-
dziewczyny mam w końcu miejsce w domu na jakieś (nieduże) urządzenie do ćwiczeń, znalazłam na allegro coś takiego:
allegro.pl/stepper-skretny-z-ruch-ramionami-nordic-walking-i2412468132.html
ma któraś to? możecie polecić ewentualnie coś podobnego a sprawdzonego?
z góry dziękuję
-
Za tydzien z hakiem wyjezdzamy na wakacje na Chorwacje. Bedziemy na wlasnym jedzeniu, wiec chciałabym zabrac co moge ze sobą, zeby maksymalnie ograniczyc spożywanie gotowców na miejscu. Sniadania i kolacje to nie problem, ale obiady tak. Bede wdzieczna za rady, co moge przygotowac i np. zawekowac i zabrac ze sobą? A moze macie jakies sprawdzone dania gotowe, ktore kupie w Polsce, a ktorych zjedzenie nie zrobi nam dziury w żołądku (pulpety, gołąbki?)? Na miejscu bedziemy miec w pelni wyposażon...
-
Dziewczyny - mam spotkanie umówione na piątek rano we Wrocku, pociągiem bym dotarła w czwartek koło 20 stej na Wrocław Główny - czy doradźcie mi tani nocleg?
-
kto z Was ma klimatyzacje w mieszkaniu?
jakiej firmy? jak jest zamontowana?
musimy zalozyc... małż kazal mi rozeznac sie w temacie, ale nie wiem, jak to ugryzc szczerze mówiąc.
o co powinnam pytac?
-
Słuchajcie nie wiem co robić od ponad dwóch tygodni cała nasz trójka męczy się z jakąś infekcją czy nie wiem już czym. Najpierw Olek 2 dni gorączki, ból gardła i megazaczerwienienie, potem Hania to samo - lekarz stwierdził, że wirus - leczenie doraźne i czekać. Teraz ja męczę się z bólem gardła masakrycznym. Od wczoraj Olek znów narzeka na gardło - zajrzałam i ręce mi opadły - no sieczka po prostu - krwistoczerwone aż do podniebienia. Coś się kręci cały czas. Wezwałam znów pediatrę i nie wiem...
-
W związku z rezygnacją opiekunki szukam na gwałt czegoś komfortowego dla Wojtka i dla mnie. I mam dwie opcje:
1. prywatne przedszkole na godziny: 25zł za dzień + wyżywienie + 200 wpisowego
2. opiekunka- wchodzi w grę aktualnie tylko moja sąsiadka, która nie jest wymarzona na to stanowisko, ale jest dyspozycyjna, mieszka 30m ode mnie i dobrze się znamy.
Co byście wybrały?
Mnie to jest potrzebne na 2 dni w tygodniu, bo pracuję wtedy rano, pozostałe mam popołudnia.
Poprzednia opiekunka był...
-
Jak mogę się z Tobą skontaktować, bo bardzo się martwię słabym przybieraniem
Sebastianka?
Odezwij się proszę
-
Mój starszak kaszle
od tygodnie kaszale i to niespecyficznie bo tylko godzinkę wieczorem
tylko ten kaszel się nasila wczoraj wieczorem myślałam, że się udusi, po czym poszedł spać przespał spokojnie całą noc, obudził się dziś rano i kaszlu brak. Wieczorem się pewnie znów zacznie
wtf?
co z tym robić? i jak go traktować? nic mu poza tym nie dolega. Może wychodzić na dwór? pójść do przedszkola? jakieś badania? wizyta u pediatry? czekać jeszcze? co to może być?
-
chce zakupic chuste tkana i nie wiem jaka. poprosze o opinie i rady :))
teraz uzywam MobyWrap'a.
-
Wiki ma gile zielone, ropne, podwyższoną temp, białko crp z rana 57,5 moja pediatra mówi ż enie trzeba antybiotyku. Ja mam wątpliwości. Dostaje nurofen 3 razy dziennie więc ciezko wyczuc jaką ma temp. Ma już za sobą dwa pobyty w szpitalu i drgawki gorączkowe. Co robić? co wy byście zrobiły?
-
Kupiłam na allegro polar Campus, po otwarciu przesyłki okazało się,
że polar jest pobrudzony czarnym cienkopisem (kropki,kreski, na
wierzchu bluzy jak i po wewnętrznej stronie).Zadzwoniłam do
sprzedawcy, informując go o tym fakcie, uzgodniliśmy że mam odesłać
bluzę a on przyśle nową,więc jest o.k. Ale jak on mi nie przyśle
bluzy i zostanę bez polara ani kasy.Podpowiedzcie jak to załatwić?
-
dziewczyny... od wtorkowej nocy obie moje panienki zakatarzone.. w
czwartek bylysmy u pediatry, na katar nasivn soft, sol morska,
sciaganie... u Olgi katar jest taki wredny, ze siedzi w srodku,
wszystko jej tam charczy i bulgota, a nie chce schodzic.. nasivin
pomaga przetrwac noc, ale nie moge go wiecznie podawac.. wczoraj
wyszeld jej pierwszy zabek ale katar jest dalej... biedactwo ma
problem z piciem z piersi.. odciaganie frida nakreca kolo -
sciagniemy troche, ale placz przy...
-
na co zwracac uwagę.
Mam wygrane bony, ktore moge wydac w media markcie-oczywistością jest ze chce kupic wymarzone cudo;)
Na co zwracac uwag? co się przydaje a co jest zbedne? zmywarka z nizszej klasy cenowej,
-
Dziewczyny sprawa ma się tak, Tymek znowu zaczął kaszlec, brzydko, metalicznie,tchawicowo.
Chciałabym sprobowac wyprowadzic go z tego bez antybiotyku, który zapewne dostanę dziś na wizycie(idę na 12)
Jesli chciałybyscie mi pomóc to napiszcie co same dokladnie dawalybyscie dziecku w takiej sytuaacji;
-Dziecko nie gorączkuje
- kaszel brrzydki, suchy,metaliczny, tchawicowy
NIEBEZPIECZENSTWO; Tymka 'uroda' taka.ze ten kaszel bardzo szybko moze zamienic sie w silne /ostre zapalenie krta...
-
od paru miesięcy Basia ma szorstkie policzki, na początku się tym
nie przejęłam bo była zima i myślałam, że to raczej od mrozu ale od
paru tygodni ma też wysypkę, najpierw na dłoniach i udach, teraz też
troszkę na brzuszku. Jak pojawiło się ich trochę to poszłyśmy do
pediatry ale oprócz podawania wapnia nic nie doradziła bo
stwierdziła, że jest zbyt wiele ewentualnych powodów skąd to się
może brać. Niestety wysypka się powiększa i trzeba coś z tym zrobić.
Mąż każe mi iść do derm...
-
Dziewczyny, sprawa ma się tak, wczoraj bylismy na urodzinach u 7 latki,wymiotowała 3 razy w nocy, mama małej zapewniała ,ze to strucie,bo innych objawów brak, poszlismy więc jak i wwszyscy inny zaproszeni goscie, urodziny udane, a dzis rano dzwoni mama małej i mówi,ze noc była przerąbana, dziecko miało mega temperature, wymiotowało,więc od razu lekarz i doagnoza Angina i antybiotyk, kolezanka zadzwoniła zapytać jak tam Tymek ,bo martwi sie o inne dzieci gdyz angina jest bardzo zarazliwa......
-
Odcycusiowałam z powodzeniem i bez problemu w dzień. Teraz kolej na
noc. Już nie jest tak łatwo. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Na ile
nieprzespanych nocy mam się nastawić?
-
Poradźcie co można zrobić w przypadku, kiedy matka nie interesuje się dziećmi. Sytuacja wygląda tak, że wszelkie obowiązki z wychowaniem są przerzucone na babcię dzieci.Matka wymawia się brakiem czasu z powodu pracy (głównie poświęca go kolejnemu, nowemu mężczyźnie w swoim życiu), dzieci rzadko ją widują w ciągu dnia- odwozi je tylko rano do szkoły. Niestety źle traktuje matkę, która robi wszystko co może, aby zapewnić wnukom normalną egzystencję. Gdzie można zgłosić ten fakt, żeby chociaż po...
-
Tak przy okazji dnia babci mi się przypałętały różne wspominki. Z mamą sobie przypominałyśmy różne takie ciekawostki. Głównie kulinarne, ale inne też. Stwierdziłam, że często robię coś w jakiś określony sposób tylko dlatego, że... no właśnie - bo tak! Bo tak się w domu robiło albo bo tak babcia powiedziała. Co mi przyszło do głowy:
- nigdy nie wstawiam do lodówki garnka z rosołem, jeśli nie wyjmę z niego mięsa - mama zawsze kazała wyciągać mięso, bo rosół z mięchem szybciej się psuje.
- jak...
-
Chcę kupic nawigację do samochodu. Odkryłam to cudo dzieki
uprzejmości Alcea, w drodze na Zlot i do teraz nie mogę wyjść z
podziwu jak bardzo to urządzenie sprawiło, że droga, dla mnie jako
kierowcy nie była stresująca i z myślami "żeby tylko nie zabłądzić"
Rzadko podróżuję, ale zamierzamy nadrobić te straty, więc nie
wyobrażam sobie już podróży bez tej "magi";)
Pomóżcie wybrac: wiem, że nie tyle samo urządzenie jest ważne, tzn
firma, tylko mapa jak jest wgrana. Mówia, że auto map...