Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(70 wyników)
    • Witajcie, mam dosc spory problem, otoz cierpie juz okolo 10 lat na ŁZS(łojotokowe zapalenie skóry) nie znam powodu dlaczego sie zarazilem prawdopodobnie to uwarunkowanie genetyczne. Choroba nie zagraża mojemu życiu choc jest nieuleczalna w medycynie zachodniej, medycyna wschodnia podobna sobie z nia radzi. Wielkim minusem tej przypadlosci jest to ze na twarzy robia mi sie wielkie czerwone plamy w miejscach gruczołów łojowych, ktore swedza i ropieja a nastepnie łuszczą się. To jest straszne i...
    • Polecam wszystkim zainteresowanym własnym zdrowiem, jak i wszystkim sceptykom i prześmiewcom książkę Jerzego Maslanky "Od lekarza do grabarza". Biochemicy zgłaszają podobno uwagi odnośnie niektórych zamieszczonych tam treści ale według mnie jest ważna i arcyciekawa. Pozdrawiam Arkadiusz
    • co ciekawe do tej opini przychyla sie ponad 90%spoleczenstwa ,ludzie nie wierza w ziolka,homeopatia, a juz napawno nie w czary,bioterapie,energie czy duchy i wrozki
    • poszukuję dobrego lekarza, który kompleksowo podejdzie do problemu. chodzi o moją bardzo schorowaną ciotkę- kobieta ma 50 lat i wszelkie możliwe choroby; cukrzyca, miażdżyca, reumatyzm, choroby stawów, problemy z oczami i nie wiem co jeszcze. od lat jeździ po róznych lekarzach, a każdy z nich leczy inną chorobę. uzbierała już wór leków, które ją wykańczają; nic nie może jeść, bo ma tak zniszczony przewód pokarmowy, ze nic nie trawi. pomóżcie, bo nie mogę patrzeć jak kobieta dogorywa.
    • Jesli ktoś zna lekarza medycyny chińskiej w Krakowie (najlepiej Chińczyka)to bardzo proszę o info.
    • Tak mi z ciekawosci przyszlo pytanie do glowy: czy ktos z Was tez juz byl "nieuleczalnie" chory i skreslony przez lekarzy? Ciekaw jestem czy sa tu takie osoby. Ja sam mialem tyle nieuleczalnych dolegliwosci ze ciezko by mi sie zylo, marnie i niezbyt dlugo. Taka jedna wielka męka. Teraz oczywsicie jestem juz calkowiecie zdrowy. Czy ktos z Was tez ma takie doswiadczenia?
    • Jestem tu w zasadzie nowa i nie wiem czy można podawać nazwiska specjalistów ale zauważyłam że kilka się pojawia w postach.Zaryzykuje,najwyżej mnie wytną;) Chodzi mi o Yuriy`a Tokara.Czy ktoś z Was o nim słlyszał? Wiem że jest,homeopatą,zielarzem,irydiologiem(...)Ide niedługo na wizytę i nie wiem jak mam się przygotować.Mam nie jeść dwie godz.przed wizytą.Co to będzie za badanie? Jeśli mieliście z Nim "styczność",to napiszcie coś.Nie wiem właściwie po co mi to info ale miło wiedzie...
    • Bardzo Was proszę o pomoc w tej sprawie. Szukam kogoś, kto poprawadziłby mnie i moje czteroletnie dziecko (alergia), ale nie chcę iść do kogoś "z ulicy". Proszę o sprawdzony kontakt. Czy ktoś zna z Was, może był prof. Biligt (medycyna chińska)? Bardzo dziękuję.
    • Rozpoznanie: nowotwór nieoperacyjny umiejscowiony w głowie trzustki 1. Czy znacie lekarza z Polski, który ma doświadczenie w leczeniu nowotworów trzustki? 2. Czy znacie ośrodki (kliniki) w Polsce lub za granicą, które prowadzą leczenie przez detoksykację organizmu (rozmawiam z kliniką Paracelsus w Szwajcarii, ale stan pacjenta nie pozwala na pojechanie tam)?
    • doktor Krzysztof Romanowski super skuteczny. MOj maz mial bardzo ciezka alergie (nie mogl wyhodzic z domu, skora schodzila platami az do krwi) wyleczyl go calkowiecie. znam tez astmatykow ktorych wyleczyl. wlasciwie wyleczy wszytko tylko trzeba miec mocna motywacje,zalecenia sa bezlitosne. zmiana sposobu zywienia oraz ziola (rzadko akupunktura) POLECAM!!!!
    • Prosze o opinie na jego temat. Czy ktos u niego byl i zostal z czegos wyleczony?
    • No właśnie. Adresy w książce telefonicznej są, znajmomych, którzy korzystali z usług brak, skąd mam wiedzieć, że dany zawodnik jest ok?
    • Chciałabym dowiedzeć się, czy ktoś korzystał z pomocy tej pani doktor (irydolog). Słyszałam o niej, że ma mnóstwo pacjentów i pomogła bardzo wielu chorym (nawet w przypadkach, w których zwykli lekarze nie dawali nadziei) i byłam w sobotę na wizycie. Niestety,leki, które mi przepisała,są bardzo drogie (miesięczna kuracja wynosi 400 zł) i zastanawiam się nad rozpoczynaniem kuracji. Czy warto leczyć się tymi preparatami,które pani doktor przepisuje? Są to preparaty ziołowe, sprowadzane z różnych...
    • To tytuł ksiązki wydanej przez "Klub dla ciebie".Ma to być książka o medycynie ekologicznej.Zastanawiam się czy jej nie kupić.Czy warto? Proszę o opinię tych,którzy ją przeczytali.Proszę pomóc mi w podjęciu decyzji.
    • Po przeczytaniu polecanej tu niegdyś książki "Od lekarza do grabarza" zapragnęłam dowiedzieć się czegoś więcej o medycynie ekologicznej, a zwłaszcza o lekarzach ją praktykujących. No i okazało się to nie lada problemem. Znalazłam w necie tylko jedną wzmiankę o ubiegłorocznym kongresie med. ekologicznej. Strona fundacji ecomedicum nie działa. Nie mam już pomysłu gdzie szukać. Wiecie może coś na ten temat?
    • powiedzcie co mam robić? Niczego nie wymyślam i nie jestem hipochondrykiem... Czytałem trochę w internecie na temat różnych chorób i może przesadzam ale... dużo objawów zgadza się z grzybkiem czy drożdżem o pięknej nazwie: Candida albicans. Zdarza mi się często płakać, mam biały język i ten okropny zapach, a o nieprzyjemnym uczuciu na języku nie mówię... Ciągle sobie muszę odchrząkiwać. Miałem hemoroidy, ale już usunąłem operacyjnie, ale lekarz operujący powiedział że widąc ta...
    • wyborcza.pl/1,75248,7265337,Antybiotyk_nie_leczy_grypy_.html [b]"Niestety, Polacy wciąż najczęściej przyjmują antybiotyki z powodu dolegliwości, które nie powinny być nimi leczone: przeziębienia (30 proc. wskazań), bólu gardła (24 proc.), grypy (16 proc.) czy kaszlu (12 proc.)"[/b] Antybiotyk nie jest lekarstwem dostępnym bez recepty. Jeśli ktokolwiek zażywa antybiotyk nieprawidłowo, to nie wynika to z błędu pacjenta, a lekarza. [b]"Także wiedza Polaków na temat skuteczności...
    • co sadzicie z czytania z oka ,czy to rzetelna metoda diagnozy?
    • Od dawna (kilkanaście lat) mam egzemę na dłoniach. Zmienia się jej wygląd, rozległość, nasilenie. W grudniu pod wpływem kuchni wegetariańskiej/makrobiotycznej i eliminacji części produktów zaleconej przez lekarza medycyny naturalnej (irydolog, akupresura)alergia po raz pierwszy od wielu lat znikła całkowicie. Jednak powróciła, a ostatnio nastąpiło jej nasilenie.Objawy to zaczerwieniona, szorstka skóra na której tworzy się wyciek osocza, będacy małymi ale za to gęsto usytuowanymi l...
    • czy ktoś zna lekarza (ew. dietetyka, fastoterapeutę) z Krakowa lub okolic, któremu nie straszne diety głodówki potrzebne mi konsultacje na temat kilku, kilkunastodniowego postu z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się