-
tu jak mówi nagłówek wpisujemy polecanych lekarzy z województwa łódzkiego,
świętokrzyskiego, kujawsko-pomorskiego i mazowieckiego.
proszę w tytule posta wpisać nazwę miejscowości, żeby łatwiej było znaleźć.
-
Istnieje kilka miejsc w necie, gdzie można napisać , co się myśli na temat konkretnych lekarzy -
nasza baza lekarzy, baza na sąsiednich forach (szkoda że mało czytelna), znany lekarz.pl., ranking
lekarzy. pl i wiele innych. Niektórzy lekarze mają tam dziesiątki wpisów (rekordziści nawet 100) -
oczywiście różnych - pozytywnych i negatywnych, niektórzy tylko po kilka, a wielu nazwisk brakuje
w ogóle.
Ja myślę, że im wiecej wpisów, tym łatwiej wyrobić sobie zdanie i wyciągnąć średnią -...
-
tu jak mówi nagłówek wpisujemy polecanych lekarzy z województwa małopolskiego,
śląskiego,dolnośląskiego i opolskiego.
-
Aby przejść do bazy lekarzy w Twoim mieście kliknij na właściwy link
z nazwą województwa.
-
Lekarz endokrynolog z którym dziś rozmawiałam wkurzył mnie maksymalnie. Jak poprosiłam o skierowanie na anty TPO to dał mi do zrozumienia, ze jestem przesadnie niespokojna (a mam guzy hypoechogenne które są podobno wskazaniem do sprawdzenia TPO). Uważa, że prawidłowe TSH powinno mnie uspokoić. W związku z tym, że na hasło „biopsja” nadal się boję (i to po mnie widać), kazał mi złapać dystans i się nie przejmować, tak, jakby moje banie się było objawem który należy usunąć a nie no...
-
Poszukuję lekarza z Warszawy lub okolic, który bierze pod uwagę przepisywanie także T3, problemy z nadnerczami, gdyby znał armour to byłoby w ogóle idealnie.
W tym wątku dziękuję za rady. Poprosze tylko namiary.
-
Lecze sie na niedoczynnosc juz pare lat ale dopiero niedawno zaczelam sie tym glebiej interesowac
bo okazuje sie, ze leki nie pomagaja. Na tarczycy mam male guzki, ktore sie nie powiekszaja, nie
robilam biopsji bo za male i jest mozliwosc naciekow - przynajmniej tak twierdzi moja lekarka.
Ostatnie TSH z kwietnia to 5.00. Z euthyrox 100 lekarka zwiekszyla mi do 112.5 czyli jednego dnia
biore setke, drugiego 125. Kontrola za miesiac ale ... stwierdzam, ze juz wiecej do niej nie pojde ...
-
Witam Was. Pisze w nowym watku, bo choroba ta sama ale stary watek dlugi i nie ma bezposrednio powiazania z obecnym.
Miesiac temu bylam u nowego POLECONEGO przez niemiecka liste specjalistow zajmujacych sie szczegolnie problematyka tarczycy, poleconych przez pacjentow. Oczywiscie w Essen, gdzie mieszkam a wiec w miescie dosc sporym, nie bylo zadnego, takze w okolicy nie - wiec swiadczy to chyba o wbiorczosci pacjentow - i bardzo dobrze ale tez o marnym poziomie leczenia ogolnie. Wybralam end...
-
Moi drodzy,
Mam do Was ogromną prośbę o pomoc w znalezieniu lekarza.
co nieco o sobie pisałam tutaj -
forum.gazeta.pl/forum/w,94641,120036545,120036545,P_ciala_anty_TG_412_4_IU_ml_.html
W zeszłym tyg. zrobiłam kolejne badania -
TSH 1,68 czyli trochę mniej,
Pciała ATG 354,5, też mniej, ale -
FT4 3,38 - 57,50%
FT4 1,05 - 15,58%
Moje pytanie brzmi czy w Warszawie jest lekarz, dla którego te procenty mają znaczenie diagnostyczne? Bardzo Was proszę o pomoc, bo jestem już po trzech w...
-
jestem w drugiej ciazy i w tej postanowilam pojsc do panstwowego lekarza. w
pierwszej ciazy wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy na ktora sie lecze, do
tej pory leczylam sie prywatnie bo oczywiscie nie bylo terminow. mam
skierowanie do endokrynologa , raz juz rodzinna przepisala mi date wiec wazne
do 19.05 teraz znow chcialam sie zarejestrowac do tego endo ale znow musze
przepisac date bo dopiero w czerwcu moga mi powiedziec na kiedy moge sie
zarejestrowac (ale nie wczesniej niz za pol...
-
Poniżej przeklejam posty, które pojawiły się w wątku
a dotyczą tematu lekarzy.
Rozwinęła się dyskusja, która nijak ma się do "Przewodnika", więc wklejam ją
tutaj, a nuż się rozwinie. :-)
Zaczęła się od problemu "Kalkulatora".
-
Oto ciąg dalszy dyskusji, która rozpoczęła się w wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,94641,104559661,104559661,Polecam_lekarza_malop_slask_dolnoslk_opolskie.html
[b]joannagry 02.03.10, 11:28[/b]
Uważam wypowiedź uczestniczki firmującej się nikiem zuzaneczka1 za
skandaliczną. Brakuje mi słów, które w cenzuralny sposób określiłyby
takiej zachowanie. Jest dla mnie rzeczą bulwersującą, że można
obrażać wspaniałych ludzi i robić to pod przykrywą nicku. Jeśli
zuzaneczka1 podaje nazwisko lekarza ...
-
Myślę już od dłuższego czasu nad tym wszystkim i mam mętlik w głowie. więc
wybaczcie chaos w pisaniu. Bo myślę sobie właśnie o hormonach, lekarzach,
pacjentach, normach i wydaje mi się to wszystko dziwne i niezrozumiałe.
Na forach o tarczycy przewinęły się odkąd w nich uczestniczę setki ludzi,
setki wątków historii, przypadków które wielokrotnie miały dokładnie ten sam
schemat. Narzekamy na lekarzy i ich wiedzę, na traktowanie norm itp. I wydaje
mi się, że średnio wykształcony człowiek ...
-
tu jak mówi nagłówek wpisujemy polecanych lekarzy z województwa
wielkopolskiego, lubuskiego, pomorskiego i zachodniopomorskiego.
-
Witam,
byłam dziś u endokrynologa z wynikami badań (TSH, FT4, FT3). Lekarz ku mojemu zdziwieniu, stwierdził że wyniki są jak najbardziej w normie i nie ma żadnej patologii tarczycy. Szczerze mówiąc bardzo mnie to zdziwiło, bo wcześniejszy endokrynolog (widząc tylko moje TSH) stwierdził że jest bardzo duże prawdopodobieństwo niedoczynności.
Pomożecie rozwiać moje wątpliwości?
TSH : 3,92 [0,27-4,2]
FT4 58.44% [1.38, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 83.75% [4.01, norma (2 - 4.4)]
Z góry dzię...
-
Od ok. 6 miesiecy biore euthyrox 150 i nie daje to zadnych efektow, TSH bylo robione 4 razy w tym czasie - kolejne 5.22, 5.30, 4.55 i ostatnio 4.75, niestety nie moge doprosic sie o reszte badan a do specjalisty wybiore sie dopiero za jakies 2-3 miesiece. Moja lekarka twierdzi, ze TSH na oscylujace wokol normy 4.5 jest w porzadku i pozostaje zupelnie glucha na fakt, ze przy tej dawce czuje sie nieco lepiej (wczesniej bralam 125) ale nadal mam klopoty z koncentracja (czasem mam wrazenie, ze kt...
-
Założyłam nowy wątek, ponieważ Twój poprzedni spuchł strasznie :-)
Przykro, że tak się męczysz.
"Iść do ogólnej i żreć się z nią? "
Uważam, że tak. Może idź z osobą towarzyszącą, która potwierdzi, że Twoje samopoczucie to nie tylko problemy duszy. Pokaż listę objawów, powiedz, że nie możesz pracować. Wskaż konkretnie czego nie możesz robić. Kłóć się. Gróź, krzycz.
Nie wiem, co jeszcze można Ci poradzić. Nie powinno tak być: nie powinnaś się tak męczyć.
-
Nie znalazłam takie wątku, więc jeśli jest, to przepraszam.
Jakimi artykułami [b]NAUKOWYMI[/b] możemy się podeprzeć w rozmowie z lekarzem pierwszego kontaktu, że TSH powyżej 2 u osoby młodej to jest za dużo, a same normy dot. tego badania są zawyżone w Polsce, że ważna jest korelacja miedzy FT3 i FT4? Nie chodzi mi o wydruk informacji z forum, które są naprawdę świetnie opracowane, ale nie wiem czy to wystarczy...
-
tu jak mówi nagłówek wpisujemy polecanych lekarzy z województwa lubelskiego,
podkarpackiego, warmińsko-mazurskiego i podlaskiego.
-
Zakładam ten wątek bo może ktoś się lepiej przygotuje do takiej
wizyty po mojej przygodzie albo może ktoś już ma związane z tym
tematem doświadczenie i je tu wpisze by pomogło innym
po 182 dniach chorobowego wnioskowałam do ZUS o jego przedłużenie za
radą lekarza
ze względu na ciężką pracę którą wykonywałam - krojczy/krawiec w
tapicerni i obecne złe samopoczucie - skurcze, drętwienie, bóle
mięśni i stawów i to lodowate ciało jak u umarlaka
we wniosku endo napisała-tężyczka poop...