Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(892 wyniki)
    • Witam ile wasze dzieci ważyły po wyjściu ze szpitala?
    • Cgcialabym sie pochwalic. dzisiaj mój Synek Jaś kończy 6. miesięcy i właśnie dzisiaj wyszliśmy do domu. Były łzy radości i oczywiście strach przed tym co przed nami. Nasz długi pobyt spowodowany był ostra dysplazja oskrzelowo- plucna. Wyszliśmy do domu z tlenem, w stanie dobrym, całkiem dobrze rokujacym. Oczywiście jak będzie cieżko powiedzieć. Na razie o tym nie myślimy. Czy któraś z Was tez tyle spędziła w szpitalu? Jak Wasze dzieci zareagowały na pobyt w domu? Zachowywały sie j...
    • Witam, Moja córcia ma stwierdzony oczopląs w obu oczkach. Dostała skierowanie na zabieg laserowy do szpitala św. Rafała w Krakowie. Czy są tu może jekieś wcześniaki po takim zabiegu laserwoym korygujacy oczopląs? Jakie są opinie na temat tego typu zabiegu. Konsultowałam się drugi raz prywatnie i inny okulista zalecił mi wstrzymanie sie z tym zabiegiem. Podsumowując dwóch prywatnych lekarzy i dwie rózne opinie na temat tego zabiegu. mama calineczki 28tc. 900gr. (ur.03-11-2009), 3pkt Apgar
    • Witajcie, za niespełna miesiąc idziemy do szpitala na Traugutta we Wrocławiu, na oddział neurologiczny. Mamy tam zrobić rezonans. Nigdy w tym szpitalu nie byliśmy, stąd też moje pytanie do mam, które mogą o tym miejscu coś powiedzieć. Jakie są warunki? Lekarze? Ile mniej więcej trzymają (jeśli mamy zalecony tylko rezonans), ogólnie jak wygląda taki pobyt? Wiem, że muszę tam zadzwonić i wypytać szczegółowo, ale pytam Was o opinię:)
    • Witam pytanie dotyczące tego jak to wygląda w tym szpitalu? Byliśmy u dr Bonikowskiego i zalecił nam podaż botuliny + łuski gipsowe ( mamy MPD do końca nie wiadomo jakie-w tej chwili w badaniu fiz. odchylenia w lewej nóżce i dosłownie slad w prawej) , ze względu na to że jesteśmy z daleka mamy mieć to wszystko w jednym dniu. Czy ktoś tam miał robione łuski -jak to wygląda technicznie i finansowo, co jest potrzebne. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi opinie nt. tego szpitala.Aśka
    • Dziewczyny w Sylwestra wróciłam po 10 dniach z Filipem z Dziekanowa Leśnego , bo miał zapalenie płuc. Załamana totalnie, z rozbitą dwuletnią córcią w domu i mężem stającym na rzęsach aby nas wszystkich uszczęsliwić postanowiłam, że już NIGDY więcej nie trafię z nim do szpitala !!!!!!! Wszystko poszło błyskawicznie - starsza miała katara 3 dni, potem kaszel i po Flegaminie mineło, a młody, rano katar, wieczorem mokry kaszel, rano juz był suchy i pognałam do lekarza, no i na wieczór już byliśm...
    • .Witam! Jestem w 21 tc. Leżę w szpitalu. Moja ciąża jest bardzo trudna. Mam skurcze i plamienia. W środę miałam krwawienie i zostało mi już tylko 1 cm szyjki. Lekarze robią co mogą, a ja leżę i się modlę. Jest bardzo źle. Z tego co się orientujję jak przetrwam jeszcze tydzień to będę kwalifikowała się do porodu przedwczesnego, a nie do poronienia. W moim mieście szpital nie odbiera takich porodów, chyba, że nie ma czasu, wtedy transportują dziecko. Mieszkam w Tomaszowie Mazowieckim i zastan...
    • Witam, grozi mi poród przedwczesny, obecnie 30tc, na razie mam odpoczywać w domu, ale w razie czego - ile czasu trzymają mamę po takim porodzie w szpitalu? Czy można być przy dziecku o dowolnej porze dnia i nocy jeżeli jest się już po wypisie?
    • Witam, mam ponownie pytanie w imieniu przyjaciolki: Julka urodzila sie 7.06 w 32tc z waga 1200g wiec rzecz jasna nadal jest w inkubatorze. Pobedzie tam pewnie jeszcze ze 3-4 tygodnie, a mojej przyjaciolce urlop macierzynski juz leci. Czy mozna jakos przerwac urlop i wziac zwolnienie na dziecko hospitalizowane, a urlop wznowic jak mala wyjdzie do domu? Dodatkowa sprawa, ze moja przyjaciolka juz zaniosla do pracodawcy wystawiony urlop macierzynski. Jak te sprawe rozwiazac? Napewno wi...
    • Witam, mam problem natury społecznej. moja mała (15 mcy urodzeniowych 750 g startowych) jest jednostką totalnie aspołeczną w kontakcie z sektorem medycznym i niestety problem się nasila. Mała wyje jak syrena, dostaje sinych plam na buzi, broni się tak skutecznie, że trudno o wykonanie badania, przyszpila się do mnie, trudno ją oderwać - niczym ofiara przemocy... okropnie to wygląda. W szpitalu była 3 miesiące więc nie aż tak długo, omijało ją najgorsze czyli operacje, byłam tam...
    • Synek ur. się w 32 tyg jest nadal w szpitalu, szkoda mi uropu, wolałabym wykorzystać jak wyjdzie do domu. Będę wdzięczna za odpowiedź, może ktoś orientuje się w teraźniejszych przepisach? Dziękuję za odpowiedzi.
    • Mój Marcelek (24 hbd) jest teraz w innym szpitalu, po laserze na oczy. Jakiego szoku doznałam gdy pielęgniarka zapytała mnie, czy chcę dziecko na mój (goły) brzuch! Oczywiście chcę!!!! Wczoraj, po 10 tygodniach i 4 dniach pierwszy raz w życiu miałam na ręku i brzuchu mojego syna!!! Na moje pytanie od kiedy dajecie dziecko matce (Marcel jest cały czas na respiratorze) do kangurowania uzyskałam odpowiedź, że to zależy od stanu dziecka, moje jest "ok" od kilku tygodni, a w Jego "ma...
    • Witajcie U mojego syna stwierdzono wczoraj zapalenie oskrzeli.Mamy robić inhalacje jeżeli do dzisiaj nie pomoże choć trochę mamy jechać do szpitala. Stąd moje pytanie do mam z Warszawy.Gdzie najlepiej pojechać z takim wcześniaczkiem? Olafek urodzony 03.06.09 w 27tc/750g fotoforum.gazeta.pl/5,2,agata_mama_olafka.html
    • ...do domu. Moje maleństwo dzielnie się trzyma i przybiera na wadze. 2 kg zblizają się coraz bardziej :) a ja... jestem niezmiernie szczęśliwa i... przestraszona... proszę o porady.. na co w domu zwrócić uwagę, co przygotować? czy w jakiś bardzie wyjątkowy sposób opiekować się dzieckiem? jak z odwiedzinami? (jeszcze nikt go nie widział :/) itp itd im więcej informacji otrzymam tym lepiej... z góry dziękuję! :)
    • Chodzi o szpital-sanatorium dla Dzieci ze schorzeniami płuc/alergiami itd. Mój Kacpuś ma podejrzenie astmy......dziś konsultowałam kwestię w Krakowie na naszym "macierzystym" oddziale, od razu usłyszałam - TYLKO RABKA - full badania, full diagnostyka. I teraz pytanie....... Którego medyka polecacie szczególnie? Czy ogólnie nie cudować z dostaniem się do tego czy siamtego bo wszyscy specjaliści w tym szpitalu (nie bardzo w to wierzę, ale mogę się przecież mylić) są znakomici? Bardzo ...
    • Od dwóch dni Piotruś jest w szpitalu tydzień po skończeniu zastrzyków zapalenie oskrzeli wróciło:( musieliśmy jechać do szpitala bo synuś ciężko oddychał szczególnie podczas kaszlu:( i znowu antybiotyk i sterydy...dziewczyny poradźcie jakie badania i co powinnam zrobić po powrocie do domu w prześwietleniu płuca nie wyglądają źle ale i tak bardzo się martwię
    • Witam! Dostaliśmy skierowanie na zamknięcie Botalla ze wskazaniem na szpital Marszałkowska/Litewska. Poszukuję osób, których dzieci miały tam zamykany botall. Dodam, że córeczka ma roczek i jest wcześniakiem. Będę wdzięczna za opinie o fachowości lekarzy, wasze spostrzeżenia. Istotne jest również czy rodzic może przebywać z dzieckiem w nocy.
    • na 7.30 mamy być naczczo... i tak to technicznie ma być że młody po operacji jak będzie się dobrze czuł to może i dom ale... po tylu tygodniach w szpitalu sama myśl o tym że szpital i ogólnie powrót jest masakryczna i się zakręziłam nie wiem co zabrać krąże po domu jak dziecko we mgle...
    • Chyba ubiegłej soboty nie zapomnę do końca życia. Przez cały dzień Oliś marudny temperatura, kaszele a zaczęło się tak niewinnie szczepieniem Synagisem we czwartek w piatek już temperatura kaszelek Oliś nie spi prawie w nocy masakra. A tu w sobote ok godziny 22.00 nagle temperatura wzrasta do 39,7 Oliś dostaje drgawek i duszności zaczynają mu sinieć usta mama wpada w panike dzwoni na pogotowie (maż zagranicą) pogotowie przyjezdza. Każw podać jeszcze paracetamol spakować sie i do sz...
    • A zaczęło się tak(niewinnie): Mały trochę pokasływal,takie spordyczne kaszlnięcia doslwnie, poza tym ok, tak przez dwa dni, (dawałam syropek) potem trochę gorzej, zrobił się marudny, pojawiła się lekka goraczka, podałam więc paracetamol, coś nie dawało mi jednak spokoju, więc wezwałam lekarza, osłuchowo nic nie stwierdzil,tzn. w oskrzelach czy płucach, a więc infekcja górnch dróg oddechowych.Po tym paracetamolu Mały ożywił się, zaczął się bawić, więc myślalam,że wszystko ok, ale ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się