ze to grzybica i stosowałam ja i mój mąż clotrimazolum. Kolejny posiew, br...
  • Witajcie, wczoraj przeczytałam to forum od deski do deski. Znalazłam sporo przydatnych informacji i doświadczeń którymi się dzielicie, za co bardzo dziękuję. Mi samej też przyszło się zmierzyć z niepłodnością. Chodzę oczywićie do lekarza, ale chciałabym usłyszeć od Was, co byście mi poradziły. Nie mogę na ten temat porozmawiać z mamą czy przyjaciółką. To znaczy mogę, ale osoba, która się z tym problemem nie zetknęła, nie zrozumie do końca... Miesiączkuję od 12 roku zycia, ale zawsze były t...
  • Witam, zastanawiam się czy może ktoś tutaj będzie umiał mnie wesprzeć...jakiś czas temu dowiedziałam się że mam PCO...nie było to dla mnie żadnym wyrokiem, dopóki sama na własną rękę nie zaczęłam czytać, co to właściwie jest. Mam coraz więcej obaw, odkąd kilka miesięcy temu wyszłam za mąż no i mimo starań nie doczekaliśmy się jeszcze potomka... Wiem, że to co pisze może się wydać śmieszne dla kobiet, które z tym "schorzeniem" starały się latami o potomstwo... Sama nie wiem jak do tego wszy...
  • Witajcie,nie wiem co sie dzieje zaczynam troche panikowac...od ok roku staramy sie o dzidzie bez skutku,od 4 miesiecy biorę Bromergon bo mialam troche podwyzszoną prolaktyne i nieregularne cykle..Moje cykle podczas brania tego leku wyglądaly tak- 1mies: w 45dc byla miesiączka, w 2-34dc, w 3 mies29dc teraz jest juz 38dc i nic..na ulotce pisalo ze Bromergon reguluje cykl a umnie to chyba nie tak do konca.Mam 35lat i wiem,ze nie mam zbyt duzo czasu,zaczynam panikowac i chyba niepotrzebnie sie ...
  • Dziewczyny jak to robicie??? Napiszcie proszę... Pozwolę sobie napisać co wymyśliłam i proszę o Wasze uwagi. Z tego co wywnioskowałam to jadąc na pierwszą wizytę (po konsultacji z konkretną kliniką bo niektóre każą zabrać tylko swoje stare badania) rozsądnie i warto byłoby zrobić w cyklu wcześniejszym wszystkie hormony. Tylko czy jedynie moje czy męża też (kiedyś były w normie ale np. w dolnej granicy lub odwrotnie)??? Oczywiście wszelką dotychczasową dokumentację. Przygotować się...
  • Na stałe mieszkamy w Londynie. Rozważalismy invitro w Polsce, licząc że kliniki zapewniają dobrą jakość za dużo niższą cenę. Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i zalecono mu wykonanie badania CFTR, które zrobiliśmy w klinice Invicta, wynik dostaliśmy kilka tygodni później. Okazało się, że invicta w swoim CFTR bada tylko 2 mutacje genu CFTR, co pozwala na wykrycie mutacji genu w 60% przypadka.Dzwoniłam do Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie - tam robią 7 mutacji,więc troche lepiej.W Instyt...
  • Witam wszystkich, zdiagnozowano właśnie u mnie zespół Ashermana - ciężką postać. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś to miał i wyleczył? Wiecie może kto w Polsce specjalizuje się w tym problemie? Informacje o chorobie znalazłam, ale o konkretnych przypadkach i szansach na wyleczenie i posiadanie dziecka już mało. Proszę o pomoc jesli coś wiecie.
  • Cześć:)Mam 23 latka W styczniu 2007 miałam zabieg laparo.. w wyniku którego straciłam po 1/4 każdego jajnika... okazło sie ze mam endometrioze która postępuje bardzo szybko... lekarz zalecił leczenie lekiem zoladex przez 6 miesięcy... potem dzidziusia... czy jest ktoś kto ma podobny problem?? Jak długo trzeba sie starać o malucha?? Pozdrawiam:)
  • Witam! Zaczęłam leczenie u prof. Pawelczyka. Mm mieć 3 próby AIH po stymulacji CLO i Purogenem. Lekarz kazał mi zadzwonić w pierwszych dniach @ na oddział i umówić się na przyjęcie w 13-14 d.c. .Mam zabrać ze soba 2 ampułki Pregnylu. Zastanawiam się, czy już wtedy będę miała robioną inseminację. Może też miałyście takie zalecenia? Jak to wszystko wygląda na Polnej? (miałam już jedną inseminację, ale u innego lekarza-prywatnie i inaczej to wyglądało;-) Pozdarawiam Natasza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się