Forum eDziecko Bliźniaki i więcej
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(259 wyników)
    • jak sie domyslam ciaze blizniacza z dodatkowymi urozmaiceniami najlepiej prowadzic przy szpitalu klinicznym. na karowa dzwonilam, odeslali mnie z kwitkiem, ze w tym roku juz nie biora nowych pacjentek do prowadzenia ciazy. Zastanawiam sie teraz na ktory szpital sie decydowac. Co polecacie?
    • Mamy bliźniacze doradźcie proszę. Koniec września,początek października na świecie pojawią się moje bliźniaki. Będę rodzić w Szczecinie w Zdrojach i na pewno dostanę listę z rzeczami niezbędnymi do zabrania do szpitala,bo rozumiem,że wszędzie jest inaczej. Mam w domu już otulacze i kocyki-grubsze,cieńsze,polarkowe po 3 dla każdego malucha.Na zakup rożków nie byłam zdecydowana ponieważ lubię mieć minimum i nie chce zagracać domu,a mi osobiście wydawały się one zbędne,ale otrzymałam dwa rożk...
    • Witam, mam jeszcze trochę czasu, bo kilka miesięcy, ale powoli zaczynam szukać szpitala. Czy mogę prosić o jakieś rady, gdzie można bezpiecznie urodzić bliźniaki? Czytam, że taki poród musi mieć nieco większą obsadę (lekarz do każdego dziecka, etc.), na dyżurach w szpitalach, w których do tej pory byłam, nie było aż takiej obsady. Miałyście umawiane terminy porodów, w jakich szpitalach, jak wyglądał opieka medyczna i po porodzie? Z góry dziękuję za opinie :)
    • Dziewczyny, Czy rodziłyscie lub macie zamiar rodzić w szpitalu im Orłowskiego na Czerniakowskiej w Warszawie? potrzebuję opinii na temat porodów blizniaczych, czy wykonują cc z góry czy naciskają na sn? moi chłopcy narazie ułożeni są główkowo i lekarz sugeruje sn a ja nie chcę bo się b.boję i wolę cc i nie wiem czy da się przekonać chodzi mi o dr Ledowicza. Wiem, ze cc wykonuję tam także dr Jastrząb ponoć też fajny ale nie wiem czy upierają się tam jak na karowej na sn czy nie??prosiłabym o ...
    • Witam moze ktos bedzie umial mi doradzic co mamy zrobic w tej sytuacji. Za tydz. jedziemy do szpitala z naszymi 2-letnimi blizniaczkami na operacje.Czy w czasie pobytu w szpitalu i po wyjsciu z niego mojemu mezowi przysługuje zwolnienie lub jakas opieka od lekarza na dzieci?? Ja nie pracuje gdyz zajmuje sie dzieciakami bo jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym. Nikt nawet w Zusie nie moze udzielic nam konkretnej odpowiedzi. Dziekuje za pomoc
    • Witajcie, mam pewien problem i mam nadzieję,że mi doradzicie:) Nie mogę sobie poradzić z synkiem po powrocie córki ze szpitala. Było to dla nich obojga wielkie przeżycie,mają 3,5 roku- ale o dziwo córka zniosła to o wiele lepiej niż synek ,który został w domu. Wiem,że były już podobne wątki na forum ale nikt chyba nie pisał o skorzystaniu z pomocy psychologa w tej sprawie a nad tym się właśnie zastanawiam. Zaczęło się od tego,że chodzili sobie spokojnie do przedszkola, byli jednymi z na...
    • Termin porodu powoli się zbliża i mam pytanie odnośnie powrotu do domu ze szpitala. Dzieci będziemy wieźli w fotelikach i mam dylemat czy lepiej jechać na dwa samochody - by z tyłu siedzieć wraz z maluchem, czy wystarczy jedno auto i maluchy same z tyłu a ja z przodu? Napiszcie o swoich doświadczeniach.
    • Błażejek wylądował w poniedziałek w szpitalu z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych albo sepsą, ale na szczęście okazało się, że to bardzo silne zapalenie migdałków i gardła, ale miał drgawki gorączkowe i bali się zmian w obrazie EEG. Teraz jestem w rozjazdach między domem a szpitalem, to straszne. Jeden bliźniak tu a drugi tam i jeszcze starszak. Na szczęście pozostała dwójka nie choruje, ale coś dziwnego zauważyłam. Siostra bliźniaczka odkąd nie ma brata nie chce jeść, myślel...
    • trafilismy w piatek :( przelezelismy przez Swieta i az do wczoraj! Tomaszek dosc schudl, Marta dala rade w domu... pilnujcie maluszkow, bo ja sama dotad nie wierzylam, ze dziecko moze odwodnic sie w tak krotkim czasie! Tomaszek ladnie pil, ale wymiotowal i mial wodniste kupki, wiec to co wypil, to pewnie z naddatkiem oddawal :( jak po snie go zobaczylam, zalanego i na gorze i na dole, bladziutkiego z zapadnietymi oczkami, myslalam, ze serce mi wyskoczy!! wpadlam w panike, nie moglam slo...
    • Witajcie. Jestem w 30 tc i na ostatniej wizycie okazało się, że w ciągu ostatnich 4 tyg znacznie skróciła mi się szyjka (wcześniej było ok) i dodatkowo "rozszczelniła" się (ale rozwarcia nie ma). MOja gin chce położyć mnie do szpitala w przyszłym tygodniu- żeby leżeć. Powiem szczerze, że bronię się rękami i nogami przed leżeniem w szpitalu- mam jeszcze 4 letnią córeczkę i nie wyobrażam sobie, żebym jej nie widziała przez najbliższe tygodnie. Jak to było u Was, czy moja gin jest...
    • Witam, mam taki dylemat ostatnio. Jestem z Wrocławia i chciałabym rodzić moje bliźniaki na Kamieńskiego. Chciałabym naturalnie ale jak to się ułoży to wszystko się okaże. A martwi mnie to, że często spotykam się z opinią, że w tym szpitalu jest przepełnienie i że odsyłają przyjeżdżające kobiety do innych szpitali. To mój drugi poród. Ostatnio był ekspresowy, po około 3 godzin normalnych skurczy coraz krótszych maluch druga faza trwała zaledwie parenaście minut. W ksążeczce zdrowia córe...
    • mamy straszny dylemat. Nasza córeczka musi być operowana (ma termin na lipiec). Nie chodzi o aspekt medyczny, ale o bliźniaczy... Nasze bliźniaki nigdy nie były oddzielnie. Zawsze razem. Nie wiemy jak zniosą rozłąkę. Może możecie nam coś poradzić jak im w tym pomóc?? My nie mamy pojęcia. Druga sprawa, zamierzam zostać z córeczką w szpitalu na czas operacji i rekonwalescencji. Jakie rzeczy koniecznie trzeba mieć ze sobą, a co jest zbędne??? Czy o czymś muszę pamiętać szczególnie?? W szpi...
    • Juz nigdy nie powiem, ze z blizniakami jest duzo pracy. Dopoki sa zdrowe, wszystko to pestka. Tydzien temu mala Maia trafila do szpitala i jest tam do tej pory. Stan zapalny, antybiotyk, kroplowka, nocujemy w szpitalu na zmiane z mezem. dziewczyny, nie zdawalam sobie sprawy w jakich warunkach leczy sie dzieci w Polsce!! Opieka moze OK, ale te trzyosobowe boksy, dzieci w roznym wieku, nieustanny halas, trzaskanie drzwiami i jak chore roczne dziecko ma tam wyzdrowiec? wymieniami soe z mez...
    • Witam, Czy któraś z Was rodziła w szpitalu bielańskim? Ja ostatnio dowiedziałam się że niestety czeka mnie cc, i ciekawa jestem czy któraś z Was na forum tam rodziła? Jak wrażenia, co zabrać ze sobą (ogólnie szykowałam się na sn więc nie zwracałam uwagi na rady dot cc), jak opieka po porodzie? Czy warto brać pojedynczą salę, położną? I jak z karmieniem? Co w pierwszej dobie? Zabrać ze sobą do szpitala laktator?
    • Czy któraś z Was rodziła w tym szpitalu na Ligocie? Do jakiego lekarza chodziłyście? Jakie macie opinie na temat tej placówki? Bo chyba tam będe rodzić, a słyszałam kilka sprzecznych opinii i sama nie wiem co mam już myśleć.
    • Witajcie dziewczyny :) Jestem obecnie w 25tc bliźniaczej, po porodzie planuje karmić dzieci tylko do momentu, aż skończy się siara,czyli okolo dwie dobry, ponieważ siara jest bardzo ważna, poźniej chce wprowadzić mieszankę. Ale naczytałam sie na różnych forach, że jest straszna nagonka w szpitalach na karmienie piersią, czy to prawda?? W aż tak zacofanym kraju żyjemy? Jak to wygląda? Czy bedę musiała zakupic swoje mleko, czy dzieci dostaną butle w szpitalu. Przecież sama na własn...
    • dziewczyny jestem dopiero w 8 tc ale myślę już o wyborze lekarza i szpitala. chciałam rodzić w Międzylesiu, ale koleżanka powiedziała, że z bliźniakami to tak naprawdę tylko trzy szpitale w W-wie przyjmują! Czy to prawda? Gdzie rodziłyście i jakie wrażenia.
    • pytanie do doświadczonych mam ile brać tych ciuszków do szpitala??? po prostu 2x wiecej niz dla jednego dziecka ????? wydaje mi sie tego straaaaasznie duzo pozdr i
    • Jestem w 27 tc. Chodzę do ginekologa w państwowej przychodni, ale coraz częściej zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego. Czy w tak zaawansowanej ciąży jest sens szukać lekarza z jakiegoś szpitala? Jak to się ma później do porodu. Jak to było u was? A może polecicie mi jakiegoś dobrego ginekologa (i szpital)? Mam coraz bardziej intensywne skurcze pomimo zażywania fenoterolu, magnezu i nospy, boję się, że urodzę przedwcześnie, a moja pani ginekolog jest na urlopie i następ...
    • Witam Panie i prosze o porade. Z gory przepraszam za powielenie postu umieszczonego na forum szpitale, ale tutaj mam nadzieje dowiedziec sie wiecej. Jestem w ciazy z blizniakami i jak na razie ciaza przebiega ksiazkowo, a ja czuje sie dobrze poza zgaga i ogromnym brzuszkiem - termin mam na styczen. Ciaze prowadzi mi lekarz z Zelaznej w Warszawie, ktory twierdzi, ze jesli wszystko bedzie sie rozwijalo tak dalej, to dlaczego mialabym wybierac inny szpital jak nie Zelazna. Z drugie str...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się