porady

(47 wyników)
  • Kochane dziewczynki! Pobawcie się w "kreatorki" i udzielcie kilku rad typu np.: - Jaka sukienka do jakiej figury? (Oczywiście mnóstwo falbanek nie pasuje do osoby bardziej puszystej, ale może są jakieś inne zasady... Co dla wysokich? Co dla niskich? Co wyszczupla? Co dodaje kilogramów?...) - Jakie dodatki teraz najmodniejsze? - Jaka wiązanka do jakiej sukni? - Czy jest jakaś zasada? - Czy tylko do skromnej sukni pasują bogate i strojne dodatki? - Jakie są najbardziej rażące "grzech...
  • witam poszukuje pięknych, eleganckich zaproszeń. nie na ślub, ale na 50-ta rocznicę ślubu dla mojego wujostwa. nie zależy mi na realizacji czegoś wymyślonego od początku do końca, ale na skorzystaniu z gotowej propozycji (w opcji wyboru czcionki, kolorystyki itd). przejrzała sporo stron i tak naprawdę jedyne co mi się spodobało to to: decorisus.pl/ powiedzmy coś w tym stylu: decorisus.pl/p/7/353/6144/Zaproszenia%20%C5%9Blubne_velvet_14/wt/z.html ewentualnie podobają mi się tez te tuta...
  • Witajcie! Czy podoba Wam się ta suknia? www.twojesuknie.com.pl/pl/galeria/raul_novias_2010,24 suknia z numerem 10033.. A jeśli jest OK:) To jakie widzicie do niej dodatki? Musze podjąć decyzję do jutra.. A mam wybór między tą, a suknią z madonny www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=23.delfin Potrzebuję porad, ponieważ waham się już od kilku dni, a muszę kupić jedną z nich jutro..:) Będę wdzięczna za rady i te odnośnie dodatków!
  • Debiutuje tu ze swoim watkiem, ale nie bede sie szczegolowo rozpisywac nt slubu bo bedzie skromny i malo efektowny ;) W kilku slowach - cywilny, po ceremonii obiad, ok 30-40 gosci. W szafie czeka juz ta sukienka: [img]https://img826.imageshack.us/img826/6782/szyjpgthumb298x566.jpg[/img] Buty tez czarne, chociaz bardziej zaokraglone. A ja wciaz nie mam pomyslu na fryzure... Pewnie w ramach przygotowan do Waszych slubow przeklikalyscie mnostwo stronek. Pomozecie? To jeszcze podam kilka przy...
  • Mam długie włosy blond. Chciałabym upiąć je w kok. Mankamentem mojej urody są za bardzo odstające uszy (nie jakoś potwornie ale JAK DLA MNIE ;) za bardzo) i szukam uczesania (koka, upięcia), które zamaskowałoby ten problem. Sama czeszę się w koka upinając włosy tak aby przykrywały pół ucha, ale oczywiście na ślub chcę żeby to zrobiła profesjonalistka. Może któraś z dziewczyn moze mi polecić jakieś upięcia, pokazać zdjęcia. A może znacie jakieś dobre fryzjerki, godne polecenia w...
  • Sukienka wybrana mam tylko problem z bukietem i fryzurą, która by do niej najlepiej pasowała. Sukienka w kształcie litery A, biała i będzie miała koronkowe rękawki 3/4. Wiem na pewno, że na szyję raczej nic nie mogę założyć bo koronkowe rękawki bardzo zdobią górę, kolczyki też jakieś delikatne i malutkie. Co do mojej figury to jestem niewysoka, szczupła i mam ciemne naturalnie kręcone włosy. Początkowo chciałam raczej rozpuszczone włosy ale chyba za dużo działoby się wtedy na gó...
  • Niedawno po długiej przerwie odezwałą się do mnie koleżanka. Kilka lat się nie widziałyśmy. Zaprosiła mnie na swój ślub i wesele. Problem polega na tym. że ja swoje mam przed nią i nie planowałam jej zapraszać. Czy zaprosić ją teraz? Nie wiem już sama. Na jej ślub prawdopodobnie nie pójdę bo mieszka daleko i szczerze mówiąc ogólnie nie mam ochoty. Proszę o radę
  • Witajcie! Moja Siostra za niedługo wychodzi za mąż i chciałabym Jej pomóc w przygotowaniach. Będę bardzoe wdzięczna za wszelkie wskazówki, porady itd. Mam kilka pytań - może uda się Wam na nie odpowiedzieć: 1. Jak to jest z wieczorem panieńskim? To Panna Młoda lub Jej Świadek wszystko fundują? Czy według Was nietaktem byłoby złożenie się Pań, koleżanek Panny Młodej na wieczór panieński? (Dodam przy tym, że pytam, gdyż nie wiem jakie są zwyczaje związane z tą imprezą. Tylko moim zda...
  • wesele ma być na ok 50 osób w restauracji, ale tylko 6 osób ze strony pana młodego(mała rodzina). Jak w takiej sytuacji powinny być rozłożone koszty wesela? Podpowiedzcie proszę
  • Witam,mam do Was ogromną prośbę.Chodzi o to ,że idę na wesele jako osoba towarzysząca(w ogole nie znam tych ludzi,nikogo na weselu) i mam problem z ubiorem.Nie wiem jak sie ubrać.Mam czarny kostium spódnica,gorset,żakiet(satynowe) ale to raczej na pogrzeb bo jest czarne a nie na wesele ;) Mam jeszcze ładną sukienkę, nie jest ona tak do końca wieczorowa ale tez jest cala czarna!a w czarnym podobno nie powinno się chodzic na wesela.poradźcie coś proszę !!!!Nie mam nic kolorowego :) teraz jest z...
  • Witam kilka tygodni temu stwierdziliśmy z narzeczonym, że chyba już czas zacząć organizować nasz ślub, wesele i wszystko co z tym związane. Oczywiście stoimi w miejscu bo okazuje się,że terminu nie ma, że sala nie taka itp itd, jednym słowem już na początku mi się odechciewa. Do tego oboje pracujemy bez przerwy 6 dni w tyg. po 10 godzin, nie ma sznas żeby cokolwiek załatwić. Stąd moje pytanie, czy możecie mi polecić jakąś osobę, firmę, sprawdzoną, która ewentualnie pomoże w org...
  • muszę w najbliższą sobotę wybrać bukiet...nie jestem w stanie wyobrazic sobie siebie w sukience, ktora sie szyje a widze ja tylko "na obrazku" z BUKIETEM... czy sa jakies "uniwersalne zasady"? np. jesli suknia z trenem to bukiet tez zwisajacy "z trenem" a jesli prosta to np. okrągły? Będe wdzieczna za wszelka pomoc, porady... A
  • Witajcie! Od kilku tygodni Was podczytuję, ale teraz już musze ostro brać się do roboty żeby ze wszystkim zdążyć. jestem niewysoka - 165cm, ruda i mam bardzo jasną cerę. mam średnio długie włosy, które będa upięte w luźnego koka. Ze względu na cerę wybrałam kremowy kolor sukni ślubnej + długi prosty welon. Sukienka jest w stylu empire - podniesiony stan i będzie miałą wykończenia z koronki w kolorze krem-capuccino. A dalej zaczynają się schody... Otóz ponieważ jestem ruda, myslę ...
  • Mam do was pewne pytanie i prośbę o poradę: Otóż, zakochałam się w pewnej sukience, oto ona: www.morelle-mariage.com/cosmobella7213-p-1464.html no i mam problem. Otóż, nie jestem pewna, czy będzie ona dobrze pasowała do mojej figury. Jestem nieco puszysta (ale nie bardzo ;), mam szerokie biodra i spory tyłek, duży biust, a za to dość wciętą talię - taka "kobieca figura". Byłam w salonie na przymiarce, ale mieli zły rozmiar i trudno było cokolwiek powiedzieć konkretnego. Pani w ...
  • Witam wszystkie przyszłe i byłe Panny Młode!W marcu 2008r. chcemy z narzeczonym wziąć ślub. Będzie to tylko ślub cywilny i chcemy zorganizować przyjęcie bez wesela dla rodziny i znajomych. Tak myślimy dziś, ale nie wiem jak to wszystko powinno wyglądać!Pomóżcie mi dziewczyny!Piszcie co powinnam organizować, propozycje na sukienke, fryzurę, kwiaty, imprezę i wogóle!Z góry dziękuję za pomoc!
  • Cześć, wielka prośba o pomoc przy wyborze sukni-szukałam czegoś skromnego i oto ona - herm's gilda. Jestem prawie zdecydowana, ale najbezpieczniej będzie Was zapytać o zdanie. Wysyłam zdjęcie ze strony i moją przymiarkę :) Będę wdzięczna za każdą wskazówkę! Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam! A [img]https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7720d4d975eb693c.html[/img]
  • Witam, Poniżej znajduje się link do mojej sukni (Magnolia - Madame Zaręba). picasaweb.google.pl/zzozprofilaktyka/Karolina/photo#5192469299972665010 Moja jest biała. Bardzo was proszę o radę, jakie dodatki? Chciałabym mieć welon, nie mam pojęcia jaka biżuteria (wolałabym coś co zasłoni mi dekolt), bolerko (ślub - koniec sierpnia), kwiaty (podobają mi się białe kalie, ale obawiam się że "zginą" z białą suknią), zdecydowanie nie chcę rękawiczek. Jakie buty - mój N jest mojego wzrostu, dlate...
  • zamówiłam juz suknię. Jest raczej prosta. Krój w literę A. Ramiączka zapinane na karkuna . Dekold w "serduszko"-mam duży biust i odpadała suknia bez ramiaczek. W pasie pas koronki i ten sam pas koronki w dolnym wykończeniu sukni. Nie mam zdjęcia. Pytanie czy pasuje welon z koronkowa lamówką? Spotkałam się tu z krytyką takich? Czy wypada mi wpiąc we włosy coś na wzór wianka z drobnych kwiatuszków. Myślałam o takim strioku ala opaska .Zielona łodyga i drobne, białe kwiatuszk...
  • stronakobiet.w.interia.pl/artykuly/slub_formalnosci.htm Zamieszczam tez na Stronie Kobiet ogłoszenia o sprzedaży sukien ślubnych - Zapraszam !
  • Zastanawiam sie czy różowe cantedeskie pasują do sukni w kolorze ecru? Chodzi mi raczej o ładny nasycony kolor różowy, ale nie wiem czy nie będzie zbyt dużego kontrastu i czy nie będę wygladała jak Barbie (bo tego raczej chciałam uniknąć)... a już znudziło mi się oglądanie połączeń ecru z pomarańczowo-żółto-rudawymi callami. A najbardziej to bym chciała bukiet w kolorze wrzosowym, ale nie ma w tym kolorze tych kwiatów... Pozdrawiam wszystkie tegoroczne Panny Młode

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się