rodzice

(1051 wyników)
  • Drogie przyszłe panny młody. Z doświadczenia wiem, że z podziękowaniami jest ogromny problem. Niestety na rynki są tylko kiczowate statuetki czy te kryształy w których laser wypala się tekst lub zdjęcie....jak dla mnie tragedia...a co wy o tym myslicie? Chciałabym stworzyć coś nowego i potrzebuje waszych opinii:) Czego wy szukacie w takich podziękowaniach?
  • Przyszedł czas na robienie zaproszeń. No i pojawił się problem z cyklu "co napisać w zaproszeniu". Tłumaczę, w czym rzecz. Na ślubie będą tylko moi rodzice. Stosunki między nimi a narzeczonym są poprawne, ale raczej przez długi jeszcze czas narzeczony nie będzie usynowiony. Zatem niezbyt pasuje mi zapraszanie "drogich rodziców" czy "kochanych rodziców" skoro zapraszamy ich we wspólnym imieniu. Gdyby przyjechali również rodzice narzeczonego i zaproszenia byłyby takie same to ewentualnie mogła...
  • Właśnie nie wiem jak. Na pewno nie pisoenkś CUDOWNYCH RODZICÓW MAM. NIe dość że oklepane to jak słyszę tę piosenkę to rzygać się chce. Ojciec mi powiedział, że jak to usłyszy to z wesela wyjdzie :) Aaa i jak Kombi poleci to też :):):)
  • Witam, chciałabym Was zapytać drogie weteranki oraz przyszłe PM co zrobić w poniższej sytuacji. Życie mi się tak pechowo poukładało, że nie mam rodziców. Ojca od dziecka, bo się z mamą rozwiódł i nie mam z nim kontaktu i nie chce mieć (długa historia), a mama niedawno mi zmarła na raka. Są rodzice mojego lubego, którzy są cudownymi, kochanymi ludźmi i zaopiekowali się mną i moim niepełnoletnim batem, którego się stałam rodziną zastępczą. Materiał na książkę, szkoda, że smutną, ale nie o to...
  • mam dylemat - nie wiem jak i gdzie poznać naszych rodziców. nie znają się jeszcze, bo dzielą ich kilometry, a także "cały świat". prędzej czy później musi nastąpić spotkanie - tu problem: rodzice mojego narzeczonego to ludzie niezamożni, raczej biedni. My - nie jesteśmy nie wiadomo jak bogaci, ale żyjemy na innym poziomie niż oni (mój tata pracuje zagranicą). U nich problemem jest skąd mieć kasę na rachunki i jedzenie, u nas problemem jest kupno nowych rzeczy do do domu czy wyjazd zagr...
  • Mam pytanko, bo pewnie ktoś jest bardziej zorientowany niż ja w tej sprawie. Bedziemy mieli tradycyjne błogosławieństwo przez rodziców w domu i mam do pokropienia woda święcona przygotowaną mertkę czy coś podobnego, ogólnie taka zieleninkę. Mam też małe, nowe kropidełko ale nie będziemy go uzywac. Narzeczony powiedział mi, że nie powinno sie kropic kropidłem ale nie wytłumaczył mi dlaczego. Może Wy wiecie?
  • Jak to było u Was? My niestety nie możemy pozwolić sobie na organizację przyjęcia za własne pieniądze, więc zaproponowaliśmy, że zrobimy cichy ślub, bez zbędnych kosztów. I jedni i drudzy rodzice się nie zgodzili, argumentując, że jak to, że przecież oni zapłacą! No to jak przyszło do szukania sali, to jedni chcieli na maksa tanio (bo jeszcze w kolejce kilkoro dzieci czeka do wydania za mąż/ożenku), a drudzy "na pałacowo", bo jedynaka żenią. I tutaj powstaje pierwszy konflikt. Nam podo...
  • Chciałam się zapytac co dajecie/ dalibyście/ chcielibyście dostac jako rodzice przy podziękowaniach dla rodziców? Dla mam myslałam o storczyku (w doniczce) z ładnym przybraniem, będzie to prezent na dłuższy czas nie tak jak cięte kwiaty. Nie wiemy jednak co dla jednego i drugiego taty ewentualnie kwiatek + coś dla obojga rodziców. Często słyszymy o tym, że ktoś dał album ze zdjęciami lub na zdjęcia albo zdjecie młodych w ładnej ramce np. z sesji narzeczeńskiej. Album może jeszcze by si...
  • CO najlepiej kupić rodzicom w ramach podziękowania na weselu? Proszę piszcie co wy kupiliście lub macie zamiar kupić...
  • Dziewczyny, czy Wasi narzeczeni przychodzili oficjalnie prosić o rękę do Waszych rodziców z kwiatami i wódką :)? albo z czymś innym? uprzedzałyście rodziców? jak takie spotkanie wyglądało?
  • Musimy zorganizować podziękowanie dla rodziców w trakcie wesela. Poradzcie jak to zrobić. Tradycyjna metoda tzn. przemówienie i bujanko w rytm "cudownych rodziców mam" odpada, ponieważ mój Tata zmarł 2 lata temu, a Tata narzeczonego nie chodzi, ale na weselu będzie. Macie jakieś pomysły?
  • Cześć chcielibyśmy zrobić rodzicom krótką prezentację w ramach podziękowania ( opócz tego chcemy podarować rodzicom karafki z grawerem oraz nasze zdjęcie w większym formacie z sesji narzeczeńskiej). Czy mogłybyście podpowiedzieć tytuły piosenek,które można byłoby wykorzystać w takiej prezentacji? Będę wdzięczna. Nie chodzi tylko o tytuły piosenek, gdzie jest mowa o rodzicach tylko również takie, które po prostu by się nadawały. Ważne,żeby były to polskie piosenki. p.s Proszę nie pis...
  • Pomimo,że rodzice finansują nam wesele, chcielibyśmy dać im zaproszenia na nasz ślub. Czy ktoś podpowie jak takie zaproszenie powinno wyglądać? Może macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję
  • czy macie jakiś oryginalny pomysł co można dać rodzicom w ramach podziekowan zamist kosza kwiatów lub słodyczy? coś ciekawego, innego...?
  • Obawiam się, że tego dnia będę tak zabiegana, że już nie będę w stanie myśleć o tym, że trzeba jeszcze jakieś kwiaty odebrać, zawieść itd., a przecież to ważny element. Może doradzicie mi jak to zrobić, żeby kwiaty dla rodziców znalazły się na sali weselnej, ale nie były przez nich zauważone ?
  • Macie jakiś pomysł? Czym zastąpić piosenkę "cudownych rodziców mam"? Liczę na Waszą kreatywnosć. pozdrawiam
  • Co dałyście lub planujecie dać w prezencie rodzicom? My chcemy dać także prezenty chrzestnym, którzy są nam bliscy i wielokrotnie mogliśmy na nich liczyć (więc mamy za co dziękować). Chcielibyśmy zamknąć się w kwocie 100zł na osobę. Zastanawiałam się nad koszami z czekoladkami i... no właśnie co jeszcze tam włożyć? Alkohol nie bardzo piją, głównie stoi on w barku i tak kurzy się po kilkanaście lat... Macie jakieś propozycje?
  • mam pytanie,z ciekawosci jaki jest stosunek waszych rodziców do Narzyczonych. U mnie niby wszystko ok, z narzyczonym jesteśmy parą prawie 8 lat, rodzice gdy dowiedzieli się o zaręczynach byli mocno zdziwieni. Ogólnie tata ma wmiare dobre kontakty z moim n., mama niby przy nim też jest ok ,ale jak już go nie ma to często słycze teksty w stylu..czy jade do niego? itp. Może to jeszcze mogłabym znieść ale najbardziej wkurzają mnie teksty w stylu : myślisz ,że ja się ciesze ,że bierz...
  • chcialabym podziekowac rodzicom podczas wesela w jakiś ciekawy sposob... pomocyyyy!! co w prezencie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna