Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(250 wyników)
    • witajcie, proszę Was o rozwianie moich wątpliwości. chcialam zapisac sie do porani leczenia bolu,tymczasem pani, ktora odebrala telefon, powiedziala, ze z bolm to do mojego lekarza powinnam sie udac. czy taka jest naprawde droga do poradni leczenia bólu? czy moj lekarz podstawowy faktycznie mi cos pomoze? wydaje mi sie ze przepisze mi ibuprom i tyle... Czy istnieją takie poradnie do których można bezposrednio wejsc i otrzymac pomoc? chodzi mi o wrocław i okolice... pozdrawiam dzis b...
    • Tutaj mozemy wpisywac miasta, lekarzy, placowki gdzie mozemy udac sie po pomoc z nasza migrena. Wpisujecie co mozecie, prosze. Minnie
    • Od 2 tygodni noszę się z zamiarem poradzenia się Was w pewnej sprawie, która mnie nurtuje i lekko denerwuje. Otóż - mam 25 lat. Pierwszy raz specjalistyczny lek zażyłam w wieku 18 lat - Imigran. Ze względu na cenę nie było tego zbyt wiele. Potem przyszła pora na Sumamigren, jakieś 3 lata temu. Tego leku też jednak nie zażywałam zbyt często (do 200 mg/miesiąc), bo bardzo boję się, że kiedyś przestanie działać. Migreny (w aktualnym okresie życia) mam średnio 4-5 razy w miesiącu. Każda trw...
    • Witam, Was tyle sie naczytalam ze Imigran lub Su... jest bezpieczny, a tym czasem moj lekarz powiedzial mi ze juz nie przepisze mi tego wiecej, bo za dlugo biore ( moze 2 lata) i za duzo. To jak szkodliwy czy nie?
    • Witajcie! Na forum tym spotkały się osoby cierpiące z powodu migren. Prędzej czy póżniej każdy z nas trafia do lekarza neurologa. Dlatego zwracam się Was z prośbą o wpisywanie w tym wątku opini o lekarzach neurologach. Może jest wśród nich ktoś kogo chcielibyście polecić. Ja osobiście zastanawiam się nad zmianą lekarza i poszukuję jakiegoś dobrego z Krakowa, który zna się na problemie migreny i nie traktuje jej jako fanaberii. Dla ułatwienia prosiłabym o wpisywanie w nagłówkac...
    • napiszcie cos o tym leku mi czy dobry dostalam go od lekarza rodzinnego jak poprosilam cos by dotrzymac do pazdziernika....
    • Depakine Chrono 500 leczy sie ktos może tym???jakie spostrzeżenia co do skuteczności??? jat
    • a może mozecie polecić jakiegoś sensownego lekarza w W-wie? Mam migreny od ponad 30lat - od dziecka. Od pewnego czasu, mam po prostu ciagi tygodniowe z 1, 2 - dniowa przerwą. Troche pomaga mi zomig - ale jedynie doraznie, na pare godzin. Ciągle próbujemy nowych ( niestety, mało skutecznych, kuracji: ketonal, mefacit, divascan, dihydroergotamina, leki przeciwpadaczkowe, mig- priv,leki odwadniąjące itp, itd, łacznie ze zastrzykami sterydowymi; akupunktura - efekt praktycznie żaden; c...
    • ... co tam u ciebie? Minnie
    • Mam zakupioną fiolkę botoksu. Niestety nie bardzo mogę znaleść neurologa w Warszawie, który ostrzykuje migreników. Zabieg będzie robiła lekarz dermatolog. Wiem,ze ostrzykuje się takie V między brwiami oraz skronie i powinno to być 40-60 jednostek. Nota bene robiąc kiedyś botox w celach kosmetycznych na czole, miałam mniej ataków przez około 1/2 roku. Wtedy jednak tego nie skojarzyłam z tym zabiegiem. Podobno jeszcze są miejsca na szyi. I nie wiem kompletnie gdzie. nie mogę też znaleś...
    • www.badania-lekarza-medycyny-pracy.com/Migrena-Bole-glowy.html Może kogoś zainteresuje Pozdrawiam meg22
    • Aminotryptylinum taki lek przepisał mi lekarz i twierdzi, że pomoże mi zwalczyć migreny, które już teraz przerodziły się w napięciowy ból głowy. Odstawiłam dziecię od piersi i leczę się bo styczeń dał mi popalić. Od 5stycznia miałam ból głowy cały czas + do tego 8 dni ciężkich migren w tym 2 zakończone wizytą w szpitalu, bo po 24hniejedzenia niczego i 18h bez picia mój organizm wysiadał, niestety po 5godzinach i 5kroplówkach +2zastrzykach lekarz odesłał mnie do domu mówiąc ż...
    • Interesuje mnie czy u kogoś z was migrena i zespół jelita nadwrażliwego występują razem. Nie mam na myśli jednoczesnego ataku ale, że ktoś ma i jedno i drugie schorzenie. Ja cierpię na obydwa schorzenia, jestem zdiagnozowana pod kątem ZJN i migreny. Zastanawia mnie jaki wpływ ZJN może mieć na migrenę i odwrotnie, jaki wpływ może mieć migrena na ZJN ? W poniedziałek najbliższy idę do neurologa więc pewnie czegoś się dowiem ale może wy z własnego doświadczenia mi podsuniecie, jak sobie radzic...
    • Jeszcze 4lata temu lekarze mówili mi że pod żadnym pozorem kodeiny w ciąży nie brać. Farmaceuci też, piszę by przyjrzeć się temu bo nie do końca jestem pewna co do informacji podanej przez ciebie w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,12154,118618378,119083869,Re_migreny_a_planowanie_ciazy.html minniemouse napisała: > Gdyby jednak okazalo sie ze tryptanow nie mozesz na pewno, to powinien przepisa > c ci > ktorys z tych srodkow p/bolowych: > > codeine -kodeina, ...
    • Mam pytanie. :) Nie wiem czy ma to znaczenie, ale mam 16 lat. W piątek (a dziś jest wtorek) kiedy byłam w szkole zaczęła mnie potwornie boleć głowa. Rano jeszcze wszystko było ok, ale kila godzin później odczuwałam zawroty głowy i miałam rozpaloną twarz. Myślałam, że to grypa (bo jakiś miesiąc temu miałam dokładnie to samo) więc zwolniłam się z zajęć do domu. Leżę już piąty dzień w łóżku i nic mi nie przechodzi a przypominam, że nie mam żadnych objawów przeziębienia, albo innej choroby poza ...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8357214,Lekarz_kazal_ochroniarzowi_wyrzucic_chora_ze_szpitala.html [i]Od września we Wrocławiu wszystkie oddziały neurologiczne pracują na okrągło. To znaczy, że nie jeden wyznaczony, ale wszystkie mają obowiązek przyjmować chorych, którzy pilnie pomocy potrzebują. Zmianę wprowadzono, bo dyrektorzy szpitali narzekali, że wrocławianie traktują neurologiczną izbę przyjęć jak przychodnię lekarza rodzinnego i [b]zgłaszają się w środku nocy nawet z migreną...
    • Witam, ból głowy towarzyszy mi jakoś dzień w dzień od miesiąca. Na początku był lekki, później się pogarszał. Najgorszy był w stresowych sytuacjach. Później miałam chore zatoki i ból był okropny, od kilku dni boli mnie gardło i od tego czasu ból zrobił się tak straszny, że jestem cała osłabiona, nie chce mi się wstać z łóżka, mam podwyższoną temperaturę ciała ale i gorączkę, ból przeszedł na kark i mam bardzo sztywny, boli mnie strasznie, świato mi przeszkadza, jest mi niedobrze, bierze...
    • gdy przyjme suplemnt magnezu automatycznie pogarsza mi sie wzrok, i objawy migrenowej aury, mam tez w eeg obraz padaczki i tzw"visual snow" z kolei wapń mi pomaga, dlaczego tak jest?
    • Znowu boli... Przemieszczam się tylko między łóźkiem a toaletą. Leki przeciwwymiotne nie działają a o tryptanach nie wspomnę. Kończą mi się pomysły. Lekarze z oddziału pomocy doraźnej niedługo mnie znienawidzą. Nie wiem czy brać jeszcze jedną dawkę tryptanów czy czekać. Ta sama bajka. Torsje, dreszcze i ten koszmarny ból. Co robić? Co myślicie? Przepraszam Pozdrawiam serdecznie meg22
    • Po pracy na działce, umiarkowanie wyczerpującej dostałem nagłego podwyższenia pulsu do 160 na minutę oraz osłabienia . Zażyłem propranolol 20 mg ale nie zauwazyłem skutku ,toteż w obawie przed zemdleniem pojechałem do izby przyjęć w szpitalu gdzie zrobiono mi EKG i zmierzono ciśnienie . Ciśnienie 120 /80 , EKG w normie . Morfologia krwi wykonana w listopadzie ub. roku po napadzie arytmii serca trwającej przez tydzień - też po pracy na działce , była w normie . Napad trwał ok...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się