Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(250 wyników)
    • proszę o wypowiedź mamy, które rodziły w UK. nie wiem, co zrobić, bo mój termin porodu 5 stycznia, a ja nie mam żadnych objawów, żeby cokolwiek się zaczynało. kiedy mam jechać do szpitala? czy tu w UK rutynowo się jedzie po terminie na kontrolę, czy czeka na rozpoczęcie porodu? Tydzień temu, tj. 24 grudnia, miałam wizytę w szpitalu, powiedziano mi, że następną mam mieć za dwa tygodnie w przychodni z moją położną. Problem w tym, że to już będzie po przewidywanym terminie porodu. nie w...
    • Wprawdzie za tydzien mam spotkanie z konsultantem to sie dowiem w moim szpitalu,ale napiszcie co bralyscie do szpitala na porod! I w co sie pakowalyscie-w torbe podrozna? Plecak? Powoli pora sie zaczac nad tym zastanawiac...
    • Właśnie niebawem pierwszy raz będę rodzic w uk. Chciałam was zapytać czy w szpitalach mają darmowe WiFi? Czy faktycznie jedynym rozwiązaniem będzie kupienie internetu mobilnego?
    • mam tak: -recznik -kosmetyczke (z zawartosia :P) - majtki jednorazowe (ale chyba kupie tez jakies najzwyklejsze bawelniane, tak na w razie gdyby te jednorazowe sie nie sprawdzily) - podpaski duuuuuze - wkladki laktacyjne - kapcie - pizama musze dokupic cos w czym bede rodzic, planuje w wodzie, ale na wszelki wypadek musze miec ile? ze dwie, trzy zmiany? A co dla dziecka? omatkomatko, jeszcze miesiac do terminu a ja w panike w padam :D
    • Czy jesli zamierzam karmic po urodzeniu butelka to musze zabrac swoje mleko i butelki czy dostane wszystko w szpitalu i nie musze sobie tym glowy zawracac?
    • Jestem (byłam?) pod opieką dermatologa - znamiona i przegapiłam wizytę - byłam pewna, że następną mam 26.05, a dziś dostałam list adresowany do mojego GP, że nie stawiłam się na wizytę 6.05 i kolejny termin nie został wyznaczony :-( Wiecie moze co zrobić w takiej sytuacji? Mam dzwonić do szpitala, umawiać się do GP? Wypisali mnie z kliniki bez prawa powrótu? :-(
    • Witam Przyjechalam z dzieckiem do PL, nagly wyjazd i nagle okazalo sie ze moje dziecko rozchorowalo sie i wyladowalo w szpitalu w Polsce. Nie mam wyrobionej tej niebieskiej karty ani na siebie ani na dziecko. Jedyne co mam przy sobie to NIN. Prosze powiedzcie czy szpital obciazy mnie kosztami leczenia. Dziecko przebywa juz w szpitalu 2 dobe a konca nie widac. Co to bedzie?
    • hej dziewczyny, mam pytanko do terminu porodu zostal mi juz tylko tydzien wiec robie ostatnie przygotowania bo nie wiem kiedy mnie porod zaskoczy:) mam wiec pytanie do Was:CO TAK NAPRAWDE SPAKOWAC DLA DZIECKA DO SZPITALA?ostatnio rozmawialam z polozna i powiedziala mi ze zadnych kosmetykow dla dzidzi nie brac bo oni polecaja przez pierwszy miesiac sama wode do pielegnacji, troszke mnie to zbilo z tropu bo nakupilam tego troche i jak z ciuszkami:)jakie najlepiej?i ile?z gory dzieki za odpowiedz:)
    • Czym sie kierowalyscie w wyborze szpitala? Mam do dwoch szpitali jednakowa odleglosc. W jednym juz rodzilam i delikatnie mowiac nie wspominam porodu najlepiej. Zastanawiam sie nad wyborem drugiego. Moja polozna dziwnie odwodzi mnie od tej decyzji, nie wiem czy chodzi tylko o to ze bedzie miala wiecej papierkowej roboty zeby mnie tam przekierowac. Nie chcialabym znowu trafic na te sama polozna prowadzaca w szpitalu (napisze o niej innym razem). Boje sie kolejnego porodu kleszczowego. Moje 3...
    • Witam. Moj syn 3-letni jest pacjentem poradni laryngologicznej w szpitalu, w maju ub. roku mial zalozone dreny z powodu plynu w uszach w tymze szpitalu, nastepnie zostalismy przeniesieni do pobliskiej miejscowosci, do ktorej mielismy blizej na wizyty kontrolne. Tam bylo bardzo duzo pacjentow i po 2-3 wizytach przeniesiono syna z powrotem do szpitala. Spotkanie wyznaczone bylo w kwietniu (najwczesniejszy list mam z ta data) zostalo zmienione na maj, pozniej sierpien, a dzis otrzymalam ko...
    • Do godziny zero zostalo jeszcze troche czasu, ale powoli rozpoczynam pakowanie torby szpitalnej. Kilka rzeczy musze jeszcze dokupic, dolozyc. Zastanawiam sie czy brac krem dla dziecka do pupy ( typu sudokrem), plyn do mycia raczej nie bedzie potrzebny? Brac oliwke czy balsam jakis dla dziecka? Dla dziecka mam spioszki, body, pampersy, smoczki, 2 czapeczki, skarpetki, kocyk, pieluszki tetrowe, waciki (takie kulki z waty), chusteczki nawilzane. Brac dla dziecka recznik? Dla s...
    • Maly od trzech dni goraczkuje. Bylismy u lekarza, ale w sumie powiedzial, ze pewnie wirus i tyle. Paracetamol nie dziala wcale, a nurofenu nie moge podawac czesciej niz co 6 godz. Juz raz chlodzilismy dzisiaj malego w wannie. Zastanawiam sie tylko kiedy ewentualnie trzeba jechac do szpitala? Najwyzsza tem. dzisiaj to 39,4 Boje sie, ze w nocy przespie u malego wysoka temperature. Czy przy temp 40st nadal stosowac domowe metody czy do szpitala?
    • We wrzesniu rodze swoje 1dziecko w uk i zupełnie niewiem na co sie nastawiac. W polsce miałam swoje ubrania reczniki kosmetyki majtki i podkłady jak czegos potrzebowałam dostałam ze szpitala. Połozna do porodu dała mi koszule szpitalna zebym swojej nieubrudziła :) po porodzie pomogła mi sie umyc i przebrac przyniosła kilka podkładow niepytała czy mam czy nie. Jak to jest w uk czy jak czegos niemam to moge to dostac w szpitalu ?? Głownie to chodzi o to ze nigdzie niemoge znalezc podkła...
    • witam, jestem w 31tc i chciala bym zebyscie mi napisaly co trzeba wziąć dla siebie i malca do szpitala. znalazlam kilka stron z listami, ale tam sa na potrzeby polskich szpitali a tutaj wychodzi sie znacznie szybciej noi co innego moze byc potrzebne? z gory dziekuje.
    • szpital(11)

ile czasu trzymaja w szpitalu po porodzie no oczywiscie jezeli z matka i dzieckiem jest wszystko wporzadku? i mam jeszcze pytanie odnosnie lekarza rodzinnego na hounslow oczywiscie polskiego poniewaz nie znam jezyka!czy jest tam taki??
    • topik nie wiem czy na miejscu, bo dotyczy polski a nia uk, ale podziele sie z wami tym co mnie zszokowalo. moj tata wlasnie mi opowiadal, ze jak mialam 7 mies. to mialam zapalenie drog moczowych i musialam zostac w szpitalu na ok 2 tyg. w tamtych czasach matkom nie pozwalano zostawac z dziecmi, a tylko je odwiedzac, wiec zostalam pozostawiona w szpitalu sama a rodzice tylko mnie odwiedzali od czasu do czasu (nie codziennie, bo to byl szpital wojewodzki, daleko od ich wsi). poniewaz wcia...
    • chodzi mi glownie o to zeby nie odeslali do domu bo w szpital w innym miescie wiec jak juz sie wybiore to wolalabym nie wracac a slyszlaam ze tu potrafia odsylac. a z drugiej strony sie boje zeby za duzo nie czekac
    • Wlasnie sie okazalo, ze jestem w ciazy i jak kazda z nas, szukam dobrego dla mnie i maciupenstwa. Wlasnie jestem po wizycie u GP i mam wybor 3 szpitali: Kingston Hospital, Queen Charlotte's& Chelsea Hospital na Shepherds oraz Chelsea& Westminster Hospital Please, please, zalezy mi na Waszej opinii, bo ja jakos niemoge sie zebrac jeszcze do kupy i nie mam zielonego pojecia o poziomie opieki jakie oferuja te szpitale. Pozdrawiam i bardzo dziekuje K
    • i znowu pyt do Gypsi :-) zakonczylam wlasnie badania zlecone przez GP i czekamy na wyniki. Zastanawiam sie czy mam jakis wplyw, na wybor szpitala do ktorego skieruje mnie GP? Badania np krwi, spermy mielismy przeprowadzane w szpitalu gdzie nasza przychodnia kieruje wszystkich niejako " z urzedu". jakis czas temu padl mi w rece ranking szpitali juz nie pamietam czy byl to ranking ogolnokrajowy czy dot jedynie Londynu, w kazdym razie szpital pod ktory niby podlegamy zajac jedno z cz...
    • Mam pytanko do mam, ktore rodzily w UK - ile czasu srednio spedzilyscie po porodzie w szpitalu? Zakladajac, ze nie bylo wiekszych komplikacji? Slyszalam z wielu zrodel, w tym od mojej midwife, ze wlasciwie standardowo 'pozbywaja' sie swiezo upieczonych mam juz w kilka godzin po porodzie, jesli oczywiscie stan zdrowia ich i dzidziusia na to pozwala. Jak bylo z Wami? Czy zalezy to od szpitala, czy rzeczywiscie istnieje jakis taki trend - ze niby lepiej dochodzi sie do siebie w domu?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się