Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      roku

roku

(81 wyników)
    • Witajcie jadę w sierpniu z moją rodziną i przyjaciółmi w Bieszczady. Będziemy mieszkać w Smereku. W zeszłym roku byliśmy tam po raz pierwszy i zaczęliśmy wędrówki po tych pięknych górach. Byliśmy na początek w Sinych Wirach, potem Połonina Wetlińska, a na koniec weszliśmy na Tarnicę z Wołosatego. Wszystko to z 5 dzieci w wieku od 5 do 11 lat. W tym roku dzieci mają: 6 lat, 7 lat i dwóch 8-latków. Jakie szlaki, jakie trasy możecie nam polecić, aby dzieci dały radę (część nie jest przesa...
    • Będąc ostatnio w Tatrach po raz pierwszy natknęłam się wysoko na grani na zapalone znicze... Jestem przeciwna zapalaniu zniczy na szlakach. I odnoszę wrażenie, że Ci, którzy tam zostali, również.
    • ch? Jeśli tak to gdzie?
    • dzięki przebudowie kolejki na Kasprowy będzie spokój! wyobrażacie to sobie?! pół roku, całe wakacje! tylko Ci, którzy wejdą! żadnych pkl-owych turystów! przypadkowych wycieczek, dzieci, trampkowców, różowych lal w cekinach, młodzieńców z tranzytorami :D tylko Ci, którzy wchodzą! la la la trala la la :D cisza, spokój, porządek! ha! trzeba to wykorzystać! :D
    • Dopiero luty,a ja niemoge sie doczekac lata.Na rozgrzewke Sudety w maju. Sierpien ukochane Tatry :) ,ale kolejny raz pojade sama.Jak zaczynam planowac to są chetni,gdy termin wyjazdu sie zbliza zostaje sama i tak od lat. Pozdrawiam miłośników aktywnego wypoczynku:):)
    • mój póki co to 190 m ;) ale będzie ponad 2400 chyba w sierpniu. w tamtym było 2157 - kto zgadnie jaki? :))) pozdro www.zobacz.glt.pl
    • TPN opublikował właśnie październikową statystykę biletową i wynika z niej, że rok 2007 będzie pod tym względem rekordowy. Od stycznia do października sprzedano 2.193m biletów, a w całym dotąd rekordowym roku 2000 tylko 2.089m biletów. Jeśli ruch w listopadzie i grudnie będzie typowy, cały rok 2007 zamknie się liczbą ok. 2.2m biletów. Jak szacuje TPN, statystyka biletowa obejmuje jakieś 75% ogółu ruchu turystycznego w Tatrach polskich, przy czym pozostałe 25% to głównie PKL na ...
    • hejka Kto wybiera się na wędrówki tatrzańskimi szlakami ok.13 września? Proponuję zebrać siły i jeśli nie wędrować wspólnie to chociaż wieczorami, przy "herbatce z prądem", wymienić się opowieściami o zdobytych szlakach.
    • Wiem, że było już wiele wątków o butach, ale nie znalazłam informacji, których potrzebuję... Szukam butów do chodzenia po Tatrach latem, ewentualnie wczesną jesienią. W każdym razie nie mam zamiaru chodzić po śniegu. Będę je nosić pewnie gdzieś max 3 tygodnie w roku, więc mam zamiar wydać na nie do 300 zł. Nie będę w nich chodzić po mieście/lesie/itp., tylko w górach. Chciałabym, żeby były nieprzemakalne, ale jednocześnie żeby przepuszczały powietrze. Proszę polećcie mi jakieś ma...
    • Cześc:) byłam dziś na Babiej..może ktoś ze stałych bywalców forum tez był?? nieźl wiaaaaaało:) pozdrawiam
    • Czołem:) Nabyłem ostatnio "Taty Polskie" Pana Józefa Nyki. Wydanie z roku 2007. Autor opisując szlaki Tatr Zachodnich zaznaczył, że wejscie na Błyszcz i Bystrą jest zamkniete. Wiecie może dlaczego w ubiegłym roku szlak był zamkniety? Bylismy w Tartach Zachodnich w ostatnie wakacje, i szlak był czynny. Pozdro Krzysztof
    • turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81910,5814429.html Nieźle napisany artykuł. Bez demonizowania, straszenia. Też uważam, że Orla jest dla ludzi. Spokojnie, bez brawury, może najpierw etapami ale dla każdego, kto chciałby przeżyć fajną przygodę w Tatrach. Zabrakło mi tylko informacji, że przy budowaniu szlaku wysadzili trochę kamieni w powietrze aby poprowadzć ścieżkę. Ciekawe czy teraz, gdyby budowano szlak też by rozwalali granit dynamitem?
    • Witam, Chciałabym się wybrać z rodziną w okolice Zakopanego koniec paździenika/początek listopada. Ponieważ mamy 3-letniego syna raczej nie będziemy wyruszać wysoko w góry, najwyżej Kasprowy kolejką. Zastanawiam się jaka jest wówczas pogoda w TAtrach, czy taki wyjazd się nie skończy tym, że będziemy siedzieć w pokoju bo będzie lało bez przerwy. Z Waszego doświadczenia - warto się wybrać w tym okresie, czy sobie odpuścić? Pozdrawiam, Agnieszka
    • Przeczytałem cały wątek o niemowlakach w Tatrach. Głosu nie zabieram, bo z takimi maluchami nie chodziłem. Moje dzieci przyzwyczajałem do chodzenia, kiedy już mocno stały na nogach (a było to w czasie głębokiego PRL-u). I nie ma co ukrywać, to przyzwyczajanie szło nietęgo. Kilkulatki się nudziły, męczyły, dokuczało im pragnienie, muchy, jeżyny. Czy pod górkę czy z górki – wszystko było źle, nawet dziś wspominają te wyprawy jako koszmar. Syn definitywnie odmówił w wie...
    • zakosztowaliście wysokich gór (rysy, szpiglasowy wierch itp.)? u mnie to było w latach studenckich; a u Was? wydaje mi się, że ten wiek to akurat właściwy na rozpoczęcie przygody z trudniejszymi górami potem (tak po 25 roku życia kiedy człowiek większość czasu spędza w pracy przed komputerem i zaczyna gnuśnieć) spada kondycja; a i odwagi jakby mniej...
    • Bialka czy Bukowina?? gdzie bedzie lepiej pod względem tras, kolejek do wyciągów, bazy noclegowej no i w ogóle połazić gdzieś popołudniami czy wieczorkiem. Co polecacie, a może macie jakieś fajne noclegi??dzięki z góry
    • Witam górołazki i górołazów w tej kategorii wiekowej. Zaglądam tu od czasu do czasu i trudno tu Was spotkać. Być może niektórzy zbliżają się do wyższej kategorii wiekowej (ja również) i nie śmią naprzykrzać się "młodzieży". Nie zważając na to,życzę wesołych i pogodnych Świąt wszystkim sympatycznym forumowiczom.W moich Małych Górach śniegu też brak. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy w górach byli i tych, którzy tam się wybierają.
    • Czy krokusy już kwitną w tatrzańskich dolinach??? Czy ktoś może był,bo wybieram się w najbliższy weekend.
    • Bylam juz w tym roku w moich ukochanych Taterkach,zreszta od kilku lat w czasie wakacji nie jezdze w zadne inne miejsce. I ciagle mi ich malo!Siedze przegladam fotki, szlaki, ktorymi chodzilam, strony internetowe z "gorkami".I tak tesknie do tych stron , ze az lza mi sie kreci w oku...Najchetniej chcialabym sie przeniesc tam na stale, no ale to nie mozliwe.Mam przed oczami obraz, kiedy to czekajac pare godzin na kogos, siedzialam na kamieniu nad Czarnym Stawem Gasiennicowym zapatr...
    • jaka to miejscowość większa mniejsza?jakieś atrakcje dla dzieci? a co powiecie o ośrodku rekreacyjno konferencyjnym Czarna ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się