roku

(192 wyniki)
  • Hej, planuję podróż do Kaliforni. Lądowanie w LA. Na miejscu wypozyczam samochód. Chciałbym dotrzeć do Las Vegas, do Death Velley, Yosemite, San Francisco, może Grand Canyon. Jaką porę roku polecacie? Który okres stanowczo odradzacie? Czy gdzieś poza Yosemite nalezy spodziewać się gorszej pogody? Czy do Yosemite można wjechać jak leży snieg? Gdzies wyczytałem że droga 120 jest zamknięta od października do czerwca...
  • Witam, czy mogę mieć problemy na lotnisku w USA wybierając się dwa miesiące po poprzednim pobycie ? Zdaża Wam się latać kilka razy w roku na 1-2 tygodnie ? Nie ma z tym problemu ? pozdr.
  • petycja zlozona I-130 zlozona w lipcu 2005r. Interwiew w styczniu 2006. Byla zmiana 23 listopada ze w formularzu I-864 trzeba pokazac podatki rok wstecz. Teraz nie wiem jakie my mamy jakie mamy podatki umiescic w tym formularzu? Trzy lata czy rok??
  • rozmowa z konsulem przede mną jestem na 5 roku i strasznie się boję , dzis słyszałam ze na 100 osób pięć nie dostało wizy w marcu z czego te pięć to piątoroczni?prosze pomózcie!!!jak sie wiec przygotowac do rozmowy zeby puscili??????????przeciez podobno 5rok moze gdy przełozy się obronę???????
  • Witam,W marcu tego roku nie dostałam wizy turystycznej do USA.Czy komuś udało się otrzymać wizę wcześniej niż rok po odmowie. Córka, która ma Zieloną kartę, urodziła w maju dziecko, bardzo chcę pojechać na chrzciny. Napiszcie jakie mam szanse, jeżeli umówię się na rozmowę z konsulem we wrześniu?
  • Czy ktos z Was mial podobny problem?. Ucze sie juz rok czasu w Collegu. Dostalam wize studencka w USA, na 3 lata. Poprzednia wiza, ktora mialam byla J1.Za 2 miesiace jade do Polski.( w koncu po 2 latach).Musze spotkac sie z konsulem w Warszawie i pokazac mu odnowa wszystkie papiery i ameryk. wize aby dostac stempel w paszporcie. Z tego co wiem oni robia zawsze jakies problemy. Czy jest ktos taki kto przeszedl to samo?
  • www.dziennik.com/news/usa/5928
  • W zeszlym ropku anulowano mi wize (10-cio letnia) jak poszlam z nowym paszportem (zmiana nazwiska) argumentujac,ze nie mam stalej pracy i wlasnie skonczylam studia. Odczekalam rok zgodnie z zasadami i ide po raz kolejny. Tym razem mam stala prace i niezle konto. Czy kto ma podobne doswiadczenia tzn. czy tym razem moge miec znow problem z dostaniem wizy????Zaznaczam ze bylam juz w Stanch wielokrotnie, za kazdym razem po ok. dwa tygodnie i wczesniej nie mialam zadnych problemow z wj...
  • Jestem studentką i chciałam wyjechać na rok do Kanady, żeby popracować, ale nie mam pojęcia jak takie rzeczy się załatwia. Wszelkie biura typu : work&travel, to raczej USA dotyczą, a o Kanadzie nic nie mogę znaleźć. Proszę pomóżcie. Jeżeli ktoś już coś takiego załatwiał, albo zna biura, przez które można - dajcie znać na adres: galaxja@interia.pl
  • Ile razy do roku można latać na wizie turystycznej do USA?
  • Witam Czy ktos w ostanim czasie lecial do USA liniami america airlines... ?? ma wstepnie zarezerwowany lot do NY i powrot z MA ... klasa ekonomiczna ... opinie maja mizerne ... moze szukac czegos innego ... ?? Airbus A330 lufthansy wydawal mi sie zdecydowanie za ciasny w zeszlym roku ... pozdro
  • Witam! Mam jedno pytanie. Posiadam wizę turystyczną do USA dziesięcioletnią.Chciałam się spytać jaki okres czasu po przylocie z USA trzeba odczekać w Polsce aby ponowie wyjechać do Ameryki? Czy są jakieś przepisy mówiące jak długo trzeba być w Polsce, a jeśli nie to jak mozecie mi doradzić.Jestem w Polsce od 2 tygodni a muszę jak najszybciej wrócić do USA, pomóżcie. Czekam na odpowiedź z góry dziękuję
  • Witam Bardzo prosze o rade. Wzielismy slub w 2008 roku w usa (maz jest rodowitym amerykaninem) Od 2009 mieszkamy w Polsce. Chcielibysmy na te swieta odwiedzic rodzine mojego meza. Naqsz sunek ma juz prawie 3 latka a jego dziadkowie nie mieli jeszcze mozliwosci go poznac :-( W jaki sposob moge sie dostac do Usa?? Starac sie o wize turystyczna? Bardzo dziekuje za pomoc!
  • Witam, myslimy o poleceniu na Kube z Florydy, ale nie moge w necie nawet znalezc biletow. Wiem ze Amerykanie nie moga latac na Kube ? Ale jesli ja jestem z Europy to tez nie moge ? dzieki
  • sluchajcie, w zeszlym roku bylam na wizie J1, dostalam ss i zdalam na prawko ale wazne tylko na jeden rok. za miesiac lece do stanow na wizie B1 i mam takie pytanie. czy moge na wizie turystycznej dostac przedluzenie tamtego prawa jazdy? co jesli po pewnym czasie polece do innego stanu i bede chciala tam wyrobic sobie prawko? czy mozna to zrobic na wizie turystycznej?
  • Planuję podróż po Kalifornii samochodem 12-osobowym marki FORD E-350 czy ktoś wie jakie obowiązują prawo jazdy w tym przypadku w USA. Czy wystarczy kategoria B? Proszę pilnie o odpowiedź.
  • wakacje jeszcze w sumie daleko ale kto wpadnie na pomysl wszczesniej moze duzo zyskac i zaoszczedzic...trzeba tylko dobrze poszukac :))
  • Jestem posiadaczem starego (granatowego) paszportu (ważny do 2010). Wybieram się do Stanów w przyszłym roku. Czy mój dokument nie stanowi problemu? Czy powinienem go wymienić?
  • bylam w usa 1 rok legal i 1 nielegalnie. zlozylam o malzenska [wzielam slub w polsce z amerykaninem]-wizy nie dali. zlozylismy odwolanie. juz 9 miesiecy a odpowiedzi nie ma. w ambasadzie powiedzieli mi, ze mam zakaz wjazdu na 3 lata. mija mi to w przyszlym roku. czy oni maja to gdzies udokumentowane? a co jesli w przyszlym roku bede sie starala o wize malzenska a oni mi powiedza ze mam na np. 10???? skad oni wiedza kiedy wyjechalam z USA? nie mam nic w paszporcie.... POMOZCIE!!! d...
  • mam pytanie czy ktos kiedykolwiek mial jakies adntotacje w wizie do usa? ja mam zapis ze moj wyjazd odbedzie sie w okresie letnim w czerwcu i lipcu. wize mam wazna do wrzesnia. czy sugerowac sie taka adnotacja?? czy ktos mial podobna i czy na lotnisku oficer przybil dluzszy pobyt? ja planowalam wyjazd od czerwca do wrzesnia i czy mam jeszcze szanse na taki pobyt w usa? prosze o odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się