Forum eDziecko Porozmawiajmy Poronienie
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(468 wyników)
    • Dziewczyny, Jestem w ciazy (6 tc + 4/5 dni). Lekarze podejrzewaja puste jajo plodowe - mam przyjsc na kontrolne USG w polowie przyszlego tygodnia, ale gdybym zaczela krwawic lub plamic, zalecali pojechac do szpitala na lyzeczkowanie. Chcialabym tego uniknac. Od wczoraj leciutko plamie, teraz przed chwila pojawilo sie troche wiecej krwi i kilka razy zabolal mnie lekko brzuch. Licze sie z tym, ze to moze byc poczatek poronienia. Bardzo prosze o rade te, ktore przez to przeszly. Czy mo...
    • Czy ktoś miał przyjemność trafić z poronieniem zatrzymanym do szpitala św. Rodziny na Madalińskiego w Warszawie?
    • W środę dowiedziałam się, że mojemu 9. tygodniowemu Maluchowi nie bije serduszko,a jeszcze w poniedziłek widziałam go żywego... Jutro,w piątek minie tydzien od zabiegu łyżeczkowania... Na USG w szpitalu tuz przed podaniem tabletek Arthroteku - widziałam Człowieczka: rączki, nózki, juz nie tylko Fasola- to było najostrzejsze USG jakie miałam... Niestety, nie poprosiłam lekarza o wydruk i to zastanie w dokumentacji szpitala.. Moze dla mojego męża byłoby to bardziej realne dziecko... A dzi...
    • tak sobie mysle, ze moze dobrze byłoby zrobic takie listy - sa takie na forach ciąza i poród ( nie wiem, moze tu tez była, ale nie widze). Mam nadzieje, ze zadna z nas nei bedzie musiała takich sytuacji przechodzic ponownie, ale cóż, zycie jest zyciem, i róznie bywa... I tak na wszelki wypadek, szczegolnie, jesli jestesmy z wiekszych miast ( wybór szpitali jest wiekszy) wiedzac juz, jak sie w danym miejscu traktuje pacjentkę, zebysmy wiedziały, gdzie si e (nie) kierowac. Szpital na Madalin...
    • jestem w 8tc z bliźniaczkami, niestety dziś okazało się, że mam tylko puste jaja płodowe, bez echa zarodków, pomimo wcześniej widzianych już maluszków. dostałam skierowanie do szpitala, ale lekarz pozwolił mi zaczekać kilka dni (3-4) na samoistne krwawienie. bardzo nie chcę jechać do szpitala, wolałabym zostać w domu i w domu poczekać na krwawienie. czy gdyby udało mi się zacząć krwawić w domu, powinnam pojechać do szpitala, czy wystarczy kontrolna wizyta u mojego gin, do którego mam pełne ...
    • Witam Was dziewczyny, nigdy nie myślałam, ze trafię na to forum, ale jak widać - życie potrafi zaskakiwać nie tylko pozytywnie... Jestem obecnie w 6 tydzień 4 dzień ciąży - wg OM. Od początku beta HCG bardziej czołgała się niż rosła, więc miałam świadomość, że raczej happy endu nie będzie. W 5 tc pojawiły się upławy i pierwsze plamienia. Byłam u lekarza, zrobił USG, Gs - 48mm. Dał duphaston i no-spę i kazał się oszczędzać. Chciał mi od razu wypisać skierowanie do szpitala, ale umówiłam się...
    • Dołączam do mam po stracie. Serduszko przestało bic w 9 tc... Mam pytanie, jakie rzeczy sa potrzebne na zabieg łyzeczkowania w szpitalu? Poza dowodem osobistym, ubezpieczenia etc. jakies ubranie szpitalne? I ile to potrwa? jeden lekarz mwóił mi ze jeszcze tego samego dnia wyjdę, druga lekarka wspomniała coś o dobie? Czego sie spodziewać? I może być w poblizu gdzies mąż?
    • Kochane, niestety okazalo sie, ze ciaża sie nie rozwija i musze zglosic sie na łyzeczkowanie do szpitala. Zabieg bedzie wykonywany w prywatnej placowce, wiec podejrzewam, ze o ile nie bedzie zadnych komplikacji, wyjde tego samego dnia. Niemniej jednak prosze doradzcie jakie rzeczy powinnam zabrac. Zastanawiam sie czy moge miec pidzame czy konieczna jest koszula nocna. pozdrawiam
    • chcialabym sie dowiedziec czy przy poronieniu w 9 tyg dostaje sie jakies dokumenty ze szpitala ?i czy trzeba podac w USC martwa ciaze?czy jest to konieczne?
    • Czy któraś z Was ubiegała się o odszkodowanie ze szpitala lub sądziła się? My zdecydowaliśmy się wejść na drogę sądową ale fajnie by było porozmawiać z kimś kto już to przeszedł. To moja historia. Nikt mi nie powiedział DLACZEGO?!! Dlaczego odeszły wody, dlaczego straciłam syna. DLACZEGO? Mam beżowe plamienia (od środy 11.08.10). Sobota 14.08.10 Plamienia nie ustają. Choć nie krwawię, decyduję się na wizytę u dr. Kar. (jako, że dr. L. który prowadzi moją ciążę przebywa ...
    • Jutro idę do szpitala na zabieg łyżeczkowania.Bardzo się boję .tak naprawdę nie wiem co mnie czeka, czego się spodziewać. To 11 tc.Szukam na forum info o samym zabiegu, o tym czego się mogę spodziewać, co zabrać ze sobą. Czy jest to bolesne? Napiszcie coś.....
    • Poradzćie co robić. Ciąża obumarła w 8 tygodniu. Nie było krwawień bo brąłam przez ostani tydzień duphaston. We wtorek na usg lekarz raczej nie dął już żadnych szans - ciąża się nie rozwijała i dął skierowanie do szpitala. Powiedział by nie iśc tak odrazu tylko odczekać kilka dni (jak nie bedzie żadnych niepokojących objawów) Dziś jest piątek, o 7 zjadłam śniadanie, jestem sama w domu z dzieckiem, mąz w pracy 50 km ode mnie a ja zaczynam krwawić. Co prawda na razie nie wiele i nie mam ...
    • Mam skierowanie na zabieg, ciąża obumarła. Mieszkam w Poznaniu, w którym szpitalu spotkam życzliwych ludzi? Nie będę się rozpisywać, jestem w rozsypce, nic nie ma sensu. Bardzo boję się zabiegu, chcę trafić na ludzi z sercem. Czy któraś z Was może polecić szpital, w którym takich znajdę?
    • lekarz prowadzący, już nam z mężem zapowiedział, że będziemy mieć badania genetyczne, bo jeśli taka sama sytuacja zdarza się dwa razy w tym samym tyg ciąży to jest bardzo podejrzane dostałam skierowanie do szpitala, dziś mnie nie przyjęli (do innego niż poprzednio) ale mam się zgłosić jutro rano, zabieg i wieczorem do domu - tym razem nie będzie indukcji poronienia - psychicznie łatwiej - a przy badaniach genetycznych będą mi rozwierać szyjkę wiec...... i tak czeka mnie passer odezwę ...
    • Przepraszam, że pytanie takie techniczne ale czy któraś z Was dowiedziawszy się o obumarłej ciąży zamiast iść do szpitała czekała na naturalne poronienie? Pytam bo termin do szpitała mam na czwartek ale instynktonie czuję, że wolałabym poronić naturalnie. Odstawiłam luteinę 4 dni temu po diagnozie, nie oszczędzam się, noszę 17 kilowego syna, ciężkie zakupy do domu i jak na razie nic (oczywiście nie robię takich rzeczy celowo, ale nie unikam ich). Zakładam, że jeżeli ciąża jest wadliwa t...
    • Byłam na kolejnym usg, inny lekarz diagnoza ta sama, w piątek mam się zgłosić do szpitala- ten lekarz poleca podanie najpierw leków na poronienie a później ewentualnie doczyści - w pełnej narkozie, powiedział że w piątek leki a sobota ewentualny zabieg, mam zatem pytanie do dziewczyn które miały podane leki - po jakim czasie od momentu podanie zaczęły ronić i czy ewentualny zabieg miały robiony tego samego jeszcze dnia? Boje sie strasznie i tego co będzie po tabletkach i zabiegu:-( Lekarz dod...
    • Witam, nie cieszylismy się długo naszym cudem:(dzisiaj dowiedziałam się, że ciąża się nie rozwija, dostałam skierowanie do szpitala.W związku z tym mam do was pytanie- który wybrać?strasznie się boję,jestem załamana i wściekła na cały świat, dlaczego znowu mnie to spotyka??chciałabym chociaż zostać godnie potraktowana, ze zrozumieniem.Ci mam zabrać ze sobą? Dziewczyny doradzcie...
    • ....o zaświadczenie o urodzeniu martwego dziecka, wiem że 10 tydzień to krótko ale chcę żeby po moim dziecku pozostała namacalny dowód.
    • powiem Wam że jadę własnie do szpitala bo chcę ugodowo pogadac z ordynatorem na temat tego dlaczego nie było narkozy podczas łyżeczkowania nie wiem jak to się skończy bo jestem bojowo nastawiona i zastanawiam się czy się z prawnikiem skontaktować...... musimy walczyć o godne traktowanie, by następnych kobiet nie krzywdzili.... pozdrawiam Was ciepło
    • Dziś lekarz ostatecznie stiwerdził, że moje bliźniaki (9 tc) obumarły i nie ma żadnej nadziei. Pojutrze idę do szpitala na zabieg. Zastanawiam się, czego się spodziewać, ile czasu tam spędzę, jakich badań powinnam się domagać i co powinnam ze sobą zabrać. Pomóżcie mi się do tego przygotować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się