Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      rozczarowany

rozczarowany

(4 wyniki)
    • Bardzo rzadko oglądam telewizję, więc z reklamami nie zawsze jestem na bieżącą. W zdecydowanej większości reklamy środków służących do sprzątania bohaterką jest kobieta. Widzę reklamę Cifa. Nadciąga rycerz który szoruje Cifem wszelkie kuchenne zabrudzenia. Myślę sobie.. -Oho! Jednak coś poszło naprzód i nawet w reklamach płynu do czyszczenia w końcu mamy równouprawnienie i czyści mężczyzna.. Uśmiechnęłam się pod nosem. A tutaj... Rycerz ściąga hełm z głowy i okazuje się być.... kobietą!...
    • Kurde, naprawdę człowiek myślałby, że film o (takiej!) kobiecie robiony przez kobietę w dwudziestym pierwszym wieku będzie czymś więcej, niż spartaczonym mitem kopciuszka. Normalnie strzał w kolano :/ idiosyncratic.blox.pl/2009/07/Niewiarygodna-Cocopciuszek.html
    • "To przejaw kompletnego fiaska polityki równościowej w rządzie PO. Pani Joanna Kluzik-Rostkowska z PiS jest znacznie bardziej udaną specjalistką od spraw kobiet, niż jakakolwiek posłanka Platformy Obywatelskiej" - tak rozpad Parlamentarnej Grupy Kobiet ocenia Kazimiera Szczuka. Z Parlamentarną Grupą Kobiet wiąże się długa historia, bo grupa ta miała również swoje dobre czasy. Smutne i dziwne jest jednak to, że w obecnej epoce parlamentarnej zdominowanej przez liberalną PO, zauważalna je...
    • Przed chwilą wróciło do mnie uczucie przykrości, jaką przeżywałam przez całe dzieciństwo, słysząc z ust znaczącej w moim życiu kobiety (matki), że płeć żeńska u dziecka to pech, niefart, rozczarowanie i jakaś wrodzona kiepskość, niższość, brud. Nie użyła wszystkich tych sformułowań, ale kilku tak (innych używała gdy to ja byłam tą pechową w jej życiu dziewczynką), po czym wyraziła nadzieję, że "USG czasem się myli" i być może sprawa płci jeszcze nie jest beznadziejna... Bo miał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się