Forum eDziecko Porozmawiajmy Zakupy
ZMIEŃ
      porady

porady

(58 wyników)
    • Moja córka konczy teraz 5 lat i ma 115 cm wzrostu. W tabelach w C&A pisze: 116- 5 lat, 122-6 lat . Chce jej kupić parę bluzek z dł rekawem,( przez internet , bo niestety mieszkam na zadupiu a nie cche mi sie jechac ponad 60 km do najbliższego sklepu) Nie wiem czy kupić na 116 czy na 122? Będe wdzieczna za poradę lub jakies spostrzeżenia dotyczące ich rozmiarówki.
    • Mam od kilku lat Uggi classic tall i cardy. Chce kupic jeszcze jedne, bo mam problemy ze stopa a to moje najwygodniejsze buty. Myslałam o Emu Stinger platinium, bo sa tansze. Kto uzytkuje i Ugg i Emu - czy sa jakies roznice, ktore sa wygodniejsze i szybciej sie niszcza.
    • Bardzo proszę o poradę. Muszę zakupić prezent urodzinowy dla 9-latka. Chłopiec lubi grać w gry komputerowe ale nie wiem jakie gry już posiada. Czym bawią się Wasze pociechy w tym wieku. Będę wdzięczna za poradę. Pozdrawiam Monika
    • witam- zbliża sie sezon jesienno -zimowy.A z nim wyciagnięcie zimowych swetrów i moich ukochanych sukienek z wełny. Zawsze musze je obrac z kulek. Ostatnie moje golarki (z tych tanich) nie wytrzymywały nawet jednego sezonu. Dlatego zwracam sie z prosba o polecenie - co kupic. Jakas porzadna , trwała i skuteczna golarka, ktora sie nie spali po "ogoleniu" sukienki. Z góry dziękuję!
    • Mam dylemat mianowicie chodzi o to czy spodenki na zdjęciach są chłopięce czy bardziej dziewczęce? :) s346528624.domenaklienta.pl/906D06EA-B18F-41A2-A044-41589B540278.JPEG
    • Za kilka tyg urodzę synka i chciałabym karmić piersią i kontynuować studia ale są one zaoczne i całe dwa dni nie będe mogła karmić tylko rano i wieczorem i chciałam zapytać o fajny laktator tylko RĘCZNY, żeby przy odciąganiu nie był głośny, no i tak do 150 zł nie droższy i żeby Szybko odciągał pokarm i nie bolało - tak się często przy tych tańszych zdąża :( PROSZĘ O OPINIĘ:)
    • Własnie po raz pierwszy zrobiłam zakupy w Stanach w sklepie internetowym, ale nie wiem co napisać w zleceniu transportu w Ship Smartcie. Wpisuje się tam wartość celną- co to jest? Czy wpisuję wartość za jaką zrobiłam zakupy w sklepie, czy niższą (jaką?) żeby uniknąć płacenia cła. Bardzo prosze o jakąś poradę, bo nie chciałabym wtopić ponad 300 dolarów przed Świętami. Dzięki
    • Witam ,potrzebuję porady w sprawie sprowadzenia takiego kompletu z Usa cgi.ebay.com/SPONGEBOB-PATRICK-TODDLER-BED-table-chair-STORAGE-BOX_W0QQitemZ7767953123QQcategoryZ66691QQrdZ1QQcmdZViewItem Jak to mozna zrobic i ew. jakie mogą byc koszty?Dziękuję z góry za odp. Jowita
    • Witam, Przymierzam się do kupna rowerka biegowego dla córki, wybór padł na kettlera speedy, tylko nie wiem czy lepszy będzie 10 czy 12. Córka ma 2 l. 3 mies., 92 cm wzrostu i 35 cm dł. nóżki. Chciałabym żeby jej troszkę posłużył. Ten większy jest od 35 cm więc teoretycznie ok, ale czy na początek siodełko nie powinno być troszkę niżej żeby dziecku było łatwiej? Nie chcę żeby się zraziła. Z kolei boję się, że z mniejszego szybko wyrośnie. Wiele z Was ma doświadczenie w tym temacie, więc prosz...
    • Ponieważ poprzedni mój wątek wskazuje na to, że dużo tu osób wysyłających duże ilości przesyłek taka mała rada-porada :-) forum.gazeta.pl/forum/w,615,102995844,102995844,informacja_jak_pakowac_paczke_moze_sie_przyda_.html
    • W sobotę o godz. 21 wystawiliśmy z mężem na allegro samochód i jakie było nasze zdziwienie kiedy ok godzinę później samochód został kupiony. Z jednej strony fajnie z drugiej wydało mi się to dziwne bo nie kupuje się samochodów bez oglądania. Przez telefon facet stwierdził, że to taki małe pieniądze, że kliknął kup teraz i w niedzielę przyjedzie po auto. Przyjechał i się zaczęło :(. Samochód wylicytował za 4700, a ostatecznie mąż spuścił mu do 3200 i dał nasze radio warte ok 400zł. Mnie ...
    • na was zawsze mozna liczyc w tej kwestii jakie pareo dobrac do takiego kolorowego bikini [img]https://www.brastop.com/Manager/UploadedImages/kalyani-summer-time-bikini-top.jpg[/img] czerwone, różowe? niebieskie?
    • Słuchajcie mam pewien problem. Sprzedałam 20 sierpnia głośniki klientowi, były na 100% sprawne. Teraz po prawie miesiącu dostaję od klienta wiadomość że dopiero teraz je podłączył bo wcześniej miał remont i coś mu z głosem jest nie tak i chce zwrotu kasy. Co w takiej sytuacji??? kto pokrywa koszty przesyłki w obie strony i czy w ogóle po prawie 3 tyg. bo wysyłałam kurierem i były już na drugi dzień ma prawo zwrócić, przecież mógł sam coś uszkodzić. Dodam że głośniki nie były nowe, a używane. ...
    • kupowalam uzywane w wiekszosci zabawki (otwarte bez pudelek) od babki w usa, wlasciwie od znajomej nie mam zadnych paragonow, ona może jakieś by znalazła, placilam jej paypalem ale nie jako zapłata za towar tylko 'inne' wysylka priority mail ubezpieczona na $150 i taką wartość ona wpisała na paczce celny chce dokumenty :/ może jest jakiś sposób żeby to ominąć? myślałam że do 150 euro jest bez cła, ale to nawet bo samego cła 2,5% a VAT? nie da się uniknąć tego? ale sobie ...
    • Dziewczyny, zamowiłam Mlodemu taką kurteczkę z tegorocznej kolekcji, kierowana poprzednimi latami, kiedy miały one pikowane podszewki i były fajnie ocieplone. Poniewczasie przeczytałam opinię jednej z naszych forumek, jakoby ta tegoroczna była tylko bawełniana, inna niż te z poprzednich lat. I jestem ciekawa, czy któraś z Was ją ma i czy nadaje się na jesień. Wściekła jestem bo bardzo podobają mi się te sprzed 2 lat i kupiłabym chętnie używkę, tylko się boję bo nigdy używek nie ...
    • Mój czteroletni syn ( w maju kończy 4 lata) był ostatnio u dzieci znajomych na urodzinach i po prostu oszalał na punkcie kolejki Tomka Take Along – tej na magnesy. Ma już co prawda całkiem rozbudowaną wersję Track Master ale pod wpływem fascynacji Take Along prosi aby na urodziny mu kupić ten zestaw, faktycznie bardzo fajnie się tym bawił. I tu moje pytanie, czy Wasze dzieciaki w tym wieku lub starsze faktycznie bawią się jeszcze Take Along? W zasadzie to zamierzam tą prośbę spe...
    • chce kupic normalny 3 kolowy rowerek jakie mozecie mi polecic...dla 3 latka. z gory bardzo dziekuje...
    • Witam, chciałabym nabyć laktator (awaryjnie, jeśli nie będzie potrzebny będę mogła go zwrócić). Zupełnie nie wiem jaki, ale polecono mi np. Medela Mini Electric lub Chicco. Czy możecie mi coś doradzić? Raczej nie chciałabym ręcznego. I czy musze razem z laktatorem nabyć od razu jakieś specjalne akcesoria? chodzi mi o butelki, pojemniki itp. Przepraszam, ale jestem zielona :)
    • Hej, córka ma 1,5 roku i dopiero zaczyna dobrze chodzić, zależy mi na butach dobrych dla stopy, myślę ze głownie w sandałkach będzie chodziła latem. (umieściłam typy, z tym, że cena ostatnich będzie dla mnie sporym obciążeniem) dlatego proszę tez o rade czy nie kupić tańszych, ale 2 par oraz czy sandałki dla córki powinny mieć zakryte palce, z uwagi, że chodzi jeszcze niezbyt pewnie. Które z poniższych są ok, a może macie inne sprawdzone? 1. allegro.pl/cudne-sandalki-picco-z-naturalnej-sk...
    • Dziewczyny pomóżcie :) Moi rodzice na prezentacji domowej kupili sobie od przedstawiciela wełnianą pościel za prawie 6 tys , z tego jeden komplet dla mojego dziecka.Wiem , że ta pościel jest nie warta tej ceny dlatego rodzice chcą skorzystac z odstąpienia od umowy. Niestety w umowie jest zapis , ze posciel trzeba zwrócić osobiscie w naszym przypadku to 500 km drogi w jedną stronę.Oni przyjmą paczkę od kuriera, ale obawiam się , że będą robić problemy, ogólnie to sa bardzo neg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się