reklama

(26 wyników)
  • 2 wymoczki
  • Kto robi z polskiego prezentację o języku reklam? Szukam jakichś książek na ten temat. Pomocy!
  • Mam ogromna prośbę do Was! Potrzebuję na ustny polski starej reklamy nescafe co były w niej łowa: "Niech piesci zmysly, smakiem, z lekką nutką dekadencji, niech każdy łyk przynosi subtelny i pełny smak, który urzeka i zniewala", nigdzie jej nie moge znaleźć :(( Potrzebuje też reklamy jakigoś tuszu do rzęs i herbaty Lipton. Nie wiecie, gdzie mogę je znaleźć?? Błagam o pomoc!!
  • oczywiście mam temat o reklamie:) i czy mogę puścić tak długą reklamę czy lepiej skróconą 1 minutową wersję?
  • ...Zanalizuj wybrane przykłady z radia, telewizji lub prasy. Czy ktoś miał ten temat? jakie pytania można dostać? o literature przedmiotu przecież nie bardzo(w koncu to reklamy)...nie mam pomysłu...może Wy macie?baaardzo proszę o opinie:):)
  • Mam jutro temat "W świecie reklam. na wybranym przykładzie omów specyfikę środków wyrazu reklamy" Prezentację już umiem, prawie w całości. Opowiadam tam o wejściu na rynek Heyah oraz o reklamie Plusa "kopytko!" Pytanie moje jest następujące: Jakie pytania mogą mi zadać egzaminatorzy? nie chcę się czuć zaskoczony. Jeśli ktoś z was prezentował ten temat lub temat o reklamach, albo po prostu wie, o co mogą pytać, będę wdzięczny, jeżeli mi odpowie. Z góry dzięki :)
  • Proszę o pomoc:/:/:/ miał ktoś ten temat?? jakie mieliście pytania???? z góry dziękuje:))))) pozdrawiam...
  • miał ktoś już ustną maturę i prezentację na temat związany z reklamami? jeśli tak to jakie pytanie mieliście zadane przez komisje, bardzo będę wdzięczny za pomoc
  • mam prace na ustna o jezyku reklamy.wszystko gotowe i kuje to na pamiec;(ale tak sie zastanawiam ze choc mam wyjasniona co to slogan i hasło reklamowe to tak naprawde niewiem czym sie to rozni!!!!!!!????prosze o pomoc!!
  • Mój temat matury ustnej z polskiego to: Specyfika tekstów reklamy prasowej, omów cechy języka oraz funkcje na przykładach wybranych reklam. Tak oto wygląda mój temat..., chciałbym Was prosić czy moglibyście podać przykłady, jakieś dobre przykłady do do mojej bibliografii, czym miałbym się kierować w pisaniu tego, na co powinienem zwrócić uwage, gdzie szukać materiałów? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!
  • jakos od zawsze mnie ta praca interesowała .. mysle ze ciekawe zajecie i chyba zawsze przydatne... ale co skonczyc jaka szkole zeby sie w to wkecic? moze ktos wie?
  • Wybrałam temat dotyczący języka reklam, moja teza to Język reklam kosmetyków jako sposób manipulacji kobiecą psychiką. Problem polega na tym,ze teraz praktycznie nie ma juy tych reklam które miałam wykorzystać np. Loreal Lash Architect, Maybelline Water Shine Diamonds itp. bo oczywiście debil zanim się obudził zeby je nagrać to przestali je emitować. I co ja mam teraz zrobić?
  • kto z was ma temat jezyk reklam? chetnie udziela jakichs porad i wzkazowek w napisauniu pracy
  • Witam serdecznie zainteresowanych kierunkiem socjologia reklamy na uniwersytecie śląskim. Niestety muszę wszystkich zasmucić i zaszokować- na ten nowatorski kierunek jest 23 chętnych na jedno miejsce. Szczerze powiedziawszy, jak zobaczyłam te dane podawane przez TV Katowice, o mało co nie spadłam z krzesełka. Moje wyniki to: język polski- 78% rozszerzony język angielski- 79% rozszerzony wos- 92% rozszerzony Do tej pory byłam spokojna, myślałam, ze z takimi wynikami dostane sie w...
  • Czy ma ktos taki temat?? chcialabym porozmawiac z kims kto ma taki sam temat i jak to widzi :) pozdrawiam PAPA
  • Jak sądzicie - po własnym doświadczeniu, ze słuchu, ogólnej orientacji, jakie mogą być pytania na maturze ustnej dotyczącej językowych środków perswazji w reklamie (wszystkie możliwe rodzaje)? Proszę o pomysły. :)
  • mam temat o reklamie. pod literaturą przedmiotu mam wypisać reklamy,które prezentuje. ale jak je wpisać? nie mam pojęcia ;/ polonistka nie chce nam pomóc bo mówi,że to nasza sprawa. nie wiem czy mam wpisać np reklama Top Secret, czy samo Top secret ... podobno muszę obok tego napisać skąd wzięłam reklamę. to w takim razie jak mam zapisać linka obok? błagam pomóżcie bo muszę to oddać do piątku :(
  • Który temat jest bardziej zbliżony podobny do tego: „ Perswazyjna funkcja Języka w reklamie. Dokonaj analizy przykładów." Kótry jest bardziej podobny i czym one się różnią? A )"Twórcze wykorzystanie języka w świecie reklamy. Odwołaj się Do kretnych przykładów." B) "W świecie reklam ... Na wybranych przykładach omów specyfikę środków wyrazu reklamy."
  • Witam, chciałbym się Was zgłosić z prośbą o pomoc w doborze bibliografii oraz innych dodatków (artykułów lub czegokolwiek) co mojej matury ustnej. Oto on: "Specyfika tekstów reklamy prasowej. Omów cechy języka oraz jego funkcje na przykładach wybranych reklam." Z góry dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się