lekarze

(126 wyników)
  • Witajcie, W poniedziałek byliśmy na USG płodu. P. Doktor znalazła na buzi malucha jakąś plamkę, powiedziała, że jest prawdopodobieństwo rozszczepu ale, że prosi o dodatkowe sprawdzenie na lepszym sprzęcie. Przerażeni zaczęliśmy wypytywać o co w tym chodzi. Pani dr prowadząca ciążę, stwierdziła "nic takiego, dzidziuś zdrowy, tylko może wystąpić rozszczep, ale to się zaraz po urodzeniu zszywa i nie ma śladu" - ok Oczywiście wpadliśmy w panikę i zaczęliśmy przeszukiwać internet. Zaczęła si...
  • Mam pytanie którzy lekarze mogą operować rozszczep wargi i podniebienia oprócz pani Dr Dudkiewicz w IMIDZIE.
  • Witam jestem koleżanka dziewczyny, której właśnie urodziło się dziecko z rozszczepem wargi i podniebienia. dziewczyna jest młoda, kompletnie nie wie gdzie ma się udać, każdy jej radzi co innego ( jkedni polecaja prokocim inni absolutnie odradzają... nie wiadomo kogo słuchać. Mieszka w Krakowie.... ale powiedzice mi, bo Wy bardziej doświadczone, który lekarz jest najbardziej polecany jeśli idzie o rozszczep wargi i podniebienia?? Czy w prokocimiu rzeczywiście tak źle robią operacje?? G...
  • Kochane mamy mam pytanie. Jak to jest, czy lekarz który przyjmował nas w IMiDz na konsultację i wyznaczył termin operacji będzie operował? Mamy termin na 29.III i chciałabym żeby był to dr Piwowar (on nas przyjmował w poradni) Czy to jest "automatyczne"-ten kto zapisuje tez operuje czy trzeba samemu się starać? Odpiszcie mi proszę bo coraz bardziej się denerwuję. Pozdrawiam
  • im blizej operacji tym wiecej pytan... spotkalam sie tu na forum ze sformulowaniami 'moje dziecko bedzie operowac dr Piwowar' albo 'moja coreczka bedzie operowana przez prof Dudkiewicz' no wlasnie..skad wiecie, wiedzialyscie, ze wlasnie ten lekarz bedzie prowadzil operacje? czy mozna na to jakos wplynac? my bylismy z coreczka nawet raz prywatnie u pani prof, ale powiedziala nam, ze nie ma sie co umawiac na to, kto bedzie operowal, bo wszyscy reprezentuja ten sam poziom i to ...
  • w "spisie szpitali, w których lekarze strajkuja" jest IMiD- czy ktos ma jakieś informację bliższe? Dziekuję
  • szukam dobrych lekarzy w Nowym Sączu- laryngologa, ortodonty, logopedy.
  • Nasz syn był operowny przez Dr Skirpana. Jakie macie opinie o tym lekarzu? Proszę o opinie.
  • Witam. Przeglądając to forum zauważyłam że większość z waszych dzieci była operowana w IMIDZie nie wiem teraz mam wątpliwość czy dobrze zrobiłam z podjęciem decyzji o leczeniu dziecka w Szczecinie. Jestem z okolic Szczecina do Warszawy jest od nas bardzo daleko dlatego wpłyneło to na naszą decyzję. Jakie są opinie na temat operacji na Unii Lubelskiej. Wiktorek mój ma obustronny roszczep wargi, wyrostka zębodołowego i podniebienia więc operacji będzie miał trzy.
  • Witam serdecznie:-) Jestem ciocią miesięcznego chłopczyka z rozszczepem wargi i podniebienia. Maluszek właśnie zaliczył pierwszą konsultację w IMID. Przyjęła go lek. Margareta Budner - i tu moje pytanie: czy ktoś na forum wie coś o tej lekarce? Powiedziała, że to ona będzie operować, tymczasem jedyne, co o niej znalazłam to to, że była senatorem z ramienia Samoobrony a potem próbowała dostać się do parlamentu z list PIS. No i zadrżałam. Niezależnie od jej sympatii politycznych;- ...
  • córka miała trzydniówkę w której wystąpiła tylko gorączka.Po trzech dniach jak oznajmiła pani pediatra będzie wysypka i jest.Czy to może być powód odwołania terminu operacji choć mam już potwierdzony że we wtorek mamy być w szpitalu bo w środę jest zabieg. Dodam że pani pediatra stwierdziła że dziecko ogólnie jest zdrowe.Nie widzi przeciwskazań ale nie wie co powiedzą na to lekarze z IMIDU.
  • Jestem młodą matką z Pomorza, mam 5 letnie dziecko z rozszczepem podniebienia, termin kolejnej operacji w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka został wyznaczony na czerwiec. To strasznie długo... Czy mozna temu jakos zaradzić? I czy znają Państwo jakieś placówki, gdzie mozna to zrobić szybciej?
  • Witam, Jestem w 12 tygodniu ciąży i w czasie usg lekarz powiedział mi ze podejrzewa rozszczepienie podniebienia i radzi wykonanie amniopunkcji. Inne parametry płodu są ok, czynność serca miarowa , wymiary proporcjonalne do siebie i wieku ciazy, przeziernosc okolo 2.4 czyli nieznacznie podwyzszona, kosc nosowa widoczna. Oczywiscie jak latwo sie domyslec, od kiedy sie tym dowiedzialam siedze i płacze, lekarz powiedzial ze rozszczepy czesto wystepuja wraz z innymi powazniejszym...
  • Witam. Za kilka dni mam wyznaczony termin porodu a niedawno dowiedziałam sie że mój synek ma prawostronny rozszczep wargi i podniebienia. Pani doktor zmierzyła szczelinę na wardze i wynosi ona 4 mm. Czy to dużo? Mam jeszcze jedno pytanie: którym smoczkiem NUKa bedzie mi lepiej karmic małego?(bo kupiłam i do rozszczepu wargi i do rozszczepu podniebienia) Bardzo sie martwię tym że mały nie będzie mógł jeść. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
  • Byliśmy u neurologa i lekarka stwierdziła, że coś jej sie niepodoba twarz Wojciecha i chce żeby lekarze w IMiD w poradni genetycznej go obejrzeli....jak poczytałam w internecie to znowu w bek wpadłam... dodam, że WOjciech ma lewostronny rozszczep wargi i podniebienia... CZy ktoś też tak miał???
  • Witajcie, moje dziecko ma termin operacji w wieku 6 miesięcy, ma niedosłuch w st. umiarkowanym wysięg z jednego ucha i obaj lekarze nalegają na wcześniejszą operację. Myslicie że mamy szansę??? z góry dziękuję za odpowiedzi
  • W piątek przyszła na świat piękna, zdrowa córeczka Ani z Torunia (pisała na forum), wg wszelkich badań usg, usg 3d miała mieć całkowity rozszczep jednostronny. Szczęśliwa mama powiadomiła mnie, że cóecia ma rozszczeponą tylko wargę, ssie łakomie mleko z piersi. Życzę mamie i córce szybkiego powroty do domu i dużo radosnych chwil. pa
  • Słyszałam ze dr.Surowiec to jeden z nalepszych specjalistów od rozszczepów,jakie macie opinie o tym lekarzu.
  • W 20 tyg ciąży na usg połówkowym na bardzo dobrym sprzęcie lekarz stwierdził prawdopodobny obustronny rozszczep wargi. Powiedział, że na diagnozę co do ewentualnego roszczepu podniebienia jest jeszcze za wcześnie. Ale oprócz tego wykrył białe punkty w serduszku i nie podobały mu się za bardzo nerki. Napisał, że są hyperechogeniczne. Pytałam się innego lekarza co oznacza ten termin i stwierdził, że to takie ogólne stwierdzenie opisujące niewyraźny obraz nerek i żeby się nie martwić. Ale ...
  • Witam miałem 2 razy ocetotomie nasa i laryngolog zlecił badanie i chce skierować na badania KT zatok bocznych nosa oraz rtg nosa boczne lub inny laryngolog chce zrobić badania CT z rekonstrukcją 3D głowy. Jaka jest różnica i jakie jest właściwe. Proszę jakie najczęsciej zleca się badania CT z rekonstrukcją 3D głowy czy KT zatok bocznych nosa oraz jakie rtg. długo się czekaa rezonans. Domyslam się , ze chodzi o aktualny obraz kostno-chrzęstny nosa , Może ktos miał zlecane wyzej wymienione b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się