stres

(43 wyniki)
  • Wiem że już to było ale muszę sie wygadac. Jest mi źle i mam wyrzuty sumienia że zaszkodze dzidzi. Mam ostatnio sporo stresów,strasznie sie z mężem klucimy. Początek ciąży był ok a teraz jestem w 20 tyg i już parę razy miałam nerwy stres płacz itp. Ogólnie jestem raczej z tych żywo reagujacych na sytuację życiowe,staram sie opanować ale czasem sie nie da zwłaszcza jak druga strona nie potrafi odpuścić i widząc moje nerwy brnie dalej w kłótnie. Zawsze kończy sie moim płaczem. Ogólnie siedzę w...
  • Witam Was, chciałam zapytać czy są tutaj mamy które całą ciążę są zestersowane z różnych powodów. Ja właściwie od samego początku mam poważne stresy, z czasem zamiast łagodnieć nabrały tylko na sile. Mam problemy ze spaniem, nerwobóle, ciągle ryczę i mam wszystkiego dosyć. Oczywiście martwię się jak ta cała sytuacja w której sie znalazłam wpłynie na moje dziecko. Myśli mam czarne of course. Mojemu lekarzowi nic nie mówię na temat mojego stanu psyche bo i po co, nie jest w stanie mi pomóc. F...
  • witam.....moje pytanie jest jak WW.....staram sie o dziecko z dobre pół roku....zaczynam sie stresowac od jakeigos czasu ze to tyle trwa....chęć posiadania dziecka staje sie rozczarowaniem co miesiac keidy przychodzi okres.. do ginekologa sie wybieram..ale z sotaniej wizyty dodam ze wszystko bylo ok....takze mam pytanie czy stres i chęci to moze byc przyczyna???!!!....prosze o odp. dzieki!!
  • stres jest jednym z wrogów dla starających się...jak z nim walczycie? nie jest to proste... praca, zycie codzienne no i chęć zajścia... zaczełam biegać... jakei macie propozycje aby nie dać sie stresowi?!
  • Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem związanym z oczekiwaniem na dwie II. Ja nie potrafię się wyluzować (pewnie dlatego nic nie wychodzi), cały czas o tym myślę i jest mi smutno jak się nie udaje.
  • witam po dlugiej przerwie! wczoraj dowiedzialam sie ze bede mamusia!!!!ale niestety nie umiem sie cieszyc.... powod?dwa poronienia...depresja...smutek... zaczynam schizowac ze znowu cos sie dzieje-brzuch mnie pobolewa z krzyzem wlacznie i mam najczarniejsze mysli ze znowu sie nie uda... wiem ze powinnam myslec tylko pozytywnie ale sie nie da!!!!
  • Witam wszystkie dziewczyny ;) Rozpoczynam ten wątek bo do tej pory takiego nie znalazłam. Otóż chciałabym abyście dzieliły się swoimi przeżyciami kiedy czekacie na możliwość zrobienia testu ciążowego. Ja obecnie jestem w takiej sytuacji i muszę powiedzieć, że chyba oszaleje. Bardzo chciałabym zajść w ciąże ale czekanie na czas, w którym test pokaże mi wartość na 100% pewną mnie zabija. Cały czas myślę czy uda nam się tym razem, czy będziemy próbować dalej. Powiem nawet, że robię się bardz...
  • z powodu stresu cykl mi sie nieco rozregulowal a staramy sie o dziecko. zazwyczaj mialam 28-29 dniowe cykle, ostatni okolo 33dni -wiec znaczna roznica. Zastanawiam sie do ktorego dnia zakonczyc intensywne :-) starania? W zeszlym miesiacy owu mialam okolo 25-26 dnia cyklu(pozno).
  • Witam, niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży:))) 8 tydzień:) Raduję sie niesamowicie ale... Właśnie, jest owo "ale" :( Jednego dnia czuję się rewelacyjnie, spokojnie, innego jestem zestresowana, zmartwiona. To drugie wiąże się z czarnymi myślami dotyczącymi różnych wad i chorób dziecka. Pzrede mną podstawowe badania, na jakie skierował mnie lekarz i usg. Nie wiem czy to normalne, ale dobija mnie i męczy takie myślenie; zespół downa, rozszczepienie kręgosłupa... serce mi wali i b...
  • Powiedzcie mi drogie Pani jak sobie z nim radzicie?? czy od razu cieszyłyście się że jesteście w ciąży?? Mnie od samego poczęcia dziecka przesladuje pech. Cały czas się o coś martwie, czyms się przejmuję i to przychodzi samo. To babcia byłą w szpitalu poważnie chora, to nie mam pojęcia jaką będę miaął przyszłoć, czy będzie mnie stać na utrzymanie rodziny, mam wątpliwości co do ojca dziecka ( on się bardzo stara i wiem ze bedzie dobrym ojcem itd) ale mimo tego martwię sie. nawet ni...
  • --------------------------------------------------------------------- ----------- jestem w 30 tc kupilismy niedawno mieszkanie i zaczelo sie pieklo.Sasiadka z dolu wykancza mnie psychicznie:/Nachodzi mnie po nocach,awanturuje sie budzac mojego starszego syna.Powod:wstaję w nocy do ubikacji,chodze bo miewam straszne bole i skurcze nog ktore nie daja mi spac ani lezec:/ Policje mam srednio raz w tyg.oczywiscie interwencje zakonczone fiaskiem bo policja widac rozumie moj s...
  • tak czytalam kiedys, że to, że test wychodzi pozytywnie to nie oznacza, że jet sie w ciąży.Jeszcze nie bylam u lekarza, jutro lece do polski to tam pojde. ostatni okres maialam 31 stycznia, a testy -z moczu/zrobilam tydzien temu/powiedzcie, że jestem w ciązy ;)
  • Witam! Kobitki pocieszcie mnie czy co, bo zaczęłam się mocno stresować. Trochę się przeziębiłam no i lekarce powiedziałam,że jestem w ciąży (8tydz) żeby mi nie wypisywała jakiś leków, no i na zwolnieniu pielęgniarka zapisała ten symbol Zusowski "B"-oczywiście jakoś "zajarzyłam" dopiero w domu, tymczasem zwolnienie wylądowało w kadrach. Mam teraz problem, bo nie chcę,żeby ktoś się dowiedział w pracy że jestem w ciąży-to znaczy uważam,że jeszcze jest za wcześnie na to - czy tajem...
  • Hej dziewczyny,mam pytanko odnośnie testu... Robiłam test w poniedziałek (22dc) i wyszedł negatywny...Następnie zrobiłam w środę,też wyszedł negatywny,ale po 2 godzinach pojawiła się druga kreska...I zrobiłam dziś i druga kreska jest mniej widoczna,ale pojawiła się niemal po 3-4 minutach. Myślicie,że to ciąża? Pozdrawiam :)
  • Kiedys juz opisywalam moja sytuacja z sasiadka Po krotce... od 4 miesiecy nęka mnie i moja rodzine sasiadka ktorej przeszkadza to,ze po 22 splukuje wode w wc,ze chodze,ze otwieram okno,przeszkadza jej to,ze podloga miejscami zaskrzypi,ze kot straci miske...itp itd nasyla na mnie policje ktora jak do tej pory nie stwierdzila zebym zaklocala cisze nocna... gorzej z dzielnicowym ktory bezgranicznie jej wierzy i ma w nosie,ze jestem w ciazy i zdarza mi sie w nocy chodzic jak skur...
  • Jestem w 15 tyg. ciązy. Wczoraj mocno pokłóciłam się z mężem. Wyłam ze 40 minut. Było mi nie dobrze i bolała mnie głowa i jeszcze w dodatku ta kłótnia. Mój mąz stwierdził potem ze dostałam ataku histerii tak to wyglądało podczas kłotni. Boję się zeby nie zaszkodzic tym maluszkowi. Dodam, iz to była incydentalny na razie przypadek
  • Witam, od początku moja ciąża (a to dopiero pocz. 7-go tygodnia) pełna jest stresu i nerwów... Egzaminy, podejrzenie konieczności operacji i Synka (na szczęście wszystko ok), choroba i operacja dziadziusia (teraz jest w szpitalu), niedomówienia i niepotrzebne kłótnie z najbliższymi, łzy, smutek, żal, a to wszystko na przestrzeni niemal 3 tyg (5-6-7 ciąży). Czy jest szansa, że Maleństwo to przetrwa??? USG mam dopiero za 1,5 tyg i teraz jeszcze ciągle się martwię, czy wszystko ok...
  • hej dziewczyny, czy ktoras wie coskolowiek na temat wysokiego poziomu prolaktyny?? czy to prawda ze przyczyna moga byc guzki w przysadce mozgowej?? czy przyczyna moze byc dlugotrwaly stres?? dziekuje za wszystkie informacje. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie.
  • jeste w piatym tygodniu ciaży byłam 4 dni temu u mojego ginekologa potwierdził ciaze, za 4 tyg mam termin na USG i badanie i wtedy wystawi mi zaswiadczenie o ciazy do zakaldu pracy. moje pytanie jest takie czy powinnam isc na L4 jestem grafikiem komputerowym , praca8 godz. przy komputerze, czasami kontakt z oparami farb fleksograficznymi. czy żle zrobilam ze nie wzielam L4 od mojego ginekologa, przeciez poczatek ciazy jest bardzo wazny, czy to moze zaszkodzic mojemu maleństwu? prosze ...
  • Mam takie pytanie: 23.09 bylam u lekarza, powiedzial mi ze widzi pecherzyk i bede miala owulacje. Tak wiec straralismy sie :) Normalnie jak mam owulacje to boli mnie jajnik ,jednak tym razem nic. No i wlasnie dzisaj ( przeszlo tydzien po) boli mnie tak jak na jajeczkowanie. Czy to mozliwe zeby sie az tak przesunela skoro lekarz ja stwierdzil ? Dodam ze cykle mam raczej regularne. Z gory dziekuje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się