porady

(47 wyników)
  • Słynny ze swoich porad w telewizji na całym swiecie. Wydał wiele ksiazek, jedna z nich kupiłam, o sukcesie w pracy ...150 stronic poswieconych innej osobie Operah W. i tym jak ona jest inteligentna. Teraz wydal nowa ksiazke o....radach na pierwszej randce. Otóz dr.Phil w swojej nowej ksiązce o randkach, daje rady kobietom typu:"Zrób się na bardzo ładną, najładniej jak umiesz..." "Nie opowiadaj zbyt wiele o sobie..." "Najwiekszą gafą kobiety, jest wydzwaniać do meżczyzny po pierws...
  • Witam wszystkich zainteresowanych poradą psychoanalityka. Nic nie płacicie, występujecie w sieci jako mniej lub więcej znane loginy, czyli właściwie incognito, a poza tym nie jesteście przez nikogo do niczego zobowiązani. U podstaw prezentowanej tu optyki metody tkwi teoria psychoanalizy z pogranicza psychoanalityków klasycznych (Freund, Jung, Adler). Najprościej rzecz ujmując teoria psychoanalizy w nader prosty sposób wyróżnia w profilu psychologicznym człowieka (ale nie tylko ...
  • Podoba mi się pewna dziewczyna. Znamy się bardziej z widzenia niż osobiście. Miesiąc temu postanowiłem do niej napisać. Po pewnym czasie zauważyłem, że ja też jej się podobałem i była bardzo zadowolona, że do niej pierwszy napisałem. Niedawno dowiedziałem się, że ma chłopaka! Bardzo mnie to zdziwiło, bo ciągle myślałem, że nasza znajomość idzie w jednym kierunku. Poza tym, kiedyś zadałem jej pytanie, czy ma kogoś. Odpowiedziała dyplomatycznie, że ma tatę i mamę. To bez lipy, pomyślał...
  • Mam problem i potrzebuję porady zarówno psychologa jak i prawnika. Otóż mam znajomego z którym sie przyjaźniłam, ale on chciał czegoś więcej zakochał sie bardzo we mnie wiedząc, ze mam rodzinę- sam też był zonaty - obecnie się rozwiódł. W chwili obecnej wygląda to tak, ze rozmawiamy ia ja w ten sposób moge utrzymywać tą znajomość ale on zaczął szantażować mnie, ze się zabije bo jego zycie beze mnie nie ma sensu, twierdzi, ze dopuściłam ,ze się we mnie zakochał i on mnie kocha a ja...
  • Zastanaiwam się czy to ze mna jest cos nie tak, czy z Nim. Spotykam się z kimś, na poczatku zabiegał i było ekstra, z czasem , kiedy uzanł ze królik złapany w jego mniemaniu nic sie nie zmieniło , uwaza ze mu zalezy , powiedział to i wystarczy, ma dla mnie mniej czasu i ogólnie zachowuje się tak jakbysmy byli z 5 lat po slubie, a nawet jeszcze nie mieszkamy razem. Kiedy mu powiedziałam, ze czuje sie tak jakby mial mnie gdzies to stwierdza ze meczy go to moje gadanie, i ze nic...
  • wiem, ze bylo juz tysiace postow na temat zdrady. kazdy dramat jest jednak inny, a ja jestem w kropce. na krawedzi, i nie mam pojecia co mam robic, dlatego prosze o jakies wskazowki... rady... malzenstwo - ja 28, on 38, pragnielismy dziecka, wiec rok po slubie sie pojawil synek. wszystko bylo pieknie, poprawnie? moze inaczej - nic nie wskazywalo katastrofy. a jednak - najpierw zapedzilismy sie w slepy zaulek finansowy (kupilismy dom, mieszkanie jako inwestycje, potem przyszedl kr...
  • czy w w-wie sa jakieś kursy asertywności.? Przydałby mi sie w pracy ... Pozatym, moze sie myle, ale czy asertywności nie ma związku z odnoszeniem się z szacunkiem do innych osób ..? Chodzi mi o relacje: pracownik-szef, pracownik-pracownik. I tylko an tej płaszczyźnie.
  • Szukałam miejsca, na podzielenie sie swoimi myślami. Mam dość życia i chyba potrzebuję się wygadać, może dostać iskierkę nadziei, nie wiem. Zle zrobłam wchodząc w związek z kimś, któ ni ebył wolny. Myślałąm , że ylko prawnie, bo wszystko wskazywało na to, że pod kżdym inym względem jest zdecydowany na rowód, osobne życie,choc w jednym domu ( twierdzi ze ze względu na dzieci , o których bezpieczeństwo się obawia, gdyż żona ma załozona niebieską linię za przemoc wobec męża. Osob...
  • Choćby jednorazowo, w Warszawie. pomóżcie proszę, nie jest ze mną najlepiej,finansowo nie mam na razie szans przez parę miesięcy na płacenie, ale może rozmowa z kimś troszkę pomoże, podpowie co dalej, jak zmienić nastawienie...Jeśli ktoś zna psychologa, który zna problemy gejów, problemy rodzinne, depresje..Zabrzmialo strasznie, bo i jest niewesoło, choć na pozór jakoś "leci"...
  • Witajcie, postanowilam napisac tutaj, poniewaz mam nadzieje ze pomozecie mi spojrzec na moj problem z innej strony, a moze otworzycie mi oczy... Jest pewien mezczyzna, ktory od niedawna nie jest mi obojetny. Przystojny, inteligentny, zabawny, pewny siebie i wolny. Jest bardzo towarzyski, widac po nim, ze lubi kobiety i nie ma zadnych problemow w kontakcie z nimi. Poznalam go, kiedy przyszlam do mojej obecnej pracy. Na poczatku nie zwracalam na niego uwagi, ale od czasu, kiedy zaczelism...
  • Przechodzę do rzeczy: lubię moje włosy, nie są krótkie, ani długie. Lubię je tylko jak są na mojej głowie. Chodzi o to, że leżące gdzieś kłaczki, nawet na podłodze powodują u mnie dziwne odruchy. Jak byłam mała(to rodzinne opowiastki, z których sie śmieją) i np przestawałam jeść to wszyscy po sobie szukali włoska. nawet jeden na ramieniu brata, siostry albo kogoś innego i ja już.....(chyba się domyślacie). Od tamtej pory się trochę uspokoiło, ale ostatnio znów jest dziwnie. Nie będę łys...
  • Od ponad miesiąca spotykam się z pewnym chłopakiem.Na początku znajomości zauważałam wyraźne zainteresowanie moją osobą-zabiegał o mnie,w oczach widziałam ciepło.Teraz w tych samych oczach zauważam pewne zobojętnienie,czasem unika mojego spojrzenia. Od początku zaznaczał,że ważna jest dla niego seksualna sfera życia,ale pomyślałam że to raczej normalne i nic nie ma w tym dziwnego...obawiałam się jednak podświadomie że nasza znajomość jest mu potrzebna tylko do jednego,bo czasem nie był...
  • Po raz drugi w życiu zdarzyło mi się wymyślić sobie problem. Dwa lata temu wymyśliłam, że jest chora na raka, popadłam w depresję nie mogłam jeść, stany lękowe itp. Badania oczywiście nic nie wykazały po pewnym czasie sytuacja się unormowała i zapomniałam o całej sprawie. Wtedy przypuszczam miało to związek z rozpadnięciem się mojego związku. Teraz weszła myśl, że powinnam iść do zakonu, Sytuacja jest o tyle dziwna, że mimo iż jestem katoliczką to nie aż tak przejętą. Wierzę w istnienie...
  • Mam 21 lat niedługo 22, jestem fakt młoda, ale czuje się źle. Wszystko przez niskie poczucie wartości tak myśle, jestem nieśmiałą choć przy osobach mi znanych nie jestem tak bardzo nieśmiała. Wstydzę się wejść do jakiegoś sklepu z ciuchami np.bo mam wrażenie żę nie zasłguje na to żęby coś sobie kupić, bo będe miałą wyżuty sumienia bo i tak mam mało kasy, bo studiuje a rodzinka nie ma, wiec...MAm mnustwo kompleksów, nie przypominam tych lasek w biodrówkach i modnych ciuchach, jest...
  • 1. Weź się w garść. 2. Znajdź sobie dziewczynę / chłopaka. 3. Zaufaj Chrystusowi.
  • Posłuchajcie i wypowiedzcie się jeśli możecie pomóc: jest sobie związek dwojga ludzi w miarę dorosłych (po 25 lat mniej więcej). Związek ponad roczny. Nie ma wątpliwości że ci ludzie się kochają, co widać na każdym kroku - słowa, gesty, zachowania, właściwie wszystko. Oboje uważają że to miłość ich życia i chcą się w przyszłości pobrać. Ale to także związek pełen wielkich emocji, kłótni, litrów wylanych łez, rozstań co kilka tygodni (i powrotów następnego dnia). Mnóstwo kwiatów na...
  • Witam! Dzisiaj postanowilem, ze dosc juz mam swojego zachowania. Problem w tym, ze postanawialem tak juz wiele razy... i nic. Mialem do napisania pewien raport na studia. Czasu dostatek, okolo 3 miesiace. Wszystko do zrobienia na dzisiaj. No i... zaczalem wczoraj wieczorem, skonczylem rano. Wyszlo... jak zwykle, a mialo byc tak pieknie... Temat mialem dobrany idealnie pod siebie, szeroka wiedza z danej dziedziny, bogata literatura + prawdziwe zainteresowanie tematem. No i jak zwykl...
  • nie wiem zupelnie co robić... bylam z chłopakiem ponad rok zdecydowalam sie z nim rozstać ale tylko dlatego ponieważ powiedział mi że zwątpił we mnie i juz ne wie czy mnie kocha... w związku z tym wpadlam w depresje bo ja sie strasznie zaangażowałam on byl dla mnie wczesniej cudownym chlopakiem choć zdarzały nam sie kłótnie. On pierwszy wyznawal mi milość i pierwszy zwątpił czy ja to ja. Rozstalismy sie to była moja decyzja ale ja poprostu nie moglam wytrzymac bo jego stan zwątpienia ci...
  • Witam, chciałabym prosić Was o radę, a może wyżalić się... jestem młodą osobą, za pół roku wychodzę za mąż, zdrowa, podobno ładna - czegóż chcieć więcej. A jednak czuję niedosyt, jestem niezadowolona z własnego życia. Praca nie daje satysfakcji, niskie zarobki uniemożliwiają zakup własnego mieszkania o którym tak marzę (w przeciwieństwie do narzeczonego, któremu dobrze z rodzicami). Nic mnie ostatnio nie cieszy, czuję że życie umyka mi nieodwracalnie a ja nie potrafię z niego korzystać....
  • jestem ofiarą mobbiingu w gimnazjum. Co robić ?? mieliście kiedyś podobny problem ?? Walcze z tym od 6 klasy podstawówki.. boje, a raczej wstydze sie powiedzieć o tym moim rodzicom.. o psychologu czy pedagogu nawet nie myśle .. :(:( macie jakieeś porady ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się