Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      roku

roku

(81 wyników)
    • Witajcie jadę w sierpniu z moją rodziną i przyjaciółmi w Bieszczady. Będziemy mieszkać w Smereku. W zeszłym roku byliśmy tam po raz pierwszy i zaczęliśmy wędrówki po tych pięknych górach. Byliśmy na początek w Sinych Wirach, potem Połonina Wetlińska, a na koniec weszliśmy na Tarnicę z Wołosatego. Wszystko to z 5 dzieci w wieku od 5 do 11 lat. W tym roku dzieci mają: 6 lat, 7 lat i dwóch 8-latków. Jakie szlaki, jakie trasy możecie nam polecić, aby dzieci dały radę (część nie jest przesa...
    • Będąc ostatnio w Tatrach po raz pierwszy natknęłam się wysoko na grani na zapalone znicze... Jestem przeciwna zapalaniu zniczy na szlakach. I odnoszę wrażenie, że Ci, którzy tam zostali, również.
    • ch? Jeśli tak to gdzie?
    • dzięki przebudowie kolejki na Kasprowy będzie spokój! wyobrażacie to sobie?! pół roku, całe wakacje! tylko Ci, którzy wejdą! żadnych pkl-owych turystów! przypadkowych wycieczek, dzieci, trampkowców, różowych lal w cekinach, młodzieńców z tranzytorami :D tylko Ci, którzy wchodzą! la la la trala la la :D cisza, spokój, porządek! ha! trzeba to wykorzystać! :D
    • Dopiero luty,a ja niemoge sie doczekac lata.Na rozgrzewke Sudety w maju. Sierpien ukochane Tatry :) ,ale kolejny raz pojade sama.Jak zaczynam planowac to są chetni,gdy termin wyjazdu sie zbliza zostaje sama i tak od lat. Pozdrawiam miłośników aktywnego wypoczynku:):)
    • mój póki co to 190 m ;) ale będzie ponad 2400 chyba w sierpniu. w tamtym było 2157 - kto zgadnie jaki? :))) pozdro www.zobacz.glt.pl
    • TPN opublikował właśnie październikową statystykę biletową i wynika z niej, że rok 2007 będzie pod tym względem rekordowy. Od stycznia do października sprzedano 2.193m biletów, a w całym dotąd rekordowym roku 2000 tylko 2.089m biletów. Jeśli ruch w listopadzie i grudnie będzie typowy, cały rok 2007 zamknie się liczbą ok. 2.2m biletów. Jak szacuje TPN, statystyka biletowa obejmuje jakieś 75% ogółu ruchu turystycznego w Tatrach polskich, przy czym pozostałe 25% to głównie PKL na ...
    • hejka Kto wybiera się na wędrówki tatrzańskimi szlakami ok.13 września? Proponuję zebrać siły i jeśli nie wędrować wspólnie to chociaż wieczorami, przy "herbatce z prądem", wymienić się opowieściami o zdobytych szlakach.
    • Wiem, że było już wiele wątków o butach, ale nie znalazłam informacji, których potrzebuję... Szukam butów do chodzenia po Tatrach latem, ewentualnie wczesną jesienią. W każdym razie nie mam zamiaru chodzić po śniegu. Będę je nosić pewnie gdzieś max 3 tygodnie w roku, więc mam zamiar wydać na nie do 300 zł. Nie będę w nich chodzić po mieście/lesie/itp., tylko w górach. Chciałabym, żeby były nieprzemakalne, ale jednocześnie żeby przepuszczały powietrze. Proszę polećcie mi jakieś ma...
    • Cześc:) byłam dziś na Babiej..może ktoś ze stałych bywalców forum tez był?? nieźl wiaaaaaało:) pozdrawiam
    • Czołem:) Nabyłem ostatnio "Taty Polskie" Pana Józefa Nyki. Wydanie z roku 2007. Autor opisując szlaki Tatr Zachodnich zaznaczył, że wejscie na Błyszcz i Bystrą jest zamkniete. Wiecie może dlaczego w ubiegłym roku szlak był zamkniety? Bylismy w Tartach Zachodnich w ostatnie wakacje, i szlak był czynny. Pozdro Krzysztof
    • turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81910,5814429.html Nieźle napisany artykuł. Bez demonizowania, straszenia. Też uważam, że Orla jest dla ludzi. Spokojnie, bez brawury, może najpierw etapami ale dla każdego, kto chciałby przeżyć fajną przygodę w Tatrach. Zabrakło mi tylko informacji, że przy budowaniu szlaku wysadzili trochę kamieni w powietrze aby poprowadzć ścieżkę. Ciekawe czy teraz, gdyby budowano szlak też by rozwalali granit dynamitem?
    • Witam, Chciałabym się wybrać z rodziną w okolice Zakopanego koniec paździenika/początek listopada. Ponieważ mamy 3-letniego syna raczej nie będziemy wyruszać wysoko w góry, najwyżej Kasprowy kolejką. Zastanawiam się jaka jest wówczas pogoda w TAtrach, czy taki wyjazd się nie skończy tym, że będziemy siedzieć w pokoju bo będzie lało bez przerwy. Z Waszego doświadczenia - warto się wybrać w tym okresie, czy sobie odpuścić? Pozdrawiam, Agnieszka
    • Przeczytałem cały wątek o niemowlakach w Tatrach. Głosu nie zabieram, bo z takimi maluchami nie chodziłem. Moje dzieci przyzwyczajałem do chodzenia, kiedy już mocno stały na nogach (a było to w czasie głębokiego PRL-u). I nie ma co ukrywać, to przyzwyczajanie szło nietęgo. Kilkulatki się nudziły, męczyły, dokuczało im pragnienie, muchy, jeżyny. Czy pod górkę czy z górki – wszystko było źle, nawet dziś wspominają te wyprawy jako koszmar. Syn definitywnie odmówił w wie...
    • Bialka czy Bukowina?? gdzie bedzie lepiej pod względem tras, kolejek do wyciągów, bazy noclegowej no i w ogóle połazić gdzieś popołudniami czy wieczorkiem. Co polecacie, a może macie jakieś fajne noclegi??dzięki z góry
    • zakosztowaliście wysokich gór (rysy, szpiglasowy wierch itp.)? u mnie to było w latach studenckich; a u Was? wydaje mi się, że ten wiek to akurat właściwy na rozpoczęcie przygody z trudniejszymi górami potem (tak po 25 roku życia kiedy człowiek większość czasu spędza w pracy przed komputerem i zaczyna gnuśnieć) spada kondycja; a i odwagi jakby mniej...
    • Witam górołazki i górołazów w tej kategorii wiekowej. Zaglądam tu od czasu do czasu i trudno tu Was spotkać. Być może niektórzy zbliżają się do wyższej kategorii wiekowej (ja również) i nie śmią naprzykrzać się "młodzieży". Nie zważając na to,życzę wesołych i pogodnych Świąt wszystkim sympatycznym forumowiczom.W moich Małych Górach śniegu też brak. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy w górach byli i tych, którzy tam się wybierają.
    • Czy krokusy już kwitną w tatrzańskich dolinach??? Czy ktoś może był,bo wybieram się w najbliższy weekend.
    • jaka to miejscowość większa mniejsza?jakieś atrakcje dla dzieci? a co powiecie o ośrodku rekreacyjno konferencyjnym Czarna ?
    • Bylam juz w tym roku w moich ukochanych Taterkach,zreszta od kilku lat w czasie wakacji nie jezdze w zadne inne miejsce. I ciagle mi ich malo!Siedze przegladam fotki, szlaki, ktorymi chodzilam, strony internetowe z "gorkami".I tak tesknie do tych stron , ze az lza mi sie kreci w oku...Najchetniej chcialabym sie przeniesc tam na stale, no ale to nie mozliwe.Mam przed oczami obraz, kiedy to czekajac pare godzin na kogos, siedzialam na kamieniu nad Czarnym Stawem Gasiennicowym zapatr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się