roku

(203 wyniki)
  • Wspaniałych podróży w nadchodzącym trzynastym roku życzę! Dotarcia do najodleglejszych zakątków Ziemi, eksploracji fascynujących miejsc, poznania niesamowitych ludzi, bliskich spotkań z dziką przyrodą, delektowania się miejscowymi specjałami i chwil zadumy w świątyniach, radosnych momentów w hotelowym basenie i na wieczornych imprach, udanych startów i lądowań, worka pamiątek, pełnych zdjęć kart pamięci i masy wspomnień! -------------------------------- Dla mnie to był kolejny udany...
  • "dziś stosunek studentek do studentów wynosi 65 do 45 proc., na korzyść kobiet". Niesamowite, w Iranie mają 110% studentów! Błąd trochę jak z Misia :) Całkiem spora kolekcja absurdów na www.gregpio.blox.pl
  • "Festiwal" to może być piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu, a tutaj chodzi o ŚWIĘTO, droga Redakcjo. Ciekawe, kiedy zaczniecie pisać "Festiwal Bożego Narodzenia".
  • hej chciałam się zapytać "stałych" podróżników gdzie w tym roku najlepiej jechac? najlepiej tzn. najtaniej i najtrafniej:)))) Interesowałaby mnie końcówka sierpnia początek września bardzo dziękuje za odpowiedzi.....
  • Bardzo proszę o propozycje gdzie możnaby pojechać na dwa tygodnie w tym roku.Byłam już w Tunezji, Egipcie,na Wyspach Kanaryjskich,w Turcji,na Majorce, w Grecji /to te ważniejsze/. Piszę to ponieważ nie chciałabym jak na razie powtarzać wyjazdów w to samo miejsce, choć np. do Egiptu chciałabym pojechać nawet jeszcze ze 100 razy. Może ktoś był gdzieś w jakimś egzotycznym miejscu i chciałby je polecić.Wyjazd powinien zmieścić się w kwocie do 3500 zł.I bardzo proszę o nazwę biura podró...
  • planuję po studiach wyjazd na rok do Australii, chcialabym tam popracować , doszkolić angielski i oczywiście zwiedzic ten piękny zakątek :)szukam wszelkich info na ten temat, skąd i jak załatwić taki wyjazd najtaniej. Czytam, że bez 20 tyś na koncie to niemożliwe..to mnie smuci:( czy jest ktoś taki jak ja z ogromnymi chęciami i niezbyt dużym kontem ;)kto również planuje taką wyprawe? pozdrawiam
  • poradzcie mi prosze gdzie wybrac sie na DESKE w czasie kiedy u nas zacznie sie juz zima (listopad/grudzien) - chodzi mi o "okolice" raczej blizej Europy Poludniowej, Afryka Polnocna - ale za inne ciekawe opcje tez bede wdzieczna! - gdzie bedzie jeszcze na tyle dobra pogoda, ze po wejsciu do wody nie zamarzniemy ;-) Dzieki wielkie!
  • Bardzo proszę o najświeższe informacje z Krymu? Chodzi o: - ceny (kwater i wyżywienia) - wymianę walut (czy są bankomaty? jaką walutę zabrać?) - podróż pociągiem ze Lwowa (czy są kłopoty z miejscówkami?) - bezpieczeństwo obcokrajowców Z góry dziękuję za informacje.
  • Tytuł niestety śmieszny. Na przełomie listopada i grudnia w Grecji jest z 17 stopni, często pada deszcz, a w Egipcie akurat z 25 i pogoda pewna.
  • ...z Łodzi 12 czerwca???
  • Na pewno macie jakieś marzenia związane z podróżami, które chcielibyście odbyć w tym roku. Czy może już macie zaplanowane jakieś wyprawy? Jeśli chodzi o mnie, to bardzo bym chciała wybrać się wreszcie do Egiptu, zwiedzić Skandynawię, wyskoczyć na parę dni do Paryża, a może udałoby się jeszcze na jakiś przedłużony weekend wybrać się do Budapesztu, w którym co prawda byłam, ale trochę zatęskniłam. Ciekawa jestem Waszych planów i oczywiście życzę ich realizacji Syrena
  • Witam Czy ktoś ma "doświadczenia" związane z wymaganą ważnością paszportu do wjazdu na Sri Lankę? Triada jako chyba jedyna biuro podróży wymaga by paszport był ważny rok co powoduje, że muszę wyrobić nowy (braknie mi 1,5 miesiąca) Tymczasem ambasada Sri Lanki, informacja konsularna Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz inne BP (Itaka, Ecco) twierdzą, że wystarczy pół roku. Próbowałem wyjaśniać tą sprawę w Triadzie ale mówią, że jak chcę to mogę jechać na własne ryzyko.
  • ja mam nadzieję pojechac do Tunezji we wrześniu, jak się uda.
  • Wiatry w każdym momencie mogą zmienić kierunek.Więc i chmura pyłu możliwa, nad Europą.Znowu uziemi turystów latających, nie tylko do Egiptu.Albo prawie cały ruch lotniczy jak w ubiegłym roku na naszym kontynencie.A może teraz już takiej paniki nie będzie i tylko takie moje domniemanie i wróżenie.Trochę mnie to podekscytowało,no bo za parę dni może być problem.
  • chciałabym sie wybrać gdzieś na początku grudnia czy ktos może mi powiedzieć jakie najlepsze ceny udało sie uzyskać czekając na lasta? myslę o 2 tygodniach i cena gra dużą rolę opcja all mile widziana. Nie wiem jakie wybrać miejsce z tych 3 które podałam to też zależeć będzie od ceny nie ukrywam. Proszę o rady i informacje z jakimi kosztami musze sie liczyć nie interesują mnie ceny aktualne w katalogu ale takie jakie w poprzednim roku ktoś zapłacił. dzięki z góry za info
  • Witam Mój problem jest nastepujący: W przyszłym roku Święta Wielkanocne oraz weekend majowy wypadają czasowo na tyle atrakcyjnie iż można sobie zaplanować 3 tygodniowy wyjazd. Święta Wielkanocje to 24 kwietnia. Teraz pytanie oraz warunki: - gdzie w tym okresie pojechać aby temperatura była minimum 25 stopni ? - wyjazd musi być tam dokąd lata AirAsia, a więc podaje route map: www.airlineroutemaps.com/East_Asia/Air_Asia.shtml wchodzi w grę jeszcze route map z Bangkoku. nawet ni...
  • chetnie sie podziele informacjami z mojej rocznej podrozy przez wszystkie 7 kontynetow, zapraszam na mojego bloga: www.travelpod.com/travel-blog/tobi/rtw_07-08/tpod.html
  • Witajcie. Jako, że wielu z Was było już wszędzie (albo prawie wszędzie) ;-) chciałabym wykorzystać Waszą ogromną wiedzę i wybrać miejsce tegorocznych wakacji. W zeszłym roku byliśmy na Malediwach - było absolutnie cudownie i najchętniej wybralibyśmy się tam ponownie. Niestety zaczynamy budować dom i w związku z tym wakacje muszą być tańsze. Jedyny miesiąc kiedy możemy wylecieć to listopad i w związku z tym przychodzi mi na myśl: - Kuba, - Dominikana, - Tajlandia (Koh Samui lu...
  • Był ktoś na takim rejsie? Jakieś sugestie? Wskazówki? Wiem, że już dosyć późno i wiele się tam zmieniło, ale jednak chcielibyśmy je zobaczyć, zanim całkowicie zostaną zalane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się