lekarze

(219 wyników)
  • Witam Wszystkich, Mam pytanie o lekarzy, którzy zaproponowali Wam leczenie nowymi lekami (eksperymentalne, bądź też nie) w Warszawie... a właściwie to wszędzie - Polska nie jest taka wielka, by nie dojechać. Z góry wielkie dzięki!
  • Jw.Kogo możecie polecić?
  • Witam. Bardzo bym Was prosił abyście polecili mi jakiegoś dobrego lekarza w Warszawie lub Łodzi do którego można by się było zgłosić na wizytę.
  • Witam.W czwartek miałem wizytę u lekarza i powiedział,ze skrócimy terapię o 2 miesiące(mam genotyp 1b i zaleconą roczną kurację).Leczę się w Usa,przyjmuje interferon i rybavirin.Po 4 miesiącach miałem już minusa,po 7miesiacach mam dalej minus.Lekarz powiedział,że wszystko jest ok i zaleca skrócenie terapię.Czy spotkaliście sie z takim zaleceniem lekarza w Polsce lub gdziekolwiek indziej a może już ktoś miał taki przypadek.Proszę o opinie bo nie wiem co o tym myśleć.Nadmienię,że ...
  • Często czytam "postaraj się o leczenie u dobrego hepatologa lub np zmień lekarza". Jak to zrobić ???????????? Córka otrzymała skierowanie do przychodni, choruje na HCV. Dostała z marszu przydział do danego lekarza. W trakcie leczenia zapytałam ordynatora czy istnieje możliwość zmiany lekarza - dostałałam odpowiedż " niestety inni nie mają już wolnych miejsc. . Nadmieniam, iż nie bez powodu zadałam to pytanie . Druga sprawa - Córka jest osoba dorosłą - po 30-tce. Jakie wielkie było zdziwie...
  • W szpitalu zakaźnym kilka lat temu poznałam pewną dziewczynę na oddziale. Do dzisiejszego dnia utrzymujemy kontakt. Właśnie udaje mi się namówić ją na wizytę w poradni hepatologicznej i wciągnięcie się na listę oczekujących na leczenie. Od kilku lat zupełnie "zapomniała" o przyjacielu, a to niedobrze ;) Dlatego zależy mi aby trafiła na lekarza, który nie będzie jeszcze bardziej zrezygnowany od niej. Słyszałam wiele dobrego o dr Pisuli z Chorzowa, sama się tam nie leczę więc nie wiem jak...
  • Witam, W styczniu planują rozpoczac u mnie leczenie na WZW C. Więc zaczęłam biegać po lekarzach w celu zebrania zaświadczeń o zdrowiu. Ginekolog -ok, dentysta też, zaniepokoiła mnie tylko laryngolog:(podobno mam zaciemnienie w lewej zatoce nosowej. Czy to moze byc przeciwstazaniem do podjecia leczenia? A jak u Was wyglądały zaświadczenia od lekarzy. Mi pozostał jeszcze okulista i psychiatra. Chyba najbardziej właśnie boje sie tego psychiatry...bo w sumie to nie wiadomo co ona ode mnie wyciag...
  • czy istnieje możliwość aby za pośrednictwem tego forum ktoś polecił mi dobrego lekarza hepatologa przyjmjącego w szzcecinie. Próbowałam uzyskać informację o lekarzach tej specjalizacjji w różny sposób - bezskutecznie - podobno nie ma tu żadnego lekarza o takiej specjalizacji przyjmującego prywatnie - a na NFZ wyznaczono mi wzytę na 10.04.08.. bardzo dziękuję za każdą prawdziwą informację.
  • Moja siostra leczy sie na wolskiej i jest bardzo niezadowolona z lekarki.Czy ktos moze polecic jakiegos sensownego i zarazem miłego lekarza? Z gory dziekuję.
  • Witajcie. Mam bardzo pilną sprawę do Was.Poszukuję lekarza hepatologa w Trójmieście dla 2 letniego chłopca... Jak miał roczek to wyniki Alat,Aspat, były w granicach 50 czyli nieznacznie pdowyższone, raz na pare miesięcy przechodzi wirusówkę,katar,kaszel,rozwolnienie,po czym mija, ma nietolerancje laktozy i często wysypke na policzkach. Ale oprócz tegj laktozy nie uznali go za alergika, bo duzo je i jest tłuściutki,naparwde dorodny chłopak, według lekarzy alergik ejst chudy! W styczni...
  • Witam wszystkich, Czy mógłby ktoś napisać cokolwiek o dr. Wasilewskim. Nie wiem czy to kobieta czy mężczyzna. Panie z którymi rozmawiałam przez telefon nie były zbyt uprzejme i nie dopytałam. W necie niestety nie mogę nic na temat tego lekarza znaleźć. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Bardzo pilnie szukam kontaktu z dobrym lekarzem specjalistą - na terenie całej Polski. Chodzi o moje dziecko. Bardzo będę wdzięczna za podpowiedź. Bardzo.
  • Witam, Otrzymałam dzisiaj wezwanie do ZUS-u na komisję. Czy ktoś z forumowiczów był na takiej komisji?
  • neupogen(13)

Czy neupogen może wypisać internista (oczywiście na 100% płatne - inne chyba nie wchodzi w grę) czy muszę iść do jakiegoś hematologa?
  • pytanko: musze podjac decyzje, jaki osrodek w ogole wybrac do zarejestrowania sie i 'prowadzenia' okolo rok temu udalo mi sie byc po znajomosci na wizycie na koszarowej u prof. mialam sie zglosic potem z kolejnymi wynikami itp itd ale raczej mialo to byc tylko monitorowanie, bo nie zostalam nigdzie wpisana, tylko wprowadzona w temat i nakreslono mi problemy ze stwierdzeniem juz, zem mloda (stuka 36ta wiosenka), niska wiremia i proby nieznacznie podwyzszone, ze obecne leczenie moze wiecej s...
  • Witam, Moj kolega dowiedzial sie niedawno ze ma WZW C. Calkiem mozliwe, ze mial je juz od dosc dawna, bo niektore objawy wydaja sie na to wskazywac (bole miesniowe, brak koncentracji, depresja, swiad skory). Lekarz nie dal mu jednak zadnych lekow. Powiedzial, ze daja one tyle skutków ubocznych, ze raczej nalezy je traktowac jako ostatnia deske ratunku. Czy tak jest rzeczywiscie? Z gory dziekuje za odpowiedz mysza
  • Witam wszystkich na forum. Moja mama jest dializowana od 10 lat i jest zarażona hcv c (wiek mamy 55 lat). Przed dwoma miesiącami zdopingowałam mamę, aby wkońcu poddała się specjalistycznym badaniom dot. wirusa (myślę iż powinno to wyjść od lekarza z dializ!). Po krótkiej wizycie w por. hepatologicznej i 3- dniowym pobycie w szpitalu oraz miesiecznym czekaniu na wyniki, odesłano nas z kwitkiem, iż mama nie należy do Warmińsko-Mazurskiej Kasy Chorych- NFZ. Wyniki nie są pomyślne ...
  • Witam, jestem tu nowa. W czerwcu przy okazji rutynowych badań w ciąży dowiedziałam się, że mam HCV. Dzisiaj odebrałam wynik HCV- RNA ilościowe i wynosi on[b] 1,58 x 10 do 4[/b]. No i w związku z tym wynikiem moje pytanie. Wizytę u lekarza mam dopiero w grudniu (miesiąc przed porodem bo wcześniej nie ma sensu bo i tak nie mogą mnie leczyć), pani w rejestracji powiedziała, że to dość wysoka wiremia a tu na forum znalazłam wątek z normami wg. których (o ile dobrze zrozumiałam) taka wiremia jest ...
  • Nie wiem dlaczego, ale cały czas wierzyłem w to, że mimo baaaardzo długiego okresu wzwc (około 28 lat nim wyszło na jaw co i jak) nie jest z moją wątroba aż tak źle. Cały czas wydaje mi się, że przed terapią (rybka + inter) Pani doktor mówiła mi, że zwłóknienie mam 1 (fibrotest - firma farmaceutyczna - program - dodatkowo przyjmowałem eltrombopak na podwyższenie ilości płytek krwi). Nie wiem czy sie wtdedy przesłyszałem czy rozmowa była o czymś innym. Wierzyłem, że jest oki. Terapia się nie p...
  • Znajomy został zakwalifikowany do przeszczepu wątroby.Po przeprowadzonych badaniach okazało się, że jest nosicielem HCV.Fakt ten automatycznie zdyskwalifikował do przeszczepu. JAK TO MOŻLIWE?!!W czasie rozmowy z lekarzem usłyszał- cytuję w uproszczeniu " Nie dostanie pan wątroby bo jest pan chory na wzw c .Szkoda zatem dla pana organu, który i tak zostanie zainfekowany i zjedzony przez wirusa" Jest to dla mnie niepojęte, niezrozumiałe! Czy tak to właśnie się odbywa? Czy zamiast ratowac młodeg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się