Forum eDziecko ciąża :-)
ZMIEŃ
      stres

stres

(22 wyniki)
    • Witam, wiem że stres i nerwy żle wpływaja na ciąże ale nie bardzo wiem w jakim sensie, tzn. co może być skutkiem ciągłych nerwów, stresu , ja jestem notorycznie wyprowadzana z równowagi przez ojca dziecka, doprowadza mnie do płaczu(dziecko będę wychowywać sama), z nerwów sie czasem nawet trzęsę... co taki stan, o który zresztą się sama nie proszę może spowodować... dziękuje za odp. pozdrawiam
    • hej, mam pytanko do Was:) Od kilku tygodni zyje w strasnzym stresie, sesja, załatwianie róznych spraw, itd. Okres spoznia mi sie podan 2 tygodnie. Nie jestem w ciazy,bo nie przytulama sie ostatnio z moim misiem. Czy zdarzaly wam sie tez kiedys takie zaburzenia. Juz raz mialam wywoływany okres, ale z innego powodu. A teraz mam mnostwo zmartwien na glowie:(
    • Witam Was serdecznie ,chcialabym Was zapytać ,jak radzicie sobie z trudnymi sytulacjami.Moja przyszla teściowa doprowadzila mnie dziś do ciężkiego stanu psychicznego i lez.Nie chcę tego opisywać ,bo jest mi tak przykro i musialabym dzidziusiowi zafundować kolejną dawkę nerwów .Tak króciutko chodzi o to ,że ślub zaplanowany mamy dopiero po urodzeniu dziecka i temu ,że ,,żyjemy w grzechu,, zostal przypisany wypadek samochodowy mojego faceta jako znak z nieba(dodam pierwszy znak,bo t...
    • Ostatnio u ginekologa byłam w sierpniu, wtedy USG nie wykazało żadnych zmian i od razu chcielismy "zabrać się" za powiększanie rodziny. Ale ze względu na bardzo przykre zdarzenie w mojej rodzinie byłam mocno zestresowana i postanowilismy przełożyć nasze plany o 2-3 miesiące. No i własnie... Minął drugi cykl prób przy pomocy testów owulacyjnych i nic. Jednoczesnie zauwazyłam, ż e od 3 miesięcy juz tydzień przed miesiączką boli mnie brzuch. Do niedawna było tak, że ból brzucha był...
    • Byl to dzien przed planowana miesiaczka.Byl to moj pierwszy raz.okres spoznia mi sie juz 5 dni i nigdy tak nie bylo.Mam jakies dziwne bole brzucha i troszke wyzsza temp pod wieczor. Nie wiem co to sa za objawy ??Wykluczam ciaze bo uzywalismy prezerwatywy.Poradzcie mi cos w tej sprawie Prosze!!!
    • hej mam taki problem. jestem z dziewczyna od jakiegos czasu. zanim zaczelismy sie kochac okres spoznial sie jej prawie 2 miesiace, ale wtedy z nia jeszcze nie bylem. kiedy postanowilismy sie kochac, bylo to w dniu kiedy skonczyl sie jej okres. bylem jej pierwszym sex-partnerem. po tym jakos zaczelismy sie filmowac, ze jest w ciazy. wczesniej okres miala regularnie, do czasu kiedy spoznil sie jej 2 miesiace. teraz spoznia sie juz 10 dni... mamy ogromny stres i nie wiemy co jest... ...
    • na jaki czas ,stres i nerwy mogą przesunąć owolucję?czy możliwe ,że może wystąpić w 31 dniu cyklu?mam ciągnący i śliski śluz,a okres powinnam mieć 6 dni temu,przoszęo odpowiedz,pozdawiam serdecznie
    • Drogie mamy, planowalismy z mezem dzidziusia po nowym roku, ale okazalo sie, ze na wiosne, lato czekaja nas wazne zmiany inne zyciowe, krotko mowiac sporo stresu i tak dalej. Oboje bedziemy juz mieli po 28 lat, a jeszcze nie wiemy czy od razu sie uda dzidzia. Troche sie boimy odwlekac dzidziusia, bo zwiaksza sie ryzyko..wiadomo. Moje pytanie do mamusiek jest nastepujace: czy w czasie ciazy mialyscie jakies stresowe sytuacje, czy okres ciazy to bylo spokojne czekanie.
    • Poszalałam z moim chłopakiem, coś nas poniosło i pieściliśmy się nawzajem. Po jego wytrysku, moja ręka zawierała na sobie spermę, która później wyschła. Chwilkę później dotknęłam siebie tą ręką. Czy istnieje możliwość, że plemniki przedostały się aż tak daleko, z okolic wewnętrznych warg sromowych i czy mogę być w ciąży? Stało się to wczoraj około godziny 16.00 a dziś od rana czuję się okropnie, niedobrze mi, gorąco, trzęsą mi się ręce. Nie wiem czy to od stresu, czy ja naprawdę mogę by...
    • Hej! Mam problem.Przedwczoraj powinnam dostać miesiączki(tak jak co miesiąc po 31 dniach)ale jej nie mam.Od kilku dni odczuwam ból tak jaki zwykle przed okresem i bolą mnie piersi.Ale te objawy mam co miesiąc. Współżyje z chłopakiem już parę miesięcy i od paru tygodni zastanawiam się czy czasem nie jestem w ciązy. Testu jeszcze nie robiłam bo boję się wyniku.Często chce mi się siusiu i powiększyły mi się sutki.Proszę powiedzcie mi czy mogę być w ciąży?? Od jakiś 2 tyg przeżywam z tym straszn...
    • witam Was wszystkie...mój problem pojawił się w październiku.zazwyczaj okres spóźniaj mi sie nawet do 10 dni. natomiast w październiku dostałam 5 dni wcześniej-co dla mnie było anomalią:)trwał około 7 dni-standardowo,ale nie tak obficie jak zwykle.I od tego października mam co dwa tygodnie-ni to miesiaczka ni to plamienie-ale 14-go każdego miesiaca i 28. zastanawiam się czy mogę być w ciąży. Piersi mnie bolą od tego października-ale chyba nie zwiekszyły sie-może trochę. Mój brzuch...
    • Cześć dziewczyny, Piszę, bo przede mną cztery dni wolnego a ja wolałabym pracować albo mieć jakieś inne wciągające zajęcie, bo stres mnie zżera i nie wiem sama,co ze sobą zrobić... Jestem w końcówce 5 tc i nie mam kompletnie żadnych objawów prócz troszkę bolących piersi (już z 1,5 tyg.). To jest właśnie powodem mojego stresu, bo baardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze. Dopiero w poniedziałek mam usg.. Pierwsze ciąża mi obumarła właśnie na tym etapie a w drugiej na tym etapie ...
    • Nie wiem czy będzie możliwe uzyskanie odpowiedzi na moje pytanie ale pisze ponieważ nie mogę znaleźć na żadnej stronie jednoznacznej dla mnie odpowiedzi. Moje pytanie dotyczy ciąży od 22-06 mam okres a właściwie był to jeden dzień krwawienia a kolejne dni to tylko niewielkie plamienie myślałam że to może ciąża dlatego dziś rano wykonałam test ciążowy który niestety wyszedł negatywnie i teraz nie wiem już co może być przyczyną braku krwawienia, dodam że jedyny stosunek bez zabezpie...
    • Czy któraś a Was brała ? Nie wiem czy dziecku bardziej mogą zaszkodzić one czy mój stres i nerwy ? Dziękuję za odpowiedzi.
    • dziewczyny, czy wiecie coś na temat naturalnych metod wywoływania porodu? Jutro mam termin porodu a tu nic sie nie dzieje. Nie odchodzi czop śluzowy, nic mnie nie boli, no tylko główka dziecka uciska i czuje ucisk w kroczu, ale to już dość długo. Ostatnio przeczytałam, że dobrą naturalną metodą jest wypicie olejku rycynowego w proporcji: 1/4 szklanki olejku i 3/4 szklanki soku pomarańczowego... czy któraś z Was coś o tym słyszała? A może macie inne doświadczenia? Pozdrawiam. Kaśka
    • Jestem w 7 tyg. ciąży. Biorę duphaston, bo lekko plamiłam. Kilka dni temu byłam u lekarza-wszystko w porządku. Dzisiaj zaczęło mnie kłuć w dole, po prawej stronie brzucha. Jest to jakby pulsacyjne kłucie. Co to może być? Czy to normalne? Czy któraś z Was miała coś podobnego? Jak nie przejdzie pojadę do lekarza. Chyba zaczynam panikować, zwracam uwagę na każde zakłucie. boję się, bo pierwszą ciążę poroniłam.
    • jestem 5i pół miesiąca pom poronieniu próbowalismy z mężem 3 lutego ale nie wiem czy to juz od jakis 4 miesiecy ma nieregularne miesiaczku ale to raczej ze stresu w zeszłym miesiacu przesunela mi sie o 5 dni teraz jestem tydzien przed okresem ale dostalam jakis ciemnych uplawow 14.02 mam mdlosci caly dzien, zawroty glowy i momenty omdlen bardzo chce byc juz w ciazy wiec boje sie czy to nie ciaza urojonaczekac na okres czy kupowac test? pomozcie dostaje juz kota wspomne jednak ze mam ter...
    • Udało mi się zapisać na usg do jednego z najlepszych specjalistów w mojej miejscowości. Niestety, ze względu na brak wolnych terminów wizytę wyznaczono mi dopiero na 27 czerwca, będę wtedy w 23 tygodniu ciąży. Czy to nie za późno za usg połówkowe? Słyszałam, że najlepiej wykonywać takie badanie między 18 a 22 tygodniem ciąży.Z drugiej jednak strony, chyba lepiej później niż za wcześnie, prawda? Czy któraś z Was też miała usg właśnie w 23 tygodniu? Czy możecie rozwiać moje wątpliwo...
    • Bardzo chcialabym zajsc w ciaze i jak wiele z was tuz przed miesiaczka probuje ocenic czy wszystko jest "po staremu" czy tez moze pojawiaja sie jakies nietypowe objawy sugerujace zmiany..Ale przejde do rzeczy: otoz przegldajac to i inne fora o podobnej temtatyce zauwazylam ze wiele z dziewczat podaje, iz przed we wczesnej ciazy odczuwaly bole brzucha: troche podobne do tych przedmiesiaczkowy. Mam wiec pytanie: czy ktoras z was rzeczywiscie miala takie dolegliowsci we wczesnej cia...
    • Dziś odebrałam drugi wynik bety no i klapa przez 48 godzin minimalnie się tylko podniosło b-hcg z 29.09 - 765,5 mIU/ml co odpowiada 5tc normy 242-28650 b-hcg z 1.10 - 976,8 mIU/ml Jestem załamana, kolejne badanie mam zrobić w poniedziałek. Pierwszą fasolkę straciłam w 9tc nie przeżyję straty drugiej. Czy którejś z was też tak słabo rosła beta na początku a potem wszystko było ok. Napiszcie proszę załamana Magda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się