Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      reklama

reklama

(21 wyników)
    • Sluchajcie-potrzebuje Waszej pomocy:)Licze ze macie lepsza pamiec ode mnie i mi pomozecie.Potrzebuje zebrac kilka przykładów na wykorzystanie motywów literackich w reklamie.Moga byc przyklady z reklam starych ,np.posctac Zabłoby w reklamie piwa....Prosze-kliknijcie:)
    • wiem, że ten temat już się przewijał ostatnio(ogólnie sporo tych jeżycjadowych wątków się pojawiło- to chyba efekt oczekiwań na Trollę?), ale poruszę sprawę raz jeszcze, bo ciężko się kopie w wątkach powyżej 100 postów... Jakoś mi się te działania MM kojarzą z Truman Show, konkretnie z żonką owego Trumana, która nachalnie w rozmowach z nim reklamowała konkretne produkty (kakao np.). Powiem szczerze, kiedyś mi to u MM zupełnie nie przeszkadzało, wrecz przeciwnie jakoś ci wymyśleni...
    • Zwłaszcza jeśli to jedyna specyfika z branży reklamowana na tym forum. Jesli czegoś nie rozumiem, to pardon i proszę o uświadomienie.
    • Nie tak dawno przeczytałam „Miłość, tylko miłość” Mirosława Sośnickiego. Ta powieść zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Przeczytałam ją jednym tchem. Tak jak Szymon Hołownia (jeden z recenzentów książki) popłakałam się kilka razy. To bardzo mądrą i głęboka książka. Aż żal ją odłożyć, kiedy skończy się czytać. Sięgnęłam po wcześnie powieści Mirosława Sośnickiego. Z wielkim wzruszeniem przeczytałam „Wzgórze Pana Boga” To opowieść o ojcu, który na...
    • może zagląda tu ktoś, kto ma doświadczenie w prowadzeniu takowej działaności? Myślę o specjalizacji w literaturze pięknej kilku krajów. Niech ktoś, kto ma doświadczenie powie mi, czy warto zaryzykować, czy też niech wybije mi pomysł z głowy. Jakie są za, jakie przeciw? Na jaka formę działaności gospodarczej się zdecydować? pozdrawiam tomasz
    • Ja nie czytałam, słyszałam na forum ,że świetna książka, podobno tylko do kserowania.Czytał ktoś? Naprawdę istnieją mamika 1,2,3,...To rewelacyjne. Pozdrawiam wszystkie mamika, mamikadze i inne.
    • Ciekawa i zaskakująca książka o zakupach, konsumentach i tym, na co łapią nas spece od reklamy. Książka odsłania sporo tajników ich pracy, które działają na nas dokładnie tak, jak oni sobie tego życzą. Niech więc nie dziwi, że zwracam się do kobiet, bo co jak co, ale na zakupach to my się powinnyśmy znać ;) Przeczytałam i sporo się dowiedziałam. O tym co wpływa na nasze decyzje zakupowe, jakie reklamy trafiają do nas najlepiej, jakie emocje wywołują i dlaczego wolimy coca-colę od pepsi ...
    • Forum o Mediach może byłoby lepsze, ale któż z nas nie czytał Czerwonego Kapturka. Pamiętacie reklamę heyah z czerwonym kapturkiem śpiewaną przez Z. Wodeckiego? Krajowa rada radiofonii i telewizji zakazała parę dni temu emisji spotu, podając w uzasadnieniu, iż "dramatyczny rozwój akcji sprawia, ze dzieci boją się tej reklamy i maja wątpliwości co do prawdziwości bajki o czerwonym kapturku ". W decyzji jest też informacja o zagrożeniu rozwoju psychicznego dziecka? Mam nadzieje z...
    • Czy zauwazyliscie ze na swojej stronie domowej - tej pelnej seksu, pieknych biustow, reklam perfum oraz bielizny zamiescil Modlitwe Piotrusia? Czy ten czlowiek naprawde nic nie rozumie? Brrrrr noz sie czlowiekowi w kieszeni otwiera. m
    • ... i jego sprzeciwie wobec wojny w Iraku????? Ja wszystko rozumiem, ale taka cenzura to już naprawdę chamstwo
    • W Paryżu, jednym z najruchliwszych zakątków globalnej wioski, mieszkał pewien sympatyczny facet imieniem Octave. Pracował w reklamie i zarabiał kupę forsy. Był panem świata, zawsze miał mnóstwo pieniędzy, kokainy i sprzedajnych kobiet. Lecz pewnego dnia się zbuntował. Przestała mu odpowiadać rola współtwórcy nowego wspaniałego świata, w którym niewolników uczy się miłości do niewoli. Postanowił więc zdemaskować mechanizmy reklamy i napisać powieść. I tak powstała ta książka. Jest ...
    • Małe wydawnictwo wydało książkę nieznanego w Polsce autora. Małe wydawnictwo zgłosiło się do dużej księgarni internetowej zachęcone zapewnieniem księgarni, że ta chce współpracować ze wszystkimi wydawcami. Małe wydawnictwo w dużej księgarni internetowej zostało potraktowane per noga, księgarnia odrzuciła ofertę współpracy, nie pytając nawet, jaki tytuł wydawnictwo opublikowało. Kilka miesięcy później duże wydawnictwo wydało inną książkę tego samego autora i książka została objęta...
    • 1. Czy jest jakaś książka o tej profesji ??? 2. W jaki sposób można dostać bezpłatny staż w agencji reklamowej ??? 3. Czy istnieje kurs albo szkoła (kierunek), przeznaczona dla Copywritera ??? 4. Czy są organizowane konkursy np: na stworzenie reklamy, hasła, itp. ??? 5. Czy są inne sposoby na zdobycie wiedzy i doświadczenia zawodowego ??? Za każdą dobrą odpowiedź otrzymujesz 10 pkt !!! 40-50 pkt - WIELKIE DZIĘKI !!!!!!! 10-30 pkt – Dzięki za informacje, na pewno mi się przydadz...
    • W wakacje czytalem o niej w newsweeku. Autorem jest Rosjanin (tego jestem pewien). Bohater jest pracownikiem firmy reklamowej. Zdradza mechanizmy funkcjonowania tej branzy. W tytule jest "Paragraf", ale nie jestem pewien. W empiku spytalem sie w informacji ale niestety za malo info. Pomocy! BTW Polecam "Heroine" Piatka
    • Czy, gdy u góry forum swoją reklamę, będę mógł w wątkach reklamować swój sklep, jak czyni to obecnie albertus.pl? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=14848039&a=14942018
    • "Molekuły emocji" są już w sprzedaży! Informuję o tym wszystkich niecierpliwych, którzy, tak jak ja, odliczają dni... Od dzisiaj można zamawiać to nowe, z pewnością równie wspaniałe jak poprzednie, "Dziecko" Pana Janusza na stronie Wyd.Literackiego. Książka w księgarniach będzie dopiero 12.10, a po co tyle czekać? Dodatkowo Wydawnictwo daje 15% rabatu! :) Zajrzyjcie na stronkę: www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka.php?ID=1539 Pozdrawiam - M.
    • kto wie, ile czeka sie na realizacje zamowienia? dodam, ze chcac wstapic w szeregi Klubu 3 tyg. temu wyslalam zamowienie, a tu nadal nic nie przychodzi.
    • Niedlugo ukaze sie kolejna czesc Harrego Pottera... (czekam z niecierpliwoscia) jakis czas temu widzialam w autobusie blisko siedemdziesiecioletniego Pana czytajacego "Wieznia Azkabanu" ;)) ciekawa jestem Waszych opinii... Co takiego ma w sobie Potter, ze w ksiazkach o nim zaczytuja sie nawet dorosli... czy to po prostu dobra kampania reklamowa??? Co to za fenomen? Przeciez ta ksiazka skierowana jest do dzieci! Moze to jakas moda na czytanie o Potterze?
    • Dyskutanci często podają linki do Merlina jako odsyłacz do szerszego opisu i te linki, w przeciwieństwie linków do wydawnictw i innych księgarni, nie są usuwane. Można zapytać, skąd to wyróżnienie Merlina? Przecież to wydawnictwo wydaje książkę, a nie Merlin. Merlin nią tylko handluje, nie tworząc przy tym żadnej wartości dodanej: opis jest skopiowany ze strony wydawnictwa, a recenzje (też często skopiowane) są cenzurowane i dopuszczane wyłącznie pozytywne. Czy przyczyny należy do...
    • Zetknąłem się z tą postacią w "Sklepach cynamonowych" B. Schulza i dosyć niedawno, w którejś z książek B. Hrabala. Czy to postać fikcyjna czy może ktoś taki istniał naprawdę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się