Dodaj do ulubionych

Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka

IP: 195.116.245.* 07.05.10, 19:22
Witam serdecznie, wybieramy się z mężem na Maderę 25.05.2010 r. z Itaki (wylot
Warszawa). Czy ktoś wybiera się również w tym czasie? A może ktoś był w tym
samym czasie w ubiegłym roku? chodzi mi o pogodę, czy było cieplutko itp. i
proszę o wrażenia, co warto zwiedzić itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Malutek Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: *.centertel.pl 09.05.10, 22:49
      Jak chcesz poczytać trochę o Maderze (co warto zwiedzić), to
      zapraszam na mój blog.

malutek.geoblog.pl/podroz/10586/2009-10-madera
      • Gość: Malutek Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: *.centertel.pl 09.05.10, 22:57
        Jest oczywiście jeszcze trochę miejsc, w których nie byliśmy no i
        słynne levady, jeśli lubicie chodzić, ale ponieważ padało to
        większość ciekawych dla nas ścieżek było zamkniętych :-(
        • Gość: gia Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: 195.116.245.* 09.05.10, 23:09
          dzięki śliczne, zabieram się za przeglądanie bloga :)
          • Gość: c# Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 08:08
            Poczytałem bloga - wynika z niego, że pogodę mieliście paskudną. Jak również
            wniosek, że zdecydowanie lepiej wynająć na kilka dni samochód, niż liczyć na
            publiczną komunikację, szczególnie przy krótkim pobycie.

Ze swojej strony polecam lekturę kilku wątków w archiwum forum, gdzie są opisane
            trasy i atrakcje.

Madera jest idealnym miejscem dla osób lubiących sobie pochodzić po dość łatwych
            trasach z przepięknymi widokami.
            • Gość: Malutek Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: 178.56.25.* 10.05.10, 19:07
              Rzeczywiście pogoda nie była zachwycająca. Niestety taka a nie inna
              pogoda spowodowała nie tylko brak możliwości pospacerowania po
              levadach ale również zero szansy na podglądanie delfinów czy
              wielorybów czy wybranie się na Porto Santo :-(
              Co do samochodu to my z natury jesteśmy leniwi a autobus ma tą
              zaletę, że jedzie sam. Ale rzeczywiście komunikacja lokalna nie jest
              nastawiona na turystów. No i jak patrzyliśmy na wynajęte wózki
              próbujące pokonać zakręty, głównie na wąskich uliczkach na obrzeżach
              miasta to się żal robiło kierowców.
              • Gość: c# Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:19
                To fakt, że do jazdy po Maderze trzeba już mieć nieco doświadczenia, szczególnie
                po górskich serpentynach. Samochody mają wspomaganie, więc kręcenie kierownicą
                męczy dopiero po kilku godzinach. Gdy jechałem starą drogą wzdłuż pd-zach
                wybrzeża od Ribeiry do Porto Moniz, to miałem już dość. Ale widoki niesamowite.
    • Gość: gość12 Re: Madera-maj-Dom Pedro Baia- Machico- Itaka IP: 93.159.18.* 28.06.10, 15:24
      Witam,
      jak wrażenia po wycieczce?jak hotel?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka