stres

(21 wyników)
  • Moja Jasica bardzo linieje ostatnio. To "zwykłe" linienie, takie chyba na wiosnę. Jednak gdy jest narażona na większy stres (co staram sie ograniczać do minimum) to sierść wypada jej garściami. Byłyśmy u weta ostatnio, czekaliśmy trochę w kolejce, miałam ją na kolanach, głaskałam, mówiłam do niej i... cała byłam w sierści. Po prostu się z niej sypało. Czy to normalne? Dodam, że mój drugi Kociak, Wrotek, spał w poczekalni mojemu facetowi na rękach prawie. :) Bystrzacha.
  • Witam, mam problem z papużką falistą. Mam dwie od ponad roku. Teraz kupiłam im dużą klatkę. Jedna papuga jest zachwycona nowym domem, a druga stała sie apatyczna i mało ruchliwa. Siedzi nastroszona, zarzuca łepek do tyłu i wtula się w piórka. Ciągle przysypia. To trwa już ok tygodnia. Niby się rusza - zlatuje do karmników, ale coś jej dolega. Czy coś robić czy przeczekać???
  • problem jest z gatunku psioludzkich, no ale do rzeczy - znajoma dziewięciomiesięczna kokerspanielka jest bojaźliwa z natury, a w tym samym bloku mieszka młody pies, wyprowadzany przez swego pana ze dwa razy na dobę na parę minut, poza tym zwierzak tkwi sam w domu. i jak wreszcie wyjdzie rzuca się jak oszalały na każdego psa w pobliżu, co w jego rozumieniu jest zdaje się zaproszeniem do zabawy, ale wspomniana spanielka tego niestety nie rozumie, za to każde takie spotkanie ciężko przeżyw...
  • Mam wielki problem z moja suka , przerazliwie boi sie strzalow petard itp. nawet gdy w domu jest i na dworzu gdzies cos wystrzeli ma juz stres, a jak zdazy sie jej to kiedy jest na spacerze to strasznie panikuje -trzesie sie, serce jej wali i ucieka .Boje sie co bedzie w okolicach sylwestra -boje sie ze jeszcze zawalu dostanie albo cos.. co mogfe na to poradzic, czy sa jakies srodki uspokajajcace dla psow -podalbym jej w sylwestra kiedy bedzie najgorzej. prosze o rade.
  • Od pół roku mój 5-letni kocur zaczął poza kuwetą oddawać mocz. Nie jest to raczej znaczenie terenu, ponieważ nie pryska moczem. Sikak zaczął w przedpokoju na nasze buty, później doszła nasza sypialnia. Oddaje mocz najczęsciej na ubrania, na fotel, raz otworzył szafę łapką i tam załatwił swoją potrzebę. Jest to bardzo uciążliwe-kto ma kota ten wie jak ten "problem" śmierdzi. Nic nie zmieniło się w naszym domu, nie mieliśmy przeprowadzek, remontu, żyjemy tak jak zawsze. Nie zmieni...
  • Jakie są przyczyny ? Czy się go leczy? Kotka ma rok i 8 miesięcy, od 7 miesięcy jest kotką niewychodzącą. Je mięso wolowe, gotowaną rybę, raz na jakiś czas wątróbkę i ma stały dostęp do Royala indoor27. Pieerwszy raz zauważyłam lupież we wrześniu i będąc w lecznicy (bez kotki) zapytałam o to weterynarza i on polecił mi krople (kwasy tłuszczowe) OFE olie (czy coś w tym rodzaju), które dodaję 10 kropli raz na dzień do mleka, chętnie przez kotkę pitego. Zastanawiam się, czy może to ...
  • Wiem, że to juz było omawiane wielokrotnie, ale cholera mnie bierze, jak syn moich sąsiadów, gnojek jeden, na ogrodzie puszcza petardy. Zaczął w tę niedzielę. Pies był w domu, a mimo to: zwymiotował kolację, wskoczył na łóżko (czego zazwyczaj nie robi, bo ma za ciężki tyłek i jest za leniwy) i trząsł się jak w delirium. Paszczę miał rozdziawioną i ciekła mu ślina. Nie pomogły przytulania i spokojne przemawianie - był w ciężkim szoku. Nie mam już słów - zwymyślałam gówniarza wiązką ...
  • ...wczoraj ją przywiozłam od poprzednich właścicieli. Schowała sie za łóżko, dziś już powoli wychodzi, teraz siedzi na oknie. Tyle że nie je (czym sie mniej martwię) i co gorsza nie pije... Niczym nie mogę jej skusić, wokół niej stoja 3 miski z wodą i jedna z mlekiem i nic;( Jak długo kotka tak przeżyje? Wieźć ją już do lekarza? Ale to kolejny stres:(((
  • ile razy dziennie powinien jesc ( i co za tym dzie wyprozniac sie) roczny pies? pies jest duzy (owczarek holenderski), wazy 26 kg od soboty czesto ma biegunke, dwa razy zrobil w domu. wychodzimy z nim 4 do 4 razy dziennie. czy mozliwe, ze taki "psi stres" (wzielam go w sobote ze schroniska) moze trwac tak dlugo? dodam, ze nie przejawia zadnych innych symptomow choroby; jest wesoly, bardzo zwawy, chetnie sie bawi i baraszkuje. obawiam sie, ze jesli tak dalej bedzie, bedzie musial po...
  • problem(5)

Mam proble z moim 4letnim kotem. Otórz ostatnio zaczął odawać stolec poza obrębem kuwety, wczoraj właśnie miała miejsce tragednia w przed pokoju, dwa tygodnie temu - na schodach, i jeszcze 2razy wsylwestra i nowy rok(wtedy zrzuciliśmy to na kanwę stresu). Pikuś ma kuwete, rzadko jednak z niej korzysta ponieważ jest kotem wychodzącym(jednak wie do czego służy-do 1 roku życia korzystał z niej, bo nie chciał wychodzić z domu), jeszcze nie jest kastrowany ,nigdy wcześniej nie mieliśmy prob...
  • mam dwa pytania czy to możliwe że jamnik ze stresu dostaje łupieżu? jeśli tak to co na to poradzić. a drugie pytanie, to dlaczego prawie dwuletni jamnik nadal zachwouje sie jak szczeniak i sika w domu?
  • dlaczego pies gryzie i liże przednie lapki???
  • moja znajoma wyjechala na 3 tygodniowe wakacje i zostawila mi pod opieka swoje dwie wysterylizowane kotki, ktore btw sa corkami mojej kocicy. obie okropnie linieją. jedna jest czarna dlugowlosa - u niej problem jest troszke mniejszy, ale i tak doslownie widac na jej grzbiecie wychodzace wlosy, kiedy dzis ja postanowilam wyczesac, to wlosie wychodzilo doslownie garsciami, do tego przy czesaniu pojawil sie lupiez (bardzo lubi czesanie). balam sie ja czesac dalej bo by chyba polowa futra j...
  • Dzis rano o 10 nasza koteczka zostala wysterylizowana!czy macie jakies wskazowki jak z nia postepowac?wiem ze ma dizs nic nie jesc.. A czy moze juz tak po 20 cos zjesc? na jutro wzielam wolne zeby sie nia opiekowac!jeszcze jej nie widzialam, bo mama z nia poszla na operacje i boje sie jak sie bedzie czula!dzis rano byla zdenerwowana bo od wczoraj wieczorem nic nie jadla!Do tego ostatnio jej skacze skora (boje sie ze ma tzw. syndrom falujacej skory).. NIe wiem czy to zwiazane z tym ataki...
  • może tu ktoś by mi mógł odpowiedzieć... mam kota - 7 lat. nigdy nie chorowal, zawsze wszystko bylo ok. Ostatnio przybyl do nas nowy kot. 2 miesieczny. brudny ect, bo z podworka. ale odrazu zostal odrobaczony odpchlony wyleczony. Po tygodniu od przyjscia do nas stary kocur zaczal kaszlec. nienajlepiej z nim bylo odrazu trafil do weta. Tam dostal antybiotyk jakis w zastrzykach, lakcid i jakies syropy. Skonczyl sie antybiotyk(5dni) nie minely 3 dni a kot znow to samo. No to poszlam ...
  • Pytam,dlaczego mało wylewna kotka dla domownikow mruczy u weterynarza? i ociera się jak szalona o obce osoby a o nas nie?Zwłaszcza to mruczenie mnie irytuje;-)bo po niemowlęctwie nie mruczy wcale,na pieszczoty reaguje drapaniem-jestem zazdrosna;-).Atak naprawdęto co-znaczy teren?rozsiewa feromony?jest po sterylce....
  • Suczka, 13-letnia, zostala zakwalifikowana do operacji usuniecia guzow sutka, ale trzeba poczekac, bo narazie ma mleko w sutkach, po ciazy urojonej. Jest tylko jeszcze jeden problem. Pojawil sie maly guzek po drugiej stronie. Czy to prawda, ze nie mozna usuwac guzow z obu stron od razu, tylko druga strone operuje sie dopiero po pol roku? Bardzo prosze o odpowiedz Pozdrawiam Dorota
  • Witam,moja sunia ma non stop infekcje gornych drog oddechowych,a szczegolnie angine,nie wiemy co robic.Za kazdym razem idziemy z nia do weterynarza,ale konczy sie zawsze na tym samym,ze dostaje antybiotyk,a za 2 miesiace jest to samo i tak w kolko.Rece juz opadaja.Nie wiemy co robic,szukamy dobrego weterynarza.Najgorsze jest to ze chcielismy ja wysterylizowac w przyszlym tygodniu,bo w lipcu juz ma dostac cieczke,a potem pewnie znowu ciaze urojona.Ale skoro jest znowu chora to pewn...
  • dziś rano zauwazyłam że psiura leży sobie wyciągnięta na dywanie, wyglądała na zrelaksowaną i drżała. Przez około 15 sekund drżała, tak jakby było jej zimno, następnie przestawała tez na około 15 sekund i zaczynała jeszcze raz. Martwi mnie to. Co to mogło być?
  • Zauważyłam, że mojej kilkuletniej kotce całkowicie wyłysiał ten odcinek brzucha, który można by określić "od pasa w dół". Straciła tam całe futerko, ale nie jest to jakieś nieregularne, plackowate wyłysienie, tylko bardzo symetryczne pole. Wygląda to tak, jakby ktoś wygolił futerko. Odsłoniły się 2 sutki, które wyglądają normalnie. W ogóle nie ma krost, zaczerwienienia czy innych objawów. Skóra jest gładziutka, tyle że pokryta milimetrowym puszkiem, całkiem bez futerka. Co to może...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się