stres

(55 wyników)
  • Witam, Czy włosy, które przerzedziły się na skutek trwania długoletniego stresu mogą jeszcze odrosnąć? Czy ktoś może się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami w tej kwesti?
  • Jestem w drugiej klasie LO. Ciągle towrzyszy mi stres w związku z tym ciągle jem. Przez pierwsze pół dnia jem mało, poniważ w szkole nie mam czasu na to. Ale gdy wracam do domu około godziny 15 - nie mogę się powstrzymać. Im większa nerwówka tym gorzej. Co robić ? Pomału przestaje się mieścić w swoje ubrania... Proszę o pomoc.
  • witam...mam bardzo ciezki rok, choroba nerek, leczenie hormonalne...juz jest ok ale po sterydach mam caly system organizmu rozlegulowany...stresy...problemy rodzinne, kryzys w zwiazku...czystka bolesna w zyciu...ze stresow jem i tyje a mam dosc...chociaz w sferze wygladu urody chce byc piekna, jestem mloda mam 23 lata ladna twarz...jak uregulowac sama siebie, i co jesc w stresie? kiedys bylam bardzo ladna kobieta teraz sie bardzo zaniedbalam jak sie zmusic do dbania o siebie, po...
  • Czesc dziewczyny, mam do Was prosbe. Otoz, jestem w trakcie przygotowywania rykulu o wplywie stresu na urode. Powiedzcie mi ba bazie wlasnych doswiadczen (oby ich bylo jak najmniej) jaki wplyw mial stres na Wasza urode, jak sobie z nim radzilyscie.
  • to ze stres przyzpiesza proces starzenia to nie nowina. ale nawet na krotka mete zauwazylam ze stres fatalnie wplywa na urode: wypryski, wlosy inaczej sie ukladaja, no w przypadkowych lustrach i lapie sie na tym ze mam zmeczona "przestraszona" twarz a ostatnio gdy wracalam promienna i odprezona z biegania, jakis baaaardzo starszy pan podszedl i powiedzial, ze jest jakims ludowym medykiem i po mojej twarzy widzi ze bede dlugo zyc... moze to pic na wode, ale sadze ze faktycznei ...
  • Dziewczyny, wiadomo powszechnie, ze stres skraca zycie i ogolnie zle wplywa na nas. Dobrze sie odzywiam, uprawiam sport, jestem szczupla, ale ostatni rok byl zabojczy jesli chodzi o stresy. Nie byly to tylko zmartwienia dnia powszedniego, ale powazne klopoty w zwiazku –i ogromne stresy z tym zwiazane. Nawiasem mowiac, musze z tym skonczyc i sie rozstac, bo ten zwiazek jest dla mnie niszczacy. Problem w tym, ze bardzo uwidocznily sie moje zmarszczki mimiczne. ROk temu tak ni...
  • Witam, Mam 23lata, płeć męska :) Od ostatniego czasu mam straszne nerwy zwiazane ze zwiazkiem, z praca i ogolnie ze wszystkim... Na włosach zaczeło to sie chyba odbijać i strasznie mi sie przerzedziły :( Jest ich duzo mniej i wydac przeswity.. Miałbym do Was bardzo ważne pytania, dziekuje strasznie za odpowiedzi na nie. Na obcą chwile oddziałuje na mnie stres --> włosy wypadaja. Czy po unormowaniu tych wszystkich emocji, stresu kiedy juz juz wszystko bedzie dobrze włosy te odrosna...
  • ostatnio niestety mam sporo stresów i z przykroscią stwierdzam,ze cierpi na tym mój wygląd,a ścieslej cera,mój facet mi powiedział,że wyglądam jakby mnie co najmnieje cięzarówka przejechała:(macie cos na poprawę tego stanu?
  • wiem, że stres źle wpływa na wygląd - źle śpimy, sucha skóra itd. ja jednak zauważyłam, że w okresie wzmożonego stresu + przed okresem wyskakują mi syfy mega, takie duże i bolące (a normalnie nie mam problemów z cerą, gładka, nawilżona itd), na przemian z powracającym (tzn. bardziej widocznym) pękniętym naczynkiem pod okiem. zastanawiam się, czy to tak: źle śpię - piję więcej kawy (słodyczy więcej nie jem, bo jak się stresuję, to nie mam apetytu) - i to się odbija na cerze? eee? p...
  • Co zrobic gdy w zwiazku z przewlekłym stresem pogarsza sie wygląd? Mam bardzo trudna sytuacje , obciązajaca psychicznie prace, od jakiegos czasu noje ciało sie buntuje,wyglądam coraz gorzej ,wstaje niewyspana bolaca głową z workami pod oczami, skora szarzeje , usta pierzchną , skora stała sie szorstka:-((( ogolnie stres mnie wykancza i wpływa bardzo niekorzystanie na moj wygląd.Co zrobic tak byc nie moze ze wzgledu na prace musze miec dobra prezencje , nie moge byc taka skapcania...
  • Co zrobić ,by przespać noc? Kończą mi sie ferie, a znając siebie stres w nocy nie pozwoli mi spać. Są jakieś rady na to ,by usnąć?
  • Witam was serdecznie, przeczytałam większość interesujących mnie wątków na tym forum, ale jednak wciąż czuję niedosyt :/ mam oto taki problem ze wszystkim niestety :( Przez bardzo długi okres czasu byłam poddana niekorzystnemu działaniu stresu, splot wydarzeń, praca i mnóstwo problemów sprawiło ze wygladam jak kobieta przed 40 :( a mam więcej niz dekadę mniej :( efekty tego są takie: - schudłam w ciagu 3 miesięcy 12 kg ( z rozm 42 na 36) - skóra na ciele mało jędrna, straciła sprężystosc, ...
  • Troche nie na temat, ale na laski z "Urody" można liczyć-jak radzicie/radziłyście sobie ze stresem na jazdach po mieście na nauce z prawka? Okropnie się boję, że w coś wjadę, że nei dam rady z tymi wszystkimi biegami, znakami i jeszcze patrzeneim przed siebie!
  • Dziewczynki, proszę, pomóżcie ! Wracam z pracy póżno, totalnie skopana i czasu starcza mi tylko na zabiegi domowe. Może przerabałyście jakąś adstresowującą aromatoterapię ( wanna, balsamy do ciała..itd ) ? Chodzi mi o sprawdzone metody - nie te z reklam,, Acha - i jeśli możliwe- z małą ilością lawendy bo jej bardzo nie lubię....
  • Mam nadzieje ze mnie nie wygonicie bo to czesc naszej urody, bardzo wazna, choc schowana :P Zęby. Ostatnio zauwazylam ze przy 3 zebach mam odsloniete szyjki zebowe i w ogole jakby dziasla lekko mi ida gdzie niegdzie w dol, dentystka poweidziala ze to od tego ze w nocy (w ciagu dnia tez, np przy kompie) zaciskam szczeke i mam nawet starte te zeby (a oprocz tego zadnych prochnic itd). Radzila mi wkladke relaksujaca na noc, a ja sie zastanawiam czy nie mozna jakos tego zgryzu poprawic, jakos tak...
  • Pomocy! Juz od 7 mcy wypadaja mi wlosy. Nie wiem co robic. Wlosy mi sie przezedzily :((( jest ich mniej i wcaz leca. jak myje wlosy to placze bo jestem bezradna. łykam tabletki, wcieram ampułki,stosuje specjalne szampony i preparaty polecane na forum i nic. bylam u dermatolga i jedyne co uslyszalam to ze to jest bardzo powzchny problem.dal mi jakis preparat od lysienia.A ja wiem ze mi leca wlosy z powodu stresu. dziewczyny pocieszcie mi prosze:( czy ktoras miala taki problem jak ja? c...
  • Powiedzcie dziewczyny jak się uczycie? Dostałam pytania z odpowiedziami z zakresu ekonomii, dla mnie wyuczenie się tego to porażka, gdyby to był jakiś normalny temat, gdzie można poczytać i zapamiętać byłoby ok, a tu nic:(( Nieprzespane noce, podkowy pod oczami, a czuję że nadal nic nie umiem. Czas goni a do mej główki nic nie wchodzi...Pozdr. i przepraszam że piszę na forum uroda, ale z Wami najmocniej się "zżyłam" potraficie doradzić w różnych sprawach itp.Buziaczki.
  • pytam powaznie ostatnio mialam duzo stresow ciagla praca i tylko praca wynik od 2tyg. wielki brzuch choc jem tyle co nic-czy to mozliwe ze pojawila sie opuchlizna glodowa? jak temu zaradziz??
  • Witajcie, od kilku tygodni mam kłopoty z cerą... Na ogół jest raczej ok, ale po zimie trochę się popsuło, więc byłam na oczyszczaniu. Potem przez jakiś czas było nieźle, ale teraz ... szkoda gadac:( Mam 26 lat, więc burze hormonalne już za mna... Pomóżcie mi zgadnąc, co jest przyczyną tego stanu skóry. Oto podejrzani: -od ponad miesiąca biorę Capivit a + e na cerę właśnie:/ nie ma poprawy, tylko pogorszenie -ponad tydzień temu przeszłam ostre zatrucie organizmu, miałam w nocy rózne ...
  • Wiem, ze ten temat byl, ze wciaz sie przewija, ale nie moge znalezc nic konkretnego (moze przegapiam, bom cala w nerwach), choc z kilku porad juz skorzystalam. Pierwszy raz w zyciu (!!!) a mam 26 lat zrobilam sobie balejaz na wlosach i polozylam na nie farbe (u fryzjerki oczywiscie), pierwszy raz w zyciu rowniez poszlam kilka razy na solarium. Nie wiem od czego, ale STRASZLWIE zaczely wypadac mi wlosy. Wizyta u dermatologa za kilka tygodni (bede bez wlosow do tego czasu), a na pry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się