Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      rosyjski

rosyjski

(32 wyniki)
    • naprawdę nie miał nikt z Was rosyjskiego ustnego :( ?
    • j.w. Wiem, że angielski rządzi, ale są też tacy, którzy zdają ROSYJSKI :) więc - podobnie jak w wątku dotyczącym anglika - proszę bardzo o wpisywanie tematów rozmów sterowanych, jakie sie Wam trafiły oraz przykładów obrazków :) Ja mam ustny rosyjski 21 maja :) więc na razie się nie mogę pochwalić :P
    • czy wiecie może jakie są w tym roku zestawy na ustnym rosyjskim?
    • Czy ma ktos zestawy na ustny rosyjski rozszerzony?? A najlepiej jakie byly w wojewodztwie mazowieckim. Albo moze ktos zna jakas strone, forum gdzie mogloby byc cos takiego?? Prosze, pomozcie... W srode mam egzamin i jako jedyna ze szkoly zdaje rozszerzony. :/
    • czy wie ktos moze cos na temat probnej z rosyjskiego??jakis temat albo cos??pisac tutaj na forum...bede wdzieczna
    • Rosyjski(20)

Pisze ktos jutro rosyjski ??????? co obstawiacie ???? bo ja zaproszenie :)
    • zdaje ktos rosyjski na maturze jak tak to z czego sie uczycie i jakie zwroty na ustny rosyjski według was sie moga przydać:)
    • Kto zdawał dzisiaj z rosyjskiego? Jak wrazenia?
    • jutro zdaje ustny i jest masssarkycznie :( mam nadzieje ze jakos pójdzie wieczorem napisze czy zdałam... a co do pisemnego, czego sie uczycie mniej wiecej? (jesli jest ktos kto zdaje na tym forum).
    • Hej! napiszcie mi jakie mielisci pytania na ustnej z rosyjskiego na maila asdfg1-19@o2.pl prrrrrrrrrrroooooooooooszeeeeeeee. z góry dziękuje i życze powodzenia wszystkim
    • Jak wam poszedl rosyjski? Wrazenia raczej pozytywne czy negatywne?:) Dla mnie podstawowy byl nawet mozliwy, troche gorzej z rozszerzonym...
    • ROSYJSKI(21)

Ludzie a jak wam poszedl jezyk rosyjski???????????? Ja PP 90% PR 79%
    • Jest jeszce ktos kto tego dnia ma rozmowe kwalifikacyjna na filologie rosyjska?:) przygotowujecie sie?:)
    • Jak oceniacie poziom?
    • Ważne bo tyle o stosunkach polsko-rosyjskich na roz. WłOSie napisałem!@!!!!@!! @!@!@@!@!@!@!@
    • kto idzie i jakie wyniki z matury. ja chciałam na filologię angielską ale ponoć jest już 10 osób na miejsce więc ja z moimi marnymi 61% z rozszerzonego pisemnego i 80% z rozszerzonego ustnego raczej nie mam szans...
    • macie juz wyniki ?!? ja na swoim koncie wciąż nie mam, miałam problemy z kontem, przy rejestracji wyskoczył błąd, w sumie założyłam dwa konta, musiałam tam chodzić i odkręcać, nie wiem czy brak wyników to nie efekt tamtych mych 'działań'
    • ...i czy w ogóle się opłaca???
    • Witam! JA również dzisiaj zdawałam podstawowy i rozszerzony...wydaje mi się że podstawa była łatwa ale można było sie zagubic w 3 zadaniu..dla mnie przynajmniej to wydawało sie chyba najtrudniejsze.Jesli chodzi o list to bardzo łatwy.Gorzej z rozszerzonym- leksykalno gramatyczny wydawał mi sie bardzo trudny a w niektórych "strzelałam".Pisałam na temat 1 na rozszerzonej bo wydawał mi sie najłatwiejszy...Również chciałabym studiowac filologię...Jak wam poszło?Czy tylko dla mmni...
    • Pomóżmy innym, ja miałem: -rysunek dziewczynki z żółwiem -opisac przygotowania do studniówki -scenka z krawatem (sprzedaż)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się