-
Witam!
Chciałabym kupić dla mojego 8-miesięcznego synka nowy wózek. Ten, który mamy dostaliśmy w spadku i już się bardzo zużył. Żałuję, że nie kupiłam od razu nowego wózka... Czy jest sens kupować spacerówkę gdzie będzie opcja zamontowania gondoli dla kolejnego dziecka (planujemy gdzieś za dwa lata ;)) np. X-lander XQ czy stelaż zużyje się tak, że nie ma się co tym kierować?
Czy w ogóle polecacie ten wózek? kupować od razu zestaw z gondolą czy darować sobie?
Jeśli kupować samą spacerówkę ...
-
Synek skończył 8 miesięcy. Do tej pory mieliśmy Jedo Fyn 4DS. Gondola rewelacja, natomiast spacerówka taka sobie. Już wcześniej kupiliśmy wózek Casualplay S4- jak dla mnie niezły. Amortyzacja i kosz na zakupy w porównaniu do Jedo jednak gorsza ale wygoda dziecka i wygląd zdecydowanie na plus. Chcielibyśmy jednak dokupić jeszcze jakiś wózek może parasolkę albo jakiś "parasolkopodobny". Tak żeby można było pojeździć po mieście albo wrzucić w bagażnik jak jedziemy na zakupy. Nie mam gdzie dokład...
-
mutsy urban rider cały czas chodzi mi po głowie ;) miałam już dwa i właściwie to nie wiem dlaczego je sprzedałam :) napewno jest to krowiasty czołg ;) ale wygląd niczego sobie ;)
ma odwracane siedzisko i jedzie po wszystkim :)
potem myślałam o 4rider, tylko że on już chyba taki terenowy nie jest... urbanem jechałam po lesie, po plaży, po sniegu i nie było dla niego przeszkód
czy faktycznie 4rider jest gorszy pod tym względem? bo z wyglądu trochę ładniejszy, nowszy, a cena mimo to niższ...
-
Witam
Chciałabym Was prosic o rade mianowice chce kupic wózek parasolke. Docelowo miał byc to zakup na wiosne. jEDNak teraz "urodził" sie nam wyjazd samolotem wiec chcielibysmy na podróz miec parasolke. Syn nasz ma prawie połtorej roku. Mielismy XA, teraz mamy Haucka Capri jest ok tylko sadzimy ze przez zime go wykończymy :)
Podoba mi sie wózek Koochi ispo, jest w stosunkowo dobrej cenie.
Co o nim sadzicie?
Moze jakies inne ciekawe propozycje powiedzmy do 400 zł ( max)
-
witam powoli zaczynam się rozgląda za wózkiem,na razie gł w internecie...nie wiedziałam ze wybór jest tak duży i ciężki!!! a ja w tym temacie czuje się kompletnie zagubiona.(to moje pierwsze dziecko), wśród bliskich znajomych ciężko o radę bo nikt prawie jeszcze nie ma dzieci.
Jak dotąd przejrzałam parę firm i modeli (do tej pory najbardziej podoba mi się FYN 4DS Classic!!, VEDI classic, oraz MUTSY!!...ewent JEDO Bartatina i ROAN MARITA) ale opinie są bardzo różne (nie wiem co myślec).
czy ...
-
Witam
Mam prośbę o poradę. Planuję kupić wózek i szukam czegoś odpowiedniego.
Naczytałem się już trochę na forum a potem oczywiście odwiedziłem sklepy.
Oczywiście najlepiej jakby wózek był idealny pod każdym względem ;) ale
oczywiście cuda się nie zdarzają, więc może pokrótce wymienię kryteria, które
są dla mnie (no niezupełnie wszystkie dla mnie) ważne.
- waga wózka jako całości oraz waga samego podwozia - zakładając że głównie
kobieta będzie go musiała wnosić..
- w miarę dobra amort...
-
Witam serdecznie,
po długich poszukiwaniach eliminacje wstępne przeszły: [b]Jedo Fyn (4ds)[/b] oraz [b]Tako Jumper[/b]. Mam oferty 2nd hand w granicach 550-600zł. Oba wózki spełniają moje przedwstępne wymagania, więc pytanie mam do Użytkowników i Użytkowniczek.
Czy macie doświadczenia z obydwoma wózkami? Co Wam przeszkadzało, nie pasowało? Może coś się psuło lub tylko wyglądało na porządne a w użyciu okazało się szmelcem?
Raczej pytam o wady (które mogą być też subiektywne), bo o zaletac...
-
Po wielu godzinach spędzonych w poszukiwaniu idealnego wózka mam jeszcze wiekszy mętlik.
Potrzebuję wózka głęboko-spacrowego, najlepiej, żeby był lekki, na spacery po mieście, żeby dobrze się prowadził i po złożeniu mieścił w bagażniku ibizy. No i cena do 1000 zł.
Wybrałam 4 modele - proszę o porady:
Anmar - Safari travel
Delti - Voyager 005
Dymex Dukat
Wózkoland - Wolfi lux (ta firma z uwagi na bliskość producenta od mojego miejsca zamieszkania - zakład produkcyjny mieści się w Tur...
-
Dziewczyny proszę o poradę!!
Chcę kupić wózek spacerowy,który ma być lekki( parasolka
odpada),mieszkam na 4-bez windy,najlepiej trókołowy i w miarę
niedrogi- czy to da się pogodzić?
-
Dziewczyny kupiłam wózek na allegro ct 01 trio za
500zł- www.allegro.pl/item429621079_wozek_wielofunkcyjny_trioct0_1.html
to jak widać była normalna aukcja, odbiór osobisty itp.(allegrowicz z 0
komentarzy) na wszystko z aukcji się zgadzam nawet na odbiór osobisty choć mam
250 km w jedną stronę. Po wygranej aukcji napisałam maila ze potwierdzam zakup
i ze chciałabym się umówić na odbiór- na co Pan mi odpisał kolejnego dnia,
cyt- "dziękuje za zainteresowanie ale wózek już został sprzedany...
-
Witam,
Przymierzamy się do zakupu wózka firmy COLETTO o nazwie MATTEO (link poniżej):
coletto.pl/wozek.php/matteo/12
Czy użytkował ktoś taki wózek bądź wózki firmy COLETTO ? Obawiam się o awaryjność systemu obracania gondoli, spacerówki czy fotelika o 360 stopni, ma może ktoś doświadczenie z tym ?
-
Podpowiedzcie, jak rozwiązać sprawę wózka.
Dostałam od siostry wózek (gondolę ze spacerówką). Pomyślałam sobie, że będzie mi służył do wożenia w gondoli. Potem zainwestuję w porządną spacerówkę.
Okazało się, że wózek pozostawia trochę do życzenia: nie składa się, tylko zniża, a tym samym nie mieści się do bagażnika mojego samochodu, nie da się go rozmontować do samego stelażu, przez co nie dam rady go znieść z II piętra.
No i nie wiem co zrobić. Kupić nowy, lżejszy, składający się. Czy ...
-
witam!
Mam do Was ogromną prośbę.Mam do sprzedania wózek X Lander XA,
zakupiony w roku 2007.Używana była tylko gondola przez jerdno
dziecko. Spacerówka nigdy nie była używana. dokomplety jest
moskitiera, parasolka i folia p/deszcowa. Proszę pomózcie mi, bo ja
nie mam pojęcia za jaką cenę mogę go wystawic na sprzedaż.kompletnie
sie w tym nie orientuję.
Z góry dziękuję
Sylwia
-
Napisałam już w jednym wątku na temat maclarena volo. Zastanawiam się teraz
nad triumph. Ma rozkładane oparcie ale czy nie będzie za mały na dziecko 3,5
roczne o wadze 14kg? Bardzo proszę o opinie.
-
Mam zamiar kupić Arię... zastanawiam się jednak nad wersją Mamas Papas z
wcześniejszych roczników(będzie to chyba2008) a wersją Peg Perego z 2010.
Niestety wersji OH już nie jestem w stanie nigdzie znaleźć a podobno właśnie
te są najlepsze... Podam linka do Arii Mamas Papas-spójrzcie moje drogie czy
jest ona wystarczająco dobra, czy może lepiej dołożyć i kupić droższą peg
Perego? Będę wdzięczna za pomoc!
www.allegro.pl/item1043370728_wozek_dzieciecy_mamas_papas_aria_nowy.html
-
Jestem w 15tc i z ciekawosci zajrzalam do sklepu z wozeczkami, ilosc mnie porazila. Z poczatkiem kwietnia zostaniemy rodzicami do zakupu przymierzymy sie pewnie dobry miesiac wczesniej i do tej pory wydawalo mi sie ze bedzie to dosc prosta decyzja, a teraz zglupialam, nie wiem jaki...
Z rzeczy istotnych to chcialabym zeby bylo 3 w jednym, po kolei gondolka, spacerowka i fotelik montowane na samym stelazu, raczej na 4 kolkach bo 3 wydaja mi sie malo stabilne, lekki, po zlozeniu raczej maly ja...
-
Dotarł mój limonkowy Quest.
No właśnie. Wyciągnęłam z kartonu, nowiutki, pachnący. I....
I wcale mnie nie ktręci.
Co Wy, wózkomaniaczki, zrobiłybyście na moim miejscu, mam 2 wyjścia:
1.spakować wózek i od razu sprzedawać (z metkami itp) zostając przy
kochanym Buggsterku,
2.nie patrząc na wizualne niechęci wyjść na spacer i wtedy
ewentualnie sprzedawać albo Questa albo przy jednak
pozytywnym "rozczarowaniu" Buggstera.
No cóż ja poradzę,że nie lubię parasolek.To samo było przy Dazzl...
-
Próbowałam sama znaleźć odpowiedź szperając na forum, ale tak mi coś średnio
idzie. Postanowiłam więc poprosić Was o radę. Chciałabym kupić wózek
dziecięcy, ale nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Chciałabym aby był
rozwojowy (czyli abym nie musiała po jakimś czasie kupować nowego, bo dziecko
urosło, tylko żeby wystarczyło wymienić jakąś część aby się dopasował), aby
był dostosowany do Polskich warunków (koleżanka mi mówiła, że wiele z tych
zagranicznych super wózków nie radzi sobie na...
-
Doświadczone mamy powiedzcie czy siedzisko w spacerówce może być jasne, czy jest to nie praktyczne, bo będzie się bardzo brudzić? Dodam, że pałąk jest ciemny i podnóżek także, tylko siedzisko pod pupą i oparcie jest jasne.
Dzięki za odpowiedzi.
-
Witajcie!
Po pierwsze, ma być czarna:)
Maksymalnie prosta, bez żadnych ozdobników.
Po drugie spore siedzisko, rozkładne na płasko
Rączka przekładana
Byłoby cudem by była lekka
Szukałam trochę ale nie znalazłam.
Podzielcie się doświadczeniami i swoją wiedzą :)
Acha, no i żadna parasolka. Bo dzieciątko m dopiero 5 miesięcy