lekarze

(52 wyniki)
  • Prawda jest taka, że w momencie kiedy dowiedzieliśmy się o chorobie naszych dzieci wklepaliśmy w wyszukiwarkę nazwę choroby by dowiedzieć się więcej o wrogu i poszukać specjalistów by skutecznie wroga zwalczyć. Zdecydowana większość z nas trafiła na nazwisko Prost i tu wszyscy zgodnie pocałowalibyśmy bozię w nóżki za ręce pana profesora, jego profesjonale podejście do małych pacjentów i do nas- klientów z portfelami. Tymczasem marketing szeptany pana profesora kieruje nas do pani doktor. Ma...
  • Czesc dziewczyny dzis moj maz poszedl do lekarza w poznaniu na pierwsza wizyte (maly zacma OP 1 rok skonczony, po operacji miesiac) i pani doktor powiedzial, ze ma zrost i ze musze mu zaczac podawac atropine 2x dziennie i Naclof znowu, malemu zrenica zrobila sie eliptyczna :(. Na kontroli po operacji powiedziano mi ze mam juz nic nie podawac i ze zrenica moze tak reagowac. zalamac sie mozna, czy mialyscie podobne przygody? moj maly jak ma badane oko to ryczy jak glupi. lekarka p...
  • Czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o leczenie dziecka u okulistów w CZD. Proszę o opinię. A może ktoś trafił na dr Keniugowską, bo tam zamierzamy się leczyć.
  • Witajcie, zwracam się do Was raz jeszcze z prośbą o pomoc. Wada mojego syna rośnie (- 10), zaczyna wchodzić w okres dojrzewania (11 lat), wiem, ze teraz moze (choć nie musi) nastąpić szybki wzrost wady. Czytam na forum o soczewkach i wstąpiła we mnie nowa nadzieja. Do których lekarzy warto się udać ? Z postów wnioskuję, że dr Hautz i prof. Prost nie zajmują się soczewkami. Pani Koberda (Gdańsk) i dr Jaworski (KAtowice?) - tak. Proszę o nazwiska, ew. namiary. Pozdrawiam :)
  • proszę o polecenie sprawdzonego okulisty w Gdańsku, przeprowadziliśmy się ,stąd konieczna zmiana slyszałam ,że chwalona jest Poradnia Leczenia Zeza ma Zabiance, możecie polecić jakiegoś konkretnego lekarza stamtąd?
  • Od zeszłego roku leczę córkę (3,5)u Pani dr Korendowicz (Wrocław). W zeszłym roku po atropinie miała stwierdzone niedowidzenie oczka lewego (+6,75), OL +1,5. Dostała szkła OP+4,5; OL 0, oraz zaleciła zaklejanie oczka od samego rana do 19.00. Dostakowo troszkę zezuje.Chodziłysmy na kontrole co dwa m-ce, była poprawa ale nie tak znacząca jakby sobie życzyła i lekarka i my. W tym tygodniu miała badanie oczek po atropinie i co usłyszelismy - że na OP +9, OL+2,5!!! Tłumaczyła nam, ze ...
  • Witam wszystkich. Dzisiaj bylismy na wizycie u dr. Kaczmarek. Corka ma usuniete PHPV oka lewego (+20) i -4 z astygmatyzmem w oczku prawym. Chcielismy sie skonsultowac w zwiazku z zezem i oczoplasem. Po wstepnych badaniach pani dr. stwierdzila, ze nie podoba sie jej to, jak widzi corka na oczko prawe (zdrowsze). Na tablicach przeczytala zaledwie 3 linijki od gory! i widzi w ok 16%. Oczywiscie badanie wykonala w okularkach, z tym, ze zapisane okularki nie byly astygmatyczne. Zakropilismy wi...
  • Mija kolejny dzień a w mojej głowie wiele pytań, zaczęłam się zastanawiać nad widzeniem obuocznym. Co nieco przeczytałam już na forum ale jeżeli możecie to wytłumaczcie mi w sposób prosty (jak chłop krowie na rowie:)) na czym ma to polegać i jak to osiągnąć. Z tego co zrozumiałam to w tej chwili Natka widzi każdym oczkiem z osobna a nie widzi obydwoma. Gdzieś przeczytałam, że funkcja widzenia obuocznego kształtuje się do 2 miesiąca życia potem jeżeli dziecko się nie nauczyło to widzieć ni...
  • Witam,Jestesmy z synkiem Juliankiem (4,5mc )po wizycie w CZD diagnoza PHPV tylne jako zalecenia zasłanianie oka na czesc dnia, "tego sie nie operuje taka jego uroda". Czytam na forum ze jednak operuja. Jechalismy z wstepnym rozpoznaniem ze to zacma wrodzona wyszlismy ze to lekkie zmętnienie i tylne phpv zasłaniac oko zdrowe i cwiczyc te chore. Zrobiono nam USG oka pokazano nam niewiekie uwypuklenie czegos co miało sie wchłonąc w zyciu płodowym,oczko jest minimalnie mniejsze od zdrowego a...
  • witam, przeglądałam już to forum ale dopiero teraz odważylam się napisać. moja córka ma 3,5 roku zauważyłam że delikatnie zezuje wiec jakieś 3 mies temu poszłam z nią do okulisty, oczywiście badanie po atropinie podawanej przez 5 dni. diagnoza okazała się dla mnie szokiem! od tamtej pory chyba zaczynam świrować z tego powodu. okazało się, że moja córka ma ogromną wadę wzroku : op. +7 ol: +7,5, :-( lekarz powiedział że to bardzo duża wada ale bedziemy starać się robić wszystko zebyu to si...
  • witam wszystkich. Dawno sie nie odzywalam ale na bierzaco zagladam do Was. Teraz ja mam powazny problem i mam nadzieje ze ktos z form spotkal sie z takim dylematem i bedzie mogl mi pomoc... otoz: moja corka (19 m-cy) miala operacje na PHPV w pazdzierniku ubieglego roku. Pani Prost dobrala jej soczewki +15. Mieszkamy w Grecji wiec po powrocie poszlismy do tutejszego okulisty. Ten w styczniu stwierdzil ze mala powinna miec soczewki +20 i takiez zamowilismy. Niestety ponosila je 4...
  • witam serdecznie, jestem mamą 7 tygodniowej Magdy, u której już jakiś czas temu zauważyłam na lewej źrenicy jasny punkcik, bardzo malutki, ma średnicę może pół mm, albo i mniej. Powiedziałam o tym pediatrze przy okazji ostatniej wizyty (gdy Magda skończyła 1 miesiąc). Lekarce nie udało się tego zobaczyć, ale dała mi kontakt do dobrego okulisty i poleciła umówić się na wizytę kontrolną. Lekarz chyba rzeczywiście popularny, bo na wizytę trzeba czekać ponad miesiąc. Ponieważ jednak ...
  • Mam duży problem ze swoim rocznym maluszkiem , Adaś nosi okularki ( soczewka to była u nas porazka) na PHPV w lewym oczku , na prawe widzi dobrze , ale cały czas ma przechyloną główkę na lewą stronę , w CZD mówią ze to napewno nie od oczka i sugerują ze to kręcz , natomiast lekarze od rechabilitacji i rechabilitanci twierdzą że to nie kręcz , mały miał robione USG szyi i niby wszyskto ok , mam pytanie czy Wy też miałyście taki problem ze swoimi pociechami i czy to mineło samo i ki...
  • Witam, Lekarz kazał nam zaklejać oczko 3 razy dziennie po pół godz Po miesiącu zaklejania wniosek mam taki że o wiele łatwiej daje sobie zakleić oko rano na 1,5 godziny niż 3 razy po pół godz - po prostu po południu i wieczorem jest już tak zmęczony że "z plastrem nie podchodź" - od razu zrywa.. Czy duża różnica będzie jeśli będę mu zaklejać raz dłużej zamiast 3 razy krótko?
  • Witam. Mam pytanie do osób które wiedzą cokolwiek na temat dr.Cemensa z Greifswald.Ile kosztuje u niego wizyta,ile kosztuje wszczep soczewki u roczneg dziecka i czy odnosi oczekiwane rezultaty. Mam synka który urodził się z zaćmą lewego oczka,operowaną miał w bydgoszczy ( gdzie nas już napewno nie zobaczą) i obecnie nosi soczewkę dobieraną u Prostowej. Powiedzcie mi proszę jak to jest u Clemensa z zaklejaniem oczka,tu lekarze karzą zaklejać na maxa a gdzieś tutaj doczytałam że Cl...
  • witam. jesteśmy po zabiegu usunięcia zaćmy z jednego oczka u naszego malucha. w najbliższy piątek mamy kontrolę. i może już w piątek zapadnie decyzja odnośnie soczewek. proszę powiedzieć jak wygląda sprawa z płatnościami za soczewki. ile to kosztuje i czy jest refundowane? z góry dziękuję za odp.
  • Mam pytanie, szykujemy się do operacji wszczepu soczewki w CZD. Napiszcie mi jak wygląda hospitalizacja, czy zostaje się tam z dzieckiem, jakie warunki itd.? Dziękuję i pozdrawiam.
  • Witam mamuśki. Moja mała zaczęła edukację przedszkolną i była tam konsultowana przez okulistkę. Oczywiście opowiedziałam o wszystkich walkach z zakładaniem soczewki, na co Pani dr stwierdziła, iż ona nie jest zwolennikiem soczewek twardych, gdyż u dzieci nie dających sobie zakładać soczewki, taką soczewką można uszkodzić rogówkę i wtedy już nie ma odwrotu. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć. A ja tyle czasu wciskam jej zawsze na siłę soczewkę. A tu podobno można taką krzywdę ...
  • we wrrześniu przeszedł operację usunięcia zaćmy i wszczepienia soczewki a do tej pory poprawa jest znikoma,lekarz wiedział o zaćmie od kilku lat ale twierdził,że jeszcze nie trzeba operowac a ja teraz obawiam się czy nie było za pozno...
  • witam, mój 13-sto miesięczny synek od 6 m.ż nosi okulary - ma zeza rozbieżnego, miesięc temu okazało się, że okulary nie pomagają i na domiar złego ma wadę wzroku, której nie można leczyć tymi samymi okularami, co zeza, w związku z tym czeka na operacja, bardzo proszę o informacje, gdzie takie operacje można zrobić, mieszkamy w Warszawie, ale słyszałam o dobrym szpitalu/klinice w Krakowie, niestety nie wiem, o jakie miejsce chodzi, bedę wdzęczna za wszelkie opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się