stres

(16 wyników)
  • Mój 5-letni synek na stres reaguje częstym sikaniem.Wyniki moczu,posiew ok,nic nie ma.Pediatra zalecił hydroxyzinum,pomaga.Chciałabym ,aby wypowiedziały się osoby,które też borykają sie z tym problemem.Jak długo dzieci piją ten syrop,wiem że każdy przypadek rozpatrywać trzeba indywidualnie,ale jednak doświadczenia innych mam są bezcenne.Również prosiłabym o wypowiedź eksperta,bo spotkałam się z różnymi opiniami lekarzy,jeden kazał podawać syrop przez miesiąc 3xdzienne 5ml,inny nawet do pół ro...
  • Witam.Synek ma 2,5latka.Od 2 mies chodzi do żłobka.Rano jest straszny płacz,nie da sie ubrac,ucieka.W złobku podobno do tej pory siedzial przez 8godz i tylko obserwowal i od niedawna dopiero sie włacza do zabawy.W domu tez zaczął sie buntowac i duzo spraw chce wymusic.Kierowniczka złobka mi powiedziała jakis czas temu,ze on jest bardzo rozpieszczony.Tylko,ze takie zachowanie zaczęło sie od momentu złobka.Wiec mysle,ze to stres połączony z buntem dwulatka. Dzis byłam na rozmowie u...
  • Witam was, może ktoś mi doradzi co może być przyczyną zdrowego ( przynajmniej w tej chwili) czterolatka. Kiedy jest podziębiony, to wiadomo - zdarza mu się, nie wiem co może być przyczyną, miał kilkakrotnie robione badanie moczu, ponieważ kilka miesięcy temu miał e.coli, ale obyło się nawet bez antybiotyku... w tej chwili jest ok, badanie w porządku, na usg też nic nie wyszło, wszystko w normie. nie wiem, może po prostu nie wytrzymuje całej nocy? Niestety nie chce wstawać w nocy, kiedy...
  • Panie Doktorze,mój synek ma 3,5 roku i od 1,5 miesiąca robi małe kupki w majteczki, wcześniej bardzo ładnie się załatwiał do nocniczka. Kupki wyglądają normalnie, nie ma zatwardzenia itp. Zdarzają się kilka razy dziennie i niemal codziennie. Wiem że on zdaje sobie sprawę z tego co robi, ale nie wiem dlaczego nie chce oznajmić mi swoich potrzeb. Czy to może być wynikiem stresu??? jest ostatnio jakiś taki smutniejszy i nerwowy czy to może mieć jakiś związek? co z tym zrobić? nie chcę już ...
  • Mam pytanie bo już sama nie wiem czy mam sie matwić i czy aby nie przesadzam.moją córka-5 lat często skarży sie na bóle brzucha, nie ma żadnych innych objawów, te bóle też są takie dziwne, bo ona nie płacze, nie leży tylko tak soboe powie "boli mnie brzuszek" i za chwile zapomina o całej sprawie aż do nastepnego razu.Nie ma biegunek, nie wymiotuje, mało je, ale zawsze była niejadkiem.ma 113 cm i waży 17 kg więc chyba wszystko w normie.Robaków nie ma, mocz też ok.I nie wiem czy szukać dalej pr...
  • Czy to jest mozliwe, że dziecko w czasie fluoryzacji zaczyna boleć głowa? To już drugi raz. Pierwszy raz to pomyslałam,że jakis zbieg okoliczności ale jak to sie powtórzyło to pomyslałam że cos w tym musi być. Może jakas alergia?......
  • Synek 5lat od około 3miesięcy ma bóle brzucha w okolicach pępka. Miał robione usg, morfologie,mocz,badanie kału i nic. Wszystkie wyniki dobre a pediatra twierdzi że może to stres. Mnie jednak cały czas nie daje to spokoju. Bóle brzuszka pojawiają się i przed jedzeniem ale zazwyczaj w czasie albo po. Zdarza się nawet że wstaje rano i nie chce jeść bo już boli go brzuszek.Ostatnio ma zaparcia. Brzuszek jest często nabrzmiały. Jakie mogę jeszcze zrobić badania? Wiem gastrolog, ale termin m...
  • Witam serdecznie!mój synek 6 latek bardzo często oddaje mocz.W ciągu dnia potrafi 30 razy ganiać do łazienki.Dosłownie co 20 minut. Zrobiłam mu prywatnie badania na posiew i badanie ogólne moczu, które są dobre. Poczekam na posiew, ale bardzo się martwię. Trwa to od 5 miesięcy, na początku myślałam,że to przez leki, często choruje. W marcu przeszedł mononukleozę i krztusiec a w maju wykryto anemię. Bierze ferrum i dodatkowo claritine przepisane przez alergologa. Nie wiem co moiże być p...
  • Mam mały problem z dwuletnią córeczką. Od zeszłego tygodnia jest mocno "nieswoja". W środę zaczęła pokazywać na brzuszek, straciła apetyt a po wieczornym mleku zwymiotowała. Następnego dnia niby powolutku wracała do siebie ale jakaś taka rozdrażniona była, gorzej spała. W piątek poszliśmy na wizytę do pediatry ale w sumie pani doktor nie zauważyła niczego niepokojącego. Kazała zrobić mocz na bakterie i kał na grzybki. Podejrzewała grzybki bo mała ma nieco wysuszoną skórę i brak apetytu ...
  • Dziewczyny pomozcie bo wysiadam. Moja 2 letnia corcia dostaje Ceclor ( w smaku truskawkowe) za nami 6 dawek (jedna rano i jedna wieczorem). Pierwsze 2 poszly super! Przy nastepnych bylo juz trocche gorzej ale w koncu wziela, choc ja przy tym napinalo :( Dzis rano byla histeria, oboje z mezem nie moglismy sobie poradzic. W koncu po glosnym placzu z zanoszeniem sie, kiedy w koncu udalo mi sie ja uspokoic, wziela ale o malo sie przy tym nie porzygala. Przed nami jeszcze 8 podan :(....
  • Witam serdecznie! Moja 18 miesięczna córeczka od kilku dni pare razy w ciągu dnia mocno zaciska (mruży) oczka. Zastanawiam się czym to może być spowodowane? czy mogą to być probley z oczkami? do tej pory nie zauwazylam u niej jakichkolwiek problemow ze wzrokiem. Czy moze to byc oznaka bolu główki? jak rozpoznac ze dziecko boli głowka? Natalka jest ostatnio dość marudna i nerwowa...ale może to mieć związek ze stresem, który na pewno meczy ja w zwiazku z pojawieniem sie drugiego d...
  • strasznie brzmi wiem,moj syn ma 3,5 roku od ponad roku mecza go zaparcia nawykowe,raz jak miał 2 lata zabolalo i od tej pory masakra zaciskanie dupki i robienie wszytskiego zeby jej nie zrobic,czopki lewatywy nagradzanie zmuszanie wszystko przerobilismy,ze skutkiem takim ze kupa standardowo raz na tydzien miekka bez problemów,czasem nawet co 2 dni,no i przytrafila nam sie infekcja wirusowa,tydzien czasu nic nie jadł tylko pił,2 tydzien zupełany brak apetytu cos tam skubnął, pił,...
  • Witam Moja 2 letnia córeczka od jakiegoś czasu w nocy czasami zgrzyta ząbkami, teściowa mnie troczę nastraszyła że to mogą być owsiki. Żadnych innych objawów nie zaobserwowałam. W nocy śpi nie budzi się w ogóle tylko po paru godzinach spokojnego snu zaczyna się wiercić ale potem już śpi spokojnie. Nie drapie się w tamtych okolicach, chociaż jakiś czas temu trochę się łapała za tyłeczek i zachowywała się jakby ją bolało, ale to było ze 3 razy i to w tym samym dniu i ostatnio tak jakb...
  • Panie doktorze, ostatnio byłam z moją córką na bilansie czterolatka i tam zdiagnozowano jej sklejanie się warg sromowych. Skierowano nas na zabieg do CZD. Czy może Pan wie na czym polega taki zabieg, przy jakim jest znieczuleniu, czy trzeba zostawać w szpitalu, czy długo się goi, czy jest bolesny? Będę wdzięczna za odpowiedź.
  • Witam! Moja córeczka w nocy strasznie zgrzyta zębami, robiłam jej badania nie ma żadnych robaków, słyszałam, że to może być na tle nerwowym? Co robić?
  • Za chwilę zwariuję! Odkryliśmy u naszej 5cio letniej Córki mały prawie łysy placek na głowie. Piszę prawie łysy, bo pojedyncze włosy z niego wystają, ale prześwit jest duży. Nie wiem skąd to, ma długie gęste włosy, niby jej nie wypadają, bo na szczotce, ani na poduszce nie widzę - na poduszce znalazłam jednego włosa, na szczotce po uczesaniu całej głowy ledwie kilka. Czy to możliwe, że garstkę włosów wyrwał Jej brat? Córka mówi, że tak było, ale sie strasznie boję, że to coś gor...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się