porady

(39 wyników)
  • Witajcie, na początek chciałam się przywitać, jestem mamą 3 miesięcznej Córeczki, u której sama rozpoznaję AZS. Moja pediatra stwierdziła tylko: alergia pokarmowa, nie jeść nabiału i jajek. Smarować maścią z wit. A. Niestety ze skórą Córeczki jest coraz gorzej. Mam ważne dla mnie pytanie, jeśli skóra pod kolanami, czerwona, sucha, popękana, od wczoraj zrobiła się lepka, to mam szybko udać się do lekarza? chciałabym trochę zaznajomić się z tematem...czytam, że sterydy działają na krótko, ( ...
  • Potrzebuję porady. Otóż mój synek(obecnie 21 miesięcy)praktycznie od września(odkąd starsza córka zaczęła karierę przedszkolaka) jest chory.Wiecznie ma katar najpierw wodnisty, potem zielony gęsty później jakby trochę przechodzi po czym znów zaczyna się nasilać.. w międzyczasie raz miał zap. płuc i chyba ze dwa razy zap. oskrzeli. na stałe ma flixtide i zimą dostawał zyrtec ale bez efektu więc odstawilam. od dwóch dni dostaje Claritine. teraz niby nie ma zalegań czy obturacji, ale ten cały cz...
  • witam, mój niespełna 3-letni synek od urodzenia jest alergikiem, najpierw miał straszne wysypki, w wieku 2 lat po pobycie nad morzem wysypki zniknęły a po 4 miesiącach zaczęły się poważne infekcje dróg oddechowych: 2 razy w ciągu 1,5 miesiąca zapalenie płuc a potem zapalenia oskrzeli. Robiliśmy testy z krwi i wyszła alergia na kurz i roztocza. Bardzo proszę o porady: co wyrzucić z dziecka pokoju, czego używać do sprzątania, jaka pościel, co z zabawkami. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie cały ...
  • Czy to można podać alergikowi? - skład otoczka: żelatyna spożywcza, substancja utrzymująca wilgotność – glicerol Zawartość: olej MCT (średniołańcuchowe trójglicerydy), substancja przeciwutleniająca: mieszanina tokoferoli, witamina D3 (cholekalcyferol, tokoferole, olej kokosowy).
  • Witam i bardzo proszę o poradę. Dzisiaj będę umawiała się na wizytę u alergologa ale kolejki sa długie. Moja córka ma nietolerancję laktozy , miała też skórnr objawy alergi( bardzo czerwone policzki, wysypka). Trwało to 5 miesięcy zanim pomyślałam, ze to może być alergia. Wyeliminowaqłam pokarmy uchodzące za najbadziej alergizujące. Teraz córka ma 14 miesięcy i została jej tylko szorstka skóra na policzkach.Pediatra dzisiaj postraszyła mnie astmą i zaleciła wyeliminowani wszystk...
  • Moj synek (3,4 lata) praktycznie od urodzenia cierpi na alergie, ktora z wiekiem przybierala coraz lagodniejsze objawy. Myslalam (do wczoraj), ze pomalu wychodzimy na tak zwana prosta. Od 3 tygodni podajemy synkowi maslo w roznej postaci - na kanapki, do ciasta, do zupy itd. Nie zaobserwowalam zadnej negatywnej reakcji, wiec 2 dni temu zaczelam wprowadzac jagniecine. No i wczoraj obudzil sie z wysypana buzka (chrostki drobne i bardzo suche pojawily sie na polowie policzka, za us...
  • Opiszę swój przypadek, a raczej przypadek mojego dziecka (niecałe 4 miesiące). Jak miał około miesiąca na jego buźce pojawiły się krostki, które szybko przeszły w place i w końcowym efekcie wyglądał dramatycznie-jak poparzony! Pierwsza diagnoza: skaza. Odstawiłam nabiał, nie poprawiało się nic a nic. Poszliśmy do dermatologa, diagnoza: łojotokowe zapalenie skóry. Dostaliśmy ciapkę cynkową wysuszającą i maść cholesterolową. Mijają dni, a zaraz idzie dalej: klatka piersiowa, brzuch, ręce ...
  • Witam, wiem ze temat był poruszany milion razy, ale proszę o jakas strone www poswiecona azs dzieciecemu gdzie mozna wejsc na forum i wymienic poglady z innymi mamami, poczytac co dokladnie mozna a czego nie mozna jesc itp.. Wczoraj lekarz stwierdził ze moja Córcia ma azs - w stopniu srednio zaawansowanym ale jednak ma (sucha i łuszczaca sie skorka na głowce - Małą drapie sie w głowkę; pojedyncze male czerwone plamki na nozkach i stopach, chropowate łokcie i ogolnie sucha skorka ...
  • U mojej 2,5 letniej córeczki IgE-całkowite wyszło 900 przy normie 0-60. Na jutro jestem umówiona na panel wziewny i pokarmowy, i tu mam pytanie: czy do pobrania krwi na te panele dziecko może mieć katar? dodam ze ona ma katar i kaszel właściwie od początku wiosny i ciężko byłoby udać się na badania gdyby istniała konieczność aby dziecko było zdrowe. Katar i kaszel to oczywiście wynik alergii a nie przeziębienia. Pytam, bo za testy muszę zapłacić 300zł więc wolałabym się upew...
  • Już dawno chciałam Was poprosić o taki wątek. Pogoda zwłaszcza sprzyja dobrym poradom o naturalnym leczeniu. Proszę wpisujcie tutaj sprawdzone przez siebie metody, które nie mają NIC WSPÓLNEGO z lekami, a polegają jedynie na dodatkach absolutnie naturalnych produktów do żywienia, olejków, itp. Chodzi mi o to, żeby w tym wątku nie pisac o tym co możemy kupić w aptece, a opisać jedynie właśnie takie "babcine meteody" oparte na dostępnych, bezpiecznych i sprawdzonych produktach produ...
  • Jestem w 14 tygodniu ciąży i pojawiła mi se grzybica skóry (mój ginekolog tak to określił) Takie swędzące czerwone, białe plamy, łuszczą sie jak urzą słońce. Najpierw była jedna pod pachą, a teraz jest już kilka na dekoldzie i na ramionach. Czy jest jakis krem który pomoze mi na tę dolegliwość w ciąży??? Domyślałam sie, że tabletki odpoadają. Proszę o odpowiedź. Asia
  • Mój syn (2 lata) był leczony trzy razy na lamblie furonizadolem bez skutku, przy ostatnim podejściu lekarz przepisał metronizadol i teraz powtórzyłam trzeci raz badanie i lamblie niby nie wychodzą. Obecnie jest leczony lekami homeopatycznymi u Dr Gajos na candidę glabratę - wzrost obfity. Minął trzeci tydzień leczenia i diety i nie widzę za bardzo poprawy dziecko się strasznie drapie szczególnie przy oddawaniu gazów które bardzo często go męczą, nie śpi po nocach, przy tym ma bardzo nie...
  • cala sie trzese, bo przezywam i boje sie o swoja corke, a jednoczesnie wiem, jaki to dziad, ten grzyb. wstep do historii przypomne, bo nie kazdy mogl trafic na moje poprzednie posty. mala ma sporo objawow przewleklej candidy, ale gdy wyszly plesniawki (bardzo zmasowane, cala buzia biala) lekarz zauwazyl problem, a wlasciwie zmienilam lekarke na tą, ktora widzi problem. podawalam flukonazol 9 dni i stolce zrobily sie ładne, przestaly byc rzadkie, ciemnozielone i cuchnace. gdy odstawil...
  • Jestem tu nowa. Mam prawie dwuletnią córkę, która niemal od urodzenia jest uczulona na mleko i jajka, wczesniej nie mogla tez jesc niektorych owocow, ale juz moze wlasciwie wszystkie tzn nie probowalam jeszcze tylko cytrusow, pozostale przeszly i nic jej nie jest. Mleka ani jego pochodnych nie podaje jej od 6 tygodnia zycia, natomiast jajko pare razy probowalam, ale zawsze dostawala kataru doslownie w godzine po podaniu no i pojawiala sie wysypka, tak wiec od ok 8 miesiecy nie eksperyme...
  • mój synek ma obecnie 13 m-cy. Miał silną alergię pokarmową i podejrzenie o azs, od dłuższego czasu- kilka m-cy nie reagował juz źle na żadne wprowadzane produkty. Udało mi sie tylko stwierdzić że ma (miał???) alergię na kukurydzę i marchew. Obecnie skóra piękna, kupy ok, nie choruje, na lato odstawione ma leki - zaditen cropoz, cromosol. Wczoraj pediatra powiedziała żeby podac mu masło czyste na próbę. Że jest ważne w diecie dziecka do 2 lat szczególnie i ze jak nic mu nie będzie ...
  • Dziewczyny, moj 13-miesieczny synek jest uczulony na bialko kurze. Trzy tygodnie temu zostal zaszczepiony na odre/swinke/rozyczke, szczepionka hodowana na bialku kurzym. Mniej wiecej w tym samym czasie wprowadzilam mu kasze kukurydziana (wczesniej jadl kleik kukurydziany). Po szczepionce(?) skora pogorszyla sie. Policzki raz sa czerwone i w krostach, a nastepnego dnia ladne, aby po kilku godzinach znowu sie pogorszyc. Na ciele pojawila sie wysypka, a do trzech dniach zniknela. B...
  • Witam. jestem mama 3,5 letniego synka.Od 3 tygodni maly dostaje bodesonid ponieważ lekarka podejżewała alergie wźiewną.Wraz z pojawieniem sie męczącego kaszlu ,pojawiły sie wpadkiz moczeniem nocnym, co w częsniej niemiało miejsca.lekarka winą obciążyła kaszel i zmęczenie nim spowodowane. Nistety mały dzis sie drapał po pupci i stwierdził że jakaś mucha go gryzie wiec zajżałam i zobaczylam owsiki.Czyżby to robaki były winne męczącemu kaszlowi i moczeniu sie w nocy.Zaraz podałam mu ...
  • Mój synek ma problemy ze skórą szczególnie duże szorstkie plamy na rączkach szczególnie jednej na nóżce i ostatnio na pleckach buziea też często czerwona lekarka przepisała zyrtek .Podobno jest to skaza białowa.Czy ktoś ma jakieś rady na takie kłopoty czy dawanie mięska może nasilać objawa co mozna dawać jeśc . Do kąpieli używam balneum hermal olejek i kremuję skórę ale i tak plamy ciągle są proszę o radę mam z podobnym problemem nasz Kubuś ma 14 miesięcy problemy zaczeły sie oko...
  • Mój problem nie jest bezpośrednio związany z alergiami, ale na tym forum znalazłam najwięcej interesujących mnie informacji, więc mam nadzieję, że może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Moja córeczka ma 8 miesięcy i od ponad 2 miesięcy krzyżuje nóżki, stęka, popłakuje i przy tym strasznie się poci. Półtora miesięca temu straciła przytomność i była hospitalizowana. Miała robionych wiele badań: EEG, tomografię mózgu, badanie płynu rdzeniowo- mózgowego, badanie krwi, gazometrię, jonog...
  • Synuś od urodzenia był dokarmiany najpierw był to nan ha(uczulił się)więc przeszliśmy na humanę sl zaczął ulewać marudzić i robić twarde kupy pediatra z przychodni uparła się na wstrętny nutramigen chociaż chciałam bebilon pepti bo lepszy w smaku no ale cóż od 14 grudnia jesteśmy na nutramigenie(bez piersi) jest troche lepiej nie marudzi tak mocno, ulewa nadal, kupy robi nawet 2 dziennie bez problemu zielono żółte musztardki ale czasami(bardzo rzadko) troche śluzowate(ale nie jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się