Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      lekarze

lekarze

(50 wyników)
    • Bardzo prosiłbym o uświadomienie mnie -kiedy lekarz daje pacjentowi narkotyki -czy narkotyki te tylko znieczulają czy też dostarczają przyjemnych wrażeń. -jak wielkie istnieje prawdopodobieństwo że chory sie od nich uzależni? Słyszałem że chorzy umierający np. na raka dostają narkotyki by zmniejszyć ich cierpienie. Ale słyszałem też że po wypadkach ofiary wypadku dostają narkotyki. Czy to prawda? Słyszałem też że żołnierze na wojnie dostają narkotyki, czy to prawda? Bardzo dzi...
    • Jestem alkoholiczka od 7 lat. Przez pierwszy rok nie pracowalam, prawie nie wychodzilam z domu, upijalam sie do nieprzytomnosci prawie codziennie. Od dluzszego czasu jest lepiej. Pije, ale sie nie uchlewam do utraty przytomnosci, pracuje na pol etatu, pije tylko przed snem , nigdy przy ludziach, jestem elegancka, kulturalna kobieta. na moje pytanie , czy powinnam chodzic na AA, lekarz powiedzial, ze nie. A to dlatego, ze tam spotkam ludzi na samym dnie, pijacych codziennie, ktorzy...
    • Witajcie, chodzi o członka Rodziny Czy w Trójmieście bądź okolicach są jakieś mitingi dla alkoholików ale nie pomieszane z religią? Może prywatny lekarz? Na pewno tez zależy "choremu" na dyskrecji. Jeśli nie, to będę wdzięczna za wszelkie kontakty. Będę wdzięczna za odpowiedzi, jakby co podaję maila: iskierka-1@gazeta.pl
    • czy to prawda, że osoba, która w przeszłosci miała problem alkoholowy, ma lub miała wszyty esperal nie może przjmować środków psychotropowych, antydepresantów itp.? Próbuję namówić mojego przyjaciela na wiztę u psychiatry (podejrzewam depresję), ale on twierdzi, że z powodu uzaleznienia od alkoholu nie może przyjmować tego typu leków. Czy to prawda?
    • Witam, Zastanawiam sie jakie odczuliscie zdrowotne skutki picia? Chodzi mi o te dluzsze niz depresja, stany lekowe, trzesace sie rece, tzw.dlugofalowe?Z pewnoscia nie sa obojetne dla organizmu te litry wlewanego w siebie alkoholu, przez lata, miesiace...Co wysiadlo? Watroba, zoladek, serce, trzustka? Po jakim czasie wszystko wraca do normy? Pytam, poniewaz od kilkunastu dni nie pije a watroba i jej okolice ciagle pobolewaja. Cos kluje od czasu do czasu, szarpie we wnetrznoscia...
    • nie pije juz 3 miesiace.. przestalem pic z powodu uczuc w rekach i stopach a mianowicie z powodu uczucia silnego mrowienia kucia itp.. duzo mi pomogliscie piszac na wczesniejszym moim poscie ze poprostu organizm domaga sie alkoholu i ze to w krodce przejdzie jednak ze owe obiawy dalej sie utrzymuja i nie wiem dlaczego.. czy ktos z was ma rowniez podobne obiawy.. czy ktos moze wie co to jest?? bardzo prosze o pomoc... te uczucia doprowadzaja mnie juz do szalenstwa... dodam jeszcz...
    • cześć mam takie pytanie jestem chyba alkoholikiem nie pije co dzień ale bardzo często jak popije w jeden dzień to mam ciągi od 2-4dni nie cały tydzień przerwy i zawsze okazja sie nadaża.przyjąłem się do pracy pracowałem 1mieś.zwolnili mnie trzy dni temu bo zapiłem i nieposzedłem do pracy w cześniejszą pracę też straciłem przez alkohol mam żone i małe dziecko żona już raz z domu mnie wyżuciła mieszkałem w hotelu piłem wtedy9dni pużniej mnie przyjeła uspokoiłem się na jakiś czas al...
    • Witam moj brat po zazywaniu anty depresantu ''lustral'' zmienil sie nie do poznania,jest agresywny,chce sie rozwiesc z zona(ma dwojke dzieci jedno 12 a drugie rok)jest bardzo hamski wobec niej i wobec swoich najblizszych,zazywa lustral od 7 miesiecy bez przerwy,10 dni temu nie poszedl do lekarza i nie wziol recepty nie zazywal leku przez 10 dni i tak mu sie stalo nagle,dodam ze lekarz przepisal mu ten lek bo brat powiedzial lekarzowi ze jest czesto poddenerwowany,brat mieszka w irlandii zuci...
    • czy ktoś z Was robił badania morfologii krwi po dłuższym piciu alkoholu? Jestem alkoholikiem, który dopiero co zaczął się leczyć, zrobiłem badania ostatnio po 8 latach złego odżywiania się i picia, wyszły mi bardzo źle. Szczególnie liczna leukocytów 3,2 Monocyty mocno zawyżone Neutrofile zaniżone Poza tym OB 9 Czy ktoś z Was wie, czy na te wyniki mógł mieć wpływ spożywany przezemnie alkohol i złe odżywianie?
    • Witam. Od niespełna roku mam problemy z kolanem.Miałem zerwane więzadła,jestem po dwóch operacjach,jednak dalej nie ruszam się w pełni sprawnie(kule).Nie ma mowy o nartach,rowerze czy innych sportach,ale to tylko jeden z tysiąca skutków wypadku.Na dobrą sprawę cały czas mnie pobolewa,czasami ból jest nie doniesienia.Lekarze przepisują mi sterte leków przeciwbólowych.W tej chwili nie wyobrażam sobie życia bez „magicznej tabletki”.Regularnie mam robione badania wątroby,które ...
    • dzieki swojemu mężowi i temu co mi robi uzalezniłam sie od leków psychotropowych : relanium oxazepam, signopam, klonazepam..... już nie daje rady, potrzebuje natychmiastowej pomocy, nie ukrywam, że wstyd mi iść z tym bezpośrednio do lekarza. śród dnajomych i rodziny uchodzimy za wzorowe małżeństwo, mój koszmar jest nikomu nie znany:(
    • Jakis czas temu cierpialem na klopoty z krążeniem. Osedlowy kardiolog a potem drugi "ustawili mnie" na leki. Nie pomagało- nastepne leki. Sytuacja stawala sie beznadziejna, nic nie pomagalo, a za to zaczalem jeszcze odiwedzac demratologa i urologa. Poszedlem do Keriwnika Klinikii Kardiologii, profesora. Powiedzial mi takie slowa: "Addi, po co Ty bierzesz te leki, przeciez jetes zdrowy. Przesstan myslec o zdrowiu i organizm sie sam wyreguluje. Jak chcesz mozesz sie leczyc um mni...
    • Witam, mój ojciec ma problem. Popija przez kilka dni, potem są jakieś 2 tygodnie przerwy i znów to samo. To picie to przeważnie kilka piw dziennie, ale trwa to od kilku lat. Namawialiśmy go na kurację odwykową, ale nic z tego. W końcu wybrał się do lekarza (psychiatry) i ten mu przepisał sedam. Czy to nie ryzykowne? Oczywiście zastrzegł, że zero alkoholu, ale jeśli ojciec nie wytrzyma? Co wtedy? Jaki może być skutek połączenia tego leku z piwem?
    • Czy ktoś wie gdzie można się zaszyć?? Pozdrawiam i Wesołych Świąt
    • Maz kilkakrotnie zemdlal - zawsze na trzezwo, powiedzcie, czy to moze miec jakis zwiazek z naduzywaniem przez niego alkoholu? Nie znalazlam nic na ten temat, jedynie nasuwa mi sie ew. uszkodzenie osrodkowego ukladu nerwowego. Mowil o tym lekarzowi, ale ten zignorowal ten fakt.
    • Jestem na programie bunandolowym i zastanawiam sie czy mogłabym brać razem z tym lekiem jakieś proszki antydepresyjne.. Boje sie ze jedno wyklucza drugie i lekarz zaleci mi sama kuracje antydepresyjna... Ktos z Was ma z tym jakies doswiadczenia..? Pozdrowki!
    • Bardzo proszę forumowiczów o rozsądne( a nie głupowate, bo też na pierwszy rzut takie tu są)wypowiedzi.W jakiej dawce można juz się uzależnić, ale głównie chodzi o to jak bardzo jest szkodliwa.
    • Biore lorafen z przerwami niewielkimi juz prawie 10 lat, nie wiem jak to przerwac bo sie boje nie mam lekarza do ktorego moglabym pójsc .Na wszystkie klopoty jest on lorafen ale ile to jeszcze potrwa.Mąz o tym wie dzieci nie wiedza bo po mnie nic nie mozna poznac ale ja dla samej siebie juz chcilabym skonczyc z tym.Moze ktos juz to przezył a moze ma podobna sytuacja prosze napiszcie .Pozdrawiam.
    • Mój ojciec jest alkoholikiem od dawna.Był już na kilku leczeniach przymusowych i na dochodzących ale to tylko pomaga na jakiś czas.Umie się powstrzymać od picia na krótko a potem znowu zaczyna.Są dni że jest wszystko ok a są dni że nie da się z nim normalnie mieszkać.Moja mama całe życie sie z tym męczy.ja już nie mieszkam z rodzicami.Ale chciałabym żeby moja mama jeszcze miała coś z życia.jedynym ratunkiem dla ojca jest wszycie esperalu.Oczywiście oprócz tego będdzie uczęszczał n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się