Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(46 wyników)
    • Witam Ja przez kilka lat byłem leczony na fibromialgię i stwardnienie rozsiane, zanim postawino diagnozę neuroboreliozy.Studiowałem wszystko na temat fibromialgii,nawiązałem kontakty z lekarzami z całego Świata,stosującymi też metody naturalne.Ja stosuję specjalne minerały, zioła,homeopatię i leczę też pacjentów z fibomialgią. Jeśli byłbym w czymś pomocny,proszę pisać piotr.kurkiewicz@poczta.neostrada.pl Pozdrawiam Piotrek K
    • Drodzy Panstwo! Jestem na forum o Fibromialgii dlatego ze moja choroba, zespol przewleklego zmeczenie jest bardzo pododna do Waszej choroby. Mam dawno zrobione testy na borelioze wiec jestem pewna ze to nie jest to co mi dolega. Jestem chora na ZPZ od ponad 16 lat od czasu kiedy ktos mi strzelij z wiatrowki w prawe oko na bezpiecznej ulicy w Nowym Jorku. Czy by ktos z Panstwa wiedzial o lekarzu w Warszawie ktory sie zajmowal naszymi chorobami, bym byla bardzo wdzieczna o informacje j...
    • Czesc! Jak zapewno wiecie Fibromialgia jest choroba bardzo podobna do ZPZ. Wiec czy mozecie mi pomoc znalesc lekarza ktory by mnie wyciagnal z zakarzenia mikoplasmami i Wirusem Ebtein-Barr , Cytemelago Wirus i Herpes 6. Ja nie wiem co mam juz z tym robic. Jestem chora 17 lat i mam tego tak dosyc ze juz nie radze sobie sama z soba. Moje zycie zostala kompletnie zniszczone i chce ratowac to co jeszcze z niego mozna uratowac. Mira
    • witam mam nadzieję , ze te forum jest jeszcze aktywne , wczoraj przypadkiem przeczytałam artykuł o tej chorobie w czasopismie , weszłam na internet , żeby czegoś więcej sie dowiedzieć i jestem prawie pewna ,że mam tę chorobę i to od kilkunastu lat. Próbowałam się leczyć , chodziłam po różnych lekarzach . Zaczęłam od reumatologa jakieś 20 lat temu , reumatolog skierowal mnie do neurologa , ten stwierdził po badaniach , że bóle jakie odczuwam pochodzą od kregosłupa, gdyż mam przepukliny ...
    • Czy ktos leczy sie prywatnie u dr.Szechcinskiego.Jakie sa o nim opinie.A moze polecicie mi kogos innego_Dzieki.
    • Uwaga!(11)

Chciałabym się podzielić z Wami swoimi doświadczeniami i choć to nie jest miłe ostrzec wszystkich. Sama też już dawno wiele razy o tym myślałam jednak sądziłam skoro tyle lat żyłam z tymi potwornymi bólami cieriałam ale żyłam więc może to nie to.Teraz wiem że wielkim błędem lekarzy jest że nie wykonują chorym wszystkich badań-mi przynajmniej nie wykonano które by wykluczyły najgorszą dignozę czyli chorobę nowotworową. Tak lekko zapada diagnoza a to fibromialgia/jak u mnie i pr...
    • Wczesna jesienia zaczely mnie bolec rece(ogolnie)nagrzewalam masciami,wkladalm do goracej wody,przyklejalam plastry nagrzewajace,zawsze pomagalo ale na krotko.Od stycznia troche sie zmienilo zaczal bolec kciuk po trochu zkrzywial sie ,po okolo miesiaca drogi kciuk ,obydwa kciuki bola i sa krzywe .od stycznia nie moge podniesc reki do gory,jesli podniose odczuje mocny bol,i cos jakby przeskoczylo w obojczyku.Dlonie mam czesto napuchniete i obolale. Po prze...
    • www.eioba.pl/a100962/fibromialgia_niewidzialne_kalectwo ...musimy coś z tym zrobić!myślę o naszej chorobie i podejściu lekarzy i laików do niej a tym samym do nas!Pozdrawiam Jola
    • Witam. Chce powiedzieć że tak gdzieś 6-7 lat temu zaczełem się gożej czuć ,zaczynałem być ciągle zmeczony,nie mogłem nigdy sie wyspać choćbym niewiadomo ile spał-zawsze budziłem się zmeczony.Juz od samiuśkiego rana zmeczony-a żyć trzeba,życie wymaga,to praca to inne obowiązki.Nie wiedziałem co mi jest,leczyłem sie ,to znaczy lekaże leczyli mnie na rózne sposoby,nic nie pomagało.Na depresje kilka lat- leki antydepresyjne w najleprzym wypadku działały 1do 1,5 miesiąca,potem branie ...
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie.Już pisałam na temat swojej fibromialgii w wątku fibromialgia-nareszcie zdiagnozowana.Powiem Wam,że na dzień dzisiejszy mam wszystkiego serdecznie dosyć.Moje samopoczucie jest beznadziejne i z dnia na dzień czuję się coraz gorzej.Wczesniej miałam jeszcze okresy,że choroba trochę odpuszczała i dało się jakoś normalnie funkcjonować.Teraz totalny kanał.Stawy i mięsnie bolą mnie tak bardzo,że wstawanie rano z łózka stało sie koszmarem, a poruszanie sprawi...
    • Moje doświadczenie z chronicznym bólem zaczęło się 10 miesięcy temu, bolały mnie plecy, mięśnie przy kręgosłupie,raz wyżej raz niżej, raz w boku. Zdjęcia wykazały niewielką skoliozę i ubytki w kręgosłupie; lekarz zalecił ćwiczenia. Nic nie pomogło a ból nasilał się. Zaczęła się moja przygoda z najróżniejszymi tabletkami przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi. W listopadzie ból w okolicy nerek tak nasilił się że nie mogłam wytrzymać,stwierdzono zapalenie nerek, dostałam antybiotyk, po dwóch tygodn...
    • Kochani, mam ostateczną diagnozę, która brzmi jak w tytule wątku. Wcale nie bylo prosto ją postawić, bo objawy mialam ludząco podbne do fibromialgii i dopiero scientygrafia wykazala ogniska zapalne, a okazuje się, że mam je na caym ciele, lącznie z mostkiem, piszczelami, biodrami, miednicą, większością stawów rąk i nóg. Wcześniej już się przewinelam przez kilku reumatologów, ale każdy się ograniczyl do zrobienia zdjęć RTG i nic nie bylo. Okazuje się, że stawowa forma luszczy we...
    • Witam serdecznie...głupio to zabrzmi...ale to,ze wypowiadacie sie na tym forum troszke mi ulzylo..juz teraz wiem,ze to nie zadna histeria tylko prawdziwa choroba zatruwa mi życie..chorobe sobie sama zdiagnozowalam..bo jak do tej pory lekarze usiłowali mi wmowic,ze sobie ją wymyślilam.Radzili mi zająć się czym ...chodzic na spacery..itp...chodze na spacery..ale kiedy wracam nogi mam jak z drewna..i sama nie wiem jakom cudem sie poruszaja...nie pisze o innych objawach bo chyba sa mn...
    • Moja mama choruje na fibriomialgię. Bierze Myalgan w tabletkach i w kremie. Niestety, efekty są znikome. Chodzi zgodnie z zaleceniami lekarza do kriokomory, sauny i na masaże. Przynosi to tylko chwilową i nieznaczną ulgę. Codziennie skarży się na bóle całego ciała, dreszcze. Nie wiem jak jej pomóc. Z tego, co słyszałam to chyba żaden lekarz ani klinika nie zamuje się tą chorobą w sposób specjalistyczny i nie ma na to po prostu lekarstwa. Co w takim razie robić ? Jak jej pomóc ? Nie ...
    • Witam wszystkich i jak mi sie zdaje bede pierwszym mezczyzna na tym forum czy jest jeszcze jakis ?? Na razie jeszcze nie zdiagnozowano u mnie fibromialgi ale wszystko ku temu zmierza badano mnie na reumatyzm,miesnie,brano plyn z kregoslupa i wszedzie na razie nic nie wychodzi jak mi sie rowniez wydaje cos mi lekarz mowil o boreliozie ze tez negatywny (chyba z badan krwi). Mniejsza o to zmagam sie juz z bolami od okolo 8-9 lat ale dopiero od ostatnich 2 lat nasily sie na tyle ze nie bol...
    • Czy ktoś mógłby mi polecić lekarza który jest w stanie rozpoznać fibromialgię.Mieszkam w lubuskim.
    • Witam mam naimie Isabella mam 34 lat wychowalam sie w Szwecji teraz mieszkam w Danii. Majac 25 lat mialam problemy z lewa noga ktora sprawiala ze robi sie coraz krudsza, nastepnie doszly bole kregoslupa, chodzilam po ruznych lekarzach i nic mi nie pomagali. Po roku cierpien poszlam z mezem do szpitala,zrobiono mi rentgen i powiedziano ze mi nic nie dolega poniewaz nic mi nie wykryto, moj maz juz podejzewal mnie ze cos sobie wmawiam.Majac 28 lat juz nie czulam nogi, noga byla bezwladna...
    • Cierpię od lat na fibromialgię,żyje w ciagłym bólu nie do wytrzymania a lekarz z komisji ZUS powiedział /na piśmie także/że fibromialgia to moje urojenia i zaburzenia hipochondryczne.Sąd przyznał mi rentę a ZUS nie sie odwołuje już poraz trzecie -teraz do Sądu Apelacyjnego.Czy może ktos mi doradzić co mam zrobić jak udowodnic że jestem powaznie chora.Fibromialgię mam zdiagnozowana szpitalnie jednak ZUS i tak twierdzi ze to zaburzenia hipochondryczne.Pozdrawiam
    • Jestem chora na fibromialgie.Nie pamietam juz kiedy to sie zaczelo.Przeszlam dluga droge, od lekarza do lekarza, od specjalisty do specjalisty, z oddzialu na oddzial..Nikt nie wiedzial co mi jest. Ortopeda mowil, ze to bole od kregoslupa, reumatolog, ze moze poczatki RZS-choc nie mialam stanu zapalnego.Zaczelo sie od lokci.Nie mialam sily przyniesc do domu zakupow a potem otworzyc kluczem drzwi...Po latach uslyszalam wypowiedz profesora reumatologii z Poznania (tu mieszkam) o FI...
    • Witajcie!Mam pytanie kto i gdzie stwierdza ze to fibromyalgia,czy trzeba isc do szpitala?a jesli tak to kto i na jakiej podstawie kieruje.Czy ktos Was byl i moze mi powiedziec jak to wyglada.Mam zalecona stala rehabilitacje ale nie wiem jak dostac sie do szpitala reumat.-rehabilitacyjnego bo lekarze niechetnie chyba tam chyba kieruja!Moze podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się