szpitale

(468 wyników)
  • Dziewczyny, jak poradziłyście sobie z narodzinami drugiego dziecka? U mnie niedługo rozwiązanie. Czeka mnie około 5 dni pobytu w szpitalu, bo dzidzia urodzi się przez c.c. ,a w domu z tatą zostanie nasz dwuletni synek. Mały jest bardzo ze mną związany i mąż uważa,że nie powinien odwiedzać mnie w szpitalu z synkiem,bo każde rozstanie ze mną będzie dla synusia dużym stresem. Boję się że nasz synek poczuje się przeze mnie opuszczony, bo nie będzie mnie widział przez kilka dni.Jakie ...
  • Witam! Mam pytanie, odnośnie szpitala. Czy szpital ma prawo udzielać przez telefon osobom postronnym informacji o pacjentach? Np. Czy w takich i takich dniach dana osoba przebywała na danym oddziele, i co jej dolegało, albo z jakiego powodu tam była. Proszę o odpowiedź bo to dla mnie bardzo wazne.
  • termin mam na maj. kiedy pakowalyscie torbe do szpitala? ja sie boje, ze cos sie wydarzy i bedzie wczesniej... ale jeszcze nie mam spakowanej. i moze glupie pytanie: jaka torbe bierzecie? sportowa, walizke, reklamowki? chyba kupie, ale juz sama nie wiem jaka. dziecka rzeczy zajmuja troche miejsce. no a i wlasne tez nie malo.....
  • Witam! Wczoraj bylam na ostatniej wizycie u ginekologa (termin na 16.08). Po badaniu lekarz stwierdzil, ze szyjka jest rozpulchniona, główka przyparta(cokolwiek to znaczy) no i jest rozwarcie na 1palec. W sumie to chyba nie istotne.Przejde do rzeczy :) Powiedziala,ze jak nie urodze do 16.08 to mam isc do szpitala. Nie dostalam zadnego skierowania, dopiero jak wyszlam zastanowilam sie czy tak po prostu mnie przyjma i wlasciwie po co? Zrobic ktg, czy zostawic mnie juz w szpitalu? Pros...
  • Witam Diewczyny dajcie znac jak myślicie kiedy jest najlepsza, czy najodpowiedniejsza pora, na pakowanie torby do szpitala? kiedy poprac i poprasowac ciuszki, żeby sie nie zakurzyły do porodu ale jednocześnie żeby zdążyc przed nim? kiedy złożyc łóżeczko? Ja mam termin na koniec lutego i najchętniej już bym to wszystko zrobiła, ale czy to nie za wcześnie? Pozdrawiam.
  • wiem ze takich watkow jest duzo i roznych stron na ktorych mozna sie cos dowiedziec ale ja mam wrazenie ze to co tam pisze nie jest do konca wyczerpujace, nie mam nikogo kto ma male dzidzi wiec nie moge sie poradzic , a chodzi mi konkretnie o liste rzeczy potrzebne maluszkowi do zycia , nie wiem co mam kupic w jakiej ilosci zeby nie bylo za malo , nie chce zeby tez dziecieciu cos zabraklo , wiadomo jak pujde do sklepu zeby mi doradzili to wcisna mi wszystko abym tylko kupila , b...
  • Jestem na etapie kompletowania swojej wyprawki i potrzebuje podpowiedzi.
  • Czesc!Witam wszyskie przyszle mamy ktorym wielkimi krokami zbliza sie termin do porodu.Ja mam na 18 lipca i juz nie moge sie doczekac! Mam troche pytan do mam ktore maja wiecej doswiadczenia ode mnie.Moze ktos moglby mi pomoc?! Ostatnio bardzo czesto mam bole w biodrach,bol ktory promieniuje przez cala noge za do stopy.Najbardziej kiedy siedze a potem mam sie podniesc z kanapy albo jak wychodze po schodach. Czy to normalne?Moze ktos juz tak mial? A co zabieracie ze soba do szpital...
  • Nie wiem, ile powinnam mieś śpioszków, czapeczek, itd ????
  • Jestem w 13 tc i powoli próbuję zdecydować się na jakiś szpital (bo straszą, że baby boom jest i potem może nie być miejsc:/). Na razie chciałabym iść obejrzeć pierwszy na mojej liście. Czy mam iść ot tak, po prostu połazić po tym szpitalu w dowolnym terminie? Czy to się odbywa jakoś inaczej? Trzeba się z kimś umówić, zadzwonić wcześniej? Chciałabym żeby na miejscu ktoś mi pokazał sale, porodówkę... Chodzi o Kraków i wstępnie szp. Żeromskiego.
  • wlasnie szykuje swoje rzeczy do szpitala i tak naprawde nie wiem co wziasc dla dziecka!! czy bralyscie jakies kosmetyki??
  • Mam prośbe może ktoraś z pań jest z katowic i mogłaby mi polecić najlepszy szpital położniczy>jest to moja pierwsza ciąża i chciałabym urodzić po ludzku ani żeby lekarz zrobił mi cesarki kiedy nie bedzie potrzeby!(i czy w szpitalu jest bezplatne znieczulenie) a drugie moje pytanko dotyczy zaparć czy w ciąży mogę pić herbatki na zaparcia a jak nie to co najlepiej pomaga? prosze o rade z gory dziekuje
  • mija mi 5 dzien wczoraj ktg ok jutro ide na nastepne, po ilu kladlyscie sie do szpitala po tyg czy dwoch jezeli wszytko okazuje sie ok?
  • Co należy spakowac do torby, którą wezmę do szpitala na poród?Kiedy taką torbę należy przygotować? Słyszałam o specjalnych majtkach poporodowych, ale tak sie zastanawiam, czy kiedy poród odbywa się przez cc też są potrzebne? W ogóle tych "akcesoriów" jest teraz cała masa i można się w tym wszystkim pogubić...(wkładki laktacyjne, biustonosze do karmienia, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, ile koszul, itd... itp.) A co dla dziecka?
  • Jestem w 26 tc. Powoli zaczynam szykować się do powitania synka, ale szczerze mówiąc to nie bardzo wiem co zabrać do szpitala na poród. Wiem, że ręcznik, podpaski i podstawowe środki higieny osobistej, ale może trzeba coś więcej albo czegoś nie wolno... Proszę o takie "życiowe" porady.
  • Zwracam sie z pyt.do świeżych Mam.Jeśli będe miała swój laktator w szpitalu po porodzie i będe chciała go uzywać jak mam go potem myć czy sterylizować? Wystarczy w łazience w ciepłej wodzie czy może trzeba wygotowywać-w takim razie gdzie?Dzieki z góry za wskazówki.
  • Juz niedlugo urodzi sie nasze Malenstwo. Myslimy z zona o pobycie w szpitalu. Niestety nie mozemy chodzic do szkoly rodzenia. Prosze o rady co powinnismy spakowac do "owej Torby"?
  • witam! Dziewczymy rodzę za dwa tygodnie i poraz pierwszy. Napiszcie mi co powinnam wziąść do szpitala( z waszego doświadczenia) dla mnie i dla mojego maleństwa bo boję się,że o czymś zapomnę. POzdrawiam
  • mam zamiar używać jednorazowych, jakich to jeszcze nie wiem. pierwa paczka kupiona to pampers bo trzeba do szpiala. Ale chyba trzeba miec pare tetrowych i flanelowych?ile?:)
  • Nie wiem czy nie za duzo. Kurcze moje rzeczy zajely mala walizke weekendowa a rzeczy dla malutkiej dodatkowa torbe. Troche smiesznie to wyglada - jakbym chciala sie do szpitala wprowadzic... Czy Wy tez tak macie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się