stres

(20 wyników)
  • stres(7)

witajcie mam taki wstydliwy temat, jestem 2 tygodnie po poronieniu, i nie mogę poradzić sobie ze stresem dziennie rano mam biegunkę.niewiem jak sobie z tym poradzić brałam już węgiel i inne leki to ustaje ale jak przestanę to znów się pojawia.Mam także problemy ze spaniem i to moze jest też powodem tego całego zdenerwowania.Jestem teraz sama mąż wyjechał na szkolenie.prosze powiedzcie czy ktoś miał coś takiego jak ja.
  • Coś o stresie i prolaktynie (dla mnie to synonim ;-)) Zespół pod kierunkiem Pablo Nepomnaschy'ego z Uniwersytetu Stanu Michigan w Ann Arbor przez 12 miesięcy prowadził badania w grupie 61 kobiet - mieszkanek jednej z gwatemalskich wiosek. Pacjentki wybrano spośród 1159 kobiet na postawie pięciu kryteriów: kobiety nie mogły być w ciąży w momencie rozpoczęcia badań, musiały mieszkać z mężem, urodzić przynajmniej jedno dziecko, ale ostatni poród mógł mieć miejsce minimum pół roku w...
  • Czy stres w ciąży ( początkowej) może mieć aż takie wielki wpływ na poronienie??? Bo tak było u mnie . jak zaszłam w ciążę to napoczątku ogromna radość ale za chwile strach... ktory zamieniał sie w lament i płacz z obawy o to czy wszystko będzie dobrze bo w końcu pierwsza ciążę poroniłam? Miałam okropne sny że plamie, rano budziłam sie i cały dzień płakałam, potem zaczął boleć jajnik i znów lament czy aby to nie jest ciąża pozamaciczna i tak właśnie uświadamiam sobie że to ja p...
  • cześć niedawno poroniłam w 15 tygodniu podejżewam że prolaktyna sie podniosła ponieważ byłam w stresie a rok temu leczyłam się na zbyt wusoki poziom tego hormonu.czy któraś była w podobnej sytuacji proszę poradzcie co robic i jak się ustrzec podobnej sytuacji i czy to mógł być jeden powód dlaczego straciłam dziecko . pozdrawiam i ściskam
  • No niestety najprawdopodobniej będę mieć drugi zabieg bo lekarze niedokładnie wykonali pierwszy (11.03) byłam dziś u mojego lekarza. Przepisał mi leki, żeby farmakologicznie oczyścić macicę, mam odczekać na tych lekach tydzień, ale on się obawia, że będzie nieunikniony zabieg. Nie chce tego stresu, proszę trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. Będzie mi raźniej.
  • Tak bardzo bym sie chciala zaczac starac o kolejna ciaze, wlasnie mi minely trzy miesiace, ale problem w tym ze ciagle choruje. Podejrzewam troche ze przyczyna mojego poronienia byly 3 przeziebienia. Teraz od poronienia juz trzeci raz jestem chora, najpierw mialam dwa przeziebienia a teraz przechodze zatrucie pokarmowe z goraczka. Martwie sie czy w takim wypadku jestem wystarczajaco silna zeby podjac starania, zeby sytuacja sie nie powtorzyla. Biore witaminy, dbam o siebie o to co j...
  • Wiem, że wszystkie z nas szukają odpowiedzi na pytanie DLACZEGO. W większości przypadków wynik badania histopatologicznego tej odpowiedzi nie daje. Lekarze też nie wiedzą, zbywają tylko słowami "czasem tak się zdarza", "natura sama wie najlepiej", "następnym razem się uda". Ale ja mam swoją teorię, którą nic niewyjaśniający wynik badania histopatologicznego ("ciąża obumarła", "fragmenty doczesnej i kosmków") oraz świetnie wyniki badań robione w ciąży w moim odczuciu tylko potwierd...
  • Na początku lipca mialam zabieg i podaną nazkozę(podejrzewam że jak my wszystkie).Potem zaczęły wypadać mi wlosy.Czy to może być wina narkozy?kiedyś słyszałam takie opinie ale nie wiem czy to pradwa.Co z tym zrobić?biorę witaminy ale nie pomagają.Czy powinnam się skontaktować z gin? Karina
  • Staramy sie od kwietnia i nic. Pani gin. powiedziała mi żebym schudła, a ja zajadam stres. Im większy stres tym wiecej jem, im wiecej jem tym mniejsze szanse na poczęcie dziecka. Miesiąc temu straciłam pracę, teraz pracuje na umowę zlecenie tylko do końca roku. Ciągły stres, jak ja sie mam odchudzić. Tak bardzo bym chciała mieć dziecko. Czy któraś z was też tak ma?
  • Witajcie Mam takie pytanie.... od dwóch miesięcy staramy się o dziecko. I od kiedy zaczęliśmy się starać to zaczęłam mieć problemy z regularnością miesiączek tz. pierwszą dostałam po 22 dniach a teraz drugą po 19 dniach. Zawsze miałam miesiączki punktualnie po 26 - 28 dniach. Przyszło mi na myśl że to może poronienia samoistne.....czy tak może być? Nigdy nie brałam żadnych tabletek więc to nie może być związane z ich odstawieniem czy coś takiego.... Bardzo proszę o informację. Z góry dziękuj...
  • Czy opryszczka może być jednym z powodów poronienia??Może macie sposób na bezpowrotne pozbycie się wirusa opryszczki(u mnie na ustach, tylko wiatr zawieje i już mi wyskakuje)czyli na wyleczenie tego świństwa.dzięki
  • Witajcie poraz kolejny. Miesiąc temu poroniłam w 10 tygodniu ciązy. Niby wszystko było ok, a jednak ciąża obumarla. Pojwiło sie setki pytań. Z wyniku histo-pat oczywiscie niewiele wynika chociaz lekaz wytlumaczył mi ze odkleila sie kosmówka, ze to w sumie jest dobry wynik dla mnie. Dreczy mnie tylko jedno. Bardzo czekalam to to dziecko, gdy sie dowiedzialam ze jestem w ciązy byłam przeszczesliwa a mimo to psychicznie bardzo źle ją znosiłam. Chciało mi sie wiecznie płakac, wwszyc...
  • Nie wiesz może gdzie w Lublinie można zrobić w jednym miejscu wszystkie badania nasiena? chodzi mi o ogólne + posiew + antybiogrm. z tego co czytam wnecie to w Luxmedzie i Ovum robią tylko gólne a Centermed robi ylko posiew... przynajmniej tak jest na stronach. a to 2 razy stres:-(
  • Mam 26 lat w 2005 roku w lutym poroniłam i od tego czasu nie mogę zajść w ciążę. Miałam robione badania i okazało się że mam za wysoki poziom progesteronu więc biorę bromergon 0,5 tabletki na noc. Mój mąż miał badania i u niego wszystko jest ok. Dlaczego nadal nie mamy dzieci? Może ma lub miała któraś z was podobny problem i może mi udzielić kilku rad lub polecić jakiś skuteczny sposób leczenia. W tym roku w lipcu miałam robione HSG ale nie miałam żadnych zrostów . Czekam na ra...
  • Wiem, że przesadzam, ale bardzo boję się stanu zapalnego, komplikacji po zabiegu, bezpłodości. Jestem w 2 tyg po zabiegu. Wieczorami mam lekko podwyższoną temperaturę, 36.9 (wiem, to aż śmieszne). Może to przez to, że bez łagodnych środków nasennych i uspokajających nie zasnę, jak tylko przykładam głowę do poduszki spadają myśli, wspomnienia tego usg, zaczynam roztrząsać, dławi mnie w klatce piersiowej. Może to przez nerwy ta temperatura? Kiedy powinnam się niepokoić i dzwonić do lekarza.
  • Dopadają mnie ostatnio straszne doły (choć niby na zewnątrz tak świetnie sobie radzę) pod tytułem, że to co się stało stało się z mojej winy. Wyszukuję rzeczy, które robiłam źle - że się za bardzo denerwowałam jadąc autem, że się za bardzo stresowałam w pracy, że za dużo używam komórki... Nie wiedziałam że jestem w ciąży, a na samym jej początku miałam ostry atak astmy, ale zanim stwierdzili astmę to podejrzewali zapalenie płuc i musiałam zrobić RTG klatki piersiowej. A jeśli właś...
  • temat @ juz byl poruszany, ale ja mam inny problem. Pierwszy okres po poronieniu mialam jak w zegarku po 28 dniach, bolalo bardziej niz zwykle a;e byl, pare dni pozniej mialam wypalana nadzerke i teraz czekam na drugi, ale od 3 dni - nic. Zastanawiam sie czy cykl mam rozregulowany przez poronienie czy przez wypalanie. Nigdy okres mi sie nie spoznial wiecej niz jeden dzien.
  • Kochane Kobietki przegladalam forum i znalazłam tez watek,jestem po dwoch poronieniach,pierwsza w 5 tyg ,druga w 6 tyg.Między jedna a druga mialam roczna przerwe,na odpoczynek dla starganej psychiki.Nie mialam nadziei ze bede kiedykolwiek matka,do tego zblizala sie wielkimi krokami 30-ka.Robilam rozne badania poczawszy od tych podstawowych skonczywszy na genetycznych,wszystkie byly ok.i kiedy to odpuscilam sobie wszelkie mysli skierowane na to aby miec dziecko,okazalo sie ze jest...
  • Witam. Mam 19 lat, regularnie i systematycznie od roku biorę tabletki antykoncepcyjne. Trzy dni temu skończyło mi się kolejne opakowanie i zaczęłam standardowo 7-mio dniową przerwę. Zazwyczaj krwawienie zaczyna mi się po dwóch dniach od odstawienia i nie towarzyszą mu większe bóle. Tym razem było inaczej. Dzisiaj, po 3 dniach, zaczęło się słabe (jak zazwyczaj) krwawienie, ale bardzo bolał mnie brzuch. Podczas kąpieli poczułam w pewnym momencie, że coś ze mnie wypływa. Była to jak...
  • Witam, dzis byłam u lekarza i dostałam zielone światełko.Poroniłam w 8-9 tyg w czerwcu z przyczyn nie znanych. Dzis podczas wizyty lekarz powiedział ze ( oczywiscie jesli sie zgodze) mozna podac mi hormony, jesli zajde w ciaze, aby nie doprowadzic do poronienia. Powiedział ze przyczyna mogło byc np zmiany w hormonach, które powstaja podczas ciazy. Zapytałam czy to moze zaszkodzic dziecku opowiedział ze nie. Co o tym sadzicie?? Dodam tez, iż moja pierwsza ciaża przebiegała bez problemów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się