Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      porady

porady

(29 wyników)
    • Wątek w którym, proponujemy zamieszczać różne przydatne porady (np. sposoby pobrania moczu u kota do badania lub podania tabletki psu itp.) w zakresie opieki i pielęgnacji zwierząt zarówno zdrowych, jak i tych wymagających szczególnej opieki, np. chorych. Na prośbę jednej z forumowiczek zamieszczam link do przydatnego filmu, ukazujacego sposób podania tabletki kotu: partnersah.vet.cornell.edu/node/316
    • Kochani zamierzak kupić żółwie wodne:)) I chciałabym jak najwiecej dowiedzieć się o tych stworzeniach! Co lubią jak je pielęgnować jakie terarium jest dla nich najlepsze poprostu wszsytko:)) Czytałam dużó o nich w internecie ale nie ma to jak porada osób, które przebywają z tymi słodkimi stworzeniami na codzień:)) Pozdrawiam Aśka
    • Witam. Mam problem :( Przeszukałam fora, publikacje, strony hodowców... albo tak nieudolnie, albo jednak nie wszystko można znaleźć w internecie ;) Chodzi mi o taką kwestię... Mam małe szczeniaki yorkshire terrier, ciąża była planowana, przyszli nabywcy czekali cierpliwie, są to nasi znajomi... Wszystkie 3 szczeniaczki idą do zaprzyjaźnionych domów. Problem polega na tym, że nie wiem, czy małe mogą wracać "w odwiedziny" Pierwszy szczeniaczek wczoraj trafił do nowego domu, bez problemów ...
    • Zaadoptowałam wlasnie 2 szczurki :) W zwiazku z tym mam kilka pytan: 1) czy musze podawac im granulat jako uzupełnienie diety czy wystarcza tylko swieze owoce i warzywa? 2)jesli granulat jets potrzebny, to jaki? kilka osób polecało mi beaphar care+, ale wole jeszcze zasiegnac waszej opinii 3) co mogę im wstawic do klatki, zeby sie moglby pobawic? 4) Znacie moze jakies smakołyki, mniej popularne, które lubia szczurki i ktore moglabym im od czasu do czasu dawac?:>
    • Mam 6 miesięczną suczkę(jej matka to jamnik szorstkowłosy a ojciec nieznany),która jest bardzo zdrowym i żywiołowym psiakiem,ale tylko w domu gdyż...panicznie boi się wychodzić na dwór.Kupilam ją na giełdzie jak miała niecałe 2-mce,więc to nie jest psiak po przejściach.Weterynarz przypisał jej nawet tabletki antydepresyjne.Kuracja trwa już trzy tygodnie i nie widac żadnej poprawy!Prosze o pomoc,moze któryś z Waszych pupili miał taki problem i udało się mu pomóc.Z góry dziękujemy...
    • poszukuję na prezent Pająka ale to nie może być byle jaki pają. musi być duży, może byc jadowity lub nie, i bardzo ladny. Proszę o propozycje ponieważ ja się na tym nie znam a potrzebuję takiego pajaczka kupić. prosze o pomoc z góry dziekuje :)
    • To jest moje nowe Kiciu... jest ze mna od niedzieli duzo je i duzo pierdzi... co moze byc przyczyna pierdzenia przez kota.. wczesniej moje koty nie pierdzialy [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/xi/ci/kder/pPSjFRaylRfYS6aycB.jpg[/img]
    • Bardzo proszę doświadczonych posiadaczy małych pupili o kilka wskazówek. 1) jaka karma? nie chcę żadnych Chappi itp myslałam o czymś porządniejszym np.Purina Puppy (co o niej myślicie?) Royal, Eucanuba odpada, troszkę za droga impreza... 2) od kiedy spacer? szczeniak ma 2 miesiace. Można już wychodzić? Może to głupie pytanie, ale słyszałam różne opinie... 3) jaka smycz? automatyczna czy zwykła? I może jeszcze macie jakieś porady odnośnie szczeniąt ogólnie, niekoniecznie tej rasy??? Z ...
    • Witam, to mój pierwszy post tutaj... i od razu cross-posting. W mojej pracy jest stołówka, pod którą przychodzą sobie "wolne" koty, zawsze cośtam od kucharek dostają. I dzisiaj okazało się, że jeden z ulubieńców, młody śliczny kocurek został dopadnięty przez jakichś debili :( bandyci w jakiś sposób założyli mu plastikową butelkę na głowę. Kot sam nie jest w stanie się uwolnić. Jest bardzo dziki, nigdy nie pozwalał do siebie podejść a teraz to już masakra, jest tak tą całą sytu...
    • poradźcie proszę czym karmić szczenię 2-miesięczne, york? czy karma dla szczęniąt Pedigree wystarczy czy można podawać inne rzeczy jak np biały serek, mleko? surowe czy gotowane mięso? podobno można podawać marchew? będę mieć szczeniaka za kilka dni w domu, udzielcie paru rad proszę :) z góry dziękuję :)
    • Zamierzam wkrotce nabyc szczeniaka owczarka szkockiego (Lassie lub rough collie). Bede wdzieczny za wszelkie rady i inne info Warunki i sytuacja (nie wiem czy ma to znaczenie, wiec podaje na wszelki wypadek) 1. dziecko - corka lat 9 (marzy o psie-collie) 2. wolnostojacy, pietrowy dom o pow. ok. 150 m2, z podworkiem ok 100 m2 ogrodzonym wysokim plotem. 3. w bliskim sasiedztwie b. obszerne tereny na spacery, otwarte i zadrzewione, przewaznie malo ludzi 4. w niektore dni pies be...
    • Po wczorajszej wizycie u weterynarza moj luby strasznie niegatywnie widzi KOTA u boku naszej kotki.weterynarka zrobila paranoje ze koty beda sie parzyly i ze bedzie niesamowity smrod jak kotek zacznie znaczyc teren...i wogole jest to chory pomysl.Rozmawialam z wieloma weterynarzami i wszyscy stwierdzili ze nie bedzie problemu,a kot znaczy teren jak czuje zagrozenie..mam mieszane uczycia bo dzis odbieram kotka...nie chce zrobic krzywdy ani sobie ani jemu...prosze o ostatnia porad...
    • Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Zapewne i tak będę musiała udać się do weterynarza... Mój kot od trzech dni na problem zarówno z oddawaniem moczu jak i wypróżnianiem. Siedzi w kuwecie bardzo długo zarówno przy jednej jak i drugiej czynności. Nie piszczy, więc wygląda na to, jakby nic go nie bolało. Częściej niż dotąd zaczął czyścić swoje "intymne miejsca". Na codzień nie jest osowiały, biega i skacze.
    • Moja Klara ma juz 4, 5 miesiaca, Wzięliśmy ja jak miała 8 tyg. Od poczatku zawzięcie ssie większość mojej garderoby, wszystko jedno co, byle na mnie. Za kazdym razem gdy przychodzi się przykochać najpierw mnie strasznie wymamle ( strasznie wyslini ), a potem usypia. Jest to troche uciążliwe. Co może byc tego powodem? Jak ją chcę odłozyć to miauczy żałośnie i chodzi za mna tak dlugo aż jej nie wezmę z powrotem na kolana.
    • witam! przymierzam sie do kota... i jak zwykle mam sto tysiecy pytan i niewiadomych.. pierwsza sprawa to kasa. niestey istotnia :/ ile miesiecznie trzeba przeznaczyc na utrzymanie kota? (wterynarz, zywienie itp). w sumie chce wziazc kota ze schroniska i nie wiem czy ok roczny kot to dobry pomysl.. no i czy kot nada sie do mieszkania w bloku na 10 pietrze?? bo mam obawy ze mzoe meic za malo rpzestrzeni i tak dalej.. jeszcze jak cos mi sie przypomni to dopisze a narazie czekam na o...
    • Chcę podarować Rodzicom psa ze schroniska. Mają dom na wsi, trochę czasu no i oczywiście psa chcą. W jakim wieku powinien być pies, żeby się zaadaptował do nowego środowiska? Na co szczególnie zwrócić uwagę, może ktoś wie? Proszę o sugestie i rady. Dziękuję. S.
    • Witam. Mam boksia prawie dwulatka. Niestety mój boksio postanowił niszczyć mieszkanie i rozpoczął akcję od robienia dziur w ścianie. Drapie pazurami. Potrafi zrobić dziurę takiej wielkości że wchodzi mi palec !!! Powiedzcie co mam robić ? Już raz zagipsowaliśmy to, pomalowaliśmy od nowa ale ona nadal w tym samym miejscu zaczyna drapanie. Nie wiem co robić. Była ukarana ale widocznie na nią to nie zadziałało. Dodam, że ma swoje zabawki, kości, itp. wychodzimy z nią na spacer codzie...
    • opiekuje sie kotem kolezanki przez najblizsze 3 tygodnie. kot jest nieznosny i ciagle prycha i chce drapac, nie umiem sobie z nim poradzic, jestem w kropce, pomozcie! jak go spacyfikoac? bic go?? ;)))
    • witam lubie zwierzeta inteligentne (ludzi też)prosze o porady ludzi którzy mają szczurki w domu ,kochaja tez zwierzeta( lubie tez kruki).Chciałbym o nich nich wiedzieć dużo.prosze o pomoc dzieki z góry. pozdrawiam wszystkich ratsmanów :o)
    • Witam mam 8 tygodniowego yorka proszę was o rady czym go kormić i ile powinien jeść i co może pić poza wodą bo niestety nie chce pić, od kiedy można podawać jakieś owoce bo ponoć moze zjadac jabłuszka...bardzo proszę o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się