lekarze

(53 wyniki)
  • Pisałam na forum o moim poparzonym dziecku. Proszę podajcie mi namiary na sprawdzonych lekarzy od ciężkich oparzeń w Lublinie lub Warszawie. jest to dla nas bardzo ważne. Dzisiaj znowu spod opatrunku wypływa gęsta wydzielina i wiem od pana dr Wyrzykowskiego, że tak nie powinno być. Błagam poradźcie.
  • Mój syn niestety też dołączył do tytułowych dzieci. Oparzenie dosyć rozległe (ok.12%) i niestety II/III stopień (wg wypisu ze szpitala). Rana nie wygląda może najgorzej (wg lekarza), jest zaczerwieniona, strupy zeszły, ale w paru miejscach zauważyliśmy małe zgrubienia (bliznowce?). Zalecenia lekarza: Linomag, po zagojeniu: Contractubex. Chciałbym iść z nim do innego lekarza na konsultacje, nawet prywatnie. Proszę polecić mi jakiegoś na górnym Śląsku (Katowice - Tychy - Bielsko-Biał...
  • Witam wszystkich:) Bardzo proszę o opinię lekarzy i rodziców która maść jest lepsza madecassol czy no-scar bo mam możliwość zakupu obu i nie wiem którą wybrać. Która ma lepsze działanie i będzie szybciej rozjaśniała blizny?? Córka ma 9 lat i płaskie blizny po ospie na obu rękach które są wielkości takich 3-5milimetowyh plamek oraz jedną wypukłą bliznę koloru prawie fioletowego po oparzeniu wielkości ok 6x9cm na lewym podudziu(oparzenie nastąpiło ponad 2 miesiące temu i było smarowane ce...
  • moja córeczka poparzyła się kawą byliśmy na pogotowiu i u lekarza chirurga, który zalecił smarowanie maścią Argosulfan 2% oraz przemywanie rumiankiem, na tym koniec zaleceń, szukam teraz lekarza w moim mieście ale proszę o opinie na temat owych zaleceń lekarskich. trudno jest mi powiedzieć konkretniej o oparzeniu nie znam fachoego określenia wygląda mi na oparzenie stopnia IIb raczej głębsze w jednym miejscu - rózowo czerwone, sączące się z kawałkami skóry, dalej pęcherz około 2 na 3cm,...
  • Bardzo prosze o informacje czy znacie jakiegos dobrego lekarza do blizn dzieciecych po poparzeniu w Kielcach. Jezeli nie to moze macie jakies namiary na kogos sensownego w Krakowie- moge tam dojezdzac. ania
  • Oddzial chirurgii dzieciecej w szpitalu w Poznaniu, ul. Krysiewicza 7/8. Super ordynator: dr Sobczyński, oddzielne pokoje dla dzieci po oparzeniu, oddzielny gabinet zabiegowy. W Warszawie na opatrunki chodzimy na Kopernika, zachwycona to ja nie jestem....
  • Od niedawna mam w rodzinie zastępczej 6-letnią dziewczynkę, która była poparzona mlekiem w wieku 5 miesięcy. Ma rozległą i bardzo brzydką bliznę na klatce piersiowej, ramieniu, szyi (ponoć było to oparzenie II stopnia, ale matka bliznę zaniedbała, nie smarowała jej). Na klatce piersiowej i ramieniu blizna jest gruba i pomarszczona, na szyi mniej widoczna. Blizna nie wywołuje dolegliwości, nie przeszkadza w rośnięciu, ale dziecko chodzi obecnie do zerówki i coraz bardziej przeżyw...
  • witajcie, z góry bardzo dziekuje za to forum i wiele informacji, ktore moge tu znalezc. co prawda nie dotkneła mnie taka tragedia jak was drogie forumki, choć wiem co to poparzenie bo mój mąż mu uległ. ma poparzaoną stope i noge do połowy łydki (II i III st) chciałabym was poprosic o namiary na jakiegoś dobrego specjalistę. czy dr. Hofman pomoże, czy leczy tylko dzieci? wypadek był tydzień temu. mąż lezy na chirugi ogolnej w szpitalu bielanskim. smaruja mu nogę agrosulfanem. opa...
  • Witam, 14 lutego moja córeczka oparzyła się gorącą herbatą. Oparzenie ocenione na IIa/IIb buzia, szyja, ramiona i klatka piersiowa. Na klatkę najpierw założono argosulfan, po 2 dniach aquacel. Buzia smarowana tylko detreomecyną i czyszczona przez kilka dni. Dziś byliśmy na konsultacji i aquacel jeszcze się trochę trzyma więc go zostawiono a reszta wygląda na zagojoną. Inna historia jest z buzią: obok brody zrobił się placek martwicy (ok 3 cm x 1 cm). Lekarz powiedział, że trudno powiedzieć c...
  • Witam, Synek 20 miesiecy poparzyl sie goracą herbatą - poparzenie I / II stopnia na rączce i troche na klatce piersiwej właśnie wyszliśmy ze szpitala, Rany podobno wg lekarza wygladaja ładnie, mamy teraz je sami pielęgnować, zalecono nam w wypisie smarować maścią Tormentiolem oraz przemywac płynem Avj czy Pvj. I tu moje pytanie: O powyższym płynie nikt nie slyszał, nawet pielęgniarki z oddzialu ani aptekarki, natomiast co do Tormentiolu to ani z ulotki ani z wpisów w necie od...
  • czy ktoś z Was może mi napisać jak długo ( ile lat)stosujecie kamizelki uciskowe? bo my już ponad dwa lata i nie wiem co dalej robić ? jeden lekarz doradza nosic je dalej a inny zrezygnować
  • Mój 11 miesięczny synek poparzył się 10 dni temu wrzątkiem z czajnika. Ma oparzenie II stopnia na całej górnej powierzchni prawej stopy. W drugiej dobie miał chirurgicznie oczyszczoną ranę. Od tej pory ma opatrunki z argosulfanu. Wczoraj na kontroli okazało się, że spora część rany pokryta jest tkanką martwiczą. Zastosowano opatrunek na oczyszczenie rany(nie pamiętam nazwy), pan doktor stwierdził że może on być na ranie tylko 24 h i jeśli tkanka martwicza nie zejdzie potrzebny b...
  • Witam 08.02.11 moja córka15mc oparzyła sobie rączkę gorącą wodą. W szpitalu założyli nam opatrunek z dermazinu. Następnego dnia oczyścili oparzenie(oparzenie oceniono na IIa i IIb) i założyli opatrunek aquacel Ag i ten opatrunek miała do wczoraj czyli 2 tygodnie(przez tydzień opatrunki zmieniali w szpitalu po wypisie jeździliśmy na opatrunki do paradni przyszpitalnej). Wczoraj byliśmy na kontroli i opatrunek z aquacel Ag odpadł i został nam niewielki strupek 1cm/0,5cm. Resztę skóry jest różow...
  • Lekarz zakał natłuszczać, powiedział że można Cepanem. Kupiłam go ale jak narazie żadnych rezultatów, dziecko nadal sie drapie a to są świeże rany, jeszcze nie blizny. Czytałam na forum że większość z Was odradza Cepan. Kompletnie się nie znam na tych wszystkich kremach i maściach. Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Nie szukam kremu który pomoże nam zlikwidować blizny, bo jeszcze ich nie ma, tylko takiego który zlikwiduje swędzenie i pomoże mojemu synkowi, aby te blizny powstał...
  • Oparzenie(13)

Mój trzyletni synek oparzył sobie wczoraj rączkę bardzo gorącą herbatą,oparzenie jest wielkości połowy dłoni synka,w pierwszej chwili zrobił się bąbel który natychmiast pękł i zeszła skórka.Pojechaliśmy do szpitala gdzie założono opatrunek-Granuflex i mam przyjśc z małym na kontrolę do chirurga w poniedziałek rano.Z pod opatrunku się sączy i nie wiem czy czekać do poniedziałku,czy to jest normalne czy dzieje się coś złego.W szpitalu lekarz powiedział że nie może nam jeszcze powiedzieć j...
  • Moja 16-miesięczna córka 2.05.08r poparzyła się gorącą herbatą 27% II Ai B główka, buzia, klatka piersiowa i brzuszek część prawego ramienia i lewej rączki,na szczęście obyło sie bez przeszczepu wszystko ładnie się zagoiło. Pozostała zaczerwieniona skóra na głowie buzi pozostałe oparzone miejsca są jasne z brązowymi plamami i w niewielu miejscach czerwone.Martwi mnie tylko kilka miejsc gdzie skóra jest czerwona i twarda. Lekarz na wizytach kontrolnych zalecił tylko natłuszczanie...
  • Witajcie. Chciałam rozpocząć wątek na temat specjalistów, u których leczycie dzieciaczki po oparzeniu. Czy rzeczywiście są to tylko 4 osoby na całą Polskę!!?? Wymienia się Kraków, Warszawę, Gdańsk i Łódź. Czy inne maleństwa nie mają już szans na spotkanie kogoś, kto rzeczowo pomoże w leczeniu blizn? Jakie macie doświadczenie? Kogo polecacie? Jak długo się leczycie? Najbardziej pożądane opinie i doświadczenia osób, które korzystają z fachowej pomocy od dłuższego czasu, bo będą mogły po...
  • Mój 1,5roczny synek poparzył się wodą, jest to poparzenie III stopnia. Dziś zdjęto mu opatrunek i mam wcierać CEPAN. Mam pytanie do mam które są lub były w podobnej sytuacji. Czy Cepan napewno zlikwiduje swędzenie? I czy zostaną blizny? W nocy synek ma koszmary, odkąd wyszliśmy ze szpitala. Kiedy go usypiam dostaje szału, potrafi płakać godzine i nic nie pomaga. Nie chce żeby go dotykać, ale kiedy go nie dotykam płacze jeszcze bardziej. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji? Bo już...
  • Mój synek uległ wczoraj poparzeniu, zawiozłam go do szpitala. Założyli opatrunek na część brzuszka, udo i dłoń. Jak mu zakładali wczoraj to z rączki i brzuszka zeszła mu skóra, udo było zaczerwienione. Ma 8% poparzenia, jeszcze nie wiem jakiego stopnia bo lekarze nie mówili ale dziś miał zmieniany opatrunek i lekarz powiedział, że gdyby nie to, że był w ogólnym znieczuleniu to wyszedłby dzisiaj. Jutro o 14 wypis z zaleceniem wymieniania opatrunku w przychodni-co 4 dni. Pytania- zostan...
  • Jutro mina 4 tygodnie od wypadku-oparzenia a Małgosia ma nadal bandaże na brzuchu i lewej rączce i te miejsca nadal krwawią..... resztę natłuszczamy i jak na razie smarujemy contatubexem, po niedizeli wejdziemy z veradermem, lekarz na razie nie mówi nic o silikonowych plastrach, ubranku itd... dlaczego u nas tak długo???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się