roku

(22 wyniki)
  • Czy ktoś się może orientuje od kiedy można robić rezerwację w Eurocampie na rok 2010? Niestety w biurze nie byli mi w stanie powiedzieć. Macie doświadczenia jak było to w latach poprzednich?
  • Moj chlopak, ktory nigdy nie chcial wyjezdzac na wyjazdy organizowane, wicieczki itp. rzucil haslo: "a moze w tym roku wyjechac gdzies na Sylwestra"? Na moje pytanie dokad, powiedzial krotko "moze cos zaproponuj, wszystko mi jedno dokad". Fakt, troche wloczylam sie po swiecie, wiec doswiadczenie mam wieksze w ocenie ofert ... Siedze wiec w necie, ryje i kopie - i nic powalajacego na kolana w oczy mi sie nie rzuca ... Moze cos podpowiecie? Moze macie jakies doswiadczenia? Nie moze...
  • w tym roku w okresie wakacyjnym mam mnóstwo imprez rodzinnych, na których muszę być, a więc z funduszami będzie cienko. Chciałabym gdzieś wyjechać z chłopakiem, na 10-14 dni, by naprawdę odpocząć, zregenerować siły po ciężkim roku. Chcielibyśmy wyjechać nad morze, albo w góry, a może zrobic objazdówkę po kraju (mieszkam w województwie śląskim)? Doradźcie gdzie jechać, co zobaczyć, jak spędzić fajny urlop i nie wydać fortuny. Na wakacje będe mogła przeznaczyć nie więcej niż 800- ...
  • Witam, mam pewną sytuację, która wymaga wyjaśnienia. Otóż posiadam paszport ważny jeszcze bodajże ze 2 lata, niestety, zdjęcie widniejące na nim było robione w 2001 roku - miałem wtedy 10 lat bodajże. I tu pojawia się problem, czy przepuszczą mnie przez granicę ? Jak łatwo można wywnioskować mało mi zostało z tego zdjęcia robionego 7 lat temu -,-. Czy muszę wyrobić na nowo paszport, z nowym zdjęciem ?
  • Witam, Czy ktoś z Was wie jak to jest w sytuacji, gdy samochód jest zarejestrowany w Polsce, ale jeździ po Litwie? Czy są jakieś limity czasowe na takie używanie, czy trzeba to gdzieś zgłaszać (w Polsce albo na Litwie), jak wygląda kwestia ubezpieczenia itd. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. A może ktoś wie gdzie można skierować takie pytanie - do jakiego urzędu, do jakiego wydziału? W mojej miejscowości niestety nikt nic nie wie :-(
  • Czy ktos się orientuje jakie są ceny jedzenia na Węgrzech w porównaniu z Polską? I czy warto wziąć euro i tam wymieniać czy wziąć z Polski forinty?
  • jak w tytule ktore serie przewodnikow polecacie?
  • Witam! Poszukuję noclegu na 2 tygodnie we wrzesniu 2010 dla 2 dorosłych osób i dziecka do 2 lat. Proszę Was o sugestie, propozycje. W naszym przypadku Etap czy Formula niestety odpada, poniewaz pokoje są zbyt małe, aby nasze dziecko mogło swobodnie się bawić biorąc pod uwagę 2 tygodnie. Moze ktos zna hotel, ktory ma trochę większe pokoje i jest mniej więcej w tej samej cenie co Etap, czy Formula. Najchętniej wynajelibysmy jakies niewilkie mieszkanie. Z góry dziękuję za wszelki...
  • Witam, czy ktoś z Państwa może polecić sprawdzony i przystępny cenowo hostel lub hotel w Gdyni? Z góry dziękuję za informację :)
  • Witam, czy możecie mi polecić długoterminowe ubezpieczenie kosztówm leczenia. Chodzi o półroczną - roczną podróz do Azji, starszej osoby. Czy jest wogóle taka usługa - czy też trzeba płacić stawiki normalnych ubezpieczeń podróznych, co przy rocznej podrózy wynosi ok. 2000 PLN. Pozdrawiam i będę wdzięczna za pomoc. k
  • Poradźcie, proszę, gdzie pojechać z mężem w lutym. Pytam, bo my w temacie podróżowania po świecie niestety zieloni.W tym roku postanowiłam sobie, że zamknę oczy, zacisnę zęby i wejdę na pokład samolotu. W związku z tym postanowiliśmy: jedziemy w podróż poślubną (10 okrągła rocznica). No i co? No i nic. Znaczy, nie wiem od czego zacząć. Czy warto jechać z biurem podróży, czy samemu coś zorganizować i jak to zrobić? Jaki kierunek wybrać? Chcielibyśmy coś zwiedzić. Na narty na razie nie mo...
  • W tym roku lece na wakacje z Itaką. Jakie macie doświadczenia z tym biurem? Rzeczywiście jest z nimi tak zle jak opisują na forum?
  • Witam serdecznie, Wymysliłam sobie, ze w tym roku chciałabym pojechac samochodem do Bułgarii, zwiedzając po drodze co sie da. Czy ktos może wybierał sie w podobną podróż i ma jakies cenne rady lub uwagi? Bede wdzięczna za wszelkie informacje, pomysł na razie kiełkuje :) Pozdrawiam w oczekiwaniu na cieplejsze dni :)
  • Nie polecam biura podróży o nazwie Rainbow Tours. Niepoważnie traktują klientów.
  • Proszę o pomoc.Pod koniec czerwca wybieramy się do Włoch (Wenecja) i jadąc przez Niemcy chcielibyśmy niedrogo przenocować gdzieś w okolicach Monachium (gdzieś na południu Niemiec)czy ktoś z Was mógłby coś doradzić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.Pozdrawiam:)
  • czy ktos korzystal w Europie z kempingów z Eurocampu z Wroclawia? Prosze o opinie
  • Wiem, że to odległy termin niemniej jednak zapytam. Szukałem oczywiście w sieci ale nie znalazłem - najwcześniejsze oferty to listopad 2008. Nie orientujecie się czy można już teraz zaklepać sobie taki wyjazd na dwa tygodnie do Egiptu dla 2 osób i w którym biurze? Pozdrawiam :)
  • Wraz z dziewczyną chcielibyśmy wybrać się gdzieś za (niedaleką?) granicę we wrześniu - mamy do dyspozycji 2 tyg. czasu i mocno ograniczony budżet (jak w temacie). I tu pojawia się nasza gorąca prośba o wszelkiego rodzaju rady i sugestie co do kierunku/programu wypadu. Czy w ogóle jest sens żeby z takimi nakładami gdzieś się ruszać? Dodam, że jesteśmy mocno niewybrednymi turystami i chcielibyśmy coś pozwiedzać, może troszkę się ogrzać ;) Z góry dziękujemy za wszelkie sugestie i podpowie...
  • Słyszałam , że w niektórych krajach(np. w Portugalii) międzynarodowa legitymacja nauczycielska uprawnia do zniżek.Czy ktoś wie coś na temat takiej legitymacji?
  • witam , chodzi mi głównie o pogodę , czy nadaje się do zwiedzania ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się