Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(841 wyników)
    • Witam wszystkich, Bardzo się cieszę, że istniejeuz forum, gdzie można zasięgnąć informacji. Wykryłam u mnie chorobę w kwietniu - od dłuższego czasu byłam zmęczona, ale odsyłano mnie z informacją że to ze względu na zmiany pogodowe. Jednak nie odpuściłam i w końcu skierowano mnie na badania - TSH wyszło 7, potem zrobiłam USG i wynik przedstawiał się: tarczyca mała 6 obj. o gruboziarnistej pstrej echogeniczności z plamistymi ogniskami o niskim echu rozsianymi całym miąższu bez jednoznaczny...
    • Moje Drogie jestem w pierwszych tygodniach ciąży, w poprzedni piatek robiłam badania: TSH : 4,56 FT3- 3,16 ok 7% FT4- 16,41 norma 12-21 chyba ok 40% bylam u jednego lekarza u którego sie leczę w medicoverze kazał zwiekszyć dawkę Euthyroxu ze 125 na 175 i przyjmować jodid. Drugi lekarz to endokrynolog-ginekolog ta złapała sie za głowe ze nie wolno tak zwikeszac dawki, kazała zostać przy dawce 125, przyjmować centrum, aspiryne i clexane 0,6. Kto ma rację?? Wiem ze Clexane i aspiryna je...
    • Witajcie, czy Ktoś z Was może mi polecić dobrego dietetyka w Trójmieście, który jest lekarzem, a nie tylko po studium i kursach oraz ktory potrafi dietę dostosować do Hashimoto? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Jeśli ktoś z innych miast ma doświadczenie z podobnym dietetykiem to też prosze o uwagi, np na co zwracać uwagę itp. dzięki pozdr
    • Witam Z Hashimoto zmagam się od maja tego roku. Najpierw trafiłam do reumatologa ze względu na problemy ze stawami. Po szeregu badań kazało się że wszystkie badania w kierunku zapalenia stawów są ok. Następnie do endokrynologa. Moje wyniki w maju to: TSH - 6,42 T4-FT4 10,14 A-TPO 1300,0 lekarka zaleciła EuthyroX pn-sob- 50 mg, ndz-75 mg Na następnej wizycie w sierpniu miałam następujące wyniki: TSH - 4,65 USG tarczycy:Tarczyca dwupłatowa w położeniu typowym. Płat prawy 48x16x14 ...
    • Hashimotki i hashimotkowie, wpisujcie co śmiesznego spotkało Was u lekarzy. Zdarzenia i powiedzonka które Was na pierwszy rzut "ucha" zszokowały z powodu kompletnego braku wiedzy lekarza o naszej chorobie. Czyli w pierwszej chwili złośc i łzy, że lekarz może być tak niedoinformowany a z odstępem czasu można tylko nad tym pokiwać głową z pobłażaniem i pośmiać się.
    • Moje wyniki to: FT4 33.77% [wynik 1.19, norma (0.93 - 1.7)] FT3 58.75% [wynik 3.41, norma (2 - 4.4)] TSH 2,45 (norma 0,27 - 4,2) przeciwciała anty TG 242,5 (norma poniżej 115) Dodatkowo: duży hipoechogeniczny guz w prawym płacie tarczycy (ok 48 x 41 x 27 ), mały w lewym płacie Biopsja w porzadku (tzn bez komórek nowotworowych, zwyrodnienie komórek tarczycy) Bardzo wysoki (od lat) poziom cholesterolu LDL mimo drowej diety; duże zmiany na dnie oka wywyłane właśnie cholester...
    • CZ.I do wszystkich [b]JAK walczyć z lekarzami, którzy źle nas leczą ??!! Co im mówić? a może wystosujemy jakiś list otwarty???[/b] Ja go mogę roznieść do wszystkich endo w Krakowie, wy mogłybyście roznieść go w swoich miastach???:) Może kogoś uratujemy od niedouczenia i głupoty tych co nas leczą!? Może pomożemy sobie! Co wy na to??? PS. I proszę was uzupełniajmy wątek w opisy i polecenia dobrych i złych endokrynologów! Ja tez uzupełnię :) CZ.II dla wytrwałych :) Przepraszam jeśli ...
    • Cześć dziewczyny, mam niskie Ft3, endo leczą mnie Euthyroxem i mają gdzieś moje Ft3 a ja się czuję coraz gorzej...szukam lekarza w Warszawie albo oklicy(najlepiej prywatnie, bo na NFZ nie mam już siły czekać)który nie boi się leczyć Novothyralem... będę wdzięczna za pomoc
    • Trójka moich dzieci (6 lat) od lutego 2008 bierze Euthyrox. Dziś pokazałam lekarzowi wyniki kontrolne dzieci i jestem trochę zdziwiona decyzja lekarza, że nie zwiększył dawki. Hubert (dawka 25) TSH 2,91 (norma do 4,70) 1,66 (czerwiec 2010) 1,82 (grudzien 2009) Adas (dawka 37) TSH 3,70 1,66 (czerwiec 2010) 2,86 (grudzień 2009) Wiki (dawka 37) TSH 1,48 3,71 (wrzesień 2010) Po tych wynikach lekarz zwiększył dawkę z 25 na 37 3,70 ...
    • Mam stwierdzone Hashimoto od marca 2009 roku. Ostatnio czuję się coraz gorzej, mimo dobrego TSH 1,2 n. 042-4,8 (lekarz nie zalecał innych badań anty TPO tylko na początku). Poszperałam trochę w necie i trafiłam na tę stronę. Szybko skierowałam swoje kroki do laboratorium i zrobiłam [b]TSH-1,3929 n. 0,4-4,8 22,57% ft3 -2,3 n.1,8-4,2 20,83%, ft4-1,1 n. 0,5-2,0 40%, ferrytyna 40,36 n. 6-159 22,46%, wit.B12 170 n.160-800 1,56%. [/b] Biorę Euthyrox 75, wcześniej brałam E50 i tsh skoczyło p...
    • Witam - badania tarczycy wykonałam po raz pierwszy w zyciu 15.10.2009 i w pierwszym badaniu wyszło TSH - 1,50 (norma 0,40 - 4,00) FT3 - 2,91 (1,80 - 4,20) FT4 - 1,18 ( 0,89 - 1,76) i tu szok .... aty - TPO 574 (norma 35) Zaniepokojona tyn stanem rzeczy po stanowiłam wykonac badania ponownie i wczoraj 21.10 to zrobiałam TSH - 2,4 (norma 0,4 - 4,00) FT3 - 4,98 (norma 4,00 - 8,30) FT4 - 11,76 (norma 9,00 - 20,00) anty TPO 280 Robiła w dwóch róznych miejscach stad norm...
    • Jak myślicie, warto wpisywać tam uwagi o naszych endo, tych dobrych i tych złych? Ten portal jest dość znany od czasu, jak Wyborcza i TVN wspomniały o nim, pewnie i tam ludzie szukają opinii przed wyborem lekarza.
    • Po korespondecji z aleksandrą i przeczytaniu opinii podjęłam decyzję o zmianie lekarza (Gross- Tyrkin). Niestety, do polecanej na forum dr Mizan- Gross nie ma jak się dostać- nie przyjmuje w tym roku nowych pacjentów. I tu prośba do Was, szczególnie do harmoniak- polećcie jakiś innych lekarzy. Ja musze trafić do dobrego lekarza. Oprócz hashi nieleczonej kilka lat, ortopeda mnie goni z początkami osteoporozy (o podłożu hormonalnym) do endo, twierdząc, że to wszystko jest u mnie p...
    • czy lekarze sa nienormalni? to juz 3 lekarz endo ktory mi wmawia ze mam hormony w normie i ze dolegliwos to nerwica , ft4 wynosi 12 przy normie od 9 do 22 a ft 3 wynosi 3,4 przy normie od 3 do 6, a tsh mam 1,779 czyli tez norma,, co jest z lekarzami grane u nas?
    • Dziewczyny, mam prośbę o radę – czy szukać innego lekarza, czy pozostać wierną Paczusce (w grę wchodzą raczej tylko lekarze Damiana)? Moja przygoda z tarczycą trwa 2 lata. Po dwóch latach próbuję ponownie - wtedy był jakiś problem z przyjęciem mnie na forum. Przy problemach z zaparciami gastrolog skierował mnie w marcu 2007 na badania krwi. Ogólnie miałam i mam problemy z niskim ciśnieniem i wiecznie zimnymi dłońmi. Wynik z 12.3.2007: TSH: 4,63 (norma 0,27-4,2) Po tych...
    • ...a ja nie jestem pewna czy to dobry popysł,zresztą on sam się zastanawiał czy całkiem odstawić czy zostawic mnie przy 25 jednostkach . Już trzeci miesięc jestem w nadczynności.Od stycznia ubiegłego roku jestem leczona Novothyralem 100,do jesieni wyniki super samopoczucie również.W styczniu ft3 skoczylo na 123% a ft4 na 118%. Zalecenie lekarza zmniejszenie dawki na 50 Letroxu w dni parzyste i 50 Novo w dni nieparzyste.Dziś po sześciu tyg.odebrałam wyniki i ft3 to 103% a ft4 125%...
    • czy znajdzie się taki w Warszawie???? przepracowalam już ze 5 słynnych warszawskich endokrynologów i nie natrafilam na takiego, dla kt bylyby ważne wyniki wolnych hormonów... masakra
    • www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm krotki wywiad
    • Witajcie, Moje pytanie: Czy ja idziecie do nowego endo to mówicie że się leczycie, co bierzecie itd.? I czy mówicie do kogo chodziłyście wcześniej? Pytam dlatego, że nie wiem czy powiedzieć, że: "Leczyłam się u doktor x, ale nie podoba mi się jej sposób leczenia i dlatego przychodzę do pana doktora". Czy może coś innego powiedzieć? To takie hipotetyczne pytanie, ale jeśli lekarz mi zada to ja w swojej niedoczynności nie jestem taka lotna jak kiedyś i boję się, że powiem coś nie tak....
    • Od pół roku mam stwierdzane Hashi, biorę Euthyrox. Hashi "wyszło" dopiero na usg, wszystkie hormony w normie oprócz przeciwciał anty TPO, które wynosili 54 a norma do 34. Dzis koleżanka z prawie identycznymi wynikami, jedynie przeciwciała znacznie wyższe bo 490 (norma do 34) była u endo i nie dostałą żadnych leków. Lekarz twierdzi, ze jest oki, bo hormony w normie. Na usg widoczne Hashi a mimo tego endo nie widzi potrzeby leczenia. Dodatkowo koleżanka bardzo źle się czuje. Teraz kt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się