stres

(10 wyników)
  • Drogie mamy czy to możliwe że stres np. związany z ząbkowaniem u dziecka, może nasilić objawy alergii? Właśnie to zasugerował mi alergolog-szlag mnie już trafia jak widzę nowe plamy na policzkach moje córeczki!!!
  • Mam prośbę czy mogłabyś spojrzeć na historie mojej córki i może twoje "świeże spojrzenie" na sprawę zauważy coś czego ja nie dostrzegam. Córka ma problemy ze snem od urodzenia. Prześpi się trochę w pierwszej głebszej fazie snu a potem kręci, pojękuje, teraz (ma 2 latka) siada, często krzyczy. Po urodzeniu dostawała antybiotyk (agumentin) przez 12 dni bo wychodował sie paciorkowiec.Lekarze najpierw zrzucali wszystko na kolki, późnie ząbki itd.Mi to nie dawało spokoju i za rada ko...
  • Witam Wszystkich. Spotkałam się z opinią lekarza, który stwierdził, ze kupno zwierząt dla alergika - 10 lat może pomóc w leczeniu. Astma i alergia może być na tle nerwów - rozwód rodziców w wieku dziecka 4 lata. Napiszcie o swoich przeżyciach, doświadczeniach. Uściski. Kasia dawna kasiajulia, katrinaw na forum samodzielna mama
  • moja córeczka ma prawie pół roku a waży tylko 6800. Do końca 3-go m-ca było ok, bo przybywała ponag kilogram miesięcznie. W 4 m-cu tylko 0,27 kg, w 5 nieco lepiej bo 0,5 kg. Martwię się co moze być przyczyną? Karmię piersią. Do niedawna malutka ulewała, potem rosły jej ząbki (ma 2), ma lekkie objawy alerii (na policzkach), ja jestem na diecie hypo. Czy moze któraś z Was też ma taki problem? Napiszcie proszę bo chyba oszaleję ze stresu....
  • Podaje jeszcze raz link do watku z opisem ndowson: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=13276929 i do drugiego watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=13242264&a=13300388 z informacja o mozliwosci zorganizowania takiej sesji: 'Spotkania sa codziennie przez 6 dni. Grupa sie sama umawia z prowadzacym o ktorej godzinie. Centrum jest na ursynowie, przy Galerii Ursynow przy KENie. Bez dzieci, spotkanie trwa godzine. Caly proces polega na kilku cwiczeniach (ciezkosc, rytm ...
  • dzis w nocy Jeremi cichutko zgrzytal zebami - od czego to moze byc? czyzby zalapal jakiegos robala? czy moga byc nie-robale powody? dzieki.
  • dawno mnie tu nie bylo. Julii azs przeszlo jak reka odjal, pokarmowka niestety nie, ale dzieki wam mam super ustawiona diete, chce wam napisac jak to sie stalo, a jest kilka mozliwosci: 1,ojciec Julii wyprowadzil sie z domu (myslalam ze moze Julia ma azs dlatego ze atmosfera byla nerwowa no ale nie byla nerwowa przeciez od jej urodzenia a objawy azs byly, a moze dlatego ze on pracowal pod ziemia i przynosil jakies pyly albo grzyby? a spalismy wszyscy w jednym lozku 2.skonczylo mi...
  • Pisałam juz kilkakrotnie, że mój syn drapie się po główce - innych objawów alergii brak. Ostatnio poszłam tropem drożdży - może to na nie jest uczulony? od kilku dni nie jem niczego z drożdżami, ale ciągle się drapie, poczekam jeszcze. Ale dziś znajoma powiedziała, że jej synek też się drapał po główce (nie jest alergikiem), dokładnie jak Jacuś, tzn, w takich samych sytuacjach - szczególnie kiedy ogólnie pogarszał mu się humor, marudził, był zdenerwowany, w nocy też kręcił się, m...
  • moje dziecko zaczyna miec brzydkie paznokcie u stop, zaczynaja sie robic wklesle, pekaja. CZesto tez ma problemy ze skorkami wokol paznokci u rak. jest blada (chociaz lekarz uwaza, ze taka ma karnacje), ma cienie pod oczami... o tych paznokciach i anemii powiedzial mi lekarz, ale nie zalecil ani badan krwi, ani zelaza, ani witamin. (lekarz nfz, moze dlatego to olał). no i sie zastanawiam, czy jednak isc do innego lekarza i zadac skierowanie na badania? nie chcialabym 15 miesieczne...
  • WITAM> Piszę żeby się wygadać. Podjęłam pracę od 1.04. br. Przez ponad rok byłam z moim alergiczkiem w domciu. Po wielkich poszukiwaniach opiekunki dla IGORKA zdecydowaliśmy że ta a nie inna. Początkowo przychodziła co drugi , trzeci dzień po dwie godzinki i było wszystko dobrze. Ale problemy zaczęły się w połowie pierwszego tygodnia - PORADZCIE ŻY TO O CZYM MYŚLĘ MA SENS - najpierw młody złapał zapalenie migdałków - wziełam opiekę i siedziałam z nim przez 4 dni a w poniedzia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się