stres

(21 wyników)
  • Biorę już 4 opakowanie Qlairy ale tak naprawdę ciągle jestem zestresowana - do tego stopnia, że tylko raz kochałam się w tym czasie z mężem bez prezerwatywy (ale i tak był stosunek przerywany). Mam takie pytanie - czy zażywając tabletki potraficie się tak naprawdę wyluzować i kochać do samego końca nie martwiąc się potem??? Proszę nie spuszczać na mnie gromów za takie pytanie ale ja jakoś nie mogę się wyluzować - czytałam na forum, że stosowania prezerwatywy z tabletkami to jakaś paran...
  • Hmm... Zaczne od tego, biore Logest od ok 7 miesiecy. Niegdy nie spoznilam sie i zapomnialam i zadnej tabletce, spoznienia byly max 20 minutowe, gdy nie moglam sie z wyrka zwlec rano zeby siegnac po listek :P Ale nie o to chcialam zapytac, otoz nie pojawilo sie tym razem krwawienie (powinno jakies 3-4 dni temu, zawsze pojawialo sie 2 dni po odstawieniu). 1. Chcialam sie zapytac czy na zanik (niby wylacznie mechanicznego) krwawienia z odstawienia mogl miec stres? 2. Powinnam zacz...
  • Wiem może przesadzam... i wiem ze ostra biegunka wpływa na obniżenie działania tabletek antykoncepcyjnych. Ale co z tym luźnym stolcem, bardzo luźnym 3,5 godziny od wzięcia tabletki??? Brac tą zapasowa tabletkę czy nie. A jesli nie brac to zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni. Czy odpuscic sobie niepotrzebne stresy, bo jest wszystko ok???
  • czy coś takiego jest możliwe? oczywiście bez ciąży i oczywiście bez antykoncepcji. wyczytałam takie coś na jednym forum i mnie to zastanowiło....
  • Witam, zamiast okresu, który powinnam dostać 6 maja, pojawiła się biała wydzielina, tak jakby śluz... Ten śluz czasem jest pomiędzy miesiączkami, ale w znacznie mniejszej ilości, a teraz występuje zamiast okresu i to w dość sporej ilości... czym to może być spowodowane? Dodam, że czekam do poniedziałku i robie test ciążowy ( tydzień temu miałam stosunek, ale z prezerwatywą i wszystko było w porządku, stąd moje zdziwienie ) Być może istotnym faktem jest to, że cały ubiegły tydzien miałam...
  • Od roku biorę novynette i nigdy raczej nie mialam zadnych problemow. Nagle wczoraj wystąpiły plamienia i zupelnie nie wiem co to moze oznaczac. Zaznaczam,ze wczoraj wzielam 9 tabl. na listku, a tu gdzie jestem nie mam dostepu do ulotki informacyjnej. Czy ktoraś z forumowiczek wie czego to może byc przyczyna? Prosze o info.
  • Zdarzylo Wam sie przy braniu tabletek, ze okres nie pojawil sie tego dnia co powinien?bo zaczynam sie martwic... nie mialam jeszcze takiej sytuacji.
  • hey, nie znam sie na tych wszystkich sprawach kobiecych ale ostatnio zkonczylem w dziewczynie ktora bierze tabletki od roku i mam teraz obawy i stres. Prosze was dziewczyny podniescie mnie jakos na duchu, please!!!
  • Pytanie mam. Od 4 cykli biorę tabletki Jeanine. Zawsze ostatnia tabletka w piątek, krwawienie rozpoczynało się w niedzielę wieczorem albo w nocy. Teraz wzięłam 2 opakowania z rzędu (najpierw spytałam ginekologa czy można, zgodził się) bo urlop, i... krwawienia brak a jest już wtorek. Od niedzieli mam takie prawie niewidoczne różowe plamienia i skurcze, a zawsze miałam normalne, czerwone krwawienia przez 3-4 dni. W ciąży na_pewno nie jestem - przez te 6 tygodni nie współżyłam z...
  • biore tabletki antykoncepcyjne (Mercilon). Podczas ostatniej przerwy nie dostałam okresu! Z całą pewnoscia to nie ciąża. Wiec co mogło sie stać? Zarejestrowałam sie do ginekologa,ale do wizyty jeszcze troche czasu (polska służba zdrowia), wiec zxapewne będę musiała wybrać się na wizytę prywatną. Jestem tym bardzo zaniepokojona, proszę o jakąs wskazówkę, moze was tez to kiedyś spotkało ?? ;-(
  • Powoli dostaję szału! Termin dostania miesiączki minał, ostatnio troszke mi się chorowało.Gorączka,wirusek,katar.Jednym słowem - grypa. Wykurowałam sie a okresu ani widu ani czuju. Nie mogąc wytrzymać zrobilam test - okazało się, że wyszedł negatywny. Test zrobiłam 2 dni temu a na chwilę obecną okresu nie ma. Czy ktoś może mnie uspokoić? Albo powiedzieć cokolwiek co mnie oświeci, bo już naprawdę nie wiem. Dodam, że ZAWSZE sie zabezpieczałam,mam stalego, kochanego faceta i jestesmy bardz...
  • witam, Cilest biore juz kilka lat... w 5 tym dniu opakowania kochalam sie z chlopakiem ale bez finalu w srodku...2 dni pozniej wymiotowalam( 2 razy) na granicy 3 godzin od polknięcia tabletki wiec rano przed upływem 12 godzin od polknięcia (prawd. nie wchłoniętej tabletki) wzięłam kolejna z zapasowego opakowania. Przez następne dni biore regularnie no i oczywiscie nie kocham sie z chlopakiem dla dodatkowej pewnosci. teraz mam dość dziwny okres... witam, Cilest biore juz kilk...
  • Hej... mam takie problem.. spoznia mi sie okres o 2 dni, ale zamiast zamykac od razu tego tematu prosze przeczytajcie i powiedzcie co na ten temat myslicie;). Przez 2 miesiace bralam tabletki jednak gdy dostalam okres niezaczelam brac nastepnego opakowania poniewaz wiedzialam ze wyjezdzam na caly miesiac za granice. Tabletki przestalam brac we wtorek... okres dostalam w sobote... a w nastepny wtorek(4 dzien okresu-juz taka koncoweczke) kochalam sie ostatni raz ze swoim chlopakiem....
  • Moja ostatnia miesiączka była wyjątkowo skąpa. Zaczęła się dzień później i skończyła dzień wcześniej niż zwykle, przy czym konkretnego krwawienia było około półtora dnia, a i tak było tego nie wiele. Biorę tabletki logest. Do tej pory były skuteczne. Czy sily stres mógł wywołać tak słaby okres?
  • Piszę tu tylko dla informacji innych kobiet stosujących te tabletki antykoncepcyjne, wiem ze tylko dwa opakowania mozna zazyc, ale mimo to pierwszy okres po zazyciu opakowania pierwszego byl skapy, konczac opakowanie w niedziele okres dostalam w srode kolo 19 a po nastepnym opakowaniu okres dostalam w sobote o 19 tez, Mam tylko jedno pytanie czy ten okres kiedys sie wyreguluje. Bo po ostatnim oczekiwaniu mam dosyc stresu....
  • od 4 lat biore novynette. w tym czasie wypadaly mi wlosy znacznie bardziej niz zwykle i nadal wypadaja. dlugi czas myslalam, ze dzieje sie tak z powodu stresu - studiowalam, zmienialam prace itp. w grudniu zrobilam sobie 3miesieczna przerwe w pigulkach i po 2 miesiacach (dodatkowo wcieralam w skore glowy sok z pokrzywy) wlosy prawie calkiem przestaly mi wypadac. jednak miesiac pozniej wrocilam do novynette i znow wypada mi masa wlosow. i wlasnie dlatego zastanawiam sie, czy przycz...
  • Skończyłam drugie opakowanie tabletek w niedziele i do dzisiaj nie dostałam okresu przed skonczeniem drugiego opakowania miałam plamienia:/ Nie wiem czy wszystko jest ok tym bardziej, że dwa tygodnie temu w czawartek nie wziełam pigułki a w piątek po wzięciu tabletki jakies 3 godziny póznej współzyłam! Chciałam dodoac ze od srody tj. 18.X biore antybiotyki;/
  • wczoraj powinnam dostać okres ostatnio mam w maire regularnie, więc się zaniepokoiłam i dziś zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywnie, ale okresu dalej nie widać nie wiem czy lecieć do ginekologa czy jeszcze poczekać mój narzeczony wyjechał na 2 tygodnie i nawet nie mam z kim o tym pogadać może nie mam okresu bo ostatnio mam dosyc duzo stresu w pracy co myslicie?
  • mam prawie 19 lat, stałego partnera, mieszkam w małym mieście, ostatnio zastanawiam się poważnie nad braniem tabletek...(prezerwatywa raczej nie ufam, spirala odpada, globulki sa straszne =( )miesiączki mam z reguły reguralne 28-30 dni, ale jestem bardzo podatną osobą na stres. pierwsza wizyte mam u ginekologa za soba, ale było to jakieś półtora roku temu, a nie moge już tam iść bo był to gin dla niepełnoletnich. mam kilka pytań: 1) czy moja poradnia jeżeli jest w niej gin może mi ...
  • Może przesadzam ale zaczynam sie denerwować... No więc!!! Zażywam pigułki regularnie zdarzały się conajwyżej dwugodzinne przerwy... Stosunki były przerywane wobec czego nie było możliwości dostania się spermy do środka... Dostałam normalnie miesiączke, potem przez kolejny miesiąz zażywania tabletek nie było stosunkow...Skończyłam opakowanie i nie pojawił się okres... Potwornie boli mnie podbrzusze coś jakbym miała jednak ten okres dostać a tu nic... Na opakowaniu logestu było iż k...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się