reklama

(11 wyników)
  • Ostatnio w polskiej TV pojawiła się zabawna reklama jakiegoś napoju chłodzącego. Facet zaleca się do kobiety a ona mówi "Antonio ..." co zostało przetłumaczone "Antonio, gorąco". Po czym mężczyzna przynosi jej napój chłodzący, który powoduje że nagle robi jej się zimno i ma ochotę na małe figle. Wtedy mówi "Antonio ..." tłumaczenie "Antonio, zimno" Czy ktoś mi powie co tak kobieta mówi w oryginale i jak to zapisać?
  • Czy widzieliscie tę reklamę z tym Włochem? Podoba wam się? Jak dla mnie to jest beznadziejna. No i ten Włoch też. We Włoszech nikt by w życiu nie wypił takiego cappuccino w proszku, w ogóle żadnej takiej kawy. A on w tej reklamie usiłuje przekonać, że dla Włocha to normalne. Beznadzieja!!! Ale pewnie sprzedaż i tak wzrośnie, bo Polacy lubią takie pseudowłoskie wynalazki...
  • Na reklamie Cilit Bang jest polska moneta, 5 groszy, zauwazyliscie? Widać ją jak ją zanurzają w Cilicie i ta zanurzona polowa robi się jaśniejsza :) ehhehe :)
  • "non ti lascio sola bella topolona" siedze i kwicze
  • vide wątek o jednej durnowatej (wybaczcie..ale jest durnowata) piosence...
  • hey!!mam problem ,bo uslyshalam piosenke z reklamy Knorra i nie wiem jaki ma tytul i kto ja wykonuje:P moze mi ktos rozshyfrowac?? z gory dziekuje:)))
  • widze ostanio wyborowa, lecz moja ulubiona to tasso Zero;))
  • Te tabletki od bolu glowy. Jak to pierwszy raz zobaczylam to wybuchnelam smiechem. Leci sobie powolutku reklama, az w pewnym momencie zostaje przerwana katarynka ktora bombarduje odbiorce tekstem odczytywanym z predkoscia i impetem startujacego odrzutowca : "èunmedicinalepuoaverecontroindicazioniedeffetticolateraliprimadisomministrare leggereattentamenteilfoglioillustrativononsomministraresottoidodiciannidopounb reveperiododicurasenzaeffettidesideraticonsultareilmedicotrrrrrr...
  • Wszystkim wielbicielom języka włoskiego polecam Audio Kursy wydawnictwa Edgard. Wysokiej jakości nagrania z udziałem rodowitych Włochów, z polskimi tłumaczeniami, różnorodne tematy, przystepne ceny: Włoski Kurs podstawowy, Niezbędne zwroty i wyrażenia, Gramatyka, Na wakacje. www.jezykiobce.pl/wloski_audiokursy.php
  • Hej, z jakich książek do nauki gramatyki korzystacie? Ja kupiłam sobie niedawno nowe repetytorium gramatyczne z wydawnictwa Edgard Włoski Gramatyka - bardzo jestem zadowolona, bardzo przystępnie wyjaśnione zagadnienia, wszystko przejrzyście pogrupowane, więc łatwo znaleźć jest zagadnienie, z którym mamy problem. Poza tym sporo jest ćwiczeń, które pozwalają przyzwyczaić się do konstrukcji, których się uczymy.
  • Rozbraja mnie ta piosenka :-) Pozdrawiam wszystkich widzów włoskiej TV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się