szpitale

(464 wyniki)
  • Muszę iść do szpitala (endometrioza), najpierw badania a później kolejny pobyt i laparoskopia. Nie wiem jak to pogodzić z karmieniem piersią... Syn ma rok i w nocy sporo ssie, w dzień woli stałe posiłki. O ile badania zrobią mi w moim mieście i teściowa przyniesie syna na karmienie to zbieg będzie w innym mieście i nie będzie takiej możliwości... Pierwszy pobyt w szpitalu będzie wiazał się z podaniem antybiotyku - tu już ginekolog mówi że będę musiała odstawić syna... Jakie antybiotyki lekarz...
  • Witajcie, czytam to forum odkąd byłam w ciąży, teraz moja córeczka ma 8,5 miesiąca i za kilka dni przejdzie operację serca. Jesteśmy na chwilowej przepustce w domu i szukam wszędzie informacji, na temat karmienia piersią na oddziale intensywnej opieki pooperacyjnej (oiom, po op.) i nie mogę tu znaleźć. Było kilka takich wątków gdzie były linki do aktów prawnych, ale nie znalazłam tego za wiele. Niby wg prawa pacjenta dziecko ma prawo do obecności rodzica lub opiekuna, do minimalizowania stre...
  • Moja siostra urodziła wcześniaka 33 tydz. przez cesarskie cięcie 9 dni temu. Ciążę rozwiązano ze względu na pogarszający się stan zdrowia matki – masywny krwotok z przewodu pokarmowego. Jest po ciężkiej operacji, którą przeprowadzono po porodzie. Siostra jest bardzo słaba. Lekarze planują wypis za kilka dni. Młoda mama dzielnie odciąga mleko. Dzieckiem jest karmione tylko jej mlekiem. I pojawia się problem. Mieszkamy kilkanaście kilometrów od szpitala. Siostra nie wyobraża sobie, że...
  • --Moja córcia ma rok. Na poczatku miałam ogromne problemy zeby ja karmic ( wklesłe brodawki ) potem chciałam zerzygnowac bo myslałam ze jest głodna na moim mleku, ale w koncu sie udało. Sprawia mi i mojej córcr ogromną radosc. No i własnie w dniu 1 urodzin mojej cóeki złapał mnie atak woreczka zółciowego. Wyszło ze mam kamien który mi uciska i stad cigły ból , który non stop czuje. Musze sie połozyc do szpitala na laparoskopie. I moje pytanie jak utrzymac laktacje? Czy w ogole sie da? Jak ...
  • i mówi tak do młodych matek, zachęcając do karmienia piersią: - nie wolno jesc nic surowego, tylko gotowane jabłka i jarzyny - nie wolno jeść nic smażonego, ani tłustego - jeść twarożek, ale tylko sobie nakładac na chlebek, nie za dużo - mleko pić, tylko chude, z kartonu, żadne tłuste od krowy - mleko fermentowane absolutnie nie (czyli jogurt odpada), bo rozstrój powoduje u matki i dziecko - ciemne pieczywo nie, bo zakwasza organizm i powoduje rozstrój - ciasta drożdżowego nie ruszac,...
  • Witam, Chciałam Was poprosić Dziewczyny i Panią Malwinę o kilka rad i wsparcie. Od poniedziałku jestem w szpitalu z 3 miesięczną córeczką. Ma wirusowe zapalenie płuc. Warunki straszne. Czwartą noc "śpię" na krześle. Karmimy się mimo nie wiem, ilu już "dobrych" rad, żeby podać butelkę. Jako jedyne dziecko na sali nie spada z wagi i tylko ona jest na kp. Ale.. Mała nie umie jeść z butelki ani z kieliszka, wiec nie możemy się zmieniać z mężem. I tak dobrze, że skończyły się właśnie maratony i m...
  • Witam wszystkich, kilka miesięcy temu podczas wizyty u pediatry pożaliłam się jej że moja mała je niewiele. Pediatra dała mi skierowanie do gastroenterologa. Umówiłam się na wizytę ale musiałam na nią czekać prawie 3 miesiące. Byłyśmy dziś na tej wizycie i wyszłam stamtąd bardzo zmieszana. Nie dowiedziałam się w sumie niczego nowego (myślałam że lekarka każe mi odstawić karmienie piersią) ale dostałam skierowanie do szpitala na badania - prawdopodobnie będą próby wątrobowe, usg jamy brzuszn...
  • czy utrzymam laktację? Czy dziecko będzie chciało pić z piersi po moim powrocie? Dla przypomnienia: miałam atonię macicy, poważny krwotok zagrażający życiu (po cc). W macicy zostało COŚ. Co już było krwiakiem, skrzepem, oderwanym kawałkiem łożyska... Co tydzień kontrola w szpitalu. Decyzja: oni się nie podejmują. Jadę w poniedziałek na konsultacje do odległego miasta. Dzieciaka ciągnę ze sobą, bo karmię, bo z butelki nie chce pić (mimo, że pił). Na pewno czeka mnie wyciąganie tego. Albo doł...
  • Potrzebuję porady. Moja córka ma 11 tygodni, karmie ją od dawna swoim odciąganym mlekiem (był problem z KP ale nie chciałam przejść na MM) Za około 2tygodnie będę mieć zabieg usunięcia woreczka żółciowego, planowo to 3dni w szpitalu i zabieg laparoskopowo w narkozie. zastanawiam sie co zrobić z karmieniem a właściwie ze ściąganiem, obecnie ściągam ok6razy dziennie po ok 120-160ml czasem dajje małej jedną porcję MM a swoje zamrażam żeby miała na czas pobytu w szpitalu chociaż na...
  • Witam. Z córcią jestem od soboty w szpitalu-diagnoza rotawirus.W czwartek zaczęły się wymioty,pojechaliśmy w piątek na izbę przyjęć.Początkowo sądzono,że to niestrawność,bad.krwi dobre,gdy wychodziliśmy zaczęła sie gorączka.Mimo to do domy.Gorączka rosła do 38.5 obniżałam w domy i niewiele spadała.Do tego doszła biegunka.W sobotę ponownie na izbe.Hania w odlocie z powwodu temp.Zbadano kupkę-rotawirus i nas przyjeto.Odwodniona-do tej pory 4 kroplówki,5 badań krwi.Pani doktor prowadząca po trz...
  • zaraz wybuchnę,więc lepiej,żebym tu sie wypisała... moja koleżanka urodziła przedwczoraj,poród sn,bez jakichkolwiek komplikacji,w terminie jest na normalnym oddziale poporodowym i wpadła dzisiaj w depresję-położne w tym szpitalu nie dają jej dziecka do karmienia-BO MA NIE ROBIC Z SIEBIE SMOCZKA! a jednocześnie dokarmiają małą,bo mama ma za mało pokarmu-czyt.zasypia przy piersi po dwóch ssaniach! dziewczyna wyje,bo chce karmic(to jej drugie dziecko,pierwsze karmiła ponad dwa lata).wpadła j...
  • Na innym forum babeczka cytowała: "W roku 2004 uznano wyłączne karmienie piersią za Złoty Standard w żywieniu dzieci. (...) Jednorazowe podanie na oddziale noworodkowym mleka modyfikowaneg nie jest zgodne ze Złotym Standardem i może przyczynić się do wyzowlenia reakcji uczuleniowej w grupi dzieci z rodzin obciążonych alergią. " "Warto karmić piersią", str 99. Magdalena Nehring-Gugulska Męczy mnie to. Młody był dokarmiany w szpitalu, nie wiem czy musiał być, czy nie. Podobno spa...
  • Jednak dopadł naszego 3-latka rotawirus i wylądowaliśmy w szpitalu. Przez 6 dni pobytu NIKT, ani jedna osoba nie wydziwiała nad karmieniem tak dużego dziecka, nie krytykowała, nie czyniła dziwnych uwag, nic, co mogłoby sprawić, że poczulibyśmy się niekomfortowo. Pisząc to mam na myśli zarówno rodziców, których przez pokój przewinęło się coś ok. 8 sztuk, jak i personel, w tym lekarzy, pytanych wprost czy można dziecku podawać pierś (czy można z uwagi na dietę, a nie na wiek :) ). Piszę o t...
  • ... No właśnie jestem ciekawa waszych opinii na powyżyszy temat, bo ja jestem załamana...Po ponad miesięcznej tułaczce po 3 szpitalach w zadnym nie spotkałam się z "gratulacjami" odnośnie karmienia piersią, baaaa wręcz przeciwnie-dostawałam ochrzan, że 8 mies. dziecka nie karmi się piersią, a że jeszcze karmię w nocy -SKANDAL dosłownie, jak córcia miała badania i się nie uspokajała to dostawało nam się za brak smoka, przy innych badaniach krytyczne uwagi szły pod adresem braku ...
  • Uspokójcie mnie, że nic złego się nie dzieje. Z 3-miesięczną córką trafiłam do szpitala, dostawała antybiotyk. Jej przyrosty wagi przez pierwsze 3 mce były modelowe. Obecnie ma prawie 4 mce, przez ostatnie trzy tygodnie (w tym właśnie pobyt w szpitalu) przybrała zaledwie 300 gram. W czasie choroby słabo jadła, odkąd wrócił jej apetyt zaczęłam ją karmić tak często, jak tylko się da, czyli nawet co 20 min, ale tylko w dzień - noce zaczęła przesypiać (nawet 7 godzin), wybudzić się nie daje, na ...
  • Tak sobie myślę z okazji porodu mojej koleżanki i zastanawia mnie jedno. Dlaczego po porodzie, w szpitalu dokarmiają dziecko sztucznym mlekiem i co gorsza bez pytania matki o zdanie? Ja rodziłam 6 m-cy temu, siłami natury, przytawili mi dziecko do piersi zaraz po urodzeniu, a potem je zabrali. W między czasie mnie zszywali i takie tam i małego przyniesiono mi dopiero na salę jakieś 2 godz. po tym oznajmiając, że jest nakarmiony i powinien do rana spać (było to ok. 22). Zdziwiło...
  • Mój synek 3 grudnia skończy pół roku.Do tej pory był wyłącznie na piersi.Tydzien temu trafiliśmy do szpitala z zakażeniem układu moczowego.Byłam z nim cały czas aż do dziś.W nocy zaczęłam wymiotować,dostałam biegunki,prawie mdlałam.Kazali mi opuścić oddział.Z synkiem został mój mąż.Teraz dowiedziałam się,że dziecko dostało gorączki,38 stopni.Ja też mam tyle.Do szpitala poszłam zupełnie zdrowa,ale nie mogę sobie darować,że do jego choroby dołożyłam mu kolejną infekcję.Nigdy nie m...
  • Jestem mile zaskoczona. Nie wiedziałam, że mamy karmiące piersią płacą mniej za pobyt z maluszkiem bo NFZ dopłaca za nie resztę. Karmienie jest traktowane jako wspomaganie leczenia. Jeżeli matki nie stać na zapłacenie tej połowy to szpital płaci za nią. Ciekawa jestem czy tak jest tylko w moim szpitalu czy wszędzie.
  • ja tak szybciutko: moja Monia koniec końców idzie do szpitala a ja z nią. czy dam rade ją karmić piersia,czy wykarmię? jak to wygląda w praktyce? schowam się za parawanem czy jak? Monia ma 13 miesięcy i nie je pokarmów stałych. damy radę, co nie? jadzia
  • Jestem juz calkiem zalamana, maly z odwodnieniem znow w szpitalu, do tego zlapal jakas biegunke bo nas polozyli na zakaznym... Koszmar. Ciagle pod kroplowkami, a ja biedna placze razem z nim, bo juz nie maja go gdzie kluc, wyrwal sobie wenflon, zyly mu pekaja... Serce mnie boli a w domu jeszcze corcia... A moze ten bunt cyckowy to znak ze ma juz dosc? Ze sie odstawia? Chociaz z drugiej strony w nocy troszke pociagnal cyca... Chcialabym zeby jeszcze possal pare miesiecy, nie plano...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się