Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      roku

roku

(58 wyników)
    • Wszystkim roztoczańskim forumowiczom życzę przede wszystkim dużo zdrowia na wiele nowych, ciekawych roztoczańskich wypraw, które zaowocują równie wieloma nowymi opowieściami oraz zdjęciami. Pozdrawiam, Leszek.
    • ....SZCZĘŚLIWEGO, DOSTATNIEGO, NIOSĄCEGO ZDROWIE .... dla wszystkich dyskutujących na naszym forum życzy mariusz-czuk
    • Otóż za rok wybieram się do Polski do Warszawy. Będzie to dziesięć lat od ostatniej wizyty. Chcemy sobie zaplanować trasę z Warszawy na Roztocze. Bodajże 20 lat jak tam nie byłem. Tak sobie na razie myślę że zahaczymy po drodze o Kazimierz, odwiedzimy rodzinę w Kraśniku, a potem na Roztocze. Po Roztoczu jeszcze odwiedzimy Łańcut. Na samym Roztoczu spędzimy jakieś dwa a może trzy dni. Chcę pokazać dzieciom tą odrębną etniczność tego rejonu której nie znajdą nigdzie indziej. Chcę ...
    • W dniu Bożego Narodzenia; Dziś już składam Wam życzenia, Aby raźniej w duszy było, Aby Wam się lepiej żyło, Aby szczęścia i radości, pomyślności i miłości Z życia nigdy nie ubyło. Życia bez smutku i cierpienia. Oto są dla Państwa moje ( mariusza ) serdeczne życzenia.
    • Jak Państwo sądzicie? Co nas - obywateli - może spotkać w 2005 roku? Mam na mysli nasze: rodzinne finanse, prawa i obowiazki obywatelskie, życie spoleczne i rządzenie państwem. I przy okazji , może spróbujmy wyczarować nazwisko nowego Prezydenta RP, ktory wyglosi swoja mowę na Sylwestra. Uruchamiając wątek zaczne (sam) dyskusję. Prezydentem zostanie wybitny prawnik , pisarz, myśliciel, filozof, twórca filmowy, człowiek prawicy - Pesiewicz. Czeka nas - zmiana opcji politycznej po ...
    • Wszystkim FORUMOWICZOM życzę: * ŚWIĄT SPOKOJNYCH, PEŁNYCH CIEPŁA, MIŁOŚCI I RODZINNEJ ATMOSFERY * OD 2005 ROKU SPEŁNIANIA WŁASNYCH NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ I ZAMIERZEŃ * REALIZACJI NOWYCH WYZWAŃ ZAWODOWYCH * SZCZĘŚCIA W ŻYCIU OSOBISTYM * STABILIZACJI ŻYCIA PUBLICZNEGO W NASZYM KRAJU * i co jest oczywistym DOBREGO ZDROWIA zbyt patetycznie ale bardzo szczerze ...
    • Życzmy sobie by był sprzyjajacy spełnianiu naszych marzeń, planow. Byśmy zdrowi i szczęśliwi byli. Swięta rodzinne, przelom roku, atmosfera rodzinno-zimowa będą temu sprzyjać życzenia przekazał mariusz
    • Podaję link do niesamowitego albumu zawierającego 60 fotografi cerkwi z "chełmsko-podlaskiej Rusi" z 1891 roku! Jest Zamość, ale jest też mój Szczebrzeszyn. Dla mnie bomba. właśnie zamawiam zdjęcia dotyczące Szczebrzeszyna w wysokiej rozdzielczości. Tanio nie jest, ale myślę, że uda się. A tutaj link: http://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/dgkeysearchdetail.cfmtrg=1&strucID=100369&imageID=51412&parent_id=100123&word=szczebrzeszyn&snum=0&s=1¬word=&d=&c=&f=&sScope=&sLevel=&sLabel=&...
    • W Tomaszowie Lubelskim 15 stycznia rozpoczną się „Dni Dialogu… religii, kultur, narodów”. Tegoroczna edycja festiwalu, która potrawa do 23 stycznia będzie ukierunkowana na ukazaniu kultury ukraińskiej i białoruskiej, ze szczególnym uwzględnieniem niezależnej kultury młodzieżowej. W programie m.in. koncert zespołu folkowego... Dobry Ludi ze Lwowa, projekcja filmu „Muzyczna partyzantka” oraz spotkanie z Wenediktem Klausem – białoruskim opozycjonistą. Sz...
    • Już dziś przekazuję Koleżeństwu, wszystkim wiernym forumowiczom,życzenia Szczęśliwych Świąt, świąt budzących nadzieję na dobre dalsze życie... .. .i pamiętajcie zielonym o Roztoczu.... wdzięczny za możność internetowych spotkań mariusz
    • witam, wrocilam po trzygodniowym pobycie w Polsce, na Roztoczu.Zdjec garsc ze soba przywiozlam, wspomniem wszelakich garsc druga.Pod wrazeniem wrocilam...ech bede pewnie opowiadac az do nastepnego urlopu w Polsce;-) a tymczasem za mym oknem burza z piorunami i gradem sie skonczyla, wrocilismy z gorskiej (mokrej) wycieczki bo rodzinie trzeba bylo Alpy z bliska pokazac. Pozdrawiam wszystkich serdecznie co sie za mna na pewno stesknili. Od jutra do pracy lecz zapewniam, ze czasu cob...
    • Gdzie zniknęła Arwen? Czyżby jakiś przystojny Irlandczyk ją uprowadził? Gdzie zaszył się Users??? (co się stało? zaszył sie i nie wychodzi!) Gdzie jest Ksfiona? (przepadła jak kamień w wodę) Dlaczego nocne Koty (Mamix, Ubott) nie harcują? Dlaczego Błotniarka rzadko się odzywa? Gdzie jesteście? Stęskniłam się za Wami!!! b...
    • Podzielcie się,jak wygląda stan oznakowania szlaków w tym roku,spokojnie przebiegały trasy,czy trzeba było się nie raz wracać?
    • Naprawde! Sama widzialam... na blogu Usersa (piate zdjecie od gory): users.blox.pl/html/1310721,46.html;jsessionid=C816269E11579029EF8AA93A85531025.tomcat1 Dedukuje: 1. albo bociany juz przylecialy, bo od jutra wiosna :) 2. albo biedaczek ma chore skrzydlo i nie mogl odleciec z cala kompanija 3. albo mieszka w ZOO i jest specjalnie wytresowany, by tkwil na posterunku i stanowil jeszcze jedna atrakcje turystyczna miasta :) ???
    • A jak się bawiło w Biłgoraju? Po raz pierwszy i a pewno nie ostatni spędzałam czas poza Rajem. Ciekawi mnie jednak ile ludzi było na Pl. Wolności w tym roku i czy zdarzyły się jakies "momenty"...PIszcie co zdążyliście zarejestrować. A może ktoś kręcił Sylwka w Raju i może udostępnić przez sieć?
    • na zakupach bedac zauwazylam, ze juz plakaty o jutrzejszej sprzedazy sylwestrowej wisza. I nie traktuja one o szampanach, winach przednich,kawiorach i langustach jak mi sie z sylwestrowymi zakupami kojarzy tylko....petardy, ognie sztuczne, bengalskie, race i inne dziwolagi. Znow mi sie bedzie kot bal, po szafach sie chowal, znowu siarka zapachnie cala dzielnica, poranki noworoczne wygladaja jak po przejsciu wojsk napoleonskich. A w poludnie noworoczne wszyscy zgodnie wyjda, zeby p...
    • Forumowiczom. Wszystkim bez wyjątku, Oczywiście także zaprzyjaźnionym i przyjaznym mi Koleżankom i Kolegom, poznanym przy pomocy internetu. Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę zdrowych i spokojnych - długich Świąt, trafionych prezentów, odpoczynku od stresów i problemów dnia codziennego a w nadchodzącym Nowym roku wszelkiej pomyślności z głębokim ukłonem i z pozdrowieniem Mariusz Czuk
    • Życzenia(12)

Mili , Drodzy Przyjaciele Forumowicze Życzę Państwu Świąt Bożego Narodzenia pełnych ciepła, spokoju i radości a zbliżający się rok niech będzie wypełniony sukcesami w życiu osobistym i zawodowym Życzę też roku bez trosk i chorób z pozdrowieniem Mariusz
    • Rosnąca liczba turystów na Roztoczu, szczególnie w ostatnich latach - to wynik wielu przyczyn. Napewno sama Kraina przyciaga swoją urodą, ale też upowszechnianie turystyki pieszej i rowerowej /dla zdrowia/ wplywa na rosnace zainteresowanie Roztoczem, chyba też Polacy z różnych względów odpoczywają więcej /niż przed kilku laty/ w Polsce z najlepszymi życzeniami dla turystów przebywajacych na Roztoczu i jego mieszkańców. mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się