Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(24 wyniki)
    • w krakowie jest taki(chodzi mi o choroby skory)?pozdrawiam
    • Witam czy znacie ten suplement diety jak dostałam na chroniczne zmeczenie i jednoczesnie ma nie wyciszać choruje na Haszimoto pozdrawiam.
    • Witam. Chciałabym prosić o opinie na temat tego zielarza. Czy komuś pomogły przepisywane przez niego zioła i witaminy?Wiem ,że przyjmuje w kilku miejscach w kraju i za granicą dlatego proszę o Wasze opinie!
    • wykryto u mnie niezłosliwego guza tarczycy, wielkości 11mm x 6mm - czy sa jakies naturalne metody aby wspomóc leczenie? lekarz zapisał eutyrox i jodit. tarczyca jest w lekkiej, subklinicznej niedoczynności.
    • dodam ze objawy te sie bnasylaja, mam 26 lat, ni ejestem chipohondrykiem! bakteryjna infekcja prostaty(w posieiwie nasienia min:e.coli,entrecocus fealis,morganella morgani,citrobacter,stapchylococus ...itd,posiew moczu jest zawsze czysty), od ok 5 lat, mimo ze jestem prawiczkiem, antybiotyki pomagaja tylko w czasie kuracji, sa nawroty, plus brzydki nieswiezty rybi zapach od 2 lat spod napletka, pod ktorym jest wilgotno -obrzeki calego ciala, sucha luszcaca sie skora, biale platy sko...
    • Witam:) Dokładnie rok temu wylądowałam w szpitalu z powodu przedłużającej się miesiączki, trwałą mi przez miesiąc, więc z oczywistych powodów musiałam zostać chospitalizowana. Po kuracji antybiotykami wszystko wróciło do normy, okresy jak w zegarku(nie brałąm hormonów), i nagle dokładnie rok po pobycie w szpitalu, sytuacja podobna tyle że na odwrót, nie mogłam dostać miesiączki, spóźniła mi sie o 3 tygodnie i dopiero po luteinie się pojawiła. Lekarz zalecił mi tabletki antykoncep...
    • Podczas jazdy na nartach skręciłam sobie staw kolanowy oraz mam ponadrywane wiązadłą boczne, nie za bardzo mogę zginać noę, jest bardzo szytywna i na razie obolała. Lekarz zaproponował gips, jednakże moja odpowiedź to 1000 x nie. W związku z powyższym jestem w domu i mam pytane - czy mam tą nogą rusząc, czy nie, jak spać, chodzić?? czy można ją usztywnić domowymi sposobami?? Jakies okłady?? dziękuje za wskazówki.
    • lekarz stwierdził "to" u mnie. Czy są jakieś zioła na to??
    • kochani, już od ponad 8 miesięcy walczę z zapaleniem gruczolu krokowego. badania na posiew moczu były jałowe, ogólne badanie też niby w porządku, w nasieniu tylko jakieś zanieczyszczenie. nie robilem jedynie wymazu z wydzieliny stercza i badania na chlamydie. nie wiem, co mi jest i podejrzewam, że lekarz też nie wie. za to ból jest okropny, przeszywający. czuję kłucie w cewce moczowej przed oddaniem moczu, pieczenie i do tego bóle w lewej nodze i podbrzuszu. czasami jest tak kryty...
    • Złapałam w lesie kleszcza. Po dwóch dniach zauważyłam i wyciągnęłam, praktycznie nie było śladu. Po kolejnych dwóch dniach (dziś)zauważyłam, że w tym miejscu zaczyna puchnąć, czerwienieć i swędzi. Czym mogę sobie pomóc?
    • Czy moze ktos z Was spotkał sie z czyms takim? Od kilku dni zuwazylam ze mam na malych pznokciach u obu rąk takie malutkie, ledwo widoczne dziurki jakby kots mi je zrobil szpilką. Co to moze byc. Czytalam ze moga one swiadczyc o grzybicy, łuszczycy i wyprysku kontaktowym. Ja w maju przechodzilam grzybice skóry- łupież pstry. Czy to moze miec z tym związek??? Strasznie sie boje ze dostaje łuszczycy. Czy widzieliscie kiedykoliwek cos takiego, moze jak ktos mial grzybice jakąkolwiek ...
    • czy mial ktos z nim kontakt?pomogl komus?
    • Jak odwrócić działanie Gentosu.Miałem problem z oddawaniem moczu (pieczenie,żeby się wysikać musiałem długo czekać),bez konsultacji z lekarzem,w aptece polecono mi Gentos.Okazało sie,że to zapalenie pęcherza moczowego(diagnoza lekarska),podczas wizyty nie powiedziałem,że wcześniej brałem ten cholerny Gentos.Tutaj zabawa się zaczyna,przez jakiś czas nie musiałem sie golić(bo nie było co),zanikł zarost,pojawiła się ginekomastia (jak przy okresie dojrzewania),coś stało się z mięśniami(...
    • naczytalam sie lekarzy starozytnych i zastanawiam sie czy lepiej leczyc sie ziolami czy lepiej postem seksualnym? Hipokrates i inni pisali wiele o szkodliwosci nadmiernego seksu/masturbacji na wszystkie ludzkie choroby poprzez uszkadzanie pnia mozgu i ukladu hormonalnego. Zastanawiam sie czy nie lepiej zrobic sobie Wielki Post (post Estery) i wsuwac wolowine (zamiast niejadalnej wieprzowiny) i salate (lisc bedzie Ci za lekarstwo) jak mowi Biblia i czekac na uwolnienie od chorob. ...
    • Mam pytanie do forumowiczów: czy znacie jakieś warte polecenia szkoły (kursy, studia podyplomowe, itp.) w których można uczyć się o ziołach? O ich rozpoznawaniu, zbiorze, właściwościach, stosowaniu, sporządzaniu preparatów? Bardzo interesuję się ziołami. Na studiach miałam jako dodatkowy przedmiot coś o ziołach (dokładnej nazwy nie pomnę). Było to w formie bodajże 15 godzin wykładów i było bardzo ciekawe. Ale to mało. Poza tym od bardzo dawna czytuję różne książki i artykuły zio...
    • mam bardzo spuchnięte nogi i ręce... jakie zioła powinnam pic?
    • lUDZIE KOchani proszę pomóżcie mi macie większe doświadczenie w tek kwestii na stronie dr Henryka Różańskiego www.rozanski.gower.pl//nigella.html jest przepis na napar z czarnuszki[musze go pić żeby się odtruś dlatego to takie ważne dla mnie tylko to może mnie uratować po zatruciu retionoidami dlatego pomóżcie]kupiłam czarnuszkę w sklepie zielarskim[jednak dostałam]i teraz pytanie zrobiłam wg przepisu Pana Różańskiego [rozmawialam z nim powiedział ze to nienajlepiej smakuje]ale ...
    • Czy ktos stosował może maść 999 i ziołowe chińskie kulki. Proszę o informacje, jakie macie doswiadczenia w ich stosowaniu, dobre czy złe ?
    • Bardzo prosze o pomoc mojej mamie w gardle zalega flegma czesto robi płukanki z zioł ale chyba nie trafiła jeszcze na właściwe, a zatem czy macie moze jakies skuteczne sposoby na ta dolegliwosc? Dodam tylko ze mama o wiele bardziej wierzy w medycyne natuaralana anizeli w lekarzy wiec trudno jest mi ja wyslac do lekarza... Bardzo prosze o pomoc...
    • Proszę Was o skuteczne sposoby na pozbycie sie kamieni zółciowych.Czy nie ma innej mozliwości poza operacją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się