Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      porady

porady

(93 wyniki)
    • Czy cos takiego istnieje? Moja mama potrzebuje porady, ale ona "placic nie ma za co". Nie udaje mi sie jej w zaden sposob przekonac. Czy sa osrodki oferujace bezplatne porady natury prawnej? Dodam, ze nie mieszkam w Polsce i nie jestem w tych sprawach zorientowana. Dziekuje.
    • witam, moj 20letni syn cierpi na refluks ZOLCIOWY i pewiem uzdrowiciel dal mi rady jak sobie w ma ulzyc na gg, ale jestem laikiem a on pisze sprzeczne rzeczy z tym co mowia lekarze oto fragment ,prosze o ewenualna weryfikacje "Musicie rozroznic jaki macie refluks czy tylko kwasowy czy mieszany czyli kwasowo zolciowy. jesli jest5 to tylko kwas to wystarczy brac IPP i po klopocie,i nie musicie katowac sie dieta bo bedziecie wiezniami ,,ale jesli macie przepukline ,czesciowa niedroznosc jeli...
    • A konkretnie jakiejs antysmrodkowej porady. Pielucha juniorowi przeciekla - czy tez sie przekrecila - i dosc spora ilosc wparowala w materac. Niestety, o ile materac itp. moglam wyprac, to samego lozka sie nie da. Przecieralam chusteczkami nawilzanymi, chusteczkami nasaczanymi alkoholem, wietrzylam, i guzik, no. Lozko smierdzi dalej :P Poradzicie cos? PS: Dziennik pokladowy z dnia trzeciego ;))
    • Czym najskuteczniej i najszybciej wyczesać tyłek psa? Mam mieszańca, który ma z tyłu portki jak ONek i z okazji wyższych temperatur gubi futro. Po 2 godzinach czesania specjalną gumową szczotką wydaje się ok, a następnego dnia i tak obłazi. Futro jest WSZĘDZIE... Ratunku!!!
    • internecie :) widziałyście?? dziendobrytvn.plejada.pl/26,41205,wideo,,222170,poradnik_czy_nieporadnik__czyli_kogo_sluchac_bedac_matka,aktualnosci_detal.html słuchać intuicji trzeba, a nie siedzieć na forach :)
    • Mój syn włąsnie poszedł do szkoły. W związku z tym skończył się etap " pełnego wyżywienia " W szkole ( w przedszkolu - śnidanie, obiad ,podwieczorek) , a zostały same obiady . Kupiłam młodemu śniadaniówkę , w którą pakuję kanapkę i trochę owoców. I rano przed wyjściem do szkoły dostaje śniadanie. I teraz mam następujący problem - w piątek twierdził ,że był głodny i chce więcej kanapek . Nie zgodziłam się , bo w piątek nie było jeszcze obiadów ( ale odebrałam go wcześniej , właśnie z tego pow...
    • Był np kiedys wątek o fajnych miejscach na wakacje chcialabym wiedzieć, czy ktos przeczytał, pojechał i sie zachwycił albo znieświeżył propozycją zaczerpniętą z forum? przyznam się, że ja korzystam czasami ktoś powie jakąś oczywistość, której sobie nie uświadamiałam i bęc! poczyniłam w swojej mentalności kilka zmian, których podłoże było włąsnie tutaj czasami mnie inspiruje to miejsce i wkurzam się, że jestem zbyt leniwa, by głośno napisać dziekuję a niechby se forumka jaka wiedział...
    • Moje drogie, dziękuję za poradę ws tuszu do rzęs. Zakupiłam eveline złoty i do tego odżywkę. A teraz z innej beczki. U rodziców bedzie 40 rocznica ślubu... ratunku nie wiem co kupić, w zasadzie wszystko mają - nowego auta im nie kupię, ale chodzi o oryginalność. Liczę na waszą pomysłowość. kamea
    • czy znacie strony gdzie na pytania odpowiada prawnik? Mam na myśli te bezpłatne usługi.
    • Mój synek 5 latek ostatnio kilka razy dostał ataku trzęsienia - tak to wyglądało jakby było mu bardzo zimno. I właśnie jakąś godzinę temu też mu się to stało. Mąż pojechał z nim do przychodni - lekarz pediatra niestety był tylko jeden i odmówił porady bo czekało w kolejce jeszcze mnóstwo dzieci - kazał czekać na godzinę 18 aż będzie czynny oddział nocny. I tam ma jechać. No i mąż pojechał i będzie czekał aż do 18. Któregoś razu wcześniej pytałam przy okazji innej wizyty moją pediatrę o ...
    • co się w Polsce robi jeśli się chce skorzystać z porady psychologa, ewentualnie psychoanalityka??? nie dla dziecka tylko dla osoby dorosłej, czy są to usługi wyłącznie płatne czy mozna też bezpłatnie i gdzie szukać??? w przychodniach lekarskich chyba nie ?
    • Jestem ciekawa Waszego zdania na temat różnych porad zamieszczanych w czasopismach dla młodych matek, jak np. "Dziecko" czy "Mamo to ja". Z rozmysłem napisałam dla młodych matek, bo według mnie to my, mamy, jesteśmy ich głównymi adresatkami. Sama jestem mamą dwójki dzieci: 4,5 letniego synka i 14 miesięcznej córki i przez ponad dwa lata regularnie kupowałam "Mamo to ja" (konkurencja - wiem), a okazjonalnie inne tego typu gazety. Od pół roku nie wydałam na ten cel ani grosza i zda...
    • u wróżki?? A jesli tak to jak wasze wrażenia?? Czy przepowiednie się sprawdzały czy to naciągactwo i pic na wodę?? Jestem ciekawa bo chodzi mi po głowie myśl zeby się wybrać do wróżki właśnie, tak z ciekawości.
    • Ktos ma jakies zlote rady zdobyte podczas doswiadczenia przeprowadzek? Po przeczytaniu "sztuki prostoty"wywaliłam wiele rzeczy,ale najwiecej i tak mam ksiązek -całe 3 regaly z ikei plus jeden regal mniejszy z emki bajkami..
    • mam rozmowę o pracę. Jak sie ubrac? pracownik biurowy. Spódniczka czy spodnie, żakiet? jak spiąc włosy, mam półdługie. Do tej pory nie byłam narozmowie, więc prosże o jak najwięcej porad!!!!!
    • Planuję kupić moją pierwszą zmywarkę :) Wiele modeli już obejrzałam - waham się również co do marki. Proszę podajcie mi wasze domowe [b]niezawodne marki i modele[/b] - jeśli takie istnieją :) Chciałabym kupić jakąś fajną, która nie padnie po 2 latach. Nie mam szczęścia do urządzeń - pralka 4 lata na złom, lodówka 3 lata na złom... nie opłacało się naprawiać. Dzięki.
    • Witam . Mam prośbę do mam prawniczek lub mających podobne doświadczenia. Mąż odziedziczył po ojcu 1/3 spadku (pozostałość brat i matka męża),spadek ten obarczony jest dość dużym długiem.Wszystko byłoby ok,jest dom , ziemia,sporo sprzętu do sprzedania,ale... jest brak współpracy pozostałych spadkobierców co blokuje jakiekolwiek działania. W piątek przyszło pismo z zus-u wzywające do spłaty długu w przeciągu dwóch tyg.Oczywiście do tej pory pisaliśmy pisma,dowiadywaliśmy się , chodziliśmy do zu...
    • Czy e-mamy byly wakacyjnie w tych miastach, lub tez mieszkaja/mieszkaly i moga cos poradzic? Co zobaczyc, gdzie pojsc, co dla Was bylo hitem? Moze jakis hotel, moze byc pod miastem jesli ma basen, albo wrecz jakis park wodny z hotelem? Wakacje z dziecmi w wieku lat: 4, 14 i 40 (najstarsze to chlopiec nie mowiacy po polsku i wymagajacy calodobowej opieki, potocznie okreslany slowek "malzonek").
    • Wiem, że istnieje forum koci zakątek, ale tam ostatni post był z 15 z kawałkami, a mi porada potrzebna na już teraz :D Mam kota. Siedzi mi teraz na kolanach i wylizuje sobie futerko. Znaczy chyba dobrze mu. Kota mam od jakiejś półgodziny, kiedy to po wyjściu z marketu usłyszałam koło swojego samochodu kocie miauczenie. Kot wygląda zdrowo, futerko ma czyste, uszy takoż, brzuch wydaje się być napełniony, bo kot na polędwicę nawet nie spojrzał (próbowałam go kiełbachą przekupić, żeby wyszedł sp...
    • Mam problem z pewnym towarzystwem ubezpieczeniowym i nie wiem za bardzo gdzie się z tym udać. Zepsuła mi się lodówka, jest już po gwarancji ale w sklepie przy zakupie "wcisnęli" mi tzw. przedłużoną gwarancję czyli pogwarancyjne ubezpieczenie sprzętu na dodatkowe 3 lata. No i sprzęt padł. Zgłosiłam szkodę do ubezpieczyciela i niestety cisza :( . Dzwoniąc na infolinię jestem zapewniana , że sprzęt zostanie naprawiony lada moment i na tym się kończy. W umowie jest napisane, że na zwrot pieniędz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się