lekarze

(5605 wyników)
  • Prawo pacjenta do wyboru lekarza tej samej płci w lecznictwie szpitalnym i klinicznym w ginekologii i położnictwie, perinatologii oraz onkologii i endokrynologii ginekologicznej oraz uroginekologii, proktologii, chirurgii oraz gastroenterologii. Zbyt mała liczba lekarzy -kobiet w naszym kraju wyspecjalizowana jest w kierunku badań endoskopowych(rektoskopia, kolonoskopia,kolposkopia). Dominacja mężczyzn ww. specjalizacjach. Ciągłe poszukiwania szpitali i klinik spełniające oczekiwania tej grup...
  • jestem przekonana że mam nawrót (poprzednią wyleczyłam miesiąc temu) a lekarz twierdzi że nie. zalecił tylko irygacje tantum rosa i lactovaginal. zła jestem bo piecze, swędzi i mogłabym już się leczyć. na wizytę u innego lekarza nie mam teraz czasu :-( a w ogole skąd się to wzięło, nie brałam żadnych antybiotyków ostatnio, nie miewałam w ogole infekcji aż do teraz. jakieś rady?
  • Witam, Mam już dosyć chodzenia po różnych specjalistach, robienia badań i kolekcjonowania wyników, z którymi się dalej "nic nie robi". Mam szereg różnych dolegliwości od lat. Czy znajdzie się ktoś kto poleci lekarza prywatnego w Warszawie który ogarnie to wszystko i wyciągnie sensowne wnioski?? Czy takich lekarzy nie ma?
  • mam pytanie, bo wlasnie zakonczylam swoja wojne z lekarzem grozac mu podaniem do sadu za jego ignorancje. Zaczne od tego ze rzecz nie dzieje sie w Polsce. Wiec dopadla mnie angina, ten rodzaj anginy z czerwonymi promieniami w gardle i czopami ropnymi, okropnym samopoczuciem. poszlam do lakarza po szybkim tescie wyszlo ze to bakterie streptoccocus ( nie wiadomo jaki szczep) dostalam penicyline - czysta - 500mg x 4 dziennie na 5 dni. Bralam 5 dni, pozniej 2 dni spokoju i znowu to samo,. dzwoni...
  • Witam serdecznie prosząc o poradę. Pare miesięcy temu dostałam wysypki, czerwone grudki na przedramionach przypominające ukąszenia komara. Choroba rozprzestrzeniła się na całe ciało, z grudek zrobiły się plamy ze złuszczającą się skórą przypominające ranki. Plamki "zaleczyły się" same zostawiając szpecące blizny. Część z nich odbarwiła skórę: w miejscach po wysypce nie mam barwnika. Dwóch lekarzy jest bezsilnych, przetestowali maści w różnym stężeniem sterydów niestety nie przyniosło to p...
  • Witam bylam juz u trzech normalnych lekarzy ale wszyscy na moj problem wzruszaja ramionami. czy jest jakas stronka gdzie mozna zadac lekarzowi pytanie i on na nie odpowie? dzieki za info, pozdrawiam dyzu
  • Po wielomiesięcznych problemach intymnych i przyjmowaniu różnych specyfików poprosiłam o posiew. Wyszła klepsiella. Gin. przepisał antybiotyk z antybiogramu, przykre objawy ustapiły.Poprosiłam o posiew kontrolny.Chciałam upewnić się czy juz nie mam tego paskudztwa, aby nie zarażać męża i raz na zawsze zapomnieć o problemie. Lekarz usmiechał się szyderczo twierdząc,że ta bakteria to naturalna sprawa i się czepiam krótko mówiąc. Rozumiem,że każdy ma tzw. florę bakteryjną i nie jesteśmy jałowi, ...
  • Zdarzyło wam się, że " wasz" lekarz wykrywa coś co mu się nie podoba i jego zdaniem wymaga dalszej diagnostyki. To coś może być zarówno czymś bardzo poważnym jak i błahostka. No właśnie wykrywa i za cholerę nie chce powiedzieć co podejrzewa, bawi się tylko tekstami " proszę się nie przejmować", " proszę zapomnieć", " - pewnie nic groźnego ale trzeba sprawdzić bo zawsze istnieje ryzyko. - ryzyko czego? - proszę się nie przejmować" Te głupawe teksty mają niby służyć temu, żeby niep...
  • Od niemal 3 lat biorę tabletki anty 4 generacji, dwuskładnikowe Yasminelle. Co prawda nie jestem niby w ulotkowej grupie ryzyka (nigdy nie paliłam, mam mniej niż 35 lat, nie mam cukrzycy ani nadwagi) to od kilku miesięcy mam silne zawroty głowy w najróżniejszych momentach. Teraz pojawił się dosłownie z dnia na dzień guzek na nodze. Wygląda jak guzek od zakrzepicy (wiem jak wyglądają, bo mój ojciec ma zakrzepicę wywołaną rakiem trzustki). Oczywiście lekarka zupełnie mnie zlała i stwierdz...
  • Byłam ostatnio poradzić się w sprawie bolesnych miesiączek u ginekologa i kazał mi brać tydzień przed okresem codziennie po jednej tabletce przeciwbólowej. Uważacie, że to coś może pomóc? bo ja nie rozumiem na jakiej zasadzie to ma działać.... Leków hormonalnych brać nie chce a ból jest wtedy nie do wytrzymania... i nie wiem czemu często chce mi się siku:(
  • Dowiedziałam się na wizycie we wtorek że macica jest duża i lekarz przepisał mi Amotaks 1g 2 razy dziennie, jak się nie polepszy po tygodniu to przepisze mocniejsze i będę musiała odstawic dziecko od piersi. Dlaczego macica jest duża? Nie obkurcza się prawidłowo, tak? To już 3 tygodnie po porodzie (minęło w piątek). Jestem trochę przerażona, bo nie chcę odstawiac od piersi.
  • Czy prywatny lekarz internista może wypisać skierowanie do lekarza specjalisty nieprywatnego?
  • Dodajcie mi proszę odwagi muszę w końcu iść do lekarza bo wiele rzeczy mnie niepokoi. Wstyd się przyznać ale na ostatnim badaniu ginekologicznym byłam ok 7 lat temu. Problem polega na tym ze mam prawie 30 lat i wciąż jestem dziwicą. Wstydzę się tego i boję sie jakiś niewybrednych komentarzy ze strony lekarza, Wiem ze nie mam co zwlekać, ze zdrowie najważniejsze ale odkładam tą wizytę z miesiąca na miesiąc. Może jakaś krakowianka mogła by polecić dobrego lekarza- koniecznie kobieta. Z gór...
  • Byłam ostatnio na pierwszej wizycie u ginekologa, mam 21 lat... Powiedzialam mu ze mam nieregularne miesiączki w granicach 30-38 dni, średnio nasilony trądzik kórego nie moge do konca wyleczyć preparatami dermatologicznymi i łojotok i poprosiłam o tabletki antykoncepcyjne. W badaniu ginekologicznym okazalo sie ze mam mała nadżerkę i obustronnie powiększone jajniki a ponadto wiele drobnych zmian w piersiach, jednak lekarz nie postawił zadnej diagnozy, nie zlecił zadnych badan jedynie przepisał...
  • Witajcie... Mam mały dylemat... i powiedzcie, proszę, czy to możliwe... do rzeczy... Byłam u ginekologa w 60. dniu cyklu z powodu opozniającej się miesiaczki właśnie... lekarz zbadał mnie waginalnie, manualnie i przepisał luteinę... biorę ją już tydzień (zaczęłam od poniedziałku)... a okresu jak nie było tak nie ma... w związku z tym moje pytanie - czy lekarz może przeoczyć ciąże przy badaniu waginalnym, manualnym? jeśli to był 60. dzień cyklu...? pozdrawiam ciepło i z gór...
  • ja jakośnie potrafię. Każdy lek który zostaje mi zapisany bądź dziecku (a zwłaszcza dziecku) to przed podaniem muszę posprawdzać wszystko w necie. Od jakiegoś czasu pracuję w szpitalu, przez co moje zaufanie do służby zdrowia jeszcze bardziej spada. A jak jest z Wami??
  • Hej, byłam tydzień temu u ginekologa prywatnie z powodu niewielkiej infekcji, lekarz przepisal mi maśc i kazal jesc jogurty i na wszelki wypadek przepisal antybiotyk, którego na razie nie kazał kupować. Powiedzial, żebym zadzwoniła we wtorek czyli dziś i powiedziala jak idzie kuracja i wtedy on ewentualnie powie czy brac ten antybiotyk. Dziś czuję się juz super, nie ma śladu tej infekcji więc pewnie antybiotyk nie będzie potrzebny. I teraz się zastanawiam, czy dzwonić do tego lekarza...
  • Witam, od kiedy zaczęłam wspolzycie mialam problemy z bolesnymi stosunkami. Bylam z tego powodu 2 razy u ginekologa ale on twierdzil, że wszystko jest ok. i żebysmy stosowali żele nawilżające itd. Potem ok. 2 miesięcy temu zaczął mnie pobolewac brzuch, szczypalo mnie w okolicach intymnych. Poszlam do lekarza, on dal mi antybiotyk i stwierdzil, ze to infekcja. Niestety tydzien temu znow zaczelam miec bole brzucha (czasem mysle, ze mam caly czas lekki bol brzucha ale sie juz do niego pry...
  • Potrzebuję opinii drugiego lekarza, a mianowicie: 16 marca 2009 poszłam na coroczną kontrolę do lekarza ginekologa. podczas badania "wyczuł" u mnie bolesne miejsce i stwierdził, że mam endometriozę. Natychmiast przepisał mi Orgametril (2X dziennie tabletka). 16 marca 2009 byłam na USG, przez brzuch. Na wyniku napisano, że jest podejrzenie endometriozy o rozmiarze 1,5X0,5 cm. Z tym wynikiem poszłam do mojego Pana doktora. Powiedział, że skoro jest podejrzenie na USG, to trzeba powtórzyć bad...
  • Czytam to Forum od dawna i rozumiem, że kobieta, która ma problem ze zdrowiem powinna jak najszybciej udać się do lekarza, rozumiem, że w prawie każdym wątku musi pojawić się zdanie: "idź do lekarza", "diagnoza na Forum to jak wróżenie z fusów". ALE.. no właśnie, ale... co zrobić, jeśli idziemy do lekarza, pokonując wiele przeszkód, żeby faktycznie dotrzeć do niego jak najwcześniej, płacimy kasę za prywatną wizytę, bo przecież to powinno być jak najszybciej i nic z tego nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się