Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      stres

stres

(10 wyników)
    • Mam problem z warstewka tłuszczu na brzuchu,generalnie jestem szczupla,tylko ten brzuszek...zwalaczam go aerobami i treningiem na miesnie brzucha, jednak od pewnego czasu jestem pod wplywem silnego stresu,niestety, sporo schudlam,nogi,rece,klatka pier,tylek-wyraznie chudsze,a na brzuchu o dziwo wiecej tłuszczu niz bylo!!duzo wiecej!Moje pytanie jest takie:czy stres,hormony z nim zwiazane maja wplyw na gromadzenie sie tkanki tłuszczowej w pewnych miejscach??(zaznaczam ze nie jest t...
    • Zawsze sie nad tym zastanawialam i teraz mi tak przyszlo do glowy,ze w sumie to nie wiem jak to sie odbywa ;-) Przy sporym stresie automatycznie chudne, zreszta zapewne nie tylko ja..Jak to sie dzieje? Jestem strasznie ciekawa, co warunkuje spadek wagi? zwieksza sie metabolizm? i co tak naprawde zrzucamy? ciekawe, moze ktos bedzie wiedzial ;)) pozdr.;-)))))
    • Witajcie dzis po raz drugi oblalam test sprawnosci fizycznej w ramach rekrutacji do Policji,moze nie byloby w tym nic dziwnego,ze czynnie uprawiam sport od lat - instruktor windsurfingu,jazda na rowerze,codzienna silownia,areobik itd.Moge przez godzine biec w szybkim tempie na biezni,wykonywac cwiczenia areobowe z dosc duzym obciazeniem jak na kobiete nie majac przy tym zadnej zadyszki tylko normalne zmeczenie.Nie mam nadwagi,jestem szczupla,sprawna.A tutaj? niby wszystko ok,p...
    • Mój 40 letni mąż zapragnał nabrać masy mięsniowej. Całe życie był bardzo szczupły i mało wazył ( geny- jego ojciec też tak ma). Jakies 3 miesiące temu kupił w sklepie z odżywkami dla kultyrystów/sportowców w centrum handlowym jakies specyfiki. Zapewnił mnie,że wszystko jest pod kontrolą teraz będzie biegał i trenował i zapewne niedługo zobaczę w nim superkulturystę. I teraz jest dramat. Oprócz nieregularnych ( 2,3 razy w tygodniu po 10-30 minut biegania z psem) nic nie ćwic...
    • mam zbyt wysoki poziom cholesterolu (ciut ponad 200) mimo b. zdrowej diety! nadwagi tez nie mam, wrecz lekka niedowage. jem mnostwo warzyw, oliwe z oliwek, ryby, codziennie platki owsiane z zarodkami przenicy, czesto mielone siemie lniane, no co ja jeszcze moge zrobic??!!! obilo mi sie o uszy ze stres ma wplyw na poziom cholesterolu. CZY TO PRAWDA?
    • na uniwerku robilismy badania o kortyzolu i czy jego poziom koreluje z narmiernym odkladaniem tluszczu w obrebie talii. Wzielam udzial i mi wyszlo cos niezwyczajnego. badanie bylo robione rano na czczo pzry urzyciu OCs , takie tampony musialam ssac w odstepach czsowych. I mi wyszlo 1 raz-17 nmol/l po 20 min-19 nmol/l po 45 min -21nmol/l badanie bylo robione o 10am. Z tego co wiem to poziom kortyzolu jest najwyzszy rano 7-8am i po przebudzeniu maleje, a u mnie jego poziom sie p...
    • Wiadomo że musi być dieta i ćwiczenia... Tyle razy już probowałam i zawsze efekt jojo. Od czego zacząć??? Co robić??? Pomóżcie proszę....
    • Ile razy w tygodniu ćwiczyć i czy trzeba trez robic przerwy na regenerację mięśni?? Bo plan mam taki: wtorek PBU(posladki,brzuch,uda), czwartek body shape, piatek lub sobota aeroby na silowni.Czy moge wykonywac aeroby jeszcze w poniedzialek, albo poniedzialek i srode(jak dam rade)?? A co do samych aerobów. Czytam forum i piszecie,ze pedalujecie 40 minut.Ja juz po 2min mam kryzys, potem srednio co minute i wytrzymuje 10 minut;))na jednym urzadzeniu,bo mnie to nudzi i potem brak mi juz mobi...
    • Hey czuje sie oslabiony gwaltownym rzuceniem palenia;) mam nadzieje ze teraz wytrzymam, udalo mi sie w listopadzie 3 tyg. bylo super psychicznie ale stres gwaltowny wymusil powrot. Ale raczej o wage i metabolizm mi chodzi. Teraz tez postanowilem wzmocnic regularnosc fitu, myslec o dietcie, pic wode i gleboko oddychac (to taki sposob zamiast fajki - 4 glebokie wdechy). Znacie pewnie to uczucie kiedy czlowiek czuje sie super gdy wie ze je dla siebie optymalnie, zero klopotow zdrowo...
    • mam pytanie... starałam sie kontrolować ilość kalorii, mało tłuszczu - nic smażonego - ciemne pieczywo, sporo warzyw i nabiału, ryby białe mięsiwo, mało węgli... sporo ćwiczyłam... głównie rower i pilates, ABS... ostatnio jednak - z powodu - przejściowych kłopotów zdrowotnych, plus sporo stresu w pracy...a wiec co za tym idzie po ograniczeniu ruchu - do 40 minut marszu ziennie... przytyłam jakies 2 - 3 kg w ciągu niecałego miesiąca - wiec za szybko i za dużo... przyznam bez bicia - z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się