Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(1083 wyniki)
    • Witam, potrzebuję skonsultować moje objawy z dobrym lekarzem, mającym doświadczenie w diagnozowaniu i leczeniu boreliozy i koinfekcji. Mam ujemne wyniki tradycyjnych testów, więc niezwykle ważne dla mnie jest ewentualne różnicowanie z inną infekcją, bądź w ogóle poszukiwanie jeszcze innej przyczyny. Znalazłem 3 lekarzy, do których są wolne terminy: dr Zubiel z Łodzi, dr Kurkiewicz z Warszawy, dr Felska z Gdańska (św. Łukasz). Ktoś może kogoś polecić, albo odradzić? Ewentualnie jakichś i...
    • Witam! leczę sie na boreliozę (leczona Babesia, Bartonella), ale mam tez problem z Yersinią. kwestia chyba niedoceniania przez nas pacjentów. Mając wynik dodatni na Yersinie w klasie IgG, IgA i IgM leczyłam się na borelke zestawem który miał tez wykurzyć Yersinie. Levoxa, Doxycyclina, Biotraxon Metronidazol. Po roku leczenia, wyniki ciagle wysokie w klasie IgA i IgG, po drugim roku leczenia wybitki 10krotnie wyzsze w klasie IgA i IgG!!! Nie wiem co robić, po odstawinieniu antybiotykw, w trak...
    • Witam, postanowiłem napisać na forum, ponieważ potrzebuję informacji. Kilka dni temu odbyłem wizytę, u specjalisty chorób zakaźnych w Lublinie, na ul. Staszica. Podczas wizyty: - przedstawiłem listę wydrukowanych objawów, które mi utrudniają życie (neurologiczne, stawowe, urologiczne, ok. 75% objawów, które daje Borelioza), - poinformowałem o badaniu potwierdzającym Jersiniozę w 2010r. (przedstawiłem wydruk potwierdzające obecność przeciwciał), - przedstawiłem wynik testu Western Blot ...
    • Witam mieszka nie daleko Świdnicy i pilnie szukam lekarza leczącego bolerioze według standartów,lub jeśli leczy klasycznie i ziołami z Wrocławia lub Wałbrzycha. Mam rumień byłam u lekarza zakażnego ale dostałam doxcykline 2x dzienie po jednej przez 30 dni i powiedziała że mam więcej nie przychodzić bo to do końca załatwia sprawe i .Byłam prywatnie no ale cóż. Proszę pomóżcie mi .
    • Cześć, Czy możecie mi polecić dobrego lekarza od boreliozy, jestem z Wrocławia? Czy znacie też może neurologa bądź psychiatrę , który jest otwarty w temacie neuroboreliozy? Gdzie mogę wykonać badanie SPECT na dobrym sprzęcie i prywatnie? Z góry dziękuję.
    • Od jakiegoś czasu leczy znająca zasady ILADS doktor w Słupsku. Bardzo mi miło o tym napisać w pierwszym dniu Nowego Roku:)
    • Lekarz nie zalecił m żadnych suplementów. Po przeczytaniu naprawdę wielu materiałów i kontakcie z osobą która leczy się u dr Piotra w W-wie jestem przekonana że to konieczność! Biorę probiotyk, nystatynę i stosuję dietę. To tyle. Nie uważam tego za suplementacje ale przecież nie mam dr przed nazwiskiem i to nie ja powinnam to wiedzieć. Na własne rękę dobieracie sobie suplementy czy bierzecie według zaleceń lekarza? Wydaje mi się że powinno być to drugie?
    • Witam! Na początku maja (1-3.05) kleszczuch mnie dopadł. 11.05 poszedłem zrobić test na obecność przeciwciał Igm 32,2 ; IgG 8,3. W tym samym dniu kiedy odebrałem wyniki zacząłem brać doxycyklinę 2x100mg i brałem przez 2 tygodnie. Ponowne badanie 28.05 IgM 29,0 Brałem antybiotyk dalej przez kolejne 2 tygodnie Odczekalem trochę i znów zrobiłem badanie 24.06, które wykazało IgM 31,9. Badania robiłem na Weigla. Nie wiem dlaczego nie spada. Mam worki pod oczami i bolą mnie stawy (ma...
    • Czy znacie moze lekarza zajmujacego sie borelioza w Lodzi lub okolicy? Gdzie mozna zrobic wlasciwe badania? Czy tylko w Poznaniu? Czy moze znacie laboratorium w Lodzi. Z gory dziekuje za pomoc
    • Witam, Od dwóch lat próbuję zdiagnozować pewne objawy neurologiczne (z dwukrotnym krótkim leczeniem antybiotykami boreliozy - dodatni WB). Czy ktoś mógłby mi polecić lekarza z Trójmiasta zainteresowanego boreliozą? Pozdrawiam serdecznie
    • Jw poszukuje dobrego lekarza z Wroclawia badz okolic. Z gory dziekuje.
    • Witam, jestem w trakcie stawiania sobie diagnozy, 3 razy byłem gryziony przez kleszcze, 2 razy się leczyłem standardowa procedurą zakaźników tj. miesiac leczenia. Obecnie mam wiele objawó wskazujących na przewlekłą borelkę. W związku z tym zachodzi spore prawdopodobieństwo, że będzie czekać mnie dłuższe leczenie, dlatego prosze w tym miejscu weteranów z Warszawy o podpowiedż do kogo warto iść uwzględniając jednocześnie kilka informacji o swojej diagnozie i historii leczenia u tego konkretnego...
    • Witam, Wszystko zaczęło się od gorączki, zmęczenia, bólów stawów, potów i spadku wagi po tym był zawał-niespecyficzny, jak lekarze twierdzą nie wiedzą z czego bo koronografia pokazała drożne żyły inne badania też o.k. Po zawale zaczęło się poszukiwanie co się dzieje, profesorowie, docenci i wszyscy mądrzy tego świata....setki badań i nic! Patrzyli na mnie jak na symulanta. Wypisano mnie do domu a stan się pogarszał - doszedł płyn w opłucnej. Lekarz rodzinny do którego trafiłam i opow...
    • Jestem po 9 tygodniowej terapii (wiadomo na początek unidox, tini, oranex, duomox itd). Obecnie jestem jeden po antybiotykoterapii, całą zniosłam bardzo dobrze, bez żadnych skutków ubocznych czy nasilenia objawów. Za 3 tygodnie jestem umówiona do lekarza w celu przedłużenia lub zakończenia (?) leczenia. WB spadło z 5 pkt, na 1pkt p41. Niestety w niedziele zaczęło okropnie boleć mnie gardło, potem ucho. Po dwóch dniach zaczął się ból węzłów chłonnych przy szyi. Od wczoraj nie mogę zgiąć karku...
    • bardzo potrzebuje namiarow na lekarzy leczacych wg ILADS w Polsce da mojej siostry z gory dziekuje Aska
    • Witam, wiem ze na forum jest kilka osob z Niemiec. Bardzo prosze o polecenie jakiegos dobrego lekarza. Moja przyjaciolka miesiac temu miala rumien i jest partacko leczona, mieszka w okolicach Kolonii. Prosze o pomoc. Pozdrawiam i z gory dziekuje Gosia
    • Trafilem jakis czas temu na to: tip.org.pl/pamw/files/articlepdf/182/pl.html Krotko mowiac: byl sobie gosc, chodzil do lasu, ukasil go kleszcz, mial rumien, nie byl leczony abx, po roku zaczal miec problemy neurologiczne, trafil do naszych zakaznikow. Zakaznicy go zbadali, wykryli przeciwciala w surowicy i PRM (mial chlop szczescie z tymi przeciwcialami, bo moglo sie skonczyc na SM) i zmiany w MRI. Wiec zapodali cztery tygodnie ceftriaksonu 2g. Nastepnie: "U pacjenta nastąpiła zna...
    • Witam! Czy moglibyście polecić lekarzy z Poznania, najlepiej tych sprawdzonych w leczeniu boreliozy? Mój ojciec jest po 6 tygodniowej terapii antybiotykami, takie zalecenia dostał po wizycie w szpitalu. Po odstawieniu antybiotyków jego samopoczucie się pogorszyło, ma pewnie do czynienia z zespołem poboreliozowym. Lekarz skierował nas do Poradni na Przybyszewskiego, jednak tam zapisy na ten rok są już zakończone. Próbowaliśmy jeszcze na Zawadach, tam udało się dostać na wizyte, jednak...
    • Po tym wszytskim co przeszłam i ,że jestem w takim stanie i po tym co mi wczoraj powiedziała Pani DR z zakaźnego , która jest lekarzem chorob dziecięcych i nie wiem co ona tam robi w ogole... Sprawa pojdzie do gazety już wszystko załatwione powiedziałam sobie ,że Dość trzeba zrobic z tym porzadek mam dosc tego traktowania i nie pozwole zadnej głupiej lekarz zeby wyzywałą mojego lekarza od najgorszych oszustwo a ,że badania DNa sa wymysłem mojej fantazji i na koniec życzyła mi żeby mi wą...
    • Drodzy, Czy znacie namiary na jakiegos lekarza w Poznaniu,który zna się na boreliozie? Najlepiej przyjmujacego prywatnie. Potrzebny dla 5 letniego dziecka. Dzieki z góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się